Şimdi Ara

Abbas Güçlü is said 150 üstü yapan 10 binlerce .. :@

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Buradan 150 üstü yapan 10 binlerce öğrenci olacağını söyleyip canımı sıkmaya moralimi bozmaya çalışan Abbas Güçlüye sevgilerimi gönderiyorum Göreceksin sen Lys de

Yazısı şu

Yüz binlerce aday için çok kolay bir sınav oldu. MEB ve ÖSYM, son bir kaç yıldır, giriş sınavlarında adeta herkese mavi boncuk dağıtıyor. Yani kolay sorularla, herkesi mutlu ediyor...
    Ay sonuna doğru, sonuçlar açıklandığında muhtemelen adayların yüzde 80'den fazlası barajı aşacak ve asıl kozlar ikinci basamak sınaıvı LYS'de paylaşılacak. Dünkü YGS, bir anlamda LYS'nin provasıydı...
    Sorular her zaman olduğu gibi müfredata uygundu. Çünkü müfredat dışı sorular, sıkıntı yaratıyor ve iptale kadar gidiyor.
    Peki tartışmalı ya da süprüz sorular var mıydı?

160 soru, 160 dakika
    Yapılan ilk değerlendirmelere göre, uzun metinli, zaman alıcı sorular dışında her şey yolunda. 100 söcüğü aşan fazlasıyla soru vardı ve bu yüzden bazı öğrenciler, soruların tümünü okumaya fırsat bulamadı. Bu sorunu yaşayan adayların LYS'ye kadar ki süreçte, okuma temposunu biraz daha yükseltmeleri ve bir soruyu iki defa okumama konusunda disipline olmaları gerekiyor...
    Adaylara 40 Türkçe, 40 Sosyal Bilimler, 40 Matematik ve 40 Fen Bilimleri sorusu yöneltildi ve 160 dakika süre verildi. 140 puanı geçtiklerinde iki yıllık önlisans ve açıköğretim fakültelerini,180 puanı geçtiklerinde ise ikinci basamak sınavı LYS‘ye katılma hakkı elde edecekler.

Şaşırtmaca soru var mıydı?
    Yazının başında da söylediğimiz gibi amaç öğrencileri zora koşmak değil, mutlu etmekti ve öyle oldu. Bu yüzden, bir anlamda, sınava giren hemen herkes hedefine ulaşmış olacak.
    Sadece baraj için girip açıköğretime yönelecek olanlar da mutlu olacak. 150 üzeri net çıkartıp iddialı üniversiteler için yarışanlar da.
    150 üzeri net çıkartan binlerce, hatta on binlerce aday çıkarsa, hiç şaşırmamak gerekir!..
    Son sınav da bir kez daha gösterdi ki, okulda başarılı olan, okulu ciddiye alan ve sürat konusunda dersane desteği alan öğrenciler, diğer adaylara göre bir adım daha önde olacaktır.

Asıl yarış şimdi
    Ne sadece dersane ne de sadece okulun yetmediği yine dikkat çekti...
    Sonuç olarak, YGS puanıyla bir yere girecekler için yarış dün bitti ama LYS puanı ile öğrenci alan 4 yıl ve üzeri fakülteler için asıl yarış, bugünden itibaren başlıyor. Önümüzdeki iki aylık performansları, gelecekleri için çok önemli olacak.
    ÖSYM, tıpkı dün olduğu gibi, LYS'de de önceki yılların sorularına çok benzer sorular soracaktır. Bu yüzden, geçen yılların sorularına bir kez daha titizlikle göz atmakta yarar var...

gözlerinde karanlığı dar hücrelerin
    seni görür görmez özgürlüğümden utandım
    söyle ne içersin çay mı kahve mi
    çok değişmişsin birden tanıyamadım

• Şakacı çocuk Abbas Elbette ki sınavı iyi geçen çok kişi vardır ama 10 binlerce öğrenci 150 yi aşacaksa helal olsun.

herif alenen dalga geçiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabrizo -- 2 Nisan 2012; 14:49:08 >
  • Bu adama küfretmekten hiç çekinmem işte.
    Üstünde milyonların ahı var zaten, bu değil miydi geçen sene sınav kesin iptal oldu diye zaten karışık olan ortalığı iyice karıştıran.
    Cem Şancı
  • söylenicek söz yok

Abbas'a tam karşıyım noktalama işaretleri koymayı da hak edecek kadar özel biri değil ..

kendisi girseydi keşke sınava ösym mavi boncuk dağıtıyormuş peh ..
    Hepsi böyle düşünüyor lan biri de biz öğrencileri anlamıyor
    gözlerinde karanlığı dar hücrelerin
    seni görür görmez özgürlüğümden utandım
    söyle ne içersin çay mı kahve mi
    çok değişmişsin birden tanıyamadım
  • Süpruz ne la ? Bilerek mı yazmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR
  • bilerce hatta on binlerce demesiyle ne kadar ciddiye alınacağını göstermiş zaten. össde ilk 1000 ile ilk 10000i bir tutabilen birinin tahminlerini tutturmasını beklemek çok mantıklı

• _____________________________
  • abbas güçlüye kafam girsin gerçekten
    çok gereksiz bir adam.
    Alo muhittin,amerikan başkanı dahil herkesi devreye sokun uzaylılar tarafından kaçırıldım!
    - evet, tarafından.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thecaliph16

Süpruz ne la ? Bilerek mı yazmış

1 nisanda yayınlayacakmış ta, bugüne unutmuş işte. Ulan bu yazıdan sonra bu adama ne küfür edeceğimi şaşırdım.
  • Ben 120 yaptım ama normal puanlarımın 40-50 düşüğü geldi daha doğrusu gelecek.. Ayrıca bekara karı boşamak kolay diye atasözü var öle atıp tutmak kolay elinde çay şeker mat soruları çözüp sorular kolay diyen öğrenci de ayrı bir mal. önemli olan orada çözmek doğru çözmek yetiştirmekde değil ben yetiştiremedim ama yetişririp benden de beter s.çan arkadaşlarım var.. Yani atıp tutmamak adam olmak gerek Abbas.. Ki çok biliyosan gazeteci olacağına bir doktor bir mühendis bir savcı olaydın da göreydik tüm mahalleli sınava kolay diyo medya kolay diyo tvdeki yaşlı amcalar ve salak spikerler kolay diyo çünkü anlamıyorlar bu işten kafa basmıyor bastı sanıyorlar..
  • Türkiye de öğrenci kesimini insan yerine koyan yok ki zaten. Ya bunlarda insan bunlarda genç bunların da istekleri vardır a dan z ye hepsi böyle bunların hepsi aynı .Emeklerimiz boş yere çünkü burası Türkiye!..
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.