Şimdi Ara

Aatrox Rehberi (Üst Seviye)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
2
Favori
17.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rehber bana ait değildir sadece çeviridir. LolKing'de ki en fazla oyu alan Diamond IV bir kullanıcıdan alınmıştır.
    Oyunu Türkçe oynamadığım için bazı terimler yabancı dilde kalacaktır. (summoner, adc, apc, jungle, red, blue vs.)
    Rehberin tamamını çevirmeyeceğim ama genel kısımlarını çevireceğim, insanım sonuçta yoruluyorum.
    Ayrıca Item isimleride orijinalinde kalacaktır, Türkçe isimlerini araştırmakla uğraşmak istemiyorum.
    Her eşyanın resmini koyamadığım için bazılarını o eşyaları hatırlatacak şekilde renklendirdim, kusura bakmayın.
    Sayfa düzeni açısından bazı resimler büyük bırakılmıştır.
    Forumda daha önce gören vardır, bir çok çeviri işi yaptım gerek LoL gerek WoT için olsun.
    Küstahlık yapmak gibi olmasın ama forumda açılan o sözde "rehber"ler değilde bunun gibi hazırlanmış rehberler gerçek rehberlerdir. Sadece build paylaşıp rehber oluşturulmaz, haberiniz olsun. Umarım bu bir örnek niteliği taşır. OBA'nın rehberi ile birlikte tabi ki.

AATROX
    Aatrox, Darkin adıyla bilinen bir ırkın son beş üyesinden biri olan efsanevi bir savaşçı. Devasa kılıcını büyük bir zarafet ve ustalıkla taşıyor, üzerine gelen orduları biçerken, büyüleyici bir görünüm arz ediyor. Aatrox'un canlı gibi duran kılıcı, karşısında düşen her rakibin kanını içerek sahibini güçlendirip, çıktığı kıyım seferini ateşliyor.

Aatrox hakkındaki bilinen ilk öykü, yazılı tarih kadar eski. Bu öykü, sadece Müdafîler ve Büyücü Krallar olarak bilinen iki büyük taraf arasındaki savaşı anlatıyor. Büyücü Kralların kazandığı ezici galibiyetler, rakiplerini ebediyen yok olmanın eşiğine getirmişti. Son çatışmada, Müdafîler ordusu sayıca azdı, yorgundu ve silahsızdı. Yenilgi kaçınılmaz görünüyordu.

Tüm umutlar tükenmişken, Müdafîlerin arasında Aatrox belirdi. Birkaç kelimeyle askerleri kanlarının son damlasına kadar savaşmaya sevk ettikten sonra, kendini savaş alanına attı. Varlığı, ümitsiz haldeki savaşçılara esin kaynağı oldu. Başlangıçta, bu meçhul kahramanın düşmanları katledişini ağızları açık izlediler; bedeni ve kılıcı tek bir varlıkmışçasına, uyum içinde hareket ediyordu. Kısa süre sonra, savaşçılar kendilerini dövüşmek için yanıp tutuşur halde buldular. Aatrox’un peşinden çatışmaya daldılar; her biri, on kişinin gücüyle dövüşüyordu. Sonunda, mucize olarak tanımlanabilecek bir zafer elde ettiler.

Aatrox o savaştan sonra ortadan kayboldu; ama Müdafî ordusunun keşfettiği öfke için aynı şey söylenemezdi. Kazandıkları şaşırtıcı zafer, yenilerini doğurdu. Sonunda evlerine döndüklerinde, kahraman gibi karşılandılar; ama tüm uygarlıklarını yok olmaktan kurtarmalarına rağmen; karanlık, her bir savaşçının zihninde yer etmişti. İçlerinde bir şeyler değişmişti. Zamanla, savaşa dair anıları silinip gitti; yerini ise kasvetli bir gerçek aldı: yaptıkları kahramanlık, aslında kendi elleriyle işlenmiş birer vahşet suçuydu.

Buna benzer öyküler, pek çok kültürün efsanelerinde yer etmiş halde. Hepsine inanmak gerekirse, Aatrox'un varlığı, tarihin en önemli savaşlarından bazılarının gidişatını değiştirmiş olmalı. Bu öyküler onu karanlık devirlerde gelen bir kurtarıcı olarak anlatsa da, Aatrox'un gerçek mirası, çatışma ve savaşla dolu bir dünya olabilir.

''Bazıları onur için savaşır, bazıları şan için. Önemli olan tek şey, savaşman.''
    -- Aatrox

RAKİPLERİ

ARTILAR - EKSİLER

Artılar

• Yüksek sustain.
    • Kaçma ve kovalama becerisi.
    • İyi hasar verme kabiliyeti.
    • Mükemmel pasifi.
    • Top ve jungle oynayabilir.
    • Oynaması eğlenceli.

Eksiler

• Burst damage yediği an ölüyor.
    • Pasifi yoksa teamfightlarda çok işe yaramıyor.

SUMMONER BÜYÜLERİ

Ignite - Son anda kill almayı ve tradelerde karlı çıkmanızı sağlar.
    Flash - Standrat büyü, Aatrox için şüphesiz en iyi seçim bu.

DİĞER VIABLE BÜYÜLER

Barrier: Eğer Zed, Darius, Garen gibi ani hasar verebilien şampiyonlara karşı oynuyorsanız iyi bir tercih olabilir.

Ghost: Çok tavsiye etmiyorum ama ultiniz ile güzel bir uyum yakalıyor. Yine de çok iyi bir seçim değil.

Teleport: Shen, Nidalee veya Singed gibi harita kontrolü iyi olan şampiyonlara karşı alınabilir.

Exhaust: Zed, Aatrox, Xin ve Jax gibi şampiyonlara karşı oynandığında alınabilir.

RÜNLER

Lifesteal Quintesences: Eğer Doran's Blade ile başlayacaksanız bu rünü alın çünkü Doran's Blade her vuruş için 5HP veriyor ve %4 lifesteal ile 1 levelda her vuruşta 10 civarı HP yeniliyorsunuz. Yüksek sustain ve yüksek öldürme potansiyeli sağlıyor.

Magic Resist Per Level Glyphs: Eğer AD şampiyona karşı oynuyorsanız Magic Resist Per Level rünleri ile oyuna girin bu rünler size late game'de iyi bir MR avantajı verecektir. Eğer Vladimr veya Rumble gibi bir şampiyona karşı oynuyorsanız Flat Magic Resist rünleri ile oyuna girin ki early game'de hayatta kalma olasılığınız artsın.

Flat Armor Seals: Early Game'de çoğu hasar minionlardan gelir, bunu engellemek için bu rünler olmazsa olmazdır. Tüm şampiyonlarda standarttır.

Flat AD Marks: Flat (düz) AD rünleri early game'de daha iyi last-hit yapmanızı sağlayacaktır ve earlyde ki hasar potansiyelinizi arttıracaktır.

Flat Crit Marks: %1 KRİTİK DÜNYAYI DEĞİŞTİREBİLİR. Düşünün ki 2-3 level iken 1v1 savaştasınız birden bire şansınıza kritik isabet edecek ve BOOM, karşıdaki öldü. Bunu %100 öneriyorum çünkü kritik çok şey değiştirebiliyor.

DİĞER VIABLE RÜNLER

Flat AD Quintesence: AD rünleri early game'de daha iyi last-hit yapmanızı sağlayacaktır ve earlyde ki hasar potansiyelinizi arttıracaktır.

Flat Magic Resist: Eğer topta Vladimr, Rumble, Kennen gibi bir AP'ye karşı oynuyorsanız bunları almanız daha yararlı olacaktır.

MASTERYLER

Neden 9/21/0?
    Çünkü Aatrox başarılı olmak için risk alması gereken bir şampiyon. Zor durumlardan kurtulmak için defansa 21 vermek zorundasınız. Amacınız 1v1 savaşları kazanmak olduğu için biraz da olsa tanky olmalı ve kaybetme şansını azaltmalısınız. Tenacious'a 1 puan daha vermenizi öneririm çünkü eğer stun yerseniz hareket edemezsiniz, bu ise kaçmanızı zorlaştırır. Neden 9 tane saldırıya veriyoruz peki? Çünkü hasarı yükseltmede çok azda olsa yarar sağlıyor. Özellikle Armor Pen. konusunda. Eğer bu mastery ve runeler ile oyuna girerseniz oyun içinde ki durumunuz bu şekilde olacak:

21/9/0'da gidebilir miyim?
    Tabi ki gidebilirsiniz, özellikle snowball olacağınızdan eminseniz. Saldırıya 21 verdiğinizde amacınız first blood almak olmalıdır. Bu masteryler ile ilk item olarak
    almanızı tavsiye ederim. Eğer bu mastery ve runeler ile oyuna girerseniz oyun içinde ki durumunuz bu şekilde olacak:

YETENEKLER

İlk önce W'yu fullüyorum çünkü her üçüncü saldırıda çok miktarda heal veriyor ve aktif ettiğinizde ise çok fazla hasar veriyor. W ayrıca Doran's Blade ve Lifesteal ile birleştiğinde lane'de uzun süre kalmanızı sağlıyor.

Pasif - Aatrox, yeteneklerini kullanırken harcadığı can bedelinin bir kısmını Kan Kuyusu’na depolar. Aatrox çatışma dışındayken Kan Kuyusu yavaş yavaş bir taban değere iner. Aatrox tüm canını kaybettiğinde, Kan Kuyusu’nda depolanan canı çekip iyileşir.
    Açıklama: Aatrox'un pasifi onu gerçekten çok güçlü kılıyor. Çünkü pasif sayesinde bait yapabiliyor. Bana göre oyunda ki en havalı pasiflerden biri, sizi untargetable yapıyor ayrıca.

Q - Aatrox havaya yükselir ve hedef noktaya iner. Çarpma bölgesindeki rakipler havaya savrularak hasar alırken, yakındaki rakipler de hasar alır.
    Açıklama: Bu yetenek size iki yararlanma şekli sunuyor. Aatrox'un CC'sini oluşturuyor ve kaçma/kovalama için de kullanılabiliyor.

W - Aatrox’un yaptığı her üçüncü saldırı, can değerini yeniler. Can Alan’ı etkinleştirmek, Kan Bedeli’ni açar. Kan Bedeli: Her üçüncü saldırı, Aatrox’u iyileştirmek yerine ilave hasar verir. Aatrox, verdiği ilave hasardan hareketle can kaybeder.
    Açıklama: Eğer canınız %50'nin altındaysa sizi daha çok iyileştiriyor. Takım savaşlarında bunu açık şekilde kullanmanızı tavsiye ederim, çünkü daha çok hayatta kalmanız gerek ve bu yetenek size onu verecek. Blood Price'e gelecek olursak Aatrox'un en güçlü yeteneği diyebilirim çünkü çok yüksek AD hasar veriyor. 6 vuruşta birinin canını %100'den %0'a indirebiliyor. Ama ben genellikle sustain sevdiğimden bu yeteneği pek kullanmıyorum.

E - Aatrox bir hat üzerinde saldırır ve yoluna çıkan rakiplerin hasar görerek yavaşlamalarına yol açar. Azap Kılıcı bir rakip şampiyona isabet ederse Aatrox can maliyetinin bir kısmını geri alır.
    Açıklama: Yüksek CC'ye sahip bir yetenek fakat koşan bir rakibe isabet ettirmek biraz zor. W'den sonra bunu fulleyin çünkü 2.75 saniye yavaşlatama mükemmel bir değer. Biraz Cooldown etkisiyle neredeyse her 5 saniyede bir düşmanı yavaşlatabilirsiniz.

R - Etkinleştirildiğinde, Aatrox anında çevresindeki rakiplere hasar verir. Kıyım süresi boyunca, Aatrox ilave saldırı hızı ve menzili kazanır. Kıyım, can harcamaz
    Açıklama: Ultiyi açtığınızda etrafınızda düşman olduğundan emin olun ki büyü hasarı verebilesiniz. Range vermesi çok iyi çünkü kaçan düşmanı rahatlıkla öldürebiliyorsunuz. Ayrıca verdiği atak hızı da W ve Lifesteal ile çok iyi uyum sağlıyor inanılmaz bir sustain veriyor.

EŞYALAR

Başlangıç
    Güvenli Başlangıç:
    +
    +

First Blood:

Yüksek AD'li Şampiyonlara Karşı:
    +

Hızlı Vampiric Scepter:
    +

Core+
    Standart Build:

Eğer Junglerınız Tank Değilse:

Karşı Takımda 2AP Varsa:

Açıklama: Geri döndüğünüzde 800 altınınız varsa Vampiric Scepter 1150 altınınız varsa Bot + Vampiric Scepter alın. Daha sonra Bilgewater Cutlass veya kimle karşılaştığınıza bağlı olarak ayakkabıyı tamamlayın. Daha sonra direk BotRK'e rushlayın. Laning safhası büyük ihtimalle bitmiş olmalı. Eğer Ninja Tabi aldıysanız biraz Magic Resist (Negatron Cloak) alın. Eğer MR botu aldıysanız Chain Vest alın. Daha sonra biraz daha hasar için Trinity Force alın, en sonda ise bi Guardian Angel alın. Bunlar Aatrox için core itemlerdir, geri kalan boşlukları karşıda ki takıma göre doldurabilirsiniz.

DİĞER VIABLE EŞYALAR

: Eğer Ninja Tabi aldıysanız bunu almak iyi bir seçenek olabilir. Tenacity gerekli ve verdiği atak hızı W ile güzel bi uyum yakalıyor.

: Eğer karşıda Amumu gibi yüksek CC ve AP bir takım varsa yararlı bir item.

: Takımda tank ihtiyacı varsa.

: Gerçekten İNANILMAZ derecede feedlendiyseniz.

: Karşı takım çok fazla Armor'a sahipse.

TOPLANE'de NASIL OYNANIR?

1. Gank Yemekten Kaçının: Oyunda ki en rahat gank atılan lane toplane'dir. Bu yüzden MUTLAKA en az bir tane ward almasınız. Her zaman gank yemeye hazırlıklı olun ve ona göre davranın. Minimap'i kontrol edin, eğer düşman jungler'ı mid veya bot lane'de ise sizde korkusuzca farm ve harass yapın.

2. Last-Hit Yapın: Eğer toplane oynuyorsanız last-hitte iyi olmalısınız ki karşıda ki rakibe altın farkı atabilesiniz. Eğer canınızı çoğunu kaybedecekseniz last-hit yaparken dikkat edin ve arada bir kaç minion taviz verin. Level 4-5'e kadar pasif oynayın daha sonra sustain sayesinde rahatça farm yapabileceksiniz.

3. Harass Yapın: Level 4-5'e geldiğinizde harass yapmaya başlayın, canınızı çabuk yenileceyeceksiniz zaten, sizin açınızdan bir problem yok. Ayrıca üçüncü atağa kadar W'yi açmayın üçüncü atak sırası geldiğinde W'yi açın E + Q + AA ile güzel bir hasar verebilirsiniz.

4. Ward Kullanın: Top Lane oyuncusu nereye ward atacağını iyi bilmelidir ki ganklerden kaçabilsin. Burada ki görüntüde ward yerleri gösteriliyor:

LANE RAKİPLERİ

Elise (Zor)
    Neden zor?
    -% HP hasarı var, tanky gitse bile çok güçlü.
    -Kaçma kovalama mekanizsması.
    -Sizi tüm oyun boyunca zonelar, farm yaptırmaz.
    -Yüksek ani hasar.(burst)

Nasıl başa çıkılır?
    -Early game'de ki baskısını düşürmek için gank isteyin.
    -Cocoon yeteneğine (E) yakalanmayın ki kombosunu yapamasın.

Jax (Zor)
    Neden zor?
    -E'si basic atakları dodgeluyor.
    -İyi late game.
    -1v1'de çok iyi.

Nasıl başa çıkılır?
    -E'si aktifken savaşmayın. E'sinin cooldownu uzun, o cooldowndayken savaşın.
    -Erkenden gank isteyin.

Olaf (Zor)
    Neden zor?
    -6 saniyede bir True Damage.
    -Baltaların yakınına gittiğinde cd'si resetleniyor.
    -Ultisi açıkken CC yemiyor.
    -ADAM GİBİ ADAM.

Nasıl başa çıkılır?
    -Kolay farm yapmasına ve kill almasına izin vermeyin.
    -1v1 yapmaktan kaçının.

Udyr (Zor)
    Neden zor?
    -Laning kısmında iyi.
    -Q'su çok fazla hasar veriyor.
    -W'su çok iyi sustain veriyor.
    -Kaçma/yakalama konusunda iyi.

Nasıl başa çıkılır?
    -Early game'de daha pasif oynayın.
    -Early gank çağırın.
    -Late game'i iyi değil, olabildiğince farm yapın.

Vladimir (Zor)
    Neden zor?
    -İyi mid-late game'i var.
    -Ranged.
    -Sinir bozucu bir Q'su var.
    -W'su çok sinir bozucu onu untargetable yapıyor.

Nasıl başa çıkılır?
    -First Blood almaya çalışıp snowball etkisi yaratın.
    -Jungler'dan sık sık gank isteyin.
    -Pasif farm yapın, last hit yaparken canınızın gitmemesine özen gösterin.
    -9 levela ulaştığında 1v1 yapmayın. (eğer siz daha güçlüyseniz yapın tabi)

Not: Üzerinde 2 saatten fazla emek vardır, lütfen başka sitelerde nick ve konu linki belirtilmeden paylaşılmasın, teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desiremusic -- 23 Temmuz 2013; 16:53:19 >

• Eline sağlık çeviri için güzel rehber.
  • Emeğe saygı güzel paylaşım.
  • OoOOoo qardshm c€viriy((9*9)/8,1) hanny.

Meali: Eline sağlık mümin kardeşim bu güzel çevirin için.

Ayrıca Üst Seviye olduğuna bende onay verebilirum. Oba'dan sonra forumda ki en iyi rehber.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Indelicate. -- 23 Haziran 2013; 20:25:30 >
  • Oynayanlar için gayet güzel bir rehber olmuş.
    Eline sağlık.
  • Tebrikler güzel paylaşım sonunda forumda ki aatrox konularına son noktayı koyar gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: NothingLose

Tebrikler güzel paylaşım sonunda forumda ki aatrox konularına son noktayı koyar gibi

Diğer amacımda oydu zaten, sadece build içeren aatrox'culara bi gönderme.

Teşekkürler beyler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hah işte rehber gibi rehber eline sağlık İyi rehber görmeyeli uzun zaman olmuştu.
  • En son wot çevirini okumuştum adam tercüman

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NDS

En son wot çevirini okumuştum adam tercüman

9 yaşından beri İngilizce OS kullanıyorum. 12 yaşından beri İngilizce film izliyorum. 15 yaşından beri İngilizce şarkı yazıp söylüyorum. 16 yaşından beri de bu çeviri işlerine girdim, çok istedim profesyonel bir yere gireyim ama olmadı henüz.

Edit: Şimdi de Fransızca'ya başladım, öğreniyorum gibi sanki. Bkz. İmzam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desiremusic -- 23 Haziran 2013; 20:57:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fornicras

quote:

9 yaşından beri İngilizce OS kullanıyorum. 12 yaşından beri İngilizce film izliyorum. 15 yaşından beri İngilizce şarkı yazıp söylüyorum. 16 yaşından beri de bu çeviri işlerine girdim, çok istedim profesyonel bir yere gireyim ama olmadı henüz.

2011 de wot oynuyordum bıraktım sonra, bu aralar tekrar başladım eklesene beni oyundan biraz nabşitim ama bana kızmak yok

ekle: nds

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok iyi olmuş hiç Trinity denememiştim onu da denerim teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi olmus kardesi eline saglik

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fornicras

quote:

2011 de wot oynuyordum bıraktım sonra, bu aralar tekrar başladım eklesene beni oyundan biraz nabşitim ama bana kızmak yok

ekle: nds

Banlıyım şuan, haftaya açtıracam banı o zaman bir iki el gireriz. Jagdtiger ve Obj 704 vardı ama en son. Fornicras2 nickim.

@OturanDürüm ve @SirCrocodile teşekkürler.

• Gördüğüm en iyi Aatrox rehberi.Teşekkürler

• Güzel rehber
  • Eline sağlık.

• Eline sağlık.

• Ne gerek var ? Karakteri lane'de W açıkken bırak alt tab yap o msn koxp gibi kassın orda.Arada kontrol et item al git çay demle tekrar bak falan. Al sana Aatrox rehberi :

W fulle
    TF'de Ulti açıp sağ tık yap
    Çayını yudumlayıp izle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moruga Scorpion

Ne gerek var ? Karakteri lane'de W açıkken bırak alt tab yap o msn koxp gibi kassın orda.Arada kontrol et item al git çay demle tekrar bak falan. Al sana Aatrox rehberi :

W fulle
    TF'de Ulti açıp sağ tık yap
    Çayını yudumlayıp izle.

Tamam sen öyle oyna.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.