Şimdi Ara

Acaba fazla fiyat mı ödedim??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün sanayide şasiciye gittim sağ ön teker biraz öne alındı yine sag ön tekerin kamber açısi düzeltildi ön tekerlere rot yapılamıyordu paslanma yapmış alıştırma yapıldı toplam 130 ödedim fazlami ödedim acaba içime sinmedi verdiğim para

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hanımı özel doktora götürdüm, 15 dakikaya 350TL aldı. Ne lifte kaldırma ne bi yağlama. 10 dakika konuştu, 3 dakika sustu, 2 dakika sırtını falan dinledi. oldu bitti gitti, ne diyim adama ben şimdi. Beleşe birşey koparıp kendimi avutayım diye hemşireye tansiyonumu ölçtürdüm. At gibiyim küçük 7, büyük 11.
  • Hiç parça kullanılmadıysa biraz fazla derdim normalde ama son yağ değişiminden sonra diyemiyorum. Yağ, yağ ile hava filtreleri ve bir de buji değişimi yaptırdım. Bütün parçaları ben aldım, sadece işçilik, ki işçilik demeye bile dilim varmıyor, o kadar basit işlemler. Her zaman gittiğim yer geçen ay bu işlemler için 50 tl alınca (en son 30'du) bir kere daha TUİK'in kulaklarını çınlattım.

Sizin işlemlerde ise baya ciddi bir işçilik söz konusu. Eğer sıkıntınız çözüldüyse fazla bir ödeme denilemez. Çok bunaldıysanız siz de TUİK'in kulaklarını çınlatın biraz. :))
  • münzevii M kullanıcısına yanıt
    Tepeden tırnağa kulak çınlatma işlemini düzenli olarak yapiyorum orasi ayri

Ama toplam 15 dakka süren işleme 130 tl vermek biraz içimi acitti

• Az bile ödemişssiniz. Çok önemli bir işlem yapılmış. Sonuçta bu filtreyi çıkar yenisini tak işi değil. Ustalık ve araç gereç gerektiren bir iş.
  • forumu kullanıcısına yanıt
    15 dakika süren iş için bu parayı ödemek fazla geldi bana işi yaparkende öyle zorlandıkları bir olay görmedim

Ama sonucta para ödendi giden gelmez:) maksat içimi rahatlatmak:)

• münzevii M kullanıcısına yanıt
    benden sadece yağ değişimine 70 aldılar.sanayidekiler servisi geçmiş

• Bence kendiniz yapın. Alacağınız iki anahtar, iki dakikalık iş sonuçta değil mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence normal

• 40 lira yag bakimi icin iscilik ucret aliyoruz. Buji degisirse 50 lira aliyoruz.

Arabayi lifte al, ustayi ve lifti bagla, bide arabayi yikat kontrollerini yap.

Fazla diyen olursa sanayide bir suru usta var orada yaptirabilirsiniz diyorum.

• mr.big kullanıcısına yanıt
    bocam şasiyi kendimiz hangi anahtarla düzeltebiliriz

• Ev anahtarı olabilir....

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shotput

15 dakika süren iş için bu parayı ödemek fazla geldi bana işi yaparkende öyle zorlandıkları bir olay görmedim

Ama sonucta para ödendi giden gelmez:) maksat içimi rahatlatmak:)

Siz sadece 15 dakikanın değil, o işi yapabilmek için çıraklıktan beri edindiği bilgi ve becerinin de ücretini ödüyorsunuz. Zorlandıklarını görmedim diyorsunuz ya işte ona ustalık deniyor.
  • Rot balans ci resmen uflemis

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

bocam şasiyi kendimiz hangi anahtarla düzeltebiliriz

hangi anahtar veya ekipman ile düzeltileceği bile muamma iken, sanatını icra etmiş kişinin "iki dakikada" yaptığı ve aldığı iş için talep ettiği ücret konusunda yanlış düşünülüyor. Madem kolay ve iki dakikalık iş; alınır ekipmanlar, yapılır iş. Kimseye de laf edilmez. Eşe dosta da 10-20 tl den yapılır. değil mi ?
  • fena godiklemişler. fiyatını sormadan iş yaptırmayın. biz günlüğü 100 tl ye çalışıyoruz 15 dakika da 130 ne oha yani.
  • Shotput S kullanıcısına yanıt
    Doktor/profesör 15 dk bile muayene etmiyor ve yüzlerce lira alıyor.. Bilgi tecrübe isteyen işlere çok fazla değer biçilmez. İçine sinmediyse direk ustaya söyleyecektin ve indirim talep edecektin ya da en temizi işi yapmadan önce yaklaşık maliyet sormak..
  • quote:

Orijinalden alıntı: VipLife

Doktor/profesör 15 dk bile muayene etmiyor ve yüzlerce lira alıyor.. Bilgi tecrübe isteyen işlere çok fazla değer biçilmez. İçine sinmediyse direk ustaya söyleyecektin ve indirim talep edecektin ya da en temizi işi yapmadan önce yaklaşık maliyet sormak..

Hoca düzeyinde bölgenin en sağlam karaciğer hocası yaklaşık yarım saatlik muayene için 500 TL alıyor.

Kafa yorma gerektirmeyen, sök tak sanayici 15-20 dakikada 150 TL düdüklüyor.

Ben Türk milletini anlamıyorum, özel hastane 50 TL fark ister demediği laf kalmaz, ama gider sanayiye 100 TL verince ucuza hallettim der çıkar.

Şimdi bu mesajıma da bi ton laf gelecek ama ne diyiyim eğitim seviyesi ortada, kızamıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ödedikten sonra konu açmanın ne anlamı var ki? Fazla ödemişsiniz desek gidip geri mi isteyeceksiniz? Yok. O zaman kendi huzurunuzu kaçırmaya gerek var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

40 lira yag bakimi icin iscilik ucret aliyoruz. Buji degisirse 50 lira aliyoruz.

Arabayi lifte al, ustayi ve lifti bagla, bide arabayi yikat kontrollerini yap.

Fazla diyen olursa sanayide bir suru usta var orada yaptirabilirsiniz diyorum.

Ben yıllardır gittiğim yerle böyle bir muhabbete girmek istemedim. Verilen mesaj zaten belirttiğiniz şekilde bence de. Çözümü de söylediğiniz gibi yine, tok gözlü ustalar az da olsa mevcut elbet. Araştırıp bulmak gerek.
  • Du Hast D kullanıcısına yanıt
    Bir de ustayı bağlasak hadi yine tamam diyeceğim, ama o da yok ki. Bütün işlemi 15-16 yaşlarındaki çırak veya en iyi ihtimalle kalfalar yapıyor. Hala mı gol değil diyorsunuz???
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.