Şimdi Ara

ABS | ESP | ASR | EDL nedir? / Otomobillerde Güvenlik Sistemleri (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
22
Favori
146.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada da kısaca anlatılmış. Resim de açıklayıcı gibi

Esp Nedir, Ne İşe Yarar
  • Asr, Tcs sistemi olmayan Corsa'mın patinaj videosu. Bazı araçların güvenlik donanımında sadece Esp özelliği olup Asr özelliği yazmıyor. Örnek:Nissan Note. Bu araç sizce patinaj testimi geçebilir mi?

http://www.youtube.com/watch?v=mlegw_mahtI

ABS | ESP | ASR | EDL nedir? / Otomobillerde Güvenlik Sistemleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Duster55 -- 27 Aralık 2014; 0:32:56 >

• Slm arkadaşlar,

Bir konuda net bilgiye ihtiyacım var. Aracım Dacia Sandero Ambiance yeni kasa. Kılavuzu dahil her yerde ABS-ASR-ESP standart olarak var diyor.
    Araçta ESP-off switch yok. Bu da ESP' nin olmadığına delalet diye biliyorum Türkiye' de de genelde böyle bilinir. Ammaaa, yabancı siteleri de bu konuda çok araştırdım. Net olarak öğrenemesem de ESP manuel olarak kapatma anahtarı olmayan araçlar da varmış. Örneğin ingiliz bir adam Dacia Duster' ında ESP için fazladan 350 pound ödediğini ancak benim gibi aracında fiziksel bir kapatma anahtarı göremediğini, satıcıya bu durumu sorduğunda bu modellerde ESP' nin sürekli açık olduğu cevabını almış ve satıcı tarafından keklenip keklenmediğini merak ediyordu.

Sizin bu konudaki fikirleriniz nedir?

Not: Araç yetkili servisindeki yaşlı ustamıza da tecrübeye çıktığımızda bu soruyu yönelttim. Adamcağız hemen sağa sola baktı, "burada buton filan göremiyorum kesinlikle ESP ve ASR yok" dedi. Ben de ASR' nin kesin olarak olduğunu, birebir tecrübe ettiğimi, patinaj esnasında gösterge panelindeki ışığın kıpır kıpır ederek patinajın sonlandığını söylediğimde "haaa o zaman ASR varmış demek ki" cevabını verdi. Ah bu Türkiye' deki bilgi kirliliği, adam serviste çalışıyor, doğrulardan haberi yok. Demek istediğim, ESP' nin bu şekilde sürekli açık olduğu bir araç tecrübe edeniniz-görmüşlüğünüz var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARRIOR -- 30 Kasım 2014; 2:02:58 >

• Peki ABS versiyonu yükseltilebilir mi? Örneğin benim Megane 1 aracımda ABS var, ben buna Megane II veya IIIteki parçaları kullanarak daha etkili hale getirebilir miyim?
  • çok faydalı bir konu olmuş elinize sağlık
  • LionTech16 kullanıcısına yanıt
    Eyv yarınki sınav için çok iyi oldu

• Video daha pratik olmuş.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.