Şimdi Ara

ABD'de Yıllık 100.000 $ Maaş Yeterli Mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
0
Favori
7.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • yetmeyebilir....Amerika'da arabalar ve petrol hariç herşey çok pahalı.özellikle gıda ve giyim
  • quote:

Orjinalden alıntı: trapspeed

yetmeyebilir....Amerika'da arabalar ve petrol hariç herşey çok pahalı.özellikle gıda ve giyim

giyim pahalımı
  • quote:

Orjinalden alıntı: trapspeed

yetmeyebilir....Amerika'da arabalar ve petrol hariç herşey çok pahalı.özellikle gıda ve giyim

http://forum.donanimhaber.com/m_32588743/mpage_1/key_/tm.htm
    Şu konuya istersen bi bak..İşkembeden atmakla olmuyor bu işler..He sen bana hollywood yıldızlarının giydiği kıyafetleri dersen bende sana bizim sanatçıların giydiği kıyafetleri örnek veririm...
  • Cok lukse kacinilmazca cok rahat gecinilinir ustune para biriktirilir.

Yiyecek olarak ABD dede herkesime gore yiyecek var. 1$ a hamburger yiyebilirsiniz yada BurgerKing de 8 dolar civari bir paraya King Size Whooper menu yersiniz. dilimi 2 dolara pizza yersiniz yada biraz lukse kacip pizza hut ta 10 dolar civarina karninizi doyurursunuz. Kendim yemek yaparim derseniz sebze meyve turkiyeye gore pahali ama et TR den ucuz Bir kilo kiymayi 6-7 dolara almak mumkun. Gida haricinde birde ev kirasi var o eyalete gore baya degisiklik gosterir ama 1000-1500 dolar arasi gayette iyi bir eve cikilabilir. Elektronik,Otomobil,Motosiklet,Akaryakit TR ye gore cok cok ucuz. yani 8000 dolara gayetde guzel gecinilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kıdemli Çavuş

ankara hukuktan mezun ing çok iyi fransızca orta derecede olan birisi abd de iş bulup yaşıyabilir mi?

Eğer akademisyen olursa kendi mesleğini yapabilir. Onun dışında avukatlık,hakimlik gibi meslekleri Türkiye sınırları dışında yapamaz.
  • Arkadaşlar kuzen tek gitmeyecekmiş oraya, yanında eşi ve çocuğu varmış.Gözünüzden kaçtı galiba.
    Yeter ama harcamalarda aşırıya kaçmamaları lazım.
  • bence fena değil ben olsam giderim çünkü maaş o kadarla jalmaz artış gösterir belki pozisyonu değişir şirketi değişir falan filan eyalete de bağlı tabii ama bence gitsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: ateş_kafa

bence fena değil ben olsam giderim çünkü maaş o kadarla jalmaz artış gösterir belki pozisyonu değişir şirketi değişir falan filan eyalete de bağlı tabii ama bence gitsin

Tabi tersini de dusunmek lazim malum kriz vs
  • HuzunSessizligi

o nasıl yorum anlamadım. bunu yazan kişi bu kızın yine abd de yaşayan bir türk arkadaşı idi. o forumda da genelde abd de yaşayan Türkler var ve büyük çoğunluğu tahmin edeceğin üzere 20 hatta 25 yaşın üzerinde yetişkin insanlar. her yeri buranın havasıyla bir tutma... o konuda amerikada yaşayan Türkler den "hadi canım olurmu öyle şey" tarzında bir yorum hiç gelmemişti. aksine olağan karşılamış yardımcı olmaya çalışmışlardı.hatta başkası da kendi başına geleni anlatmış.zaten google da tırnak içinde şunu yazarsanız bulursunuz o konuyu. "Cok yakin bayan arkadasim bir yildir Amerikan vatandasi "
    -------------------------------------------------------
    o başka forumdaki mesajı aynen aşağıya aktarıyorum;
    oradan alıntı;

Arkadaslar bu sorum lutfen bilenler icin, cunku cok samimi arkadasimin basina geldi.
    Cok yakin bayan arkadasim bir yildir Amerikan vatandasi , ve bir hukumet ofisinde sigortali calisiyir. Bu kiz bu yaz kucuk bir ev satin aldi, ve annesini yanina tatile getirdi kis icin. Gecenlerde kiz eve geldiginede annesini baygin buluyor, annesi ambulans ile hastaneye goturuyor ve doktorlar ameliyat olmasini hemen istiyorlar.
    Sorum su, annesinin sigortasi yok, oda ne yapacagini sasirdi evini ipotek gosterdi, ve Floridada yasiyor
    SIZCE yapabilecegi bir sey varmi, onun sigortasindan annesi faydalanabilirmi, yada madicaid falan.
    Elimden geldigince yardim ediyorum ama , belki bir bilen benzer seyler yasayan falan vardir, annesi 68 yaslarinda

------------------------------------------------------------------------------

birkaç kişi cevap yazıyor, çözüm sunmaya çalışıyor, sonra aynı kişi şu mesajı yazıyor

Hastanede ameliyat edilmek istenme sebebi bobrek tasi, cok acil cunku bilinci kapanmis bu yuzden, umarim hersey yoluna girer, hastanenin cikaracagi fatura simdiden evin degerine ulasti bile ki ev mortgagle alinmis ne desem bilemiyorum.
    Zaten hastanede her turlu bilgi alinmis , ev kendinizinmi, adresi, calistigi yer, yoksa kabul edemeyiz falan denilmis, hic bir guvence yok odemeye dair . O da o endise ile verilen her kagidi imzalamis, butun masraflardan ben sorumluyum diye.

--------------------------------------------------------------

aynı başlığın içinde başka bir mesaj

Degisik eyaletlerin degisik kurallari var. Mesela hastanin durumu acilse sorgusuz tedaviye aliniyor diye biliyorum ama sonrasinda parasini tabiki istiyorlar. Bizim bir arkadas rahatsizligi sebebi ile New York Beth Israel hastanesine gitti ve doktorlar tarafindan bagirsaklarinda ihtihaplanma tarzi bir sorun var dendi ve cok ciddi hatta ameliyat sirasinda sedyede kalma ihtimali oldugu bildirildi. Bagirsaklarina hortum falan takildi ve bir sure hastanede kaldi bu arada tabiki geceligi 5bin dolar olan hastanede odeme istiyorlardi surekli. Cocuk hem ailemden uzakta yanliz hemde cok aci ama ne olacaksa kendi yurdumda olsun dedi ve turkiye ye dondu. Ailesi ile doktora gittiginde kendi hakkinda yanlis teshis kondugunu ve sadece karninda kil donmesi oldugunu ogrendi ve kucuk bir operasyonla bu halloldu. Simdi bizi donumuza kadar soymaya calisan bu uc kagitci saglik sistemine ne kadar guvenebiliriz?
    Bu arada ben health care uzerine kariyer yapiyorum ve bunlarin yabancisi degilim.
    sicko guzel ve izlenmeye deger bir film.

--------------------------------------------------------

• rahat rahat yaşar . tabi new york'ta gökdelenlerden daire kiralayıp her gün lüks lokantalarda yemek yemezse
  • neyine yetmiyo hocam yaw :D yeter yeter merak etme
  • İŞ TEKLİFİ NASIL GELMİŞ NEREDE ÇALIŞIYORKEN GELMİŞ?

Enerji sistem mühendisi imiş, yani Makine mühendisi mi esasında?
  • hasanmerto,

Lisans eğitimini Makine Mühendisliğinde tamamladı.Yüksek Lisansını ise Enerji Sistem Mühendisi olarak tamamladı.En son ABD'de bir firmada "Energy Efficiency Professional" olarak görev yaptı.Sonra firma içi anlaşmazlık sonucu istifa etmişti.4 aydır Türkiye'de kendisi.Kendisinin kayıt olduğunu energycrossing.com aracılığıyla iş teklifi geldi.Görüşmelere gitti ve son olarak gitmeye karar verdi.Ben de maaşını sordum o da söyledi ama daha çok kazanır diye bekliyordum o açıdan size bir sorayım dedim.Bahsedilen miktar ABD'de tam olarak neyi temsil ediyor diye.
  • quote:

Orjinalden alıntı: [DOTA]Wonder_kiss

quote:

Orjinalden alıntı: AppendiX

benzin 1 $mı ne, her türlü elektronik eşya yarı fiyatı, biri et fiyatlarının inanılmaz az olduğunu söylemişti ve , 3000 4000 e az diyenler var? ilginç
    tr gibi biyerde 500 lirayla ailenin geçindirilebildiğini unutmayalım.

Tamamen haklısın nasıl olabilir mesela atalantada tanıdığım var kdv yüzde 8 9000 dolar yaklaşık 13binytl yapar ki bununla krallar gibi yaşanır yanlış biliyorsunuz herşey pahalı değil daha UCUZ

ora neresi oluyor
    ev kiralarından haberiniz yok anlaşılan

• bi konuda gördüm öl ama hasta olma demişler
  • abd de yabancı birisi kendi mesleğini yapmak istediğinde ona sorulan ilk sorular
    1.abd de iş tecrüben var mı?
    2.abd de eğitim görmüşlüğün var mı?
    sorularıdır.görünene göre senin kuzen bu kriterlerin ikisini de sağlıyor.bu yüzden orada iş bulması kolay.normalde odtü makineyi bitiren birisinin abd de kendi branşında işe girmesi diye bir ihtimal çok çok zayıftır. Ancak çok spesifik bir branşta uzmanlaşmış olması ve bu elemanın da abd de bulunamaması ile davetiye ile iş bulabilir. normal şartlarda pizza dağıtıcılığı, pompacılık, bakıcılık türü işler yapılır(boğaziçili prangalı kadını hatırlayın)

merak ettiğim senin kuzen tr de 4 aydır ne yapıyor. iş arama süreci nasıl geçti.genel olarak tr deki iş arama sürecini nasıl değerlendiriyor.4 ayda iş bulmada sıkıntısı oldu mu yoksa kendi iş mi beğenmedi..
  • quote:

Orjinalden alıntı: lcdekran

abd de yabancı birisi kendi mesleğini yapmak istediğinde ona sorulan ilk sorular
    1.abd de iş tecrüben var mı?
    2.abd de eğitim görmüşlüğün var mı?
    sorularıdır.görünene göre senin kuzen bu kriterlerin ikisini de sağlıyor.bu yüzden orada iş bulması kolay.normalde odtü makineyi bitiren birisinin abd de kendi branşında işe girmesi diye bir ihtimal çok çok zayıftır. Ancak çok spesifik bir branşta uzmanlaşmış olması ve bu elemanın da abd de bulunamaması ile davetiye ile iş bulabilir. normal şartlarda pizza dağıtıcılığı, pompacılık, bakıcılık türü işler yapılır(boğaziçili prangalı kadını hatırlayın.

merak ettiğim senin kuzen tr de 4 aydır ne yapıyor. iş arama süreci nasıl geçti.genel olarak tr deki iş arama sürecini nasıl değerlendiriyor.4 ayda iş bulmada sıkıntısı oldu mu yoksa kendi iş mi beğenmedi..

Türkiye'de hiç iş aramadı benim bildiğim çünkü sektör yok anca dandik pozisyonda verim uzmanı yapıyorlar.İngiltere,ABD ve Almanya'da iş baktı sürekli.ABD'de kira da oturuyorlardı.4 ayda boyunca cepten yedi paso.Ama babasının evinde kaldı pek masrafı olmadı.Bir de ooo Amerika'dan geldi bizim yeğen deyip baya orda burda misafir ettiler.Şimdi de gidecek oldu işte.

• quote:

Orjinalden alıntı: iö

orda,burda bizim gereksinim olarak görmediğimiz bir çok şey var en basitinden burda araban olmadanda yaşayabilirsin ama orda iyi bir araban(deposu her zaman dolu olacak) olmadan yaşayamazsın mesela sonra bakmayın evlerinin o kadar büyük olduğuna(müstakil evlerini diyorum) hepsi mortgage ödemek zorunda kalıyorlar yani bence o para ile orda güzel bir şekilde yaşanır ama 3000-4000$ maaş ile zor orda yaşam

Değil.Oradaki insan bizdeki gibi atıyorum eve 2500TL net para getirip, bunun yarısıyla ev taksidi ödemiyor.Çok cüzzi miktarlarla uzun yıllar boyunca ev taksitlerini ödüyorlar.3000$'da iyi bir rakam.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.