Şimdi Ara

ABD'de bir eyalette daha esrar satışı serbest bırakıldı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Devlet kendi eliyle yapiyor aslinda turkiyede de.Sadece belli etmiyor dusunsenize cunku boyle bir sey aciklansa prestij kaybini.

Cogu baron akp destekcisi akpye ykin isimler saglam paralar veriyorlar devlete uyusturucuyu sokmak icin.

Yoksa istese her devlet uyusturucuyu bitirir ama uyusturucunun surekli olacagini bildikleri icin ya boyle gizli yapiorlar ya da acik acik.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1ht1baron

Kekolar ölmesin diye esrarı serbest mi bırakalım?

Ben esrar kullanıyorum. Keko mu oldum?

Ben esrardan anlamasam bana bonzai iteleseler ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Night Stalker Batman

quote:

Orijinalden alıntı: 1ht1baron

Kekolar ölmesin diye esrarı serbest mi bırakalım?

Ben esrar kullanıyorum. Keko mu oldum?

Ben esrardan anlamasam bana bonzai iteleseler ?

Burası Türkiye. Çık sokaklara bak etraf it, kopuk, serseri kaynıyor. Kendinden güçsüz çocukların önlerini kesip haraç alıyorlar. Kadınları taciz edip, düzeni bozuyorlar. Bu kekolar esrar içeceklerine bonzai içip ölsünler daha iyidir. En azından suç oranı azalır.
  • Kenevir alkol ve sigaradan daha zararsız, tamamen doğal. Aşırıya kaçarsan tabi zararlı var suyu bile aşırı içsen zehirliyor.

Sadece tıbbi anlamda değil kenevirin kullanımı tamamen yasallaştırılmalı. Suç oranlarını ve uyuşturucu bağımlılığını düşürdüğünü gösterir çalışmalar var, ayrıca çok yüksek bir vergi geliri de getiriyor. Devlet eliyle üretimi yapılıp eczane türevi kurumlar veya direk eczanelerden satılmalı. Eroin, kokain, metamfetamin gibi sentetik uyuşturucularla keneviri marijuanayı karıştırmayın lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caneycaney

Savundugun sey bir uyusturucu

Serbest olsun ama Finlandiya gibi ulkelerde olsun

Senin egitimsiz cahil halkin esrari cektiginde onun verdigi rahatlikla karilariniza kizlariniza analariniza saldirsa gorusun ne olurdu cok ongorulu arkadas

Esrar pasifleştiriyormuş insanı yani saldırganlık azalıyormuş sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

quote:

Orijinalden alıntı: Nuverti

Alkol uyusturmuyor mu?

Bagimliligi hem fiziksel hemde piskolojik olan sigara ise en kotu maddedir.

Mesele uyusturucunun satilmasi degil.

İnsanlar uyarici maddelere ihtiyac duyuyorsa bunu elbet temin edecekler.

alkol ve sigara nasil devlet denetimi ile satiliyorsa diger seylerde satilmali. İnsanlara bir yol vermelisiniz ki olarda yapmali.

Simdi 2 arkadas bir gece takilmak istese.

1 paket sigara 3x2 den 6 bira alsalar

75-80 tl tutar.

Oysa bu binzai denen madde 15ye bulunuyor.

İnsanlarda dogal olarak bunu seciyor.

Ayrica bir cok esrar tarlasina operasyon yapilinca yine bu binzai piyasaya cikti.

Ben kimse bonzai kullansin demiyorum

Ama bazi ulkelerde esrar kullanimi filan serbest. İnsanlari engellemek yerine onlara imkanlari kontrollu saglarsaniz daha huzurlu bir toplum elde edersiniz.

Alkol, kulağınla içmezsen bağımlılık yapmıyor. Ayrıca bir yudum içtikten sonra kendini kaybetmiyorsun.

B1,B6,B12 vitaminlerini alarak alkolün beyindeki zararını en az seviyeye indirebiliyorsun ama uyuşturucunun beyine verdiği zararın tedavisi yok.

Alkol yüzünden sarhoş olanlar özüne dönerler, içleriyle dışları bir olur, düşündükleri gibi davranırlar-konuşurlar. Ertesi gün normal hayatına da devam ederler.

Bonzai kullanmadım bilmiyorum yakın cevremde kullanan da yok.

ama esrar kokoin extazi alkol kadar etkesiz. zaten kokoin uyuşturucu bile degil.

bonzai yasak zaten. ama insanlar ulaşıyor. ama sen esrarı kontrollü serbest bırakırsan kimse gidipde bonzai aramaz.

bunu anlatmaya calısıyorum. kaldı ki suan ki bonzai gercek bide degil daha 3-4 sene önce yurt dısında kargo ile isteye bildiğin bir şeydi bu bonzai. üzerinde dans eden figürlerin oldgu bir poşet içinde geliyordu ve bir zararı yoktu. aynı ürün yurt dısında hala daha kullanılıyorken bizim ülkemizde yasaklandı.

sonuc olarak yasak geldi diye talep bitmedi. ortada bir arz vardı ve fiyatlar yükselerek bu işi terör grupları mafyalar yapmaya başladı.

bir denetim ve kontrol olmadığı içinde adamlar içine fare zehrine kadar herşeyi koydu.

Demek istediğim devlet kontrolünde olması insanlara zarar veriyor olsa alkol ve sigarada yasaklanmalı.
    devlet kontrolünde olması her zaman daha iyidir. bakın avrupada bir çok lkede amerikada bir cok eyalette yasallasıyor.

insanların taleplerini yasaklayarak yok edemezsin.

saat:22 den sonra alkol yasak dediler. sonuc ne? kacak kacak sattılar. kendileri ürettiler.

sigaraya 8tl vergi koydular ne oldu. tütüncü doldu etraf. elektronik sigara doldu ve içinde ne oldugu belli degil.

arzı yasaklayarak yok edemezsin. arzı kontrollü şekilde beselemen gerek. ama bizimkiler uğraşmak yerine yasaklıyor. denetimide 0

suan üstünde uyuşturucu ile yakalansan ve hakime ben içiçiyim desen hiç birşey olmaz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

quote:

Alkol uyusturmuyor mu?

Bagimliligi hem fiziksel hemde piskolojik olan sigara ise en kotu maddedir.

Mesele uyusturucunun satilmasi degil.

İnsanlar uyarici maddelere ihtiyac duyuyorsa bunu elbet temin edecekler.

alkol ve sigara nasil devlet denetimi ile satiliyorsa diger seylerde satilmali. İnsanlara bir yol vermelisiniz ki olarda yapmali.

Simdi 2 arkadas bir gece takilmak istese.

1 paket sigara 3x2 den 6 bira alsalar

75-80 tl tutar.

Oysa bu binzai denen madde 15ye bulunuyor.

İnsanlarda dogal olarak bunu seciyor.

Ayrica bir cok esrar tarlasina operasyon yapilinca yine bu binzai piyasaya cikti.

Ben kimse bonzai kullansin demiyorum

Ama bazi ulkelerde esrar kullanimi filan serbest. İnsanlari engellemek yerine onlara imkanlari kontrollu saglarsaniz daha huzurlu bir toplum elde edersiniz.

Alkol, kulağınla içmezsen bağımlılık yapmıyor. Ayrıca bir yudum içtikten sonra kendini kaybetmiyorsun.

B1,B6,B12 vitaminlerini alarak alkolün beyindeki zararını en az seviyeye indirebiliyorsun ama uyuşturucunun beyine verdiği zararın tedavisi yok.

Alkol yüzünden sarhoş olanlar özüne dönerler, içleriyle dışları bir olur, düşündükleri gibi davranırlar-konuşurlar. Ertesi gün normal hayatına da devam ederler.

Bonzai kullanmadım bilmiyorum yakın cevremde kullanan da yok.

ama esrar kokoin extazi alkol kadar etkesiz. zaten kokoin uyuşturucu bile degil.

bonzai yasak zaten. ama insanlar ulaşıyor. ama sen esrarı kontrollü serbest bırakırsan kimse gidipde bonzai aramaz.

bunu anlatmaya calısıyorum. kaldı ki suan ki bonzai gercek bide degil daha 3-4 sene önce yurt dısında kargo ile isteye bildiğin bir şeydi bu bonzai. üzerinde dans eden figürlerin oldgu bir poşet içinde geliyordu ve bir zararı yoktu. aynı ürün yurt dısında hala daha kullanılıyorken bizim ülkemizde yasaklandı.

sonuc olarak yasak geldi diye talep bitmedi. ortada bir arz vardı ve fiyatlar yükselerek bu işi terör grupları mafyalar yapmaya başladı.

bir denetim ve kontrol olmadığı içinde adamlar içine fare zehrine kadar herşeyi koydu.

Demek istediğim devlet kontrolünde olması insanlara zarar veriyor olsa alkol ve sigarada yasaklanmalı.
    devlet kontrolünde olması her zaman daha iyidir. bakın avrupada bir çok lkede amerikada bir cok eyalette yasallasıyor.

insanların taleplerini yasaklayarak yok edemezsin.

saat:22 den sonra alkol yasak dediler. sonuc ne? kacak kacak sattılar. kendileri ürettiler.

sigaraya 8tl vergi koydular ne oldu. tütüncü doldu etraf. elektronik sigara doldu ve içinde ne oldugu belli degil.

arzı yasaklayarak yok edemezsin. arzı kontrollü şekilde beselemen gerek. ama bizimkiler uğraşmak yerine yasaklıyor. denetimide 0

suan üstünde uyuşturucu ile yakalansan ve hakime ben içiçiyim desen hiç birşey olmaz.

Ben de diyorumki, et pahalı olmasın, yerli üretim olsun, kolay ulaşılsın, at kesmesinler.

Kaç kere kaçak at kesimi haber oldu, senin mesajını göremedim.

Eğer devlet/hükümet önce beslenmemize önem vermeyip uyuşmamızı istiyorsa tabi senin dediğin gibi yapar, yerli et üretmek yerine dışardan uyuşturucu getirtir.

Yeterli beslenebilsek, et yiyebilsek uyuşturuculuk bir durum da olmayacak zaten, zeka artacak çünkü.

22:00 dan sonra alkol yasak diyorsun ama 7/24 et yiyemeyenler ve dolayısıyla beyin fonksiyonlarının gerilemesini takiben gelişen davranış bozukluğu ve uyuşturucuya yönelme var.

7/24 tahılla beslenmek, protein alamamak çok vahim sonuçlar doğurur. 22:00 den sonra alkol alamasan ne olacak ki en fazla biraz keyfin kaçar o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 2 Temmuz 2017; 22:50:36 >

• abdde çoğu eyalette sigara yasağı var diye yasaklandı e bunu da alalım abd yapıyorsa vardır bir bildiği

• Tsuda kullanıcısına yanıt
    tam tersine kımıl kımıl yapıyor

bonzai değilki bu olduğu yerde yığılasın
  • Aga orası ABD bugün konuştum biriyle çocuk 19 yaşında topluyorum buddyleri alıyoruz esrarı alıyoruz arabayı sürüyoruz countrye uçsuz bucaksız manzara ağaçlar böcekler sürüyoruz diyor.

Adamlar relax yaşamayı biliyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: BekiRoRo

Birçok ülkede marihuana bağımlılık yapmadığından uyuşturucu statüsünde değil.

Asıl tehlike etken madde bağımlılığı değil, psikolojik bağımlılıktır. Esrar çoğu kullananı için kimyasal uyuşturuculara geçiş maddesi olmuştur.
  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    Konunun icerigi esrar maddesinin serbest olmasi.

Yoksa ulkede %130 luk vergi ile araba aliyorsun.

Et fiyatlarida dedigin gibi.

Neydigi belirsiz ilaclar eczane raflarinda duruyor.

Her konuyu tek baslik altinda konusmak mkun degil.

Ancak konu icerigine uygun sekilde konusmak konu butunlugunu bozmamak grek.

Et konularina araba konularina yazmiyorum cunku zaten ne oldugu ortada yazmam bir sey degistirmicek.

Bu tarz konularda millet iyice yasaklansin dedigini gordugumde bilinclendirmek amaci ile yaziyorum.

Cunku yasaklar talepleri yok etmez. Talepleri devletin kontrol altina alip kendi imkanlari ile sunmasi gerekiyor. Gecenlerde bir yasa ile ulkemizin belli illerinde esrar yetistiriciligi basladi. Belkide bazi seylerin temeli atilmistir bilemeyiz.

• Amsterdam'dan bildiriyorum,

Burada esrar kullaniminin tolere edilmesinin ( teorik olarak yasak ) sebebi tamamen turistlik.
    Yerli halk icin esrar kullanimi bir nevi ergen eglencesi. Zamaninda hepimiz kullandik, eglendik tamam bitti gitti diye bakiyorlar. Net rakamlar nedir bilmiyorum ama duzenli kullanan yerel nufus zannetmiyorum %5'i gecsin.

Esrar'in tibbi kullanimi tamamen bilimsel bir konu onu gectim, eglence/zevk amacli en fazla kullanilan sehir burasidir herhalde. Esrar kullanimi yuzunden yasanan en buyuk sikintilar genelde yururken turistlerin tansiyonunun dusurek gozlerinin kararmasi. Insanlar da tecrubeli oldugu icin hemen sagdan soldan sicak sekerli suyu yetistiriyorlar. Iki yudum icen de kendisine geliyor kisa surede. Bunun disinda esrar satisi denetime tabi oldugundan ne aldiginizi, kullanacaginizi biliyorsunuz ve kendinizi guvende hissediyorsunuz.

Bunun disinda Amsterdam'da agir uyusturuculari satmak suc fakat kullanmak degil. Bu yuzden elinizdeki kokain, ecstasy tarzi druglarin gercekte ne oldugunu ogrenmek isterseniz belediye size ucretsiz test yaptirabileceginiz yerler acmis durumda. Linki buradahttp://www.ggd.amsterdam.nl/drugs/drugstestservice/

Alkol esrara gore hem bireye hem de topluma cok cok daha fazla zarar veren bir madde. Yillar once basta Amerika olmak uzere pek cok ulke alkolu yasaklamaya calisti fakat sonuc alamadi. Bunun yerine kontrol altina almaya, duzenlemeye calistilar. Kenevirin sanayii degeri de yuksek durumda iken en fazla 20 yil icerisinde pek cok yerde yasal olacagini dusunmek hayalcilik degil.

• Ne kadar aşağılık kompleksine sahip insan varmış. ABD'de ne karar alınsa hemen ölümüne savunuyorlar. Esrar lan bu. Türkiyede serbest kalmasını asla normal karşılamam. Ama ABD'de serbest olmasını can u gönülden desteklerim. Tek eleştirim neden miktar sınırlaması getirilmiş. İsteyen istediği kadar kullanabilmeli bence. Tabi ABD'de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.