Şimdi Ara

ABD, yarı iletkenler için 11 milyar dolarlık Ar-Ge programını duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD, yarı iletkenler için 11 milyar dolarlık Ar-Ge programını duyurdu
    Beyaz Saray, geçtiğimiz günlerde ABD hükümetinin yarı iletkenlerle ilgili araştırma ve geliştirme alanına 11 milyar dolar harcama planını lanse etti. Aynı zamanda 5 milyar dolarlık Ulusal Yarı İletken Teknoloji Merkezi'nin açıldığı da duyuruldu. Bu yatırımlarla ABD, gelişmiş yarı iletken teknolojilerinde öncü ülkelerden biri olmayı sürdürmek istiyor.



    Hatırlanacağı üzere ABD Kongresi, 2022'de önemli bir dönüm noktası olan “Çip ve Bilim Yasasını” onaylamıştı. Yasa, yarı iletken üretimi için 39 milyar dolar sübvansiyon ve 11 milyar dolar araştırma ve geliştirme dahil olmak üzere 52,7 milyar dolar kaynak sağlıyordu. Ayrıca, çip tesisleri kurmak için 24 milyar dolar değerinde olduğu tahmin edilen %25'lik bir yatırım vergisi kredisi oluşturuyordu.



    ABD’den yarı iletkenlere bir yatırım daha



    Ar-Ge programının en önemli parçası, gelişmiş yarı iletken teknolojisinin araştırma ve prototiplemesini yapacak olan Ulusal Yarı İletken Teknoloji Merkezi olacak. ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo, Beyaz Saray'da düzenlenen bir etkinlikte yaptığı açıklamada, merkezin "hükümet, endüstri müşterileri, tedarikçiler, akademisyenler, girişimciler ve risk sermayedarlarının yenilik yapmak, bağlantı kurmak, ağ oluşturmak, sorunları çözmek ve Amerikalıların dünya ile rekabet etmesini sağlamak için bir araya geldiği bir kamu özel ortaklığı" olduğunu söyledi.



    Enerji Bakanı Jennifer Granholm ise bu çabanın, denizaşırı ülkelerdeki iş kaybını önlemeye ve Amerikan istihdamını arttırmaya yönelik "çipler etrafında endüstri stratejisinin" bir parçası olduğunu ifade etti. Granholm etkinlikte yaptığı konuşmada "Ar-Ge yapmayan bir ulus zayıf bir ulustur. Artık zayıf olmayacağız." dedi.



    Ayrıca Bkz.Yapay zekalı PC’ler geliyor ve piyasaya hakim olacaklar



    Bu yeni kaynaklar ve yatırımlar kısa bir süre içerisinde bazı firmalarla buluşturulacak. Raimondo, halihazırda bu firmalarla karmaşık ve zorlu müzakereler sürecinde olduklarını söylese de firma ismi vermekten kaçındı. Ayrıca önümüzdeki altı ila sekiz hafta içinde birkaç duyuru daha yapılacağının altını çizdi.



    Genel hatlarıyla ABD’nin yarı iletken üretim programı, çip üretimini ve ilgili tedarik zinciri yatırımlarını sübvanse etmeyi amaçlıyor. Sağlanacak finansmanlar fabrikaların kurulmasına ve üretimin artırılmasına yardımcı olacak. Halihazırda TSMC, Samsung ve Intel gibi şirketlerin ABD'de türünün ilk örneği olarak belirtilen tesisler kuruyor. Raimondo, "Bunlar yeni nesil yatırımlar. Bu ülkede daha önce hiç yapılmamış büyüklükte, ölçekte ve karmaşıklıkta" dedi.




    Kaynak:https://www.reuters.com/technology/us-announces-over-5-bln-investments-semiconductor-related-research-development-2024-02-09/







  • Türkiye neden yapmıyor, gerçi yarı iletken tesisleri için yüksek miktarda tatlı su gerekiyor.

  • Surface Area S kullanıcısına yanıt

    çünkü senin ülkende eşşekler dolu. tek bir kitle için demiyorum. 2-3 kitle var. birisi ömrü hayatını hurilere ayırır, sonra gelen nesilleri düşünmez, diğeri ise varı yoğu amerikancılıktır.


    ülken geçen sene kaç milyar dolar faiz ödedi? 60 milyar dolar faiz ödedi. neden?


    amerikan taparların sürdürdüğü eşşeklik yüzünden.


    Amerika, sadece faizden 15 milyar dolar götürdü senin ülkende. bu argeye kaç para yatırıldı? "11 milyar dolar"...



    işte din kardeşin olacak o arap, petrolünü dolarla satmasa, altınla satsa bile seni ve diğer müslüman ülkeleri dolar köleliğinden büyük oranda kurtaracak ama işte... dedim ya ... her ülkede eşşekler dolu.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.