Şimdi Ara

ABD'den bilgisayar parçası almak...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mrb, abd'den alınan bilgisayar parçasına türkiye'de garanti veren firmalar var mı??

• Malesef.
  • Bilgisayar parçalarının garantisini seri numarasından takip ediyorlar bildiğim kadarıyla.Eğer böyleyse garantisi Türkiye'de de geçerli olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fruko07

Bilgisayar parçalarının garantisini seri numarasından takip ediyorlar bildiğim kadarıyla.Eğer böyleyse garantisi Türkiye'de de geçerli olmalı.

Ama distirübitörler sadece getirdikleri ürünlerin seri numaralarını kayıt altına tuttukları için böyle bir şeyin mümkün olması mümkün değil. Yani sonuç olarak garantinin Türkiye'de geçerli olma olasılığı yok.
  • Malesef öyle olmuyor. Arkadaşların da dediği gibi dist. kendi getirdiği ürünlere garanti veriyor. bir sorun çıkarsa gönderirsin yurtdışına.Bir de bir sorum da benim var. Mahsuru yoksa sormak istiyorum.(Eğer uygun görmezseniz soruyu kaldırabilirim.Boşuna konu açılmaması için...)

Bende yeni bir sistem alıcam ve Türkiye fiyatı biraz kabarık olduğu için ya çok iyi bir indirim(% 25-30) yada yurt dışından direk(amazon.com) alıcam. 150€ üstüne vergi fln diyorlar nedir bu vergi olayı? ne kadar olur? 4000TL'ye tekabul eden alışverişte ne kadar olur ve kaç kere alınır?(%18 KDV ve dolar kuru 1$=1.635TL olacak şekilde hesapladım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firaristt -- 4 Temmuz 2011; 12:13:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

Malesef öyle olmuyor. Arkadaşların da dediği gibi dist. kendi getirdiği ürünlere garanti veriyor. bir sorun çıkarsa gönderirsin yurtdışına.Bir de bir sorum da benim var. Mahsuru yoksa sormak istiyorum.(Eğer uygun görmezseniz soruyu kaldırabilirim.Boşuna konu açılmaması için...)

Bende yeni bir sistem alıcam ve Türkiye fiyatı biraz kabarık olduğu için ya çok iyi bir indirim(% 25-30) yada yurt dışından direk(amazon.com) alıcam. 150€ üstüne vergi fln diyorlar nedir bu vergi olayı? ne kadar olur? 4000TL'ye tekabul eden alışverişte ne kadar olur ve kaç kere alınır?(%18 KDV ve dolar kuru 1$=1.635TL olacak şekilde hesapladım)

Pek akıl kârı değil. Gümrükte binecek vergiyle birlikte büyük bit miktar ortaya çıkacaktır. Bunun yerine Türkiye'den garantili bir sistem alsanız hem kafanız hem cebiniz rahat eder.

• Gümrükte KDV'den başka hangi vergi biniyor?(Bizden fazla vergi türü ve %'si olarak daha fazla vergi alan kaç ülke var acaba?) Yurt dışından alırsam yani amazon.com'dan o zaman hemen alabileceğim bir fiyata geliyor :) ama burdan alırsam en az %25-30 arası indirim olacak ki öyle alabilirim anca... Amazon'da parçaların fiyatları(dolra cinsinden) x %18 KDV x 1$= 1.635 dolar kuru ile 3976TL gibi bir fiyata geliyor sistem...Ama aynı sistem burda 5000TL'nin üzerine çıkıyor...Benim için üst limit 4000TL. Hadi buradan alıcaksam 4200TL'i zorlayabilirim ama 1kuruş daha veremem.1000TL azımsanacak bir miktar değil :)

Benim şuanda asıl merak ettiğim amazon'dan yüklü miktarda alışveriş yaparken KDV ve dolar kurundan başka fiyatı yükselten bir şey var mı? Varsa nedir? Çözümü var mıdır? 150€'nun üzerine vergi alınıyor diyorlar bu vergi % kaç ve 2100-2200$ civarındaki bir bilgisayardan ne kadar vergi alınır?

Not: Eğer binecek vergi miktarı çok olursa Türkiye'den bir şeyler uydurmaya daha doğrusu indirim beklemeye devam edicem. Türkiye'de de OEM parçalar maşallah %20-%30 kar ile satılınca yurt dışı cazip geliyor Gönül ister ki Türkiye'den olsun rahat olsun ama 1000TL yani Türkiye fiyatının 5/1'i fark var. Türkiye'de de öyle pek ucuz satan yer yok. Varsa oraya da bakabilirim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firaristt -- 4 Temmuz 2011; 17:03:10 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi...

ABD'nin bazı eyaletleri her satılan veya ihraç edilen üründen vergi alıyor. %7-8 civarı...
    Ürünün Türkiye'ye geldimi gümrükte vergi veriyorsun (oranı gümrük memurunun insiyatifine kalmış olsada genelde %23-24 civarı tutuyor gümrük işlemleri toplamda, 150£ üstü ürünler %99 takılıyor).
    Kargo şirketi ile getirirsen kargo ücreti + konşimento hazırlanıyor (minimum: kg başı kargo ücreti + 100TL)
    Ürünlerin gümrükte takılması demek minimum 2 gün ve başka bir şehirde isen gümrükte senin adına işlem yaptırmak için noterden yetki vermen demek = aşırı masraf demek.
    Alacağın ürünler garantisiz olacaklar, bozulursa ABD'ye geri göndermen gerekecek.

Riskleri ve fiyatı sen hesapla.

• Söylermisin hangi ürün amerikada daha ucuz,
    ben göremedim.
  • Maşallah o ne be... Hocam şimdi aklıma takıldı. Merakımdan sormak istiyorum. Forumda bazı kişiler yurtdışından SSD getirtip burda satıyorlar. Ve buradaki fiyattan daha ucuza geliyor. SSD de öyle ucuz bir parça değil bildiğiniz gibi. belki ağır değil ama yinede pahallı. 250$'lık bir SSD 170€'nun üzerinde bir fiyata sahip kabaca.(bayağı kaba bir hesap. Kesinlikle fazla çıkar ama 150€'u geçtiği için yeterli diyelim :D) %90 vergi koysa bizim aç gümrük memurları(bir kaç kez yurt dışına gittim biliyorum. Araya para sıkıştırmak lazım... Yada çok ballı olmak lazım ama o bizde yok.En azından bende...) 320€ gibi bir fiyat çıkıyor. üstüne KDV de koyduk mu bizim fiyatları bile geçiyor ama forumdaki arkadaşlar nasıl o kadar ucuza getirebiliyor?? Varsa bir yöntemi bizde getirtelim... Ekran kartlarının zaten soğutması 2Kg(Toplam) tutar heralde, gerisini siz düşünün... Diğer parçaları da ekleyince 10-15Kg oluyor. kasayı saymazsak. (HAF X'e sağlam bi kanat takmak lazım yoksa batırır o zaman adamı :D) O zaman ben sağlam bi indirim bekliyeyim :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.