Adult Fiction serisi yapıyorum. Amazon, Türkiye'ye göre çok daha ucuza satıyor o kitapları. Birkaç sipariş verdim. ABD'de yaşayan yakınım gelirken getirecek. Birkaç İngilizce akademik kitap alayım dedim. Burada 75 lira olan kitap orada 160 $. Aynı kitap ilk defa kendi vatanında ülkemize göre daha pahalı. Bunun sebebini bilen var mı?
türkiyede satılan kitaplar soft kapak oldukları için daha uygun, ayrıca ülkemizde satılan kitaplar international editon olarak satılıyor, yani ülkenin ekonomik durumu gözönünde bulundurularak satılabilir, çünkü kolay kolay ülkemizde kimse o fiyatları vermez, veremezde.
Pizzacı bile 3.000USD civarına çalıştığı içün.
Gerçekten çok pahalılar. Senelik 1500$-2000$ civarı bir kitap gideri oluyor. Türkiye'de de yabancı akademik yayınlar kullanan bir okulda okuyordum ve kitaplar Amerika'dan geliyordu. Sene boyunca çok kullanmadığımız bir calculus kitabına bile 200$ verdik. İnsanın içine oturuyor bu ücret.
quote:
Orijinalden alıntı: SSH
Gerçekten çok pahalılar. Senelik 1500$-2000$ civarı bir kitap gideri oluyor. Türkiye'de de yabancı akademik yayınlar kullanan bir okulda okuyordum ve kitaplar Amerika'dan geliyordu. Sene boyunca çok kullanmadığımız bir calculus kitabına bile 200$ verdik. İnsanın içine oturuyor bu ücret.
netten e-book larını buluyorum ucuza geliyor ama bazen aradığım kitapları bulamıyorum sanırım onları mecburen pahalı pahalı almak zorunda kalacağım