Şimdi Ara

Abim 37 senedir İngiltere'de - Yanına gitmeli miyim ? [Tavsiyeler]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle selamlar.. Konu aslında bugün abimle facetime'dan geçen bir muhabbet üzerine "İngiltere'de çalışabilir miyim" okuyup fikir verirseniz memnun olurum.


    İç mimarlık mezunuyum 24 yaşındayım Libadiye/Üsküdar'da oturuyorum 9 senedir. Abim Feltham / London'da yaşamakta 37 senedir. Artık ingilizceyi tokatlar hale gelmiş haliyle.

    Gelelim konumuza.

    Ana Soru : Yanına gidip uygun bir işte çalışmak istiyorum ! Ancak...

    Dilim şuan için yetersiz. Kalacak yer sorun değil. Para biriktirmek istiyorum. Bir sevgilim var evlenmek istiyorum ancak daha iş bile bulabilmiş değilim. Burada 6 aydır iş bulamıyorum..

    Çalışarak ve çalışırken dil öğrenebileceğim, dil gerektirmeyen işler neler olabilir ? Var mıdır böyle bir şey ? Hiç konuşamıyorum değil elbette, orta düzeyde derdimi anlatacak kadar Telaffuz ve listening'de iyiyimdir. 5-6 ay en azından dil "fena değil" seviyesine gelene kadar garsonluk, kasiyerlik vs yapsam daha sonradan mesleğime yönelebilir miyim oralarda ?..

    Abime sorduğumda benim mesleğimle ilgili tanıdığı olmadığını, kalitemi düşürmemem gerektiğini, 4 sene üniversite okuduğumu, beni öyle marketlerde, temizlikçilerde, mc donaldslarda çalışmana izin vermem gibisine laflar etti Çok ağırmış şartları 13-14 saat ayakta falan dedi ama burada da pek farklı olmuyor trafik sayesinde. Ki abim Feltham'da yaşıyor "iyi diyorum yakınsın Londra merkeze" verdiği cevap "yok çok yakın değil 20 dk da anca gidiyorsun" Dedim burada sabah trafiğinden en az 1,5 saatte işe gidiliyor Verdiği cevap "Rezalet"

    Yahu tamam beni oralarda süründürmek istemiyor eyvallah ama bir yerden başlamak lazım eğer 1000-1500 gbp arası bir ücret kazansam koşa koşa gitme niyetindeyim. Hele birde 3-4 ay 2500gbp gibi bir rakam biriktirebilirsem bu 11.000 tl eder.

    Abimin bana bugün kurduğu başka bir cümle "Gel burada işi kendin bak, kal 3-4 ay. 'Abi bu olur mu, şunu yapabilir miyiz' diye konuşuruz" dedi. Ancak bizim kız da geçen hafta işe girdi ve ben evde oturmaktan son derece rahatsızım. Annemle ben kalıyorum tek annemi bir yandan buralarda tek bırakmak durumundayım. 3-4 ayımı orada heba etmek istemiyorum elim boş gelirsem diye. Ya boşa kürek çekersem ? Lütfen kız milleti abi bırak git şansını dene gibi cesaretlendirici cümleler söylemeyin o işler öyle kolay değil hele ki işler ciddiye binmiş, aile fertleriyle resmi olmasa da ucundan tanışılmış ve en önemlisi de seviyorsanız hiç değil

    Bilemiyorum kafam inanılmaz karışık. Herkes git diyor ülkenin ekonomisi, işsizlik iyi durumda değil. Sanki içimden bir ses dünyaya açılmak gerek diyor. Denize girmeden yüzme öğrenemeyeceğiz gibi geliyor. Ya bu önüme çıkan değerlendirmem, risk almam gereken bir fırsatsa ?

    Tavsiyeleri ve tecrübe edenleri zevkle dinlerim. Yardımlarınızı bekliyorum. okuyan ve zaman ayıran herkese teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spawn2 -- 13 Mart 2017; 1:10:39 >







  • bu zamana kadar durduğun hata kaç kurtar kendini buralardan homeless bile olsan burda asgari ücrete çalışanlardan daha iyi geçinirsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bambıl bii -- 13 Mart 2017; 9:10:26 >
  • Bence kesinlikle git.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abin sana bakar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadas yurt disina gidersen bitirdigin okulu unut zira orada hiç bir geçerliligi yok. yapacagin isler dediginiz gibi en dusuk kalitedeki isler. Keske avruapada devam edebileceginiz bir okulu bitirseydiniz. Yani abinizle bayagi kopuk yasamissiniz yada abiniz sizi iyi yonlendirememis. Su anda yasadigim belçika da buradaki dili bilmeyen ama geldigi ulkedeki bitirdigi okulla ilgili meslegini yapan insanlar var. Ama mutlaka yabanci dil sart. Ilginç bir durum. Sanki 37 sene sonra bir abiniz ortaya çikmis gibi olmus. ya abiniz sizi bos birakmis yada siz abinizi. Zira iç mimarligi ingilterede bitirseydiniz 3000 poundluk bir iste çalisiyor olurdunuz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.