Şimdi Ara

ABD'de yeni çarpışma testleri uygulamaya kondu (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
15
Favori
22.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kapıya takılıncaya kadar bu sınıfta bir arabanın nasıl bu kadar hasar alabildiğini düşünmeliyiz..ben tonla para vereceğim cc alacağım tipi güzel diye, 15 binde dsg zortluyacak kaza anında içerde beni tost edicek e sırf görünüş içinmi vereyim o parayı o arabaya..ayrıca ben daha normal giden cc görmedim hepsi hızlı sürüyorlar.nasıl bir tehlikenin içindeler anlasınlar..vw aşırı derecede bozdu çok hoş arabalar üretiyorlar ama o 90lı yıllardaki sağlamlığı yok 2000de kim geldiyse arabalar aşırı derecede kötüleşti bugün 90 model gti golfler hala yürürken 2002-2003 model golfler sanayiden çıkmıyor..vw şu an hiç bulaşılmaz bir marka zaten iyi araba almak istiyorsanız amerikan pazarını takip edin adamlar işi biliyor o pazarda tutunan araba iyidir
  • vw'nin kapıları güvenlik amaçlı kopuyormuş
  • 2 gündür duran konu yeni gözüme çarptı. Gerçekten bu test bazı kriterleri değiştirecektir. Öncelikle Volvo gerçekten bir kez daha güvenlikte en iyisi olduğunu kanıtladı. İnfitini G ve Acura'da başarılı sonuçlar almış. Mercedes'in kıvırması cidden üzücü. Böyle bir markanın en azından yeni çıkacak araçlarımızda bu konuya eğileceğiz demesini beklerdim. BMW 3 Serisi sınırda kalmış gibi tam koruyamamış ama kötü de değil. Diğer dikkatimi çeken nokta 3 Serisinde hava yastıkları mükemmel bir ergonomiye sahip kazada hemen sürücüyü kavramış. Geçen gün birisi vardı Lexus'tan bahsediyordu onlarca video koyup ahşabını 30 günde üretiyorlar araç tank gibi sağlam bak 10 tanesini arka arkaya asmışlar tık yok diyordu. Onları yapacaklarına önce 64km hızla çarpma da eğilmeyen A Sütunu üretsin Lexus. İlginç hiç mesajı yok o arkadaşın

• quote:

Orijinalden alıntı: sbrburak
    sizce doğrusu bu değilmi kabinde 0 oynama var

Bu video "moderate overlap" testine ait, burada bahsi geçen yeni test ise "small overlap" testi. Moderate overlap, bildiğimiz geleneksel test ve o testte modern araçların neredeyse hiçbirinin kabini deforme olmuyor zaten...
  • Hyundailer girmemişmi teste...
  • Arkadaşlar testeler kaç km hızda gerçekleştiriliyor?

Euro NCAP'in 64km hız olayı dünyanın en saçma şeyi.

70 - 90 ve 120'de denenmeli kesinlikle.

64km hızda 5 yıldız alan arabayı tank sanıp basan insanlar belki 120km de o arabaların 1 yıldız bile alamadığını görünce durulur
  • biraz daha halk araclari test edilsin san siroda olum sessizligi olur bu baslikta...

yeni testlere gercekten sevindim. Bekliyordum bu tarz daha zorlayici bir durumu.. Volvonun tasarimi en buyuk katkiyi saglamis bence. arac resmen siyrilarak carpmis bariyere..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • euroncap i da bu test vesilesiyle iyin g... sokanlari allaha havale ediyorum..

ne cok biliyoruz ne cok biliyoruz ya... harcaniyor nice beyinler su forumda. .
    fazla atara gerek yok

edit:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper911 -- 16 Ağustos 2012; 10:53:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence halk araçları sonuçlarını biraz daha alıştıra alıştıra söylesinler..

Volvo, Acura ve Infiniti'ye güvenliğe verdikleri bu önemden ötürü teşekkürler.
  • daha dün arabaları düz duvara çarptıran bu herifler değilmiydi.
  • euroncap tarafından yapılan testlerin sağlamlığı tam olarak test etmediğini ve meydana gelen kaza çeşitliliğini kapsamadığını belirtirim hep. hatta euroncapin güvenilirlik konusunda tek kıstas olmadığını dolayısıyla araç tercih edilirken neredeyse bütün araçların 5 yıldız aldığı euroncap testlerine bakmanın kişileri yanıltabileceğini de defalarca dile getirmiştim.

bu noktada 2-3 üretici hariç diğer üreticilerin araçlarını güvenli olsun diye değil euroncapte yüksek puan alsın diye ürettikleri ortaya çıkıyor. demek ki forumda bazı arkadaşların bazı markaları överken güvenliğimizi düşünüyor savı aslında doğru değilmiş. onlar sadece euroncap tabanlı reklam yapmayı düşünüyormuş. ben asıl chevroletin araçlarının testlerini merak ediyorum. bir amerikan araştırma kuruluşunun bir amerikan şirketinin araçlarını test etmeden alman,isveç, uzakdoğu menşeili araçları test etmiş olması da manidar. acaba test ettiler de çok mu kötü çıktı?o nedenle gm teste özel araç mı hazırlıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noktanınsâbiti -- 16 Ağustos 2012; 12:49:18 >

• Lexus IS ve ES, Audi A4 ve Mercedes C serisi bildiğin rezil olmuşlar. Mercedes C nin bu kadar kötü sonuç almasına şaşırdım, sonuçta konfor ve güvenliğiyle öne çıkan bir firma.

BMW 3 ucundan yırtmış gibi duruyor.

Volvo'yu tebrik etmek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

1997de ilk yapılan euroncap testlerinde de d segmentinde mercedes bmw audi 2 yıldız alırken volvo 4 yıldız almıştı.

Bu testlerde de diğerleri çuvallarken tek iyi skoru volvo almış (acura TL e segmenti).

Özetle diğer üreticilerin amacı testlerden iyi notlar alıp tüketicinin gözünü boyamakken, Volvo testlerden alacağı puanları değil kullanıcılarının sağlığını ön planda tutuyor.

Konunun özeti budur.

Yok efendim diğer premium markalar bu tarz bir kaza senaryosuna hazır değilmiş miş te, ilerleyen dönemlerde gerekeni yapacaklarmış mış ta bilmem ne de vsvs...

Yok öyle.

Volvo'yu buradan birkez daha tebrik ediyorum almanlara verdiği tarihi ayardan dolayı.

• quote:

Orijinalden alıntı: evolvo

...

Bunun volvo ile ne alakasi var ?
  • Mercedes C'nin yan perdeleri yok mu yoksa acılmamıs mI?

Bu araba pert mi oldu ? pert olacak bişi gözükmüyor tamir edilir bu
     ABD'de yeni çarpışma testleri uygulamaya kondu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cosef -- 16 Ağustos 2012; 13:48:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kestamit

Kapı yere düşerken ne kadar da tok bir ses çıkarıyor değil mi?

Ama bu çok kötü hakikaten...

Onca para ver güven sağlam arabadır diye... daha perde hava yastıkları bile açılmasın... sadece sürücü hava yastığı açılmış oda hiç bir işe yaramamış kafa sol boşluğa giriyor...
    vah vah vah çok fena....

• Aynı şekilde LEXUS ta onca para verilen güvenilen markalardan biri...
    Sonuç kötü...
    Tekerler kabinin içinden çıkacak neredeyse muhtemelen dizler ve ayaklar sıkışmadan dolayı zarar görür...
    Bunda da yan perde hava yastıkları açılmamış ve emniyet kemeri olmasa sürücü dışarı fırlayacak...
    Fakat sürücü ve diz hava yastıkları açılmış ve görevini yerine getirmiş...

Demek ki sadece sorunsuzlukla da olmuyor...
    Toyota bu eksiklerini görüp önlem almalı ve güvenliğide Volvo ayarına getirmelidir...

Sonuç olarak bu testlerin yapılması biz kullanıcılar açısından çok çok iyi oldu...

Ne VW ne TOYOTA ne MERCEDES nede diğerleri bu duruma tepkisiz kalamaz...

Tabi bu durum, olması gerektiği gibi, bu testler sonucunda yapılacak çalışmalarla fayda görecek olan biz kullanıcılar için sevindirici olacaktır...

Mutlaka bundan bir ders alıp ARGE lerini bu yönde geliştirmeleri ve en iyi güvenliği sağlamaları gerekmektedir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webcin -- 20 Ağustos 2012; 18:57:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti

euroncap tarafından yapılan testlerin sağlamlığı tam olarak test etmediğini ve meydana gelen kaza çeşitliliğini kapsamadığını belirtirim hep. hatta euroncapin güvenilirlik konusunda tek kıstas olmadığını dolayısıyla araç tercih edilirken neredeyse bütün araçların 5 yıldız aldığı euroncap testlerine bakmanın kişileri yanıltabileceğini de defalarca dile getirmiştim.

bu noktada 2-3 üretici hariç diğer üreticilerin araçlarını güvenli olsun diye değil euroncapte yüksek puan alsın diye ürettikleri ortaya çıkıyor. demek ki forumda bazı arkadaşların bazı markaları överken güvenliğimizi düşünüyor savı aslında doğru değilmiş. onlar sadece euroncap tabanlı reklam yapmayı düşünüyormuş. ben asıl chevroletin araçlarının testlerini merak ediyorum. bir amerikan araştırma kuruluşunun bir amerikan şirketinin araçlarını test etmeden alman,isveç, uzakdoğu menşeili araçları test etmiş olması da manidar. acaba test ettiler de çok mu kötü çıktı?o nedenle gm teste özel araç mı hazırlıyor?

Bu konuda ikinci kez aynı sebeple alıntı yapıyorum, sanıyorum göze çarpmıyor Lincoln MKZ.. Listede BMW 3 ün altında CC'nin üstünde yer almış ve bildiğim kadarıyla amerikan

• quote:

Orijinalden alıntı: teknikhergele

quote:

Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti

euroncap tarafından yapılan testlerin sağlamlığı tam olarak test etmediğini ve meydana gelen kaza çeşitliliğini kapsamadığını belirtirim hep. hatta euroncapin güvenilirlik konusunda tek kıstas olmadığını dolayısıyla araç tercih edilirken neredeyse bütün araçların 5 yıldız aldığı euroncap testlerine bakmanın kişileri yanıltabileceğini de defalarca dile getirmiştim.

Bu konuda ikinci kez aynı sebeple alıntı yapıyorum, sanıyorum göze çarpmıyor Lincoln MKZ.. Listede BMW 3 ün altında CC'nin üstünde yer almış ve bildiğim kadarıyla amerikan

bmw 3 serisini, vw cc yi bulan kurumun daha fazla amerikan aracını (bilhassa avrupada çok satan araçları) test etmesini beklerdim. avrupada kaç tane lincoln mkz satılıyor ki. veya amerikada kaç tane mkz satılıyor. gidip porsche test etse işimize yarar mı? tabi ki hayır. dolayısıyla daha fazla kullanılan ve satılan araçları test etmelerini beklerdim.

• heralde Amerikada Porsche MKZ'den fazla satıyordur :D
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.