Şimdi Ara

Acaba eski Dvd playerlarla neler yapabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
2.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sayın dh kullanıcıları birkac gün evvel evde eski müzik seti ararken 3 tane dvd(samsung/kawai/belirsiz) bir vcd(planet) ve bir tane modem(belirsiz) Portatif ekranlı dvd player(jwin) kodak fotograf makinesi(30mm ektanar lens) buldum :D bunlar bes kurus etmez kanatindeyim (dvdler sıfır aslında o.O) ben de dedim acaba ne yapabilirim bunlarla? Asimo yapmak niyetinde değilim :D ama bir lazer falan yapılabilir diye düşünüyorum sizin fikriniz nedir napalım simdi söküp kurcalıyorum :P

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dvd ile güçlü bir laser yapabilirsin. Bende bluray lazeri var. Plastik kesmek için kullanıyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: OW Ready Linux

dvd ile güçlü bir laser yapabilirsin. Bende bluray lazeri var. Plastik kesmek için kullanıyorum...

biraz daha açarmısın nasıl yaptığını
  • Konu kilit 2.5 saat süren calismam sonucunda dvd lazerinden hic bir sey elde edemedim :D sadece burn sıfatı taşıyan ve en asagı 16x lazerler bu ise yariyormus yani imkansız gibi bir sey dvdleri de binanin onune koyuyum kim alirsa artik

• O dvd playerların içindeki besleme trafoları, smps ler falan yeri geldiğinde çok iş görür...

Ayrıca vcd, dvd player kasaları ufak bir modifiye ile el yapımı amfiniz için güzel bir metal kasa görevi görür.
  • quote:

dvd ile güçlü bir laser yapabilirsin. Bende bluray lazeri var. Plastik kesmek için kullanıyorum...

İyiymiş gerçekten. sadece plastikmi kesiyor ? kalınlık ne kadar kestiği plastiğin
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

O dvd playerların içindeki besleme trafoları, smps ler falan yeri geldiğinde çok iş görür...

Ayrıca vcd, dvd player kasaları ufak bir modifiye ile el yapımı amfiniz için güzel bir metal kasa görevi görür.

Bir elektrikçiye hayrına vereyim mi yoksa tanesini 20 liradan alır mı :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bozuk HDD ile ne yapabilirim
    9 yıl önce açıldı
    Bozuk bir TV ile ne yapabilirim?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hayır. Kurşunda kesiyor. Lehim telini eritiyor. plastiğin kalınlığı 0.8 cm. 1 cm yi zorlarsan kesiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gazisletme

quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

O dvd playerların içindeki besleme trafoları, smps ler falan yeri geldiğinde çok iş görür...

Bir elektrikçiye hayrına vereyim mi yoksa tanesini 20 liradan alır mı :D

Valla paraya çevirmek mümkün ama o sizin maharetinize kalmış.
    Kargo derdi olmasa ben bile cüzi bir miktar karşılığı almayı düşünürdüm. Sonuçta elektronik malzemeler içeriyor, çöp değil ki...
  • quote:

Hayır. Kurşunda kesiyor. Lehim telini eritiyor. plastiğin kalınlığı 0.8 cm. 1 cm yi zorlarsan kesiyor

vay anasını o derece güçlü bi lazer var yani normal dvd playerdekide aynı performansı verirmi
  • Evet lazer yapımı oluyor ve gerçekten daha çok uğraşırsanız üstünde daha güclü lazerlerde elde edebilirsiniz.Blue Rayden cıkan ile yaparsınız plastikleri kesmede veya levhaların üstüne yazı yazma gibi şeyler yaparsınız.Canlılar üzerinde kullanılmamalıdır ve yangın cıkarma riski yüksektir(kuru calı çırpıyı atesleyebilir birkaç saniyede).
  • Fotoğraf makinesinin merceğiyle elektronik devre elemanlarının üzerindeki küçük yazılar dev gibi görünüyor.. Evde mikroskobunuz yoksa (ki çoğu kişide yoktur) bu şekilde değerlendirmenizi tavsiye ederim..

VCD ve DVDlerden ise çok güzel "devre kutusu" olur.. Ben eski VCD playerin kutusuna oto teyp gömmüştüm..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten tekini ayrıstırdım resmen devre kutusu yaparım :D mercek fikri cok güzelmis saol :)

• Plastik kesemessin. Fakat strafor kesebilirsin azda olsa..

• quote:

Plastik kesemessin. Fakat strafor kesebilirsin azda olsa..

yapımı hakkında bilgi veren bi site varsa yollarmısın özelden veya burdan?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.