Şimdi Ara

ABS BEYNİ TAMİR HONDA FREN PEDALI İNİYOR 2022 HAKKINDA TÜM SORUNU İÇİN CEVAP BURADA 2022 (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
939
Cevap
53
Favori
475.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba ;

    Hakan usta 2000 model mareamın abs beynini kısa bir süre içerisinde tamir etti.Kendisine ilgisinden ve samimiyetin dolayı teşekkür ederim.

  • Merhaba Hakan usta benim sorunum şöyle:

    1992 model bmw 318i aracım kontak açınca abs ışığı yanmıyor hiç yandığınıda görmedim zaten. Ani fren yapınca hiç abs devreye girmiyor. önler disk arkalar kampana. Bi arkadaş bilgisayra bağlatılıp abs devre dışı bırakılmış olabilir dedi böyle bişey mümkünmüdür.

    Sorunu nasıl çözebilirm teşekkürler
  • MKIII VR6: ABS Pump and Module Removal and Replacement

    Preface:

    My ABS light was on and stayed on while driving. I located a used hydraulic pump and module unit (you can separate them, I think) and replaced the whole unit. My car is a 1998 GTI VR6 with 111,000 miles equipped with the TEVES 20 GI ABS system. This system controls the ABS/EDL (Anti-lock brakes and Electronic Differential Lock). On cars ‘96+ (without a brake proportioning valve), the module also controls front/rear brake bias. Apparently, the module is known to fail on many other European cars including Volvo and Seat. A picture of the engine bay is below.

    The numbers and codes from my ABS module are:

    Component: ABS/EDL ITTAE20 GI V00

    Module: 3A0 907 379 E

    Code: 03704







    Tools required:

    VAG-COM Diagnostic tool or Ross-Tech
    T-25 Torx driver
    11mm line wrench (or flare nut)
    13mm line wrench (or flare nut)
    10mm box wrench
    New hydraulic pump and module
    Brake parts cleaner
    2-3 liters of brake fluid
    Brake bleeder or a clean glass jar and some clear tubing for 2 man bleeding
    The Symptoms:

    ABS light on and stays on while driving. I used the VAG-COM to read the fault codes (DTC) and got this Code:

    “Fault code 01276: Hydraulic Pump - V64 Signal outside specifications”

    Things to check first:

    There are 2, 15-amp, fuses at the top of the fuse/relay board. Make sure that they are not blown. Also there is another fuse in the main row of fuses that is related to ABS – check that one, too.

    The procedure: (removal)

    First, use the VAG-COM tool and write down the numbers and codes for your control module. You will need this later!
    I suggest you do this on a cool engine, or you will likely burn your forearms. I would also recommend jacking the car up and placing it on jack stands at all four corners, since it makes it a lot easier to bleed later with all four wheels removed.
    Disconnect the battery (both terminals, negative first) then remove it, as you will need the room.
    Drain the brake reservoir using a turkey baster, or open a bleeder screw and allow the fluid to run until the reservoir is empty. Discard the old fluid; you should use fresh fluid to refill the system.
    Place a rag or towel under the brake master cylinder as you will lose some fluid and you won’t want it to sit on the CV boot.
    Loosen all 6 lines running into the ABS. The two top lines are 13mm and the 4 bottom lines are 11mm. Unscrew all of the lines and move them out of your way (they won’t move far because they are not flexible).
    Disconnect the wiring harness from the module. It is located on the outside of the module. To disconnect it, you must pull the small “T” shaped handle toward the front of the car. It will move about 1 inch then you can move the plug out of your way.
    Use the T-25 Torx to loosen the 3 brass colored bolts on the upper surface of the ABS unit. The front one is easy to see. It is the size of a nickel and brass with a rubber bushing under it. The other 2 are in the back corners but you can get to them fairly easily. You don’t need to remove the screws from the mounting bracket. It is easier to access the rear bolts if you disconnect the brake fluid level sensor on the reservoir above the ABS unit.
    Once the screws are unbolted GENTLY wiggle the unit forward. Be careful not to kink or bend the brake lines while removing it. There are a wiring harness and a coolant hose that pass in front of the ABS unit. If you have a helper, have him hold the harness and hose out of the way.
    At this point you can separate the module from the hydraulic pump assembly and swap with the new part. I replaced both parts (pump and module)


    To install a new unit, simply reverse the removal process.
    After installing the unit and attaching all the lines (don’t over-tighten) and plugging in the wiring harness you will need to refill the brake fluid reservoir and bleed the brakes. Start with the rear passenger caliper; then do the rear driver, front passenger, and then front driver. After you bleed the brakes, you will notice that you won’t have a very good pedal feel (i.e., it will go to the floor). That’s OK; you’ll correct this later. Be sure to keep the reservoir topped up during the bleeding process to keep air out of the lines.
    Re-install the battery.
    Use the VAG-COM to check the coding of your new ABS module. The data should match the data you copied down in step 1. If not, re-code the module as necessary.
    Then cycle the pump using the VAG-COM software. To do this, choose “ABS Brakes” from the main menu. Then select “Test Output” and follow the on-screen instructions. The computer will cycle the pump, and then test each of the valve positions, one corner at a time. After this is done, you should have good brake feel again. I’ve heard that running the pump for more than 30 seconds or so could lead to the pump overheating and susbsequent damage, so accomplish this procedure reasonably quickly.




    I re-bled my brakes to get any air released by the pump, cleaned the calipers with brake parts cleaner, and Voilà! Your ABS light should be out and your ABS will work again. During the first road test, I noticed that the pedal was slightly mushy and had slightly greater travel. This went away after driving the car for a day or so and became very firm and confident feeling. YMMV.
    MKIII VR6: ABS pompa ve modülünü Temizleme ve değiştirme

    Önsöz:

    ABS ışığım yanıyordu ve sürüş sırasında kaldı. (Sizi onları, bence ayırmak) bir kullanılan hidrolik pompa ve modül birimi bulunan ve tüm birim yerine. Benim arabada 1998 GTI VR6 111,000 mil TEVES 20 GI ABS sistemi ile donatılmıştır. Bu sistem ABS/EDL (Anti-Lock Fren ve elektronik diferansiyel kilidi) denetler. Arabalar ' 96 + (Vana oranlama bir fren), modül de ön/arka fren önyargı kontrol eder. Görünüşe göre modül Volvo ve koltuk da dahil olmak üzere birçok diğer Avrupa araba üzerinde başarısız olduğu bilinmektedir. Aşağıda motoru Körfezi'nin bir resmi vardır.

    Numaraları ve kodlar benim ABS modül vardır:

    Bileşen: ABS/EDL ITTAE20 GI V00

    / / Modül: 3A0 907 379 E

    Kod: 03704







    Gerekli araçlar:

    VAG-COM tanı aracı veya Ross-Tech
    T-25 Torx sürücü
    11mm çizgi anahtarı (veya işaret fişeği fındık)
    13mm çizgi anahtarı (veya işaret fişeği fındık)
    10mm kutu anahtarı
    Yeni hidrolik pompa ve modülü
    Fren parçaları temizleyici
    Fren hidroliği 2-3 litre
    Fren kanama veya temiz bir cam ve bazı boru 2 adam kanama için temizleyin
    Belirtileri:

    ABS ışığı ve sürüş sırasında kalır. VAG-COM hata kodları (DTC) okumak için kullanılan ve bu kodu var:

    "Hata kodu 01276: Hidrolik pompa - V64 sinyal özellikleri dışında"

    İlk denetlenecek öğeler:

    Orada 2, 15-amp, Sigortalar sigorta/geçiş panosu üst kısmında. Onlar değil şişmiş olan emin olun. Ayrıca ABS için ilgili ana Sigortalar satırının içinde başka bir sigorta-bir, kontrol.

    Yordamı: (kaldırma)

    İlk olarak, VAG-COM aracını kullanın ve sayıları ve kontrol modülü için kodları yazın. Bu daha sonra ihtiyacınız olacak!
    Ben serin bir motorla bunu veya büyük olasılıkla, ön kolda yanacak öneririz. Ben de arabayı itme tavsiye ederim ve kanamaya çok kolaylaştırır bu yana tüm dört köşe, jak ayakları yerleştirerek tüm dört tekerlekli daha sonra kaldırıldı.
    (Her iki terminalleri, negatif ilk) pil prizden çekin ve sonra çıkarmak o, sen-ecek lüzum Oda gibi.
    Türkiye baster kullanarak fren rezervuar drenaj veya bir kanama vida açmak ve sıvı havzanın boşalıncaya kadar çalıştırmak izin vermek. Eski sıvı atmak; Sistem yeniden doldurmak için taze sıvı kullanmanız gerekir.
    Bir bez veya havlu altında fren ana silindir gibi bazı sıvı kaybedersiniz ve CV çizme üstünde oturup istemeyeceksiniz yerleştirin.
    Tüm 6 satır ABS çalıştıran gevşetin. İki üst satır 13 mm ve 4 alt satır 11 mm. olan tüm satırları sökün ve (onlar alışkanlık çok esnek değiller çünkü taşımak) yolunuzdan taşıyın.
    Kablo modülünden çıkarın. Bu modül dış tarafında yer almaktadır. Bu bağlantıyı kesmek için arabanın önüne doğru küçük "T" şeklinde kolu çek gerekir. Yaklaşık 1 inç hareket edecek sonra yolunuzdan fişi taşıyabilirsiniz.
    T-25 Torx cıvata ABS biriminin üst yüzeyinde renkli 3 pirinç gevşetmek için kullanın. Açık bir görmek kolaydır. Bir nikel ve pirinç altında burç anlıyorsun boyutudur. Diğer 2 arka köşelerde olmakla birlikte oldukça kolay onlar için alabilirsiniz. Montaj aparatı vidaları çıkarmak gerek yok. Fren sıvı seviye sensörü ABS birim yukarıda rezervuar üzerinde keserseniz arka cıvata erişim daha kolaydır.
    Bir kez sabitleyen vidayı NAZİKÇE unbolted birim ileri oynat. Değil göstermek veya fren satırları kaldırma sırasında viraj için dikkatli olun. Kablolama koşum takımı ve ABS birim önüne geçmek bir soğutucu hortum vardır. Bir yardımcı varsa, onu koşum tutun ve yoldan hortum var.
    Bu noktada hidrolik pompa montaj ve değiş tokuş etmek yeni bölümü ile modül ayırabilirsiniz. Ben her iki bölümü (pompa ve modülü) yerine


    Yeni bir birim yüklemek için kaldırma işlemi ters.
    Monte ve (aşırı sıkın değil) tüm satırları ekleyerek ve kablolama emniyet kemeri takmadan sonra fren sıvı depo Dolum ve frenler bleed gerekir. Arka yolcu kumpas ile başlayın; sürücü ön ve arka sürücü, ön yolcu, yapmak. Frenler bleed sonra çok iyi bir pedal hissediyorum olmaz göreceksiniz (yani, o yere gidecek). Sorun değil; Bunu daha sonra düzeltmek. Hava hatları dışarı tutmak için kanama işlemi sırasında tepesinde rezervuar tuttuğunuzdan emin olun.
    Pili tekrar takın.
    VAG-COM, yeni ABS ölçü birimi-in kodlama denetlemek için kullanın. Verileri 1. adımda kopyaladığınız verilerin eşleşmesi gerekir. Eğer değilse, gerekli modülü yeniden kod.
    O zaman VAG-COM yazılım kullanarak pompa geçiş yapın. Bunu yapmak için ana menüden "ABS Frenler" seçin. Sonra "Test çıktı" seçin ve takip ekrandaki yönergeleri. Bilgisayar pompa geçiş yapmak ve her Vana pozisyonların bir seferde bir köşe sınayın. Bunu yaptıktan sonra tekrar hissediyorum iyi fren olmalıdır. Bu pompa 30 saniyeden fazla çalışan duydum veya pompa aşırı ısınma ve susbsequent zarara yol açabilecek bu yüzden çok bu yordamı oldukça hızlı bir şekilde gerçekleştirmek.




    Herhangi bir hava pompası tarafından yayımlanan almak için frenleri yeniden bled, kaliperler ile fren parçaları temizleyici ve Voilà temizledim! ABS ışığı dışarı olmalıdır ve senin ABS yeniden çalışacaktır. İlk yol testi sırasında pedal biraz duygusal ve biraz daha fazla seyahat vardı fark ettim. Bu bir gün ya da öylesine için arabayı sonra gitti ve çok sağlam ve kendinden emin bir duygu oldu. YMMV.
    TAM ANLAMADIM AMA COK ONEMLI BI BILGI HERALDE
    ABS BEYNİ TAMİR HONDA FREN PEDALI İNİYOR 2022 HAKKINDA TÜM SORUNU İÇİN CEVAP BURADA 2022




  • Merhabalar
    Ben ESP+hillholder+DDS destekli bir ABS aldım. Ancak adamlar boruları keserek ayırmamışlar ABS beynini..Delikler açık duruyor halde aldım bu yüzden içine küçük parçalar kaçmış olabilir emin değilim
    ben işimi garantiye almak istiyorum en nihayetin aracın fren sistemi sıfırı 4500 TL ona da gücüm yok.Acaba bu içindeki pisliği temizleme şansımız var mı? Ya da bu işi yapacak profesyonel yerler var mı?
    Tahminimce komprosörler falan bir yerden hava verip hidrolik yardımıyla diğer yerden pislikleri atma gibi?
    teşekkürler..
  • natulus N kullanıcısına yanıt
    Basınçlı hava yardımıyla temizleme olanağı var en sağlıklısı ters giriş yaparak tezgahta basınçlı hidrolikle temizlemek gerekir.Bu arada valfleri kapat aç yapmak suretiyle temizleme yapılabilir.
  • Hakan abi 2004 model citroen c2 aldim, abs lambasi surekli yaniyor, ayni zamanda el freni lambasida yaniyor, aldigim arkadas beynin bozuk oldugunu ve cikmasiyla degistirmem gerektigini soyledi, sence tamir olur mu yoksa direkt cikma aramaya baslayayim mi? Tekirdag, Corlu'da oturuyorum sana uzagim bu taraflarda veya istanbulda yonlendirebilecegin biri var midir? İyi calismalar abi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. Benim araç audi a3 2000 1.6 bazen abs ışığı yanıp sönüyor. ama sanki ıslak bir şey temas ettiğinde yanıyor gibime geliyor. Ustaya götürmüştüm sensör değiştirdiler. Ama yine aynı :((((
  • S.a usta bnden opel vectra 95 gt var araç durdugu yerde çalışırken fren pedalına dokununca abs vuruyor birde abs den titreme sesi gibi ses geliyor ara sıra da abs lambası yanıyor bazende yamıyor uzun yolda yanmıyor çoğunlukla usta teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Slm arkadaşlar. Seat cordoba 2000 model 100 bg lik bir aracım var. Abs de sorun yaşıyorum.
    Abs lambası bazen aracı çalıştırdığımda normal bir şekilde sönüyor. Bazen de abs ışığı ve kırmızı ünlem yanık kalıyor.
    Bilgisayara bağlattım tam hatırlamamakla birlikte "Abs yanlış kodlama" şeklinde bir hata verdi. Bir elektrikçide kodlama yaptırdım. Hatayı sildiler. o anda ışık yanmadı ama 1 saat sonra aracı tekrar çalıştırdığımda yine abs ve kırmızı ünlem yandı. Şuan itibariyle gün içinde bazı çalıştırmalarımda sönüyor bazen de yanık kalıyor. Bir tamirci abs beyninden kaynaklandığını tamir edilmesi gerektiğini söyledi. bu sorunu nasıl çözeriz acaba yardımcı olursanız sevinirim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 99 alfa romeo 156 aracımı tabla değişimi için söktürdükten sonra abs ve el freni lambası sonmedi ve km/h çalışmadı. Nedeni nedir acaba elazığda goturmedigim usta kalmadı fiat servisi dahil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakan bey 2007 connect glx aracimin bir haftadir abs ve asr lambasi yaniyor. Cok nadiren ilk calistirma sonra hareket edince 10 sn sonuyor ve tekrar yaniyor.. Her iki lambada ayni anda oluyor ozel servis bilgisayara bagladi ve hemen karari verdi... Abs beyni arizali diye.. Ariza tesbiti icin nasil bir yontem uygulamaliyim yardimlarinizi bekliyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theado38 -- 1 Ağustos 2015; 18:31:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar 2009 Dodge Nitro Aracımız Var. Şuan Çanakkaleden-istanbula gidiyoruz ama araç 80-90 ın üzerine çıkmıyor. Sizce sorun neden kaynaklanıyor olabilir?
  • Merhaba 2000 model polo classic aracım var dürbün gögüs. Abs çalışıyor sorun yok bilgisayara baglattım hata da vermiyor yalnız kontagı açtıgımda 2-3 saniye yanıp sönmesi gerekiyor ama hiçbir şekilde abs ışıgım yanmıyor bilgisayar test sırasında da yanmadı neden yapabilir acaba. lambasını değiştireyim dedim söktüğümde led oldugunu gördüm müdahelede edemiyorum muayeneden kaldım bu yüzden teşekkürler..
  • Hakan usta öncelikle bu kadar ilgilendiğin içib çok teşekkür ederim.

    Benimde abs sorunu var. Araç 2004 Marea Exlucive.Kontağı acınca bazen normal şekilde devreye giriyo bazen aracı hareket ettirince giriyo. Asıl sorun su ki hızım 20-30 lara cıkınca yafa devir yükselince pedalların oradan, zorlanan bir hidrolik sesi geliyo ve buna eş zamanlı gaz pedalı titremesi akabinde abs devre dışı.Motoru durdurup kontağı tekrar acıyosun ve aynı seyler tekrar ediyo.

    EDİT: ABS nin devrede kaldığı sürelerde gaz pedalı sürekli sert ve dokunsan bile ayağıma geri kuvvet uyguluyor sık aralıklarla. ABS dediğin tekerlekler kayma noktasına geldiğinde devreye girmesi lazım fakat benimki tekerlekler kayma noktasına gelmeyi bırak ayağını fren pedalına dokundursan bile ayağıma sık ve aralıklı ters kubvet uyguluyo.



    Araci bilgisayara bağladık ve usta hepsinin anlık olduğunu ve bir tanesinin( C1040 ) sürekli olduğunu söyledi abs ile ilgili kodlar ve acıklaması aşagıdaki gibidir.

    C1245 araç hızı, sinyal mantıklı değil. (Aralıklı)


    C1572 selenoid valfı, kapanma zamanı çok uzun. (Aralıklı)

    C1232 Arıza uyarı lambası, Akü+ kısadevre (Aralıklı)

    C1040 ön sağ teker devir sensörü sinyal yok. (Aralıklı)


    Durum bu usta bir kaç kişiye gittim ve daha semsöre bile bakmadan "abi %90 beyin arızası sana 400-500 liraya patlar" diyolar.Ya kardeşim sensöre falan veya sağ tekerlekte bulunan diğer abs ile ilgili aparatlara baktınmı diyom. Abi bakmadım ama kesin sorun beyindedir diyolar tav oluyorum. Bu tutumları bana hiç samimi gelmedi. Senin görüş, tavsiye ve önerilerini alabilirmiyim.


    İzmirdeyim. Ankarada olsam 1 dk düşünmez atlar arabaya gelirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hakan usta kolay gelsin

    Benim 2005 model albeam var abs lambası arasıra yanıyor kontağı kapatıp açınca sönüyordu bugün sürekli olarak yanmaya başladı sorun nedir acaba yardimci olurmusunuz. Şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Hakan ustam. Bende 2004 fiat marea var. ABS lambası özellikle akşam saatlerinde yanıyor. Kenara çekip kontak kapatıyorum sönüyor yola çıkınca birazdan gene yanıyor. Anlamadım gitti. Sabah ise kadar gidiyorum dönüyorum yanmıyor. 30km. Akşam binince yanıyor. İnternetten araştırdım biraz. ABS beyninin devrelerindeki lehimlerde kılcal çatlaklar filan oluyormuş. O yüzden yapabiliyormuş. Kendi kendine sokup tamir edenler filan var. Sence neden olabilir ustam. Teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, geçtiğimiz akşam farkettim ki fren pedalına azcık dokununca aracın ön panelindeki aydınlatmalar, iç tavan aydınlatmaları ve farlarda az bir körelme (parlaklık azalması) oluyo. Pedalı bırakınca normale dönüyolar. Sorun nedir bilen birileri varmı. ( abs devre dışı zaten. Arızalı olduğu için)

    Akü de bi problem mi var acaba. Benim abs ışığıda yanıyoda. Burda bazı arkadaşlar abs yi akünün voltajıda etkiler vs. demişler o yüzden buraya yazdım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Hakan Usta,
    Aracım 1998 model wolkswagen golf 4. ABS ışığım zaman zaman yanıyor kendiliğinden sönüyordu. Özel bir servise götürdüm cihazda sol ön sensör arıza gösterdi ve değiştirttim.Ancak arıza hala geçmedi ABS ışığı halen yanıyor kendiliğinden sönebiliyor.Tekrar götürdüm servise arıza geçmediği için cihaza bağladılar bir arıza göstermedi bu sefer cihaz. Sorun neyden olabilir ustam. Kolay gelsin hayırlı günler dilerim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ROyke

    Arkadaşlar, geçtiğimiz akşam farkettim ki fren pedalına azcık dokununca aracın ön panelindeki aydınlatmalar, iç tavan aydınlatmaları ve farlarda az bir körelme (parlaklık azalması) oluyo. Pedalı bırakınca normale dönüyolar. Sorun nedir bilen birileri varmı. ( abs devre dışı zaten. Arızalı olduğu için)

    Akü de bi problem mi var acaba. Benim abs ışığıda yanıyoda. Burda bazı arkadaşlar abs yi akünün voltajıda etkiler vs. demişler o yüzden buraya yazdım.

    Bence akün bitik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamun aleykum ustam 2005 fiesta triptonik vites aracım var,bir kac gündür aracı calıştırdıktan sonra bi 3-5 saniye abs lambası yanıyor.aracı calıştırırken arac biraz zorla calışıyor bazen stop ediyor, yolda giderken de aracın altından tok diye bir ses geliyor bu ses abs lambası yanmaya basladıktan sonra olmaya basladı.sıkıntısı nedir acaba teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.