nedense aklıma bu geldi https://www.sevilensarkisozleri.com/cheb-khaled-abdulkadir-sarki-sozu-cevirisi-530445 < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fixriterzi -- 2 Temmuz 2020; 14:31:7 > |
Abdülkadir Selvi'den gençlere tehdit: Şimdiden uyarayım dislike atan dislike’lanır (3. sayfa)

-
-
Yeni nesil iş beğenmiyor diyorlar. Ben onu biraz açayım, köle olmak istemiyor he ağam demiyor her şeye hakkını arıyor anlaşamayıp hakkını alamadığı için haliyle sorun ckkarıp cıkıyor. Hiçbir alttan gelen artık bu kölelik figürüne uymaz.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Şair burda "lan ayağınızı denk alın adam olun, yarın bigun memur olcak diye gelirsiniz kapımıza" demek istemiş 😂
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu yorumu Z kusagi kaale almaz zaten senin yorumunu da kimse takmaz burda. Abi ayaklari yapma.
Ülkeler artık global, insanlar herkesin yaşantısından haberdar. 30,40 yıl önceki hayatlar yok, devir bilim ve uzay devri Mars’a yolculuk Ay’a turist ziyaretleri bu düşüncelerin gerisinde kalanlar zaten z kuşağını anlamaz tabikide. Amerika Uzay Komutanlığı bile kurdu neden çünkü bişeyler görüyor, vizyon sahibi olanlar kendi toplumlarını yasaklar ile değil bilim ile ileri götürecek. Geride kalanlar da el sallayacak, dislike atan dislike’lanır demek hala z kuşağını anlamadıklarını gösteriyor. Atatürk’ün sevdiğim bir özelliği var, misafirinin gelmeden önce nelerden hoşlandığını hangi konularda konuşmayı sevdiğini öğrenir ve konuğunu ona göre ağırlarmış. Z kuşağını da böyle anlamak lazım
Dislikelayan derken herkesin ismini aldık fişledik demiş. Kayıtlara geçsin.
Hey yavrum hey.
Sigarayı bile babasından gizli içen kuşağın yazarı, 20 yaşında ayrı eve çıkıp sevgilisiyle nikahsız yaşayan kuşağın özgürlüğünü tehdit edecek.
Dedeler sanıyorlar ki dünya eski dünya.
O bilgileri youtube vermez. Kimse merak etmesin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 2 Temmuz 2020; 21:29:4 > -
Korktum.....
-
Şuursuzca..
disslike atanlar fetöcüdür demeleri lazımdı 🤣
-
Ben de attım ifşalayın beni.
İktidarın tetikçisi.
Bu selvi hangi kulübenin çomarıydı yaw
Ya ben gerçekten çok üzülüyorum, böyle garip açıklamalar yapan adamlar nasıl bu mevkilerde para kazanabiliyor.
Ben aynen devam etmesini isterim böyle söylemlerin. İstanbul ve Ankara'dan ders alınmamış, aynen devam etsinler. Seçim zamanı yaklaşıyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: yunuscan86Ey değerli Z kuşağı sakinleri, bir Y kuşağı sakini abiniz olarak söylemeliyim ki; Sanıyor musunuz ki iktidara chp'yi getirince her şeyinizi serbest bırakacaklar, sanıyor musunuz ki ağalardan bir chp'li torpiliniz olmadan bir yerlere getirecekler sizi, ve sanıyor musunuz ki Yılmaz Özdil'in de aynı yazıyı yazıp bakın bizi dislike'lamayın, sonra biz de sizi dislike'larız demeyeceğini.
Zamanı gelirse eğer bir abi yazmıştı dersiniz
Ben de senin 79'lu bir abin olarak söyleyeyim,
bir iktidarı götüren sebep, sonraki iktidarın korkulu rüyası olur.
O yüzden yeni gelen her iktidar, eski iktidarın en büyük hatasını milletin gözüne sokarak şirinlik yapmaya çalışır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben bu z kuşağını almanyadan gelip 1000 euro bozdurarak her şeyi yapan Türkiye çok güzel diyen alamancılara benzetiyorum. Bir hayal dünyasında ve aklındaki distopik dünyada yaşamayı arzulamakta.
Vazife ya da zorunluluk olan işlerini (örneğin okula gitmek sınava çalışmak erken kalkmak evde bir şeylere yardım etmek gibi) duygusal cevaplar vererek bertaraf etmeye çalışan hiç bir şey yapmadan amerikan rüyasını yaşamaya hakkı olduğunu zanneden bir kuşak.
3000 liralık telefonu arkadaşımda var bana da alın derken anası babası (istisnaları tenzih ederim) bayramda kurbanda ne yapacağım diye düşünmüş çocuğumun dershane parasını nasıl denkleştirecem diye düşünmüş umrunda olmuyor. Cafelerde parklarda tramvaylarda sohbetlerine ister istemez şahit oluyorum çoğu boş muhabbetler yapmakta ve ağızlarından kızlar da dahil küfür eksik olmamakta.
Bilgisayar oyunu sosyal medyada zaman öldürmek gezmek dışında işleri olmayan bu nesile sorun; 10 tane türk edebiyatından yazar sayabilecekler mi?
Ben sordum sayamadıklarını gördüm.
Cumhuriyet tarihini sorun kurtuluş savaşı sonrası ki yokluğu sorun Nuri Demirağı sorun kimdir diye sanayi yatırımları nasıl yapılmış nasıl fedakarlıklar yapmış ecdad bilmezler
ama her şeyi hakeder bu nesil.
Kimliğiniz geçmişinizdir geçmişini bilmeyen nesil kimliksizdir.
Bir tane stajyer çocuk geldi geçen sene odamıza, ingilizce roman okuyor dedim ne yapıyorsun roman okuyorum, ingilizce öğretmeni olmak istiyorum dedi. Nerede öğrendin dedim youtube diziler kitaplar okuyarak dedi. Sınavı kazandı kocaeli üniversitesinde şimdi , diğer 3 arkadaşı da oyun oynuyorlardı telefondan. Hedef var ideal var çalışma var ülkenin durumu ve gerçeklerini kabul etmiş ona göre aksiyon almış genç başarıya ulaştı.
Köle olmayacak içinde bulunduğumuz şartları görmezden gelecek , yatarak meslek öğrenecek sınav kazanacak iş kuracaklar okumadan kültürlü olacaklar ne dil öğrenecekler ne meslek ama sorsan hepsi bilinçli hiçbiri koyun değil.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X