Şimdi Ara

AC motor için hız kontrol cihazı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
6.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • geçmiş olsun.buzdolabı motorları düşük gerilimde yanar denir ya. ona benzer bir durum oldu belki.
    yada daha önce 220 de çalıştığı için yanması bu ana denk geldi belki
  • resmini foruma koyabilsen iyi olur.motorun içinide açmıssın galiba.
    otopsi yapılır belki
  • neyse bana yine hurdacının yolu gözüktü bu sefer parası ile alıcam birde kaç volt ile çaılıştığına bakıcam
    yanlız birşey sorucam şimdi ben bu aldığım dimmer'ı 220vac bir motorun hızını kontrol etmek için kullanabilirmiyim max 150-200wat
  • tabi bu tecrübeni pekiştirmiş de olursun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r2d2droids -- 1 Kasım 2006; 20:48:09 >
  • benim merak ettiğim motorun niye yandığı.dimmer sağlamdır inşallah
  •  AC motor için  hız kontrol cihazı

220'yi yiyince motorun içi geçti
     AC motor için  hız kontrol cihazı

bu fanı bilgisayarın su soğutma şiteminde kullanacaktım o fana göre birde kutu yapmıştım
    inşallah benzeri birşey bulurum

• Boşyok, yazdıkları aynen doğru. Motorun yanma sebebi dimmerin ac nin sinusoidal yapısını bozmasıdır. Dimmer ile 100V rms alabilmen için tetikleme açısını 95 derece civarına çıkarman gerekir bu da sinüsün yarıdan fazlası kıyılmış demektir. Bu durumdaki sinüs dalga yüksek değerde 3. 5. 7. 11. 13. harmonikler içerir yani 50Hz. e ilave olarak motora 150, 250, 350, 450, 550Hz frekanslarında sinusoidal dalgalar vermiş olursun. Halbuki bu motor 50Hz. AC a göre tasarlanmıştır. Bu durumda demir kayıpları ciddi boyutlardadır ( demir kayıplarının frekansın karesiyle orantılı arttığını unutmuyoruz). Bu sebeple motor bir süre sonra yanar. O motor 40-50 W dan fazla değil. 220- 110 trafo yaptırabilirsin pahalı olmaz.
  • Çok akım çekmeyen basit bir AC motorun hız kontrolu yapmak için, girişin frekansıyla oynamak gerekiyor. Bunu en ucuz ve basit neyle yapabiliriz bir tavsiyesi olan var mı?
  • SEnde çok safmışsın dimerle ac motor kontrol eden ilk adamsın ona bide yük bindirirsen asıl filmi o zamna görrüdün :) Ac motor kontrol olayını imal eden bir firmayız bu işler göründüğü kadar basit değil 1000 lerce eleman sadece bir motorun sağlıklı konrolü için çalışıyor . İsterseniz bir açın bakın derim motor kontrolerin içine daha fazla bilgi için..

Axesis@gmail.com

• AC induksiyon motorlarinin devir sayilari gerilimle ayarlanabilir ancak kayiplar cok artar ve hiz kontrol araligi dardir.

Dusuk guclu tepe vantilatoru uygulamasinda gerilimle hiz kontrolu fazla sorun olmamasi lazim.

Frekans gene 50Hz oldugu icin motor max devirde donmek isteyecek ancak mekanik yuku cevirecek kadar torku uretemeyeceginden ara bir devirde donecektir. Motor sargilari normalden biraz daha kalin sarilirsa isinma sorunu da kismen kalkar. Tavan vantilatoru haricinde bu yontem kesinlikle bas agritir.

Tavan vantilatoru icin V/F turu bir kontrol fazlaca luks olur.
  • oncelikle herkese selam ederim dediginiz isi yapabiliriz fakat her seyin bir bedeli oldugu gibi bununda bir bedeli olur biz bu konuda profesyonel olarak calişiyoruz eger ilgilenirsen ve fiyatta anlasabilirsek bana pm at kolay gelsin
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.