Faiz oranları düşük olsaydı kredi çekip evi kiraya vererek çok cüzzi miktar ödeyerek ev sahibi olunurdu < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Abi bıktım (3. sayfa)

-
-
evi satıp o tarz islere girmek mi vah vah vah. evini arabanı koyduktan sonra bu yatırım islerine bakmak gerek yoksa cok zor bu ulkede mal edinmek
-
faiz oranları düsük olsa simdi o evide alamazdın. bu dönemde genc adam olma isi cok zor cooooooooooooooook
-
-
hahaha cıkıcak mı o bile belli degil. üzerine 80k taksit bide. cıldırıcam
-
ben evi alırken 160 bin kredinin 10 yıl taksit ile geri ödemesi 260 bin idi. nerdeeen nereye.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Şu an ev satışı rekor kırıyor ama yüzde 90 ı ipotekli satış yani eski evini satıp yenisini alıyor sıfırdan krediyle alan yüzde 10 lık kısım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
80k taksit bide. cıldırıcam
benim 3 sene daha ev kredisi borcum var. 3 sene 36 taksitte ödeyeceğim toplam borç 70 bin TL. ana para borcu bu yani. bu parayı şuanda peşin yatırsam kalan 36 taksit borcum siliniyor ve evin üzerindeki banka ipoteği kalkıyor.
açıkçası ben de evi satmayı düşünüyorum ama şuanda değil de 2 sene sonra.
3m yazan eve 2.5 teklif etmek gerek.
-
-
satıp napıcan patron plan ne? sonra borsa botcusu arkadasının durumuna düsme
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonbalıklı -- 17 Haziran 2025; 22:42:32 > -
daha yeni bi eve geçebilirim belki hocam. şuanki ev bana gereksiz büyük. 3+1 çift balkonlu çift banyolu eve sahibim ve evlenirim diye almıştım evlenmedim. tekim. ev 16 yaşında. satıp yeni ama dar bi eve geçebilirim çünkü evlilik düşüncem yok.
4-5 ev satıldı denen piyasada aslında 1 ev satılıyor, gerisi ev değiştiren kişiler.
ben ilk evimi aldığımda bana evini satan kişi 2 buçuk ay çıkmadı evden. çünkü kendi ev aradı. sonra buldu ve daha pahalı eve geçti. ona evini satan kişi de daha pahalı eve geçti.
işyerinden arkadaşımda da aynısı olmuştu.
1 kişi sıfırdan ev alacak olursa, domino taşı etkisi ile 3 kişinin ev değiştirmesini sağlıyor.
Ev satışları şu an iyi durumda hocam ipotekli satış oluyor genelde eski evi satıp yenisini alma şeklinde arada bi sahibinden ilanları favorileyip takip ederim pek fiyat düşüren yok
Hocam peki oturulmayacaksa ev almak mantıklı mı ? Kiraya versen bile enflasyonda eriyip gidiyor üstüne kiracı ev sahibi sorunları malum kiracı evede iyi bakmıyor eskiyor ev.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesbaba0641 -- 17 Haziran 2025; 22:54:1 >
mantıklı değil bence.
Tam anlamıyorumki su ev isinden. Araba gibi basit degil. Bildigim bi yer seciyorum mesela evide buluyorum. Arıyorum yok o ev kalmadı bu olmazmı. Harbi zor
Mantıklı degilmi? :S tam bu tarz bi plan var kafamda ilk evim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X