Bildirim
A2 ehliyet
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
"A2 sınıfı sürücü belgesi gücü 35 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,2’yi geçmeyen, sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçmeyen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir."
Demek ki A2 sınıfı sürücü belgen varsa kullanacağın motosikletin markası, modeli ve silindir hacmi önemli değil, sadece gücü ve ağırlığı önemli. Eğer kullanacağın motosiklet 3 tekerlekli ise, ağırlığı da önemli değil.
Kullanmak istediğin motosikletin 2 tekerlekli olduğunu varsayarak,
1) Beygir gücünü bul (ruhsat, kullanma kılavuzu, internet sitesi, broşürler ve varsa diğer kaynaklar)
2) Bulduğun değeri kW'a dönüştür (0,746 ile çarp)
3) Eğer sonuç 35'ten büyük ise sınıfta kaldın. Başka bir motosiklet seç ve ilk iki adımı tekrarla.
4) Eğer sonuç 35 veya daha küçük ise, kullanmak istediğin motosikletin ağırlığını bul (ruhsat, kullanma kılavuzu, internet sitesi, broşürler ve varsa diğer kaynaklar)
5) İkinci adımda bulduğun değeri dördüncü adımda bulduğun değere böl.
6) Eğer sonuç 0,2'den büyük ise sınıfta kaldın. Başka bir motosiklet seç ve ilk beş adımı tekrarla.
7) Eğer sonuç 0,2 veya daha küçük ise gözün aydın, o motoru A2 sürücü belgesi ile kullanabilirsin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: entarhan
"A2 sınıfı sürücü belgesi gücü 35 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,2’yi geçmeyen, sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçmeyen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir."
Demek ki A2 sınıfı sürücü belgen varsa kullanacağın motosikletin markası, modeli ve silindir hacmi önemli değil, sadece gücü ve ağırlığı önemli. Eğer kullanacağın motosiklet 3 tekerlekli ise, ağırlığı da önemli değil.
Kullanmak istediğin motosikletin 2 tekerlekli olduğunu varsayarak,
1) Beygir gücünü bul (ruhsat, kullanma kılavuzu, internet sitesi, broşürler ve varsa diğer kaynaklar)
2) Bulduğun değeri kW'a dönüştür (0,746 ile çarp)
3) Eğer sonuç 35'ten büyük ise sınıfta kaldın. Başka bir motosiklet seç ve ilk iki adımı tekrarla.
4) Eğer sonuç 35 veya daha küçük ise, kullanmak istediğin motosikletin ağırlığını bul (ruhsat, kullanma kılavuzu, internet sitesi, broşürler ve varsa diğer kaynaklar)
5) İkinci adımda bulduğun değeri dördüncü adımda bulduğun değere böl.
6) Eğer sonuç 0,2'den büyük ise sınıfta kaldın. Başka bir motosiklet seç ve ilk beş adımı tekrarla.
7) Eğer sonuç 0,2 veya daha küçük ise gözün aydın, o motoru A2 sürücü belgesi ile kullanabilirsin.
ağırlıkta kalıyorum sınıfta ya 39hp dediğiniz rakamla çarpınca 29 çıkıyor 174 kilo motor 29a bölünce 6 çıkıyor 0,2den baya baya fazla ya acaba bir hatamı var
-
39hp = 28.68kW dır. Kawasaki ninja 300 abssiz olan 172kg. Gücün ağırlığa oranı yani 28.68/172 = 0.166 yani 0.2 yi geçmiyor. A2 ile kullanılabilir. 250-300cc çoğu motor için sıkıntı yok.
Örneğin motor KTM RC390 olsaydı 32/147 = 0.217 olur. A2 yetmez. -
quote:
Orijinalden alıntı: forumnik
39hp = 28.68kW dır. Kawasaki ninja 300 abssiz olan 172kg. Gücün ağırlığa oranı yani 28.68/172 = 0.166 yani 0.2 yi geçmiyor. A2 ile kullanılabilir. 250-300cc çoğu motor için sıkıntı yok.
Örneğin motor KTM RC390 olsaydı 32/147 = 0.217 olur. A2 yetmez.
matematiği yapamadım :-D absli 174 kilo oda sıkıntı etmiyor herhalde -
quote:
Orijinalden alıntı: MaviAyxx
ya acaba bir hatamı var
Evet, bir hata var. Dördüncü adımda bulduğun değeri ikinci adımda bulduğun değere değil, ikinci adımda bulduğun değeri dördüncü adımda bulduğun değere böleceksin. -
quote:
Orijinalden alıntı: entarhan
quote:
Orijinalden alıntı: MaviAyxx
ya acaba bir hatamı var
Evet, bir hata var. Dördüncü adımda bulduğun değeri ikinci adımda bulduğun değere değil, ikinci adımda bulduğun değeri dördüncü adımda bulduğun değere böleceksin.
Bi motor ehliyeti yasası çıkardılar düzgünce aydinlatmiyorlar insanları neden cc sınırı değilde böyle garip 35kw yada ağırlık güç orantısı koydular anlam veremedim.
Neyse verdiğin bilgiler için teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
cok guzel sade anlatmıssın fakat aklıma su geldı polıs cevırmesınde polıs a2 ehlıyetı ve ruhsatı elıne alıp boyle carpma boylemı yapıyor bu surucu a2ıyle bunu surebılırmı suremezmı dıye?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crauls -- 19 Nisan 2016; 13:33:05 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Crauls
quote:
cok guzel sadece anlatmıssın fakat aklıma su geldı polıs cevırmesınde polıs a2 ehlıyetı ve ruhsatı elıne alıp boyle carpma boylemı yapıyor bu surucu a2ıyle bunu surebılırmı suremezmı dıye?
Ruhsatta güç zaten kW cinsinden. Ağırlığı da yazıyor. Kafadan hesap yapmak kolay. Ağırlığı 2 ile çarpar 10 a bölerseniz max kw ı bulursunuz. örneğin motorun ağırlığı 180kg ise 180x2=360 /10 = 36kW; ruhsatta yazan güç 36kW ın altında ise oran 0.2 nin altında demektir.
-
Hocam 2 ile carpip 10 bolmek yerine direk 5 e bolsek ayni sonucu alabiliriz muhtemelen. Size ek olarak.
Kafadan hesap yaparken bir sayıyı 5 e bölmek 2 ile çarpmaktan daha zordur, pratik olarak söylemiştim. Zaten bu yasa ile birlikte uygulamaya başlandığında muhtemelen polislere hesap yaptırmayacak bir tablo verirler. Radar uygulamasında görmüştüm, %30 u aşarsanız ceza katlanıyor ya, ekiplerde hız limitleri tablosu var hesap yapmıyorlar tablodan bakıp işlem yapıyorlar. Boş yere kafa yormaya gerek yok. Motora bakınca zaten %90 belli olur hangi ehliyetle kullanılması gerektiği. Ehliyeti 2 yıldan eski olup büyük cc motor kullananlar bir zahmet gidip ehliyetlerini değiştirecekler A sınıfı alacaklar en garanti yol. -
Evet Hocam zatn bende oyle dusunuyorum. Haklsiniz birde yani hangi marka kac kilo vs pek takip edeceklerini dusunmuyorum ben en fazla a1 sinifina bu konularda dikkat ederler diye dusunuyorum a2 icin pek sikinti olmaz sanirim.
quote:
Orijinalden alıntı: Hubalahubhub
Evet Hocam zatn bende oyle dusunuyorum. Haklsiniz birde yani hangi marka kac kilo vs pek takip edeceklerini dusunmuyorum ben en fazla a1 sinifina bu konularda dikkat ederler diye dusunuyorum a2 icin pek sikinti olmaz sanirim.
bende öyle düşünüyorum saçma zaten bana göre -
-
Merhaba birsey soracagim , bazi siniflarin gecerlilik tarihi daha erken bitiyor dikkat ettiyseniz bende de bu sekilde fakat 2021 de biten sinif icin birsey yapilacak mi 2021 de tekrar mi degisim olacak normalde 2026 olmasi gerekir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hubalahubhub -- 21 Nisan 2016; 9:05:39 >
Merhaba hocam, benim ehliyet sınıfı C-A2
c sınıfı ağır vasıta olduğu için 5 yıl veriyorlar yani ben kamyon sürmediğim için beni çok fazla ilgilendirmiyor otomobil ve motorsiklet yetkim 10 yıllık yani 2026 senesine kadar kullanılabiliyor, yeni ehliyetler eskisi gibi süresiz değil artık, kamyon ve otobüs sürenler 5 senede bir sağlık raporu alıp elden geçecekler sıfırdan, bence böyle olduğu iyi oldu eskiden adam ehliyeti alıyordu 30-40 sene aynı ehliyetle hertürlü vasıtayı kolu bacağı göZü olmayan şöförler kullanıyordu şimdi 5 yılda bir elenmesi iyi bence
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Evet hocam bende katılıyorum size bende daha çok motosiklet kullanıyorum otomobili daha çok şehir dışında tercih ediyorum, 2021 olanlar dikkatimi çekmişti ama 2021 dolunca yasal bir zorunluluğu yoksa değiştirmem 2026 da motor ve otomobilin değişimi gelince anca o zaman yenilerim. Kafam o takıldı sonuçta kullanmıyorum 2021 yılına dek olanları herhalde 2021 de değiştirme gibi bir zorunluluk olmaz. -
Ağır vasıta kullanmıyorsan zorunluluğun yok
2021'de yetkin bitiyor sadece ağır vasıta kullanamıyorsun ama diğerleri süresine kadar devam ediyor, dediğim gibi bende C sınıfı var ve hiç kamyona binmedim hayatımda zamanında aldık ama otomobil yetkisi 10 sene motorsiklet A2'de aynı şekilde 10 sene kamyon ve kamyonet 5 yıllık beni ilgilendirmiyor
Ama dikkatimi çeken yeni ehliyetlerde C sınıfına dha önce kullanabiliyormuydu bilmiyorum traktör ve minibüs yetkiside vermişler işim olmaz ama yeşillik olsun işte belki birgün işe yarar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatli45 -- 21 Nisan 2016; 9:36:53 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Şu an A2 ehliyet toplamda kaca mal oluyor ?
A2 sınıfı ehliyetin toplam maliyeti;
770 ₺ kurs ücreti (İstanbul ili ehliyet taban fiyatı)
70 ₺ direksiyon sınav ücreti
133,70 ₺ maliye harcı (ehliyet alırken bankaya yatırılacak)
128,50 ₺ kart parası (ehliyet alırken bankaya yatırılacak)
20 - vergi,değişim ( bankaya yatırılacak)
Masraflar aşağı yukarı bu fiyatlarda değişir. 770 tl İstanbul için taban fiyattır.(maalesef)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X