Şimdi Ara

ABD, Pkk'nın Suriye Koluna Zırhlı Araç Vermeye Başladı! Edit: ABD'den Açıklama (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
3.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Turkiyeye karsi kullanilmamali cumleye bakar misin bastan asagi falso zirhli arac ver ama onlara karsi kullanma yillardir kullandiklari ekipmanlari kim verdi Ey ABD !!!

Firat Kalkani operasyonumuz basariyla ilerliyor kimseye bagli kalmadan izin almadan bu sekilde ilerlemeliyiz bakalim Suriyenin kaderi nolcak ya da Ortadogunu kaderi diyelim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük oyun dediğimizde dalga geçen tayfa buralardamı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: by-ko

quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

quote:

Güneydoğu'da özerklik hikaye... Bu halk buna teşebbüs eden herkesi emin olun sürer denize tekrar...

Başta bir Diyarbakır'lı olarak buna ben karşı çıkarım... Zaten Güneydoğu halkı özerklik istemez asla...

Öyle olsaydı özerklik isteyen Millet Vekilleri içeri atılınca en ufak bir itiraz ederlerdi.

Her şeyin sırası var bekle.

20 sene önce pkk ile aynı masaya oturucaz, öcalan ile görüşüp pazarlık yapıcaz, bütün pkklıları sınır kapılarında affedip vericez, askeri güneydoğudan çekip bölgenin yönetimini pkklı belediyelere teslim edicez desen bırak desteklemeyi seni öldürmeye kalkarlardı.

10 sene önce başkanlık sistemi getiricez desen o söylem ülkeyi sarsar, alacağın oy yarı yarıya inerdi.

Yani her şeyin sırası var. Başkanlığı da eyalet sistemini de özerkliği de halk kendi elleriyle verecek. O yüzden bu ülkede hiç birşey için mümkün değil deme. Bu millet çözüm sürecine, başkanlık sistemine ses çıkarmıyorsa özerkliğe de çıkarmaz. Ses çıkaracak olan daima muhalefet olacak onların da ne zaman patlayacağı belli değil. Patlasa da bir işe yarar mı, iktidar yanlılarının desteğini görürmü bilinmez.

Vatanın parçalanmasının sırası olmaz...

Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bu yana Şeyh Said ile başlayan isyanlar, ve türlü türlü projeler ile denendi becerilemedi.

Yani kusura bakmayın ama o kadar şehit boşuna verilmedi...

Gözlerinizi açın lütfen. Şu forumda bile eyalet sisteminin ne kadar faydalı olacağını söyleyen bir sürü akpli türedi. Ki yöneticilerinden de var. En başta RTE dedi zaten.

Bu iş öyle biz eyaletlere bölünüyoruz diye yapılmaz zaten. 15 yılda RTE'nin taktiğini öğrenmediysen siyaseti hiç takip etmemişsin demektir.

İlk başta RTE ortaya bir laf atar. Sonra halkın tepkisine bakar. Eğer halktan tepki yoksa muhalefetin tepkisi yararına olur. Muhalefeti halk düşmanı ilan edip teklifini hayata geçirir.

Halk tepki verirse hiç oralı olmaz. Dediği lafı unutur. O lafı hatırlatanlara ise Böyle bir şey söylemediğini, söylediğini iddia edenler bunu kanıtlayamazlarsa şerefsizdirler, namussuzdurlar gibi laflar söyler. Ancak bu arada yandaşlardan konuyla ilgili kıpırdanmalar başlamıştır. Medyada ufaktan algı oyunları başlar. Aslında bunun ne kadar iyi olacağı anlatılır. Sonra başka yandaşlar bunlara saldırır olmaz öyle şey diye. Sonra bunlar ekranlarda tartışırlar ve aslında iyi olabileceği sonucu çıkar. Sonra bir akpli vekil yada bakan da aynı şeyi söyler. Halktan yine tepki olursa RTE böyle bir şey asla olmaz der. Ancak algılar tıkır tıkır işlemektedir. Sonra yandaş medya dışında hiçbir haberi takip etmeyen akp seçmeni tarafından bu konu kanıksanır. Ve halktan tepki olmadığını gören RTE evet ben başından beri bunu savunuyorum der.

Yani dostum son 15 senedir Türkiye'de yaşıyorsan eyalet sistemi asla gelmez deme. Çünkü eyalet sistemi çözüm sürecinden binlerce kat daha kolay. En azından eyalet sistemi halka bir şekilde güzel gösterilebilir. Ancak pkk ile masaya oturmayı 90'larda hangi insanın midesi kaldırırdı? Halkın bu kadar hassas olduğu bir konuda bile istediklerini yaptılar. Bu iktidarda bu medya gücü varken imkansız diye bir şey yok bunlar için.

Bakın 7 Haziran seçimlerinde halk nasıl iktidarı vermedi AKP'ye?

Neden İktidar olamadı? Çünkü halk Çözüm Süreci olmadı kendine çeki düzen ver dedi... Sonra ise hendek operasyonları başladı...

Gözümü açtığım için bunu söylüyorum...

Halk yanlış gördü mü ders vermesini bilir, hiç endişe etmeyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: by-ko

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

quote:

Güneydoğu'da özerklik hikaye... Bu halk buna teşebbüs eden herkesi emin olun sürer denize tekrar...

Başta bir Diyarbakır'lı olarak buna ben karşı çıkarım... Zaten Güneydoğu halkı özerklik istemez asla...

Öyle olsaydı özerklik isteyen Millet Vekilleri içeri atılınca en ufak bir itiraz ederlerdi.

Her şeyin sırası var bekle.

20 sene önce pkk ile aynı masaya oturucaz, öcalan ile görüşüp pazarlık yapıcaz, bütün pkklıları sınır kapılarında affedip vericez, askeri güneydoğudan çekip bölgenin yönetimini pkklı belediyelere teslim edicez desen bırak desteklemeyi seni öldürmeye kalkarlardı.

10 sene önce başkanlık sistemi getiricez desen o söylem ülkeyi sarsar, alacağın oy yarı yarıya inerdi.

Yani her şeyin sırası var. Başkanlığı da eyalet sistemini de özerkliği de halk kendi elleriyle verecek. O yüzden bu ülkede hiç birşey için mümkün değil deme. Bu millet çözüm sürecine, başkanlık sistemine ses çıkarmıyorsa özerkliğe de çıkarmaz. Ses çıkaracak olan daima muhalefet olacak onların da ne zaman patlayacağı belli değil. Patlasa da bir işe yarar mı, iktidar yanlılarının desteğini görürmü bilinmez.

Vatanın parçalanmasının sırası olmaz...

Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bu yana Şeyh Said ile başlayan isyanlar, ve türlü türlü projeler ile denendi becerilemedi.

Yani kusura bakmayın ama o kadar şehit boşuna verilmedi...

Gözlerinizi açın lütfen. Şu forumda bile eyalet sisteminin ne kadar faydalı olacağını söyleyen bir sürü akpli türedi. Ki yöneticilerinden de var. En başta RTE dedi zaten.

Bu iş öyle biz eyaletlere bölünüyoruz diye yapılmaz zaten. 15 yılda RTE'nin taktiğini öğrenmediysen siyaseti hiç takip etmemişsin demektir.

İlk başta RTE ortaya bir laf atar. Sonra halkın tepkisine bakar. Eğer halktan tepki yoksa muhalefetin tepkisi yararına olur. Muhalefeti halk düşmanı ilan edip teklifini hayata geçirir.

Halk tepki verirse hiç oralı olmaz. Dediği lafı unutur. O lafı hatırlatanlara ise Böyle bir şey söylemediğini, söylediğini iddia edenler bunu kanıtlayamazlarsa şerefsizdirler, namussuzdurlar gibi laflar söyler. Ancak bu arada yandaşlardan konuyla ilgili kıpırdanmalar başlamıştır. Medyada ufaktan algı oyunları başlar. Aslında bunun ne kadar iyi olacağı anlatılır. Sonra başka yandaşlar bunlara saldırır olmaz öyle şey diye. Sonra bunlar ekranlarda tartışırlar ve aslında iyi olabileceği sonucu çıkar. Sonra bir akpli vekil yada bakan da aynı şeyi söyler. Halktan yine tepki olursa RTE böyle bir şey asla olmaz der. Ancak algılar tıkır tıkır işlemektedir. Sonra yandaş medya dışında hiçbir haberi takip etmeyen akp seçmeni tarafından bu konu kanıksanır. Ve halktan tepki olmadığını gören RTE evet ben başından beri bunu savunuyorum der.

Yani dostum son 15 senedir Türkiye'de yaşıyorsan eyalet sistemi asla gelmez deme. Çünkü eyalet sistemi çözüm sürecinden binlerce kat daha kolay. En azından eyalet sistemi halka bir şekilde güzel gösterilebilir. Ancak pkk ile masaya oturmayı 90'larda hangi insanın midesi kaldırırdı? Halkın bu kadar hassas olduğu bir konuda bile istediklerini yaptılar. Bu iktidarda bu medya gücü varken imkansız diye bir şey yok bunlar için.

Bakın 7 Haziran seçimlerinde halk nasıl iktidarı vermedi AKP'ye?

Neden İktidar olamadı? Çünkü halk Çözüm Süreci olmadı kendine çeki düzen ver dedi... Sonra ise hendek operasyonları başladı...

Gözümü açtığım için bunu söylüyorum...

Halk yanlış gördü mü ders vermesini bilir, hiç endişe etmeyin.

Dostum olmadı çünkü pkk ile akp anlaşamadı. Artık akpnin bile pkknın pisliğini sıvayacak bezi kalmamıştı.

Çözüm sürecinde kaç tane şehidimiz var? Resmi rakamlara göre 100 civarı sanırım. Bunların hepsine akp ve yandaşları kılıf buldu. Bunlar sadece pkk saldırısı olduğu kabul edilenler. Bir de o dönem çok intiharlarımız, kazalarımız vardı mesela.

Mesela Diyarbakır'da eşinin yanında şehit edilen Necdet astsubay için savcı şahsi husumet demişti. Ancak daha sonra saldırıyı tak üstlenince kabul etmek zorunda kaldılar.

Mesela teker teker öldürülen korucular vardı. Ağızlarına para tıkılmış halde bulunuyorlardı. Bunlar kan davası yada şahsi husumet diye gösterildi yine. Öldürülüp direğe asılan, cenazesini almaya gelen akrabaları da şehit edilen korucular vardı. Korucular ekranlara çıkıp ağladılar. Biz vatanımıza sadık olduğumuz için burada öldürülüyoruz, devlet neden bizi burada yalnız bıraktı diye. Ama duymazdan gelindi.

Çözüm sürecindeki pkknın bu aptallıkları olmasa şuan çözüm süreci tıkır tıkır tıkır işlemişti ve eyalet sistemi gelmişti emin ol. Dediğim gibi tak diye biz hdp ile anlaştık, eyaletlere bölünüyoruz diyemez hükümet. Yoksa görür ebesinin hörekesini. Ancak düşün çözüm sürecinde pkknın hiç eylemi olmadı, her yer günlük güneşlik. Televizyonlarda sürekli barış mesajları. Halk eyalete tepki gösterir miydi bu kadar? Kürtlerin hain olmadıkları o zaman ki hükümetin vizyonuna göre ergenekonun ve jitemin hain olduğunu gören halk neden eyalet sistemine hayır desindi? Köyleri yakan da askerdi, kürtleri dışlayan, işkence eden de askerdi. Neden kürtler dışlansındı ki? Hem eyalet sistemi gelince doğuya kaçak elektrik parası vermeyecektin. Hem merkezden yönetimdeki yönetim boşlukları ortadan kalkacaktı. Daha hızlı ve daha iyi hizmet alacaktın. Hem sadece kürdistan eyaleti olmayacaktı ki. Batıda da eyaletler olacaktı. Eyalet demek illa ayrılmak demek değildi. Hem insanların kendisinden bir lider görmesi aidiyeti arttırırdı. vs. vs. vs.

Dostum çok üstünkörü düşünüyorsun. Akpnin, RTE'nin mantığını kavra diyorum.

• iamburak kullanıcısına yanıt
    93 yılında Pkk ile barış için masaya oturulmuştu ve saydıklarının çoğuda yapılmıştı.

• quote:

Orijinalden alıntı: mazot yuklu tanker

Büyük Ortadoğu projesinin Irak ve Suriye kolu bitti.

Sırada başkanlık sistemi ile gelecek Güneydoğu özerk bölgesi var.

Ne kadar sevmesemde bu emperyalistlerin planları tıkır tıkır işliyor arkadaş helal olsun.

Edward Snowden'in CIA'de egitim aldigi ustu ona diyor ki (2008'den once): Seni Ortadogu'ya gondermeyecegiz, arkada calisacaksin. Irak 20 yil sonra kimsenin umursamadigi bir cehennem olacak. Terorizm kisa vadeli bir tehdit, asil tehditler Rusya, Cin ve Iran.

Planlar 50 yil oncesinden yapilmistir en az, Afrika'da bir harita uzerinde kalemle cizerek sinirlari belirledikleri gibi. (Bunun icin sinirlar dumduzdur.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 31 Ocak 2017; 22:56:8 >
  • Amerikan İAG Guardian , şahsen bu araçların çok bi üstünlük sağlayacağını düşünmüyorum belki pikap gibi üstü açık olmadığı için yağmurdan falan korur... ırak ordusunun zırhlılarına musulda ne olduğunu gördük...

ABD, Pkk'nın Suriye Koluna Zırhlı Araç Vermeye Başladı! Edit: ABD'den Açıklama

ABD, Pkk'nın Suriye Koluna Zırhlı Araç Vermeye Başladı! Edit: ABD'den Açıklama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cahar Dudayev -- 1 Şubat 2017; 1:0:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xchg

Türk hükümeti Suriye'deki teröristlere silah, mühimmat ve zırhlı araç vermese, laf etmeye, karşı çıkmaya hakkımız olabilirdi. Aynı haltı biz de yedik, yiyoruz.

Biz zırhlı araç vermedik diye atlayacaklara şimdiden cevap vereyim, FNSS ACV-15 verildi. Fotoğraflar için kendiniz araştırın, beni yormayın.

senin terrörist dediğin insanlar bizim için halep i yam yam esed ordusuna feda ettiler. o mücahitler (Allah onlara hidayet versin) bizim çıkarlarımız için savaşıyorlar tabi sizin çıkarlarınız başkaysa..

• Bu araçlar nasıl oraya gidiyor gerçekten merak ediyorum. Yalnız adamlar baya yardım topladı. Heryerden yardım geliyor. Isıya duyarlı füzelerde aldılar diye okudum. F16 lara karşı kullanılabilir. Biz kalkıp bunlara savaş açsak ilk başta büyük devletler birşey demez baktılar kazanıyoruz. Kazanacak miyiz oda pek belli değil. Ülkede bu kadar ayrışma varken zor. Ayrıca güneydoğu ve doğu tarafıda tehlikeli orada toplam 15 milyon nüfus var. Herşeyi geçtim o 15 milyondan 1 milyon kişi yardım etse. Tabi batıda da karışıklık çıkaranlar illaki olacak. Neyse savaşı kazandık desek Sonra batılılar Hop orada dur toprak elde edemezsin diyecekler.. Ne olacak kaybettiğimizle kalacaz. iran-irak 90 larda savaştılar yaklaşık 150 milyar dolarlık bir kayıp oluştu ikisinden. Kimsede birşey kazanmadi. Aynı şekilde saddam Kuveyte de saldırdı batılılar istemedi. Seve seve dönmedi öldüre öldüre döndürdüler onu... SONUCU SÖYLÜYORUM BATILILARİN TARAFINDA OLANLAR GENELDE KAZANIR..

• Bizim hukumetimiz kobaniye giden teroristin yolunu guvenlige alip yolda yeyip ictiklerinin parasini odedi.

Bu yuzden abd nin yaptiginin haber niteligi yok bana gore.

• quote:

Orijinalden alıntı: xchg

Sen çıkarın için teröristi aklamaya çalışıyorsan bilemem. Gelmiş teröristleri savunuyorsun bir de. Yamyammış. Bu savunduğun teröristler öldürdüklerinin ciğerini yiyordu be. Onun da videosunu ister misin?

Al, gör, bizim vergilerimizle alınan zırhlı araç, FNSS ACV-15. Teröristlere verilmiş, logolarını yapıştırmışlar. Hem de normalde Türk Bayrağı'nın boyalı olduğu yerin üstüne. Logo Ahrar Al-Sham logosu o gördüğün. Jabhat al-Nusra ile birlikte hareket eden islamcı terörist gruplardan biri bunlar da.

https://youtu.be/3kRWlnDcbtE?t=1m34s

Ayrıca bizim için derken? Bizimle bir ilgisi yok. Suriye'yi mahveden bu terörist pislikler zaten. Aksine bir de Türkiye'ye gelen pisliklerle uğraşıyoruz.

o logo şam cephesinin logosu..

https://youtu.be/WQ55zVPVBWs

neyse bu kısım önemli hepsi muhalif zaten.

haberin olsun suriye de el nusra diye bi örgüt yok. el kaide biatını sonlandırıp kendilerini fesh ettiler. şfc oldu şuan heyetül tahrir şam kurdular bu kısımda önemli değil.

bu ortadoğu savaşının sorumlusu arap hanedanlardır açık ve net. kimsenin sonsuza dek bir ülkeyi yönetme hakkı yoktur.

suriyede olaylar başladığında beşar bu kadar sert tepki göstermeseydi durum böyle olmazdı.

şunu kabul et ben sana bir sürü rejimin vahşet videolarını atarım sende bana muhaliflerin vahşetini atarsın.

bu savaşta tek suçsuz taraf Suriye halkı.

• Theologist kullanıcısına yanıt
    Bunlar ajan.Görevleri bu takma bunları.Provoke ve algı için 100lerce satılık kalem var.Bende yazdımda adamın aslı ermeni ne desende boş
  • Arkadaşlar, dünyada başkanlık sistemi olup da federal olarak bölünmemiş devlet yok.

Yani başkanlık sistemi geliyorsa, federal devletler de olacak, yani kimi yerlere özerklik de verilecektir.

Tüm dünya aptal bir siz akıllı değilsiniz. Diğer türlü sistem işlemiyor.

Sıra özerkliğe de gelecek. O zaman da çıkıp "Zaten fiilen özerkler yeaa, fiili durumu kanuna uyduralım işte." dersiniz. Demezseniz hiçbir şey bilmiyorum. Sizde kırmızı çizgi diye bir şey yok.
  • çok iyi anlatım olmuş
  • ABD, PKK'nın Suriye kolu PYD'ye şimdide zırhlı araç vermiş. Utanmasalar F-16 verecekler.
  • bunlar, law silahı ile bile kullanılmaz hale gelir, tow a bile gerek yok.
  • Allah devletimize zeval vermesin.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.