Şimdi Ara

Abd'de bilgisayar mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar.Diyelim itü bilgisayar mühendisliğine girdik.İngilizceyi çok iyi öğrendik.Okulda da inekledik 3.70'le falan mezun olduk.Projelet falan yaptık.Baya donanımlıyız yani.Böyle birisinin Abd'de ortalama başlangıç maaşı ne olur?(Bir de yabancı şirketlerin boğaziçine adam yolladıklarını duydum staj almak için fln.İtü'de böyle bir şey var mı yoksa itü boğaziçine göre geri mi kalıyor?)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Uzmanlaştığın alana göre değişiyor maaşlar ama okulu bitirir bitirmez gitmek zor. Ya burada birkaç sene çalışıp onu referans gösterip gideceksin ya da ABD'de master yapıp öyle gireceksin işe. Boğaziçi, İTÜ onlar için bir anlam ifade etmiyor. Orta Doğu'da bir okuldan mezun diye bakıyorlar. Bahsettiğin şey sanırım Facebook'un coding yarışması gibi bir şeydi. Seni sınava sokup belirli şekilde skorluyorlardı. Ona göre iş ya da staj teklifi yapıyorlardı. Boğaziçi'ne özel değil diye biliyorum. ODTÜ, Bilkent'te de olduğunu biliyorum ama İTÜ'de oldu mu bilmiyorum. Ancak abartılacak bir şey değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 14 Ağustos 2021; 12:18:29 >
  • Abd'de Master yapmak çok mu zor?Hem yazılım işine hem de abd'ye gitmeye hevesli olduğum için sınavlara mülakatlara fln çok iyi hazırlanırım ama para maalesef büyük sorun.Çok masraflı mı yüksek lisansa gitmek veya orada ara iş yapıp apar topar geçinmek mümkün mü? Çünkü üniyi bitirip direkt gitmek istiyorum Türkiye'de çok durmak istemiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dutistik D kullanıcısına yanıt

    Normalde paralı. Paran varsa hemen gidersin. Ancak paran yoksa iki seçeceğin var. Birincisi Fulbright ABD Bursu ve diğer MEB YLSY Bursu. Bunlar tüm masrafını karşılıyor. İngilizce bilmiyor olsan bile hazırlık bile okutuyorlar. Öyle güzel. Ama rekabeti de fazla tabii.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.