Şimdi Ara

AC3 BAĞLANTISI NASIL YAPILIR.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar elimde ac3 girişi olan bots marka amfi ve 5 klonu var subwofer ım yok ama gerekli ise alıcam.

şimdi wd hdtv live cihazım var bu cihaz dts 2.0 özellikli ve amfiye stereo olarak 2 kanladan bağlı güzel ses alıyorum fakat anfinin arkasında 2 kanal girişi haricinde 6 kanal giriş yeride var ac3 olarak.

şimdi ben buraya nasıl bir yöntemle giriş yaparak 5+1 ses alabilirim.

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

ağer faydası olucaksa amfi ve kolonların resim ve bilgilerini detaylı olarak buraya koyabilirim.

birde ps3 üm var buda 2 kanla olarak bağlı farklı bir şekilde bağlantı yapıp daha kaliteli bir ses almam mümkünmü.

• wd hdmı hariç optik yada coaxial yada her ikisi olması lazım var yani avr dede bunlardan her hangi birisi var ise bu şekilde bağlatı yapın izlediğiniz filmdede dd 5.1 yada dts 5.1 olmasından emin olun bu şekilde 5.1 ses alırsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

wd hdmı hariç optik yada coaxial yada her ikisi olması lazım var yani avr dede bunlardan her hangi birisi var ise bu şekilde bağlatı yapın izlediğiniz filmdede dd 5.1 yada dts 5.1 olmasından emin olun bu şekilde 5.1 ses alırsınız
    coaxial dediğimiz bumu

eğer buysa var.

• quote:

Orijinalden alıntı: HEKTOR-NG

coaxial dediğimiz bumu

eğer buysa var.

Alıntıları Göster
    değil

http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?kid=1252&uid=37081

diğer mağzlardada var tabi 5 tl den fazlada para vermenizi önermem ancak dediğim gibi avr nizde dediğim girişlerlerden herhangi biri varsa alın yoksa almayın

• quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

değil

http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?kid=1252&uid=37081

diğer mağzlardada var tabi 5 tl den fazlada para vermenizi önermem ancak dediğim gibi avr nizde dediğim girişlerlerden herhangi biri varsa alın yoksa almayın

Alıntıları Göster
    aynı tipte gibiler farkı nedir acaba.

aşağıda cihazların fotolarını koydum.

ilginize teşekkürler.

bu cihazdan 5+1 ses almak istiyorum cihaz link:
    http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=735

hay allah imageshack sitesi calışmıyor başka siteden yükledim ama çıkmadı burda bu linkte amfinin resmi var :http://www.turkklanlari.com/forum/viewtopic.php?f=15&t=355&p=8297#p8297

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HEKTOR-NG -- 2 Nisan 2010; 13:25:31 >

• quote:

aynı tipte gibiler farkı nedir acaba.

aşağıda cihazların fotolarını koydum.

ilginize teşekkürler.

bu cihazdan 5+1 ses almak istiyorum cihaz link:
    http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=735

hay allah imageshack sitesi calışmıyor başka siteden yükledim ama çıkmadı burda bu linkte amfinin resmi var :http://www.turkklanlari.com/forum/viewtopic.php?f=15&t=355&p=8297#p8297

Alıntıları Göster
    güncell.

• quote:

güncell.

Alıntıları Göster
    kablolar arasında işlevsel olarak fark yoktur, ikisi de koaksiyeldir
    kalite farkı vardır o da görülerek anlaşılmaz

siz resimleri koyun bakalım ne tür girişleri destekliyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ses Sistemi Nasıl Yapılır?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuratTURAN1977

kablolar arasında işlevsel olarak fark yoktur, ikisi de koaksiyeldir
    kalite farkı vardır o da görülerek anlaşılmaz

siz resimleri koyun bakalım ne tür girişleri destekliyor

Alıntıları Göster
    amfide digital giriş yok.
    amfi arka:

amfi ön:

WD hdtv live dts 2.0 bu cihazda izlediğim bir çok filmde ac3 ses mevcut çıkışları arkada gördüğünüz gibi nasıl bir bağlantı şekli ile ac3 sesleri alabilirim teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HEKTOR-NG -- 5 Nisan 2010; 12:33:36 >

• quote:

amfide digital giriş yok.
    amfi arka:

amfi ön:

WD hdtv live dts 2.0 bu cihazda izlediğim bir çok filmde ac3 ses mevcut çıkışları arkada gördüğünüz gibi nasıl bir bağlantı şekli ile ac3 sesleri alabilirim teşekkürler.

Alıntıları Göster
    amfi arkasındaki ac3 girişlerinin sağ altında bulunan sarı giriş okunmuyor
    eğer coax giriş değilse malesef digital bağlanamaz (dekoder lazım olacak)
    coax giriş olsa bile wd nin dijital çıkışı optik
    bu sefer de optiği coaxa dönüştürmek gerekecek

• quote:

amfi arkasındaki ac3 girişlerinin sağ altında bulunan sarı giriş okunmuyor
    eğer coax giriş değilse malesef digital bağlanamaz (dekoder lazım olacak)
    coax giriş olsa bile wd nin dijital çıkışı optik
    bu sefer de optiği coaxa dönüştürmek gerekecek

Alıntıları Göster
    o subwofer çıkışı yeni resim ekledim pek okunaklı değil ama.

evet dediğiniz gibi dijital girişi yok amfide.

fakat bu ac3 girişleri varya ben bu bağlantı üzerinden giriş yapmak istiyorum daha çok. wd hdtv live ile ac3 5+1 giriş yapılabilirmi amfiye bu mümkünmü.

birde yanlışsam düzeltin lütfen ac3 her kanaldan ayrı ayrı ses girişi ve çıkışı anlamına geliyor.?

• quote:

o subwofer çıkışı yeni resim ekledim pek okunaklı değil ama.

evet dediğiniz gibi dijital girişi yok amfide.

fakat bu ac3 girişleri varya ben bu bağlantı üzerinden giriş yapmak istiyorum daha çok. wd hdtv live ile ac3 5+1 giriş yapılabilirmi amfiye bu mümkünmü.

birde yanlışsam düzeltin lütfen ac3 her kanaldan ayrı ayrı ses girişi ve çıkışı anlamına geliyor.?

Alıntıları Göster
    wd nin öyle bir çıkışı yok
    o yüzden bağlanamaz
    ac3'te her kanal bağımsız çalışır evet

• quote:

o yüzden bağlanamaz

anladım peki şu linkteki gibi bir cihazı bu sistem dahil ederek ac3 veya dts ses almak mümkün olabilirmi.
    http://global.ebay.com/HD_Audio_Rush_51_Gear_Sound_Decoder_for_DM500s_xbox360/250534875318/item
  • quote:

quote:

o yüzden bağlanamaz

anladım peki şu linkteki gibi bir cihazı bu sistem dahil ederek ac3 veya dts ses almak mümkün olabilirmi.
    http://global.ebay.com/HD_Audio_Rush_51_Gear_Sound_Decoder_for_DM500s_xbox360/250534875318/item

Alıntıları Göster
    evet linkteki cihaz o işe yarıyor

• quote:

evet linkteki cihaz o işe yarıyor

Alıntıları Göster
    evet o cihaz işinizi görür; ancak 6 adet rca kablo ile amfiye bağlantı yaparak 5.1 ses alacaksınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leone_510

evet o cihaz işinizi görür; ancak 6 adet rca kablo ile amfiye bağlantı yaparak 5.1 ses alacaksınız

Alıntıları Göster
    ilginize teşekkürler.

peki bağlantı şekli nasıl oluyor birde bu cihazın sanki 2 tipi var hangisi bana uygun düşer.

sizi biraz yoruyorum kusura bakmayın ama sormam lazım.

wd live dan sesi optik olarak alıp bu cihaza burdanda rca kablo ile amfiyemi giricem.

• quote:

ilginize teşekkürler.

peki bağlantı şekli nasıl oluyor birde bu cihazın sanki 2 tipi var hangisi bana uygun düşer.

sizi biraz yoruyorum kusura bakmayın ama sormam lazım.

wd live dan sesi optik olarak alıp bu cihaza burdanda rca kablo ile amfiyemi giricem.

Alıntıları Göster
    evet ama o kablodan bir tane daha olması gerek
    6 kablo olmalı, resimde 3 var

• quote:

yani çift taraflı 6 uclu olucak değilmi ok.

fakat benim hala şüpelerim var alıpta elimde patlarmı die bu cihaz.
  • quote:

quote:

yani çift taraflı 6 uclu olucak değilmi ok.

fakat benim hala şüpelerim var alıpta elimde patlarmı die bu cihaz.

Alıntıları Göster
    tekno ustaları buraya güncell.

• quote:

arkadaşlar elimde ac3 girişi olan bots marka amfi ve 5 klonu var subwofer ım yok ama gerekli ise alıcam.

şimdi wd hdtv live cihazım var bu cihaz dts 2.0 özellikli ve amfiye stereo olarak 2 kanladan bağlı güzel ses alıyorum fakat anfinin arkasında 2 kanal girişi haricinde 6 kanal giriş yeride var ac3 olarak.

ağer faydası olucaksa amfi ve kolonların resim ve bilgilerini detaylı olarak buraya koyabilirim.

birde ps3 üm var buda 2 kanla olarak bağlı farklı bir şekilde bağlantı yapıp daha kaliteli bir ses almam mümkünmü.

slm arkadaşım bende benzer bir olayla karşı karşıyaydım şöyle açıklamak isterim anfinizin analog ac3 girişine digital AC3 ve dts direk baglıyamıyorunuz ya coax yada optik kablo ile baglıyosunuz eğer anfinizin digital girişi yok ise 5.1 özelliğini kullanamazsınız bunun için bir ara decoder kullanmanız lazım ben bu şekilde kullanıyorum. yur dışından satın almıştım elimde bir tane fazla var düşünen arkadaşlara satabilirim. ps3 te analog çıkış olmadıgı için böyle bir cihaz şart eğer anfinizde digital giriş yok ise cihaz bu şekilde iyi günler dilerim ..

http://www.sahibinden.com/dts_decoder_5_1_optik_giris-92WQQaXQQ23773230WQQpXQQdisplayitem?

• quote:

Orijinalden alıntı: winple

quote:

arkadaşlar elimde ac3 girişi olan bots marka amfi ve 5 klonu var subwofer ım yok ama gerekli ise alıcam.

slm arkadaşım bende benzer bir olayla karşı karşıyaydım şöyle açıklamak isterim anfinizin analog ac3 girişine digital AC3 ve dts direk baglıyamıyorunuz ya coax yada optik kablo ile baglıyosunuz eğer anfinizin digital girişi yok ise 5.1 özelliğini kullanamazsınız bunun için bir ara decoder kullanmanız lazım ben bu şekilde kullanıyorum. yur dışından satın almıştım elimde bir tane fazla var düşünen arkadaşlara satabilirim. ps3 te analog çıkış olmadıgı için böyle bir cihaz şart eğer anfinizde digital giriş yok ise cihaz bu şekilde iyi günler dilerim ..

http://www.sahibinden.com/dts_decoder_5_1_optik_giris-92WQQaXQQ23773230WQQpXQQdisplayitem?
    hayırlısı olsun satış yapılmıştır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.