Şimdi Ara

a3'mü quashqai'mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iki araç bir birinden farklı ama biz bu ikisi arasında kaldık kullannanlardan yorum almak istiyorum.

a3 50 bin tl. bayiden alınacak 1.6 wv eski motoru.

QASHQAI ise sanırım çok yeni ikinci el düşünüyorum. oda 60 bin civarı tabi dizeli.

neden a3 kaliteli sorunsuz marka prestiji yüsek. neden QASHQAI çünkü dizel ve jip. aslında imkan olsa q5 olsa .

a3 ün benzininden korkuyoruz. QASHQAI'ninden kalitesiz olabilceğini düşünüyorum. a3'e göre.

size göre hangisi.

cevap yazanlara şimdiden teşekkürler.

• a3 kullanmış biri olarak söylemeliyim ki öyle ahım şahım bir numarası yok direksiyona geçtiğinizde orta sınıf c segmenti standart bir araç artık bir çok yeni c segmenti araç o kaliteye ulaşmış durumda. bahsettiğiniz 1.6 motor ise çok yakmasıyla ünlü fakat o motoru kullanmışlığım yok. 1.4 tfsı motorla ortalama 10-11 lt yakıyordu bahsettiğiniz motor ne yakar kesin bir bilgim yok. a3 ün tek artısı önünde ki amblemi ve sorunsuzluğu.

qashqai ye gelince aracı haftada 2 gün kullanıyorum kuzenimde var ve arasında dünyalar kadar fark var diyebilirim.kuzenimdeki araç 2.0dci executive modeli ve araç a3 ten çok daha üstün. sürüş özellikleri, konforu, donanımı çok iyi.
    özellikle yüksek oturma pozisyonu insana ayrı bir güven ve zevk veriyor. şanzumanı vites geçişleri gayet başarılı ve sarsıntısız. motoruda kendini kanıtlamış olan dci morotu zaten öyle olmasaydı nissanın bu motoru kullanacığını sanmıyorum. yakıt tüketimi ortalaması 8.4 bu yol bilgisayarının gösterdiği karma değer. tabi bu 2.0dci 4x4 ün değerleri sizin hangi motoru tercih edeceğinizi bilmiyorum 1.5dci muhtemelen daha az yakıyodur onun hakkında pek bilgim yok.

sonuç olarak qashqai sınıfının en çok satan ve gerçekten kaliteli,güvenli,konforlu ve sorunsuz bir araç.
    a3 ise kendini premium sanan orta sınıf sıradan bir otomobil

benim tercihim qashqai den yana

• Bıkmış bir A3 kullanıcısıyım. A3 ile ablası A4 arasında dünya kadar fark var artık. A3'e hem yakıtı hem de donanımı ile artık klasmanında yarışamayan bir araç.
    Qashqai'yi ise hiç tavsiye etmiyorum. Başka seçeneklere yönelin derim.
  • Bu karşılaştırmada tüketim ve kullanım açısından Nissan
    İkinci el,servis kalitesinde de AUDİ
  • LPG opsiyonunu düşünüyorsanız A3 fakat düşünmüyorsanız bence A3'ün hiç cezbeden bir yönü bulunmamakta. QQ gerçekten güzel bir araç. 60000'lere çıkabiliyorsanız, üstelik bunu 2. elde düşünüyorsanız daha farklı seçeneklere yönebilirsiniz.
  • daha farklı araçlar düşünün diyen arkadaşlar. önerilerinize açığım.

eşim suv tipi bir araç isityordu. bunlar arasında tiguan 1.4 tsi var boş u 58 60 tl 0'ı kia sportage var. 58k 1.6 benzinlisi. ikisinin de dizelleri pahalı. jip olmuyorsa kaliteli bir araba olsun dedik o zaman da a3 çıktı bayilerde bu aralar indirimler var. yaklaşık 48 50 tl arasına 0 a3 alabiliyorsunuz. bunu değerlendirmek istedik. QQ suv sınıfında tek düşük motorlu dizel. captiva 2.0 dizel hem vergi hem yakıt hemde kendisi pahalı.

yani hedef şu 60 bini geçmemek mümkünse o yoksa ikinci el ama vergisi ve yakıtı çok olmayan prestijli bir araç almak. beceremedik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: F0NDiP

Bıkmış bir A3 kullanıcısıyım. A3 ile ablası A4 arasında dünya kadar fark var artık. A3'e hem yakıtı hem de donanımı ile artık klasmanında yarışamayan bir araç.
    Qashqai'yi ise hiç tavsiye etmiyorum. Başka seçeneklere yönelin derim.

qashqai yi neden tavsiye etmediğinizi açıklayabilirmisiniz ne gibi eksi yönleri ve kusurları var ?
  • Audi a3 1.6 hitler motor bu motor hakkında forumda çok ça bilgiler mevcut. kısaca özetlemek gerekirse sağlam sorunsuz fakat çok yakar. fakat siz bu yakıt sorunu dert etmezseniz sorun yok. yok az yaksın prestiji yeter derseniz o zaman lpg seçeneği çıkar bununda tercihini siz belirliyiceksiniz. gelelim nissan qashqai ye aracın en büyük artısı yerden olan yüksekliği, şöyle düşünün C segmentinin yükseltilmiş hali olan bir crossover.bir dönem kendim niyetlenmiştim kısmet olmadı. sanırım 2012 sonuna doğru kasa yenilemesi gerçekleşicek, bu durumda size ciddi bir değer kaybı sunar. qashqainin sorunsal anlamda pek negatif bir şey göremedim yada gözden kaçırmış olabilirim. ama şu var iç kalitesi ve dizaynı daha iyi olabilirdi yada fiyatı. ben bu iki denklemde tek artısı yerden yükseliği olarak değerlendiriyorum. sizin yerinizde olsam daha güncel kasası olan araçlara yönelirdim.... hakkınızda hayırlısı olsun...

• Bu iki araç arasında kesinlikle Nissan derim.Arada her yönden uçurumlar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonhaberci1

daha farklı araçlar düşünün diyen arkadaşlar. önerilerinize açığım.

eşim suv tipi bir araç isityordu. bunlar arasında tiguan 1.4 tsi var boş u 58 60 tl 0'ı kia sportage var. 58k 1.6 benzinlisi. ikisinin de dizelleri pahalı. jip olmuyorsa kaliteli bir araba olsun dedik o zaman da a3 çıktı bayilerde bu aralar indirimler var. yaklaşık 48 50 tl arasına 0 a3 alabiliyorsunuz. bunu değerlendirmek istedik. QQ suv sınıfında tek düşük motorlu dizel. captiva 2.0 dizel hem vergi hem yakıt hemde kendisi pahalı.

yani hedef şu 60 bini geçmemek mümkünse o yoksa ikinci el ama vergisi ve yakıtı çok olmayan prestijli bir araç almak. beceremedik.

SUV olarak ASX iyi bir secenek olabilir, yeni ve guzel bir arac 60000'e de en donanimlisini rahatlikla alabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.