Bildirim
a77 sorun
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Alet odak yapamazsa çekmez. Tahminen karanlıkta odaklamada sorun yaşıyordur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
üsteki arkadaş haklı manuel fokusa gec bak nasıl cekiyor :D -
quote:
Orijinalden alıntı: can_gsl_142
Arkadaslar 1 ay once a77 aldim. Ancak ozellikle gece cekimlerinde deklansore basmama ragmen fotograf cekmiyor. 16-50yide denedim 55-300 ude. Acaba makinedemi sorun var.
hangi modda çekim yapıyorsunuz? -
Otomatikte cekim yapiyorum.
quote:
Otomatikte cekim yapiyorum.
yardımcı af ışığının çalışıp çalışmadığını kontrol eder misiniz, makineyi size doğru tutunca objektifin sol üst köşesindeki kırmızı yer -
ayarlarda odaklamadan fotograf cekilsin mi diye bir sekme var onu hayir yapmissinz ki makine cekmiyor fotograf, ayarlardan acarsaniz cekime baslar veya Manual focus moduna getirirseniz yine cekime baslar makine -
Deklanşöre Yanlış Basıyorsunuz Deklanşörde 2 tuş bulunur,biri af için,diğeri çekmek için,ilkönce yarım basıp netleyin,sonra tam basın -
Focus peaking denedinizmi
Makineyi satmak isterseniz hemen görüşelim
Not: Ciddiyim -
Biraz merak, biraz ilgi; biraz okumak, öğrenmek... -
Evet arkadaşım makinede sorun var. Fotoğraf sadece makine ve lens ile çekilmez. Biraz merak, biraz ilgi; biraz okumak, öğrenmek...(quote: PlutosDaddy) ile çekilir.
Çözüme gelince: Enstantane öncelikli moda almalısın ve enstantane değerini yükseltmelisin. Diyafram ve isoyu da araştırarak öğrenirsin ki gece çekimini olmazsa olmazıdır ISO. -
Arkadaslar isim nedeniyle foruma giremedim. Makineyi amerikadan aldim. Dolayisiyla kullanim kilavuzu ingilizce. Sony den tr kullanim kilavuzu istedim. Cevap bekliyorum. Manuelde cok rahat her kareyi cekiyorum. Ancak geceleri tripodla dahi bazen cekim yapmiyor.
Makineyi satin almak isteyen arkadasa gelecek olursak.
3 aylik makine
ikinci orjinal pil
70 dolar degerinde 32gb class 10 hafiza karti
120 dolar degerinde vanguard tripod
55-300 sony lens
16-50 f2.8 sony lens
Sony kucuk tek makine ve bir lensi alicak tasima cantasi
lowepro fastpack 250
dandikte olsa temizleme kiti
Makine ve lensin kutusu
hepsine 6000 tl.
quote:
Arkadaslar isim nedeniyle foruma giremedim. Makineyi amerikadan aldim. Dolayisiyla kullanim kilavuzu ingilizce. Sony den tr kullanim kilavuzu istedim. Cevap bekliyorum. Manuelde cok rahat her kareyi cekiyorum. Ancak geceleri tripodla dahi bazen cekim yapmiyor.
3 aylik makine
ikinci orjinal pil
55-300 sony lens
16-50 f2.8 sony lens
lowepro fastpack 250
Makine ve lensin kutusu
hepsine 6000 tl.
Piyasayı düşürüyosun 10000 filan de
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Satmak gibi bir derdim yok zaten. Satarsam yenisini alicam. Fiyati onaylayan alir.
quote:
Orijinalden alıntı: Metabolism
quote:
3 aylik makine
ikinci orjinal pil
55-300 sony lens
16-50 f2.8 sony lens
lowepro fastpack 250
Makine ve lensin kutusu
hepsine 6000 tl.
Piyasayı düşürüyosun 10000 filan de
ölücülük yapmayalım lütfen :) en az 12000 tl
Yenisini alacaksanız tavsiye tek body satın gerisini elinizde tutun tekrardan al satta para kaybedersiniz.
-
yok farkli markalari da denemek istiyorum. 2. elde mala degerini veren saticinin ona verdigi onemdir. benim ona bictigim deger bu. satmak gibubderdim yok zaten. he sormus ciddi aliciyim kaca diye. ben de almak istiyorsun bu degeri goze alicakain demisim. onlarin 0 i 6000i epey geciyor zaten. makine 16 50 kitle beraber halen 4500 tl. ki bu amerikan modeli. yani 60 fps video cekimi. trdeki 50 fps. ayrica dahili gps olan modelden.
Öncelikle 50-60 fps olayı pal ve nstc farkından kaynaklanmaktadır. Amerikada nstc sistemde çalışırken bizde televizyon ve görüntü sistemleri pal çalışır. Pal makinede nstc aynı şekilde nstc de pal in bi değeri yok
Tr modellerindede gps bulunmaktadır.
amerikadan alınma buyrunhttp://www.bhphotovideo.com/c/product/817859-REG/Sony_SLT_A77VQ_SLT_A77_Digital_Camera_Kit.html
türkiyedenhttp://www.hepsisony.com/?urun-3524-sony-slt-a77vq-tam-gecirgen-hareketsiz-ayna-teknolojisi
ancak türkiyedehttp://www.hepsisony.com/?urun-5152-sony-slt-a99-tam-gecirgen-hareketsiz-ayna-teknolojisi buda var.
Şimdi türkiyeden alınmamış garantisi olmayan bir ürünü türkiye garantili fiyattan düşünmemelisiniz. Aldığınız fiyat üzerinden düşünmeniz lazımdır.
Satacaksanız ama göze alınan değer yoktur piyasa değeri vardır. Bunun +/- değerleri kullanıma bağlı yıpranma ve temizliği gibi durumlar etkiler yükseltir yada azaltır.
Pahalı fiyata bir neden bulmayın satmayacaksanız fiyat vermeyin derim bende. Sonuçta kimse sokakta para kazanmıyor bol keseden harcayalım :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fukarakoala -- 20 Ocak 2014; 14:17:59 >
-
trde 5100 tl imis. pal ntsc olmasi beni ilgilendirmez. ben ozellige bakarim. ntscnin fps si daha yuksek. ayrica yaninda ikinci bi objektik. 250 tl degerinde canta. ikinci sony marka canta. 400 lira degerinde tripod. 2pp tl degerinde hafiza karti. ijinci orjinal pil vs var.
quote:
trde 5100 tl imis. pal ntsc olmasi beni ilgilendirmez. ben ozellige bakarim. ntscnin fps si daha yuksek. ayrica yaninda ikinci bi objektik. 250 tl degerinde canta. ikinci sony marka canta. 400 lira degerinde tripod. 2pp tl degerinde hafiza karti. ijinci orjinal pil vs var.
yani ?
Kör cahilce o fps yüksek derseniz komik kaçarsınız. Bölgesel olarak kısıtlama varsa diğer bölgede kullanamazsınız istersen 120 fps olsun :) 50 kısıtlama varsa max 50 , 60 kısıtlama varsa max 60 fps alırsınız.
Ben sadece fiyat yazarken mantık çerçevesinde yazın diyorum. Yüksek yazarım içimden geçen bu hakettiği bu derseniz anca gülerler :)
Benzer içerikler
- dc 5v ne demek
- e devlet askerlik fotoğraf yükleme
- instax mini 11 turuncu ışık yanıp sönüyor
- yapay zeka photoshop
- hdr ne işe yarar
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X