Bildirim
abd ve rusya sınır komşusu olabilirmi?

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Okul kitaplarındaki dünya haritalarının azizliği Dünya haritasını Atlas Okyanusunun ortasından çizgi çekerek ikiye ayır. İki parçanın diğer taraflarını yan yana koy (Dünya Küre nasıl olsa) Bering Boğazı hemen hemen ortaya çıkar
Not: Haritada gösterilmiş karayolu bağlantısı gerçekte yok. Avrupa-Amerika karayolu bağlantısı Asya-Amerika karayolu bağlantısının yanında zor kalıyor değil miBölgenin sert iklim koşulları şu an için buna engel. Ama koca okyanusu geçmekten daha kolay olmalı.
Not2: Bilinen tarihin öncesinde bu küçük boğazın buzla kaplı olabileceğini düşünürsek iki kıta arasında yürüyerek bile ulaşım yapılabilmiş olma olasılığı var.
Not3: Birbirine bu kadar yakın olan iki kıta olmasına rağmen Amerika' nın Avrupa -> Atlas Okyanusu üzerinden bilinen tarih içerisinde keşfedilmiş olması ayrı bir gariplik. Bahsedilen bölge Alaska ve Sibirya koşullar çok sert ama ne bileyim garip geliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EuphoriA -- 5 Şubat 2006 2:55:10 >
-
yahu sen universiteye dunyanin yuvarlak oldugunu ve USA ile Rusya nin komsu oldugunu bilmeden girebildinmi -
yaw hocam bölümüm beden egitimim ben nebiliyim yahu
biz paso top koiturduk anlatmadılar ne önceki egitimde nede üni de
-
sana birde efsane kızılderililerin aslında donan bering boğazından yürüyerek geçip göç eden türkler oldukları söylenir ....
zaten kızılderili ve türk yaşam tarzları çok benzerlik gösterir.
bkz : oturan ayı
quote:
Orjinalden alıntı: By Junior Num
yaw hocam bölümüm beden egitimim ben nebiliyim yahu
biz paso top koiturduk anlatmadılar ne önceki egitimde nede üni de
-
quote:
Orjinalden alıntı: Fosters
yahu sen universiteye dunyanin yuvarlak oldugunu ve USA ile Rusya nin komsu oldugunu bilmeden girebildinmi
aynen katılıyorum bide sanki böyle çok zor ilginç araştırılacak bir soru gibi sormuşsun ya
12 yaşındaki çocuk bilir bunu be
-
lan bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp.adamın sizden daha fazla şey bildiği konular vardır.sizin ondan daha fazla şey bildiğiniz konular vardır.ilgi meselesi. -
Ben de bu konuya bir ekleme yapayım.Alaska Şu anda A.B.D. toprağıdır.Ancak yıllar önce Alaska Rusya toprağı imiş.A.B.D. Alaskayı Rusyadan günümüzde (o kadar büyük bir toprağı) komik denebilecek bir rakama para ile satınalmıştır.
Not :Burada bile tartışabildiniz ya arkadaşlar bravo.Nedir alıpvereemediğiniz anlamadım.Adam biliyo ya da bilmiyo.Azarlamak ve aşağılamak neden -
Çok ilginç hakkikaten -
dünya yuvarlak kardeş... -
komşu da denmez bunlara birbirini sevmeyen iki ülke
alaska da kaç kişi yaşıyor acaba -
quote:
Orjinalden alıntı: Metalovski
komşu da denmez bunlara birbirini sevmeyen iki ülke
alaska da kaç kişi yaşıyor acaba
düzeltme abd alaskayı kanadadan almıştır. ozamanın parası ile 1 milyon $ a. hatta ozaman abd başkanını topa tutmuşlar oraya o kadar para verilirmi diye. halbuki herifler altın madenlerini bilerek satın almışlar. ki o zamanlar 1 milyon $ çok büyük bir para. paranın komik kalmasının sebebi altın rezerv leri ile karşılaştırıldığında ortaya çıkmaktadır.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Fosters
yahu sen universiteye dunyanin yuvarlak oldugunu ve USA ile Rusya nin komsu oldugunu bilmeden girebildinmi
arada 85 km uzaklik var nasıl sınır komşusu oluyo
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tacimmüdür -- 6 Temmuz 2013; 15:18:06 > -
birisi kuzey yarım kurede birisi güney yarım kürede nasıl komşu olabilir bunlar.Güzel hort olmuş bu arada -
-
quote:
Orijinalden alıntı: Sans Noblesse
Ben de bu konuya bir ekleme yapayım.Alaska Şu anda A.B.D. toprağıdır.Ancak yıllar önce Alaska Rusya toprağı imiş.A.B.D. Alaskayı Rusyadan günümüzde (o kadar büyük bir toprağı) komik denebilecek bir rakama para ile satınalmıştır.
Not :Burada bile tartışabildiniz ya arkadaşlar bravo.Nedir alıpvereemediğiniz anlamadım.Adam biliyo ya da bilmiyo.Azarlamak ve aşağılamak neden
İmzanda ki cübbeli eleman beni geçmişe götürdü
MK 2 ne oynardık be :( -
tabiki sınır komşusu ikisini ayıran tek şey bir köprü sanırsam dünya haritasının en solunda. Yukarıda Amerika ve rusya -
dünyanın yuvarlak olduğunu biliyomuydun kardeş?
edit: hortmuş la
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Pacino -- 6 Temmuz 2013; 21:58:45 > -
Üniversitelerin işsiz olmasının sebebi budur işte arkadaş, eğitimli cahiller büyük kısmı bunu bilmeden üniversite bitiren milyonlar var. Siz siz olun öğretmenlerinizden duyduğunuz herşeye inanmayın ve sürekli kendinizi geliştirin.
Birleşik devletler burayı para karşılığı almıştır. Detaylı araştırma yaparsanız Osmanlı'nın önemli bir rol oynadığını görürsünüz.
Her Türk insanın bilmesi gerek Kırım Savaşı'nı üniversiteye giden gençlere anlatmazsan bu olur tabi... Ancak malesef Türkiye'de Osmanlı'yı unutturma politikaları yüzünden Kırım savaşı ile ilgili düzgün Türkçe kaynak bulamazsınız, Dünya'da pek çok şu an bile varlığını sürdüren çok önemli kurumlar bu savaş sonunda kurulmuştur. Yabancı kaynaklardan bu savaşı öğrenmeniz ufkunuzu çok ama çok genişletecektir emin olabilirsiniz, hatta belki hayatınız bile değişecektir...
Lafım meclisten dışarı genel bir tepki benim ki...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miasmus -- 6 Temmuz 2013; 22:02:45 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Miasmus
Üniversitelerin işsiz olmasının sebebi budur işte arkadaş, eğitimli cahiller büyük kısmı bunu bilmeden üniversite bitiren milyonlar var. Siz siz olun öğretmenlerinizden duyduğunuz herşeye inanmayın ve sürekli kendinizi geliştirin.
Birleşik devletler burayı para karşılığı almıştır. Detaylı araştırma yaparsanız Osmanlı'nın önemli bir rol oynadığını görürsünüz.
Her Türk insanın bilmesi gerek Kırım Savaşı'nı üniversiteye giden gençlere anlatmazsan bu olur tabi... Ancak malesef Türkiye'de Osmanlı'yı unutturma politikaları yüzünden Kırım savaşı ile ilgili düzgün Türkçe kaynak bulamazsınız, Dünya'da pek çok şu an bile varlığını sürdüren çok önemli kurumlar bu savaş sonunda kurulmuştur. Yabancı kaynaklardan bu savaşı öğrenmeniz ufkunuzu çok ama çok genişletecektir emin olabilirsiniz, hatta belki hayatınız bile değişecektir...
Lafım meclisten dışarı genel bir tepki benim ki...
konunun adı "abd ve rusya sınır komşusu olabilirmi? " kırım savaşı ne alaka
En Beğenilen Yanıtlar

lan bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp.adamın sizden daha fazla şey bildiği konular vardır.sizin ondan daha fazla şey bildiğiniz konular vardır.ilgi meselesi.
|
Benzer içerikler
- evde kulak tıkacı yapımı
- macrocenter çalışma şartları
- new balance domuz derisi
- damak genişletme aparatı kullananlar
- belediye avukat alımı
- huawei boykot mu
- çay bardağı emojisi
- telegram indirim
- ets2 türkiye haritası
- dc açıldı mı
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X