Şimdi Ara

ABS ve Motor Arıza Işığı (Focus TDCI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugün bir sokakta 40km/h hızla ilerlerken birden önüme bir top çıktı, tabi ben arkasından da bir çocuğun gelebileceği düşüncesiyle ani bir fren yaptım. Aracım duramadı ve topun üstünden geçtim, top patladı.

Sonra göstergelere baktığımda ABS ışığının yandığını farkettim, stop edip tekrar çalıştırdım aracı ancak ışık sönmedi. Pazar günü olduğundan açık bir servis de bulamadım ve yarın götürürüm diye düşündüm.

Bir işim vardı, aracı yarım saat bırakıp tekrar çalıştırdığımda ise bu sefer ABS ışığıyla birlikte motor arıza ışığı da yanıyordu ki aracı arkasından 15 km kullandım, dışarıdan farkedilen herhangi bir sorunu yok. Yalnız ABS çalışmıyor cidden, boş bir yolda onu deneme şansım da oldu.

Sizin de fikirlerinizi almak isterim, başta sadece sistem hatasıdır serviste sildiririm birşey olmamıştır diye düşünürken motor arıza ışığının da yanmasıyla kafam karıştı doğrusu. Bir topun üzerinden geçmekle ABS sistemine zarar vermiş olabilir miyim acaba? Araç Focus II TDCI GHIA.

Teşekkürler şimdiden.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yok mudur bir yorumu olan.

Geçmiş olsun.

Muhtemelen topu ezince ön disklere gelen abs sensörlerinden birinin soketini yerinden çıkardın veya kablosu koptu. Kendin de lastiği tam kırıp bakabilirsin. Genelde soketinden çıkar.

Motor arıza ikazının bununla alakalı olabileceğini pek düşünmüyorum. Yani doğrudan ABS arızası ile motor arızası birbiri ile ilintili değil. İkisini ayrı modüller kontrol ediyor. Belki başka bir soket daha çıkmış ya da başka bir sensör hasar görmüş olabilir. Ama belki basit bir yakıt uyarısı da olabilir.

Hocam ABS soketine kendin bakabilirsin. Ama motor arıza ikazı için malum servise gitmen veya OBD cihazı ie kontrol etmen gerekir. Ama yine de ben imkanın varsa aracın altına sarkan kablo var mı diye bakmanı tavsiye ederim.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.B.K -- 2 Mayıs 2010; 21:13:40 >

Sonraki çalıştırmalarımdan birinden sonra motor arıza ışığı yandı ki en ufak bir problem de yok motorda dediğim gibi, ilgili testlerini yaptım. Ama içinden de olacağını sanmıyorum çünkü bugüne kadar yani 52 bin kmdir ilk defa ışığı yandı, o da top olayından 1 saat sonra oldu.

Ama ABS çalışmıyor, onu da deneme fırsatı buldum, inanılmaz kızakladı.

Yalnız dediğim gibi, motor arıza ikazını veren modül PCM. Ve bu modül ABS'den hiçbir veri almadan çalışıyor. ABS'nin modülü ayrı.

Burada olsaydın bakardık hocam :)

Sen yine de lastiği çevirip sarkan kablo var mı bakıver tekrar binerken.

Geçmiş olsun.

Benim de bildiğim motor arıza ışığı farklı şekilde yanıyor ama 1 saat arayla olunca ve arabada en ufak sorun olmayınca, ki şimdi de denedim, kesinlikle öyle, ikisini birbirine yormak istedim.
    Lenova X220 - Apple Iphone 5 - TOSHİBA SATELLİTTE PRO C650-109 Samsung Galaxy SFord Focus III 2013 Style 1.6 TDCI -115 hpVW Golf 1.6 TDI 2011 Trendline 3.000km kullanıldıVW Golf 1.6 TDI 2012 Trendline 17.000km kullanıldıAstra sedan Enjoy 1.3 cdti 2012 22.000km kullanıldıAstra hb essentia 1.3 cdti 2008 75.000 km kullanıldıVW Jetta midline 1.9 tdi 2007 32.000 km kullanıldı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Servise gittim geldim şimdi.

IDS'e bağlandı araç iki ışığın nedeni de hemen çıktı ortaya zaten. O.B.K hocamın da dediği gibi soket çıkmış yerinden, takılan yerinin de bir bölümünü kopartmıştı. Bir şekilde halledildi.

Motor arıza ışığının yanma sebebi ise sistemin o tekerlekteki hızı algılayamamasıymış, zaten IDS'de yazan da buydu, soket işlemi halledilince sorun kalmadı.

Büyük bir masraf olmadan halledildiğine sevindim.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.