Şimdi Ara

ABD'de yeni çarpışma testleri uygulamaya kondu (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
15
Favori
22.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sedat.

Yine mi bamya ?

Yok kuru fasulye var yemekte:)
    Hatırlansın istedim sedat kardeşim zaten volvo düşmanı diyince birilerinin yarası kabarmış:)
  • IIHS sayesinde ...

araçların tavan dayanımı arttırıldı,

bir engele ya da başka bir araca küçük bir oranda çarpma durumu (small overlap) konuşulur oldu,

ve özellikle kamyon ve tırların kasalarının arkasındaki koruma demirlerinin eksikliği ya da var olup da dayanıksız olması sorgulanır oldu yanılmıyorsam.

Teşekkürler IIHS.
  • Volvo for life...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • volvo sağlamdır ama bu testte çarpmamış ki resmen sürtünüp geçmiş yani o yandaki demir yüzünden sıyrılmış.işe yaramış ama fotoğraflardaki jetta gibi bir yere çarpsa karşıdan tır gelse engelden sekip tırın altına girer.Benim için bir kazada "kazaya sebebiyet + çarpma anındaki hasar + çarpa sonrası" daha çok önemli.Volvo sağlamdır ama kaymaması gereken yerde kaymıştır.Kazada sağladır ama araba çok savrulduğu için 20 metre viyadükten düşersin yada kazadan sonra 4 lü flaşörlerin otomatik yanmaz arkadan gelen kamyon seni biçer..Bence bunlar önemli.yoksa her arabanın yapısı farklı aynı testin 2 kere uygulanmasında bile farklar çıkacaktır.

Şimdiye kadar bu arabalarda ölümlü kaza azdı da bu testten sonra ölümlü kazalar arttı mı.Bir testte bütün prestij bitti mi? Yani kapının önünde duran arabanız artık eskisinden daha güvenli mi; ? yada geçen yıl benzer kazada volvo içinde ölen arkadaşınız geri mi geldi..? Bir sonraki kasalarda sonuçlar değişecek çünkü kopya hazırlamışsınız ama o sorular çıkmamış.olay bu testlere değilde haberlerdeki kazalara bakıyorum ben genelde.En gerçekçisi haberler oluyor.Fizik kuralları ortada benzer kazalarda ağırlık çok etkilidir.Jant her zaman dışarı fırlamayabilir.Ayrıca vw cc nin kapısının çıkması bir bakıma iyi.Alacağımdan deil ama bir ara audi a8l securty inceliyordum.Kazadan sonra otomatik kapıları patlatıp açan sistem vardı..

Herkese Kazasız sürüşler.

• http://www.iihs.org/news/default.html#030713

yeni testler açıklanmış...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fortune1905

vah vah vah... vosvos gibi premium marka ayaklar altında.

en komiğide bizim millet kapının tok sesine aldınıp ne kadar da kaliteli ve güvenilir hissi veriyormuş.

evet çok güvenilir koparak kendini kurtarıyor sadece

kaç araç böyle pert oluyor acaba yeni bir markada yazık
  • KESİNLİKLE HERKES İZLEMELİ...

Araç marka modeli güvenlik seviyesi ne olursa olsun, Olasi kazalarda Tir dorseleri karşisinda şansimiz %20.. Belki o kadar bile değil.. Araçlarda A Sütunu bu tür kazalarda araçlari koruyamiyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: autograph

http://www.iihs.org/news/default.html#030713

yeni testler açıklanmış...

The Honda Civic 2-door and 4-door, and the Volvo XC60, all earned good ratings for small overlap protection.

http://www.youtube.com/watch?v=qlo77euKkCI&feature=youtu.be tebrikler civic

http://www.youtube.com/watch?v=SnLWMA21Hq4&feature=youtu.be tebrikler XC60

• http://www.motortrend.com/features/consumer/1305_volvo_xc60_iihs_small_overlap_crash_test/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurzweil -- 15 Mart 2013; 13:44:07 >

• dostlarım.doyçen wellen team bu ara yine geçmişlerini unutur davranışlar sergilemeye başlamışlar.
    Bu testi hortlatalım maksat millete tekrar ncap falan demeye başladı bunlar
  • İnsanlar hep dikkatli olmalı tabii ki ama güvenliğin daha da artırılmasını sağlayacak her iş desteklenmeli. Örneğin A4 modelini Accord ile beraber çok beğenmeme rağmen bu testten sonra A4 gözümdeki cazibesini kaybetti.

Sağlamını yapıp bu testlerden başarılı sonuç alana kadar da değişmeyecek.

Bu markaları da seve seve olmasa da hizaya getiren ve gerçekleri görmemizi sağlayan IIHS'e tekrar teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

dostlarım.doyçen wellen team bu ara yine geçmişlerini unutur davranışlar sergilemeye başlamışlar.
    Bu testi hortlatalım maksat millete tekrar ncap falan demeye başladı bunlar

Yönetim birşey yapmıyor mu bu fanboylara torpilli mi bunlar anlamadım gitti

Dün gece hava yastığı açılmayan yaris konusu vardı, adam 2-3 resim koyup toyotayı karalamış. Bayağı tepki gösterdik konuyu silmişler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kurzweil

Mükemmel bir iş çıkarmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chameleon41

kimse torpilli değil merak etmeyin şikayet durumunda yönetim gereğini yapıyor.
    Ben dedim maksat millet unutmuştur şimdi.
    Çünkü birkaç tanesi çıkmış,yok efendim ne malummuş IIHS'nin euroncap gibi bağış(rüşvet) karşılığı çalışmadığı.
    Dedim maksat millet unutmuştur bu rezilliklerini,görsünler videoları,feyiz alsınlar biraz
  • Bence Volvo'nun yaşam kabinini iyi koruma olayını Opel'de yakalamış.

2008

• C sınıfı araçların da sonuçları geliyor;

Jetta

Burada da detaylı sonuçlar;

Jetta: güvenlik kafesi ve mankenin hareketleri(hava yastığına teması) kısımlarından risk bölgesinde,sınırda(marginal) sonuç almış, alt bacak ve ayak kısmından ise zayıf(poor) ile en kötü skoru almış. Genel ortalaması en iyi skor olan good(iyi)'un 2 altında marginal ile tamamlamış.

Civic

Burada da detaylı sonuçlar;

Civic: alt bacak/ayak kısmında kabul edilebilir puan almış gerisinden iyi. Genel ortalama da good ile tamamlamış.

İki araçta ortak olarak diz hava yastığı bulundurmamasının puan kaybını yaşamış.

Paylaşıldıkça yayınlayalım sonuçları.

• Şu Amerika'lılara hayranım.Adamlar kendi testlerini bile kendileri yapıyorlar.Testi geçemeyen arabayı ülkeye sokmuyorlar.Dünyada 3.stop lambası nedir kimse bilmezken ABD 1986 yılında 3.stop lambasını bütün arabalara şart koştu.Adamlar bu işi biliyor aga..
  • Bu bildiğin overlap test. Hemen hemen her marka artık bu testlerden geçer not alıyor zaten. Small overlap bambaşka bir hikaye.
  • herkes volvoyu poh pohlamışta eu arabası olarak bmwde testen geçer not almış.Ayrıca bmw airbag ayartını cok iyi yapmıs araçların coğu airbagleri ıskaladı (volvo dahil belli bir ıskalama gördüm) millet vermiş odunu volvoya
    ayrıca yıldızcılarıda sevgili vwcileride görmek isterdim misal rutergy miydi nicki imzası:''Atam bizde mercedesciyiz'' gibi birşey yazıyordu
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.