Şimdi Ara

[A/RP] Golden Shovel ( Türkçe RP Guildi - Argent Dawn (EU) )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  •  [A/RP] Golden Shovel ( Türkçe RP Guildi - Argent Dawn (EU) )

    Stormwind şehrinde kalabalık bir han...

    "Öhöm... Herkes buraya bir bakabilir mi lütfen? Bu tarafa, yukarıya doğru, korkulukların ordayım, evet... Sen, çirkin siyah zırhlı insan, sana da diyorum. İçkilerinizi sonra da içersiniz, biriniz de şu içip sızmış elemanları uyandırsın. Tamam, herkesin dikkati bende mi? Güzel.

    Adım Trooga Pirinçsakal. Anlayamayacak kadar sarhoş olanlar için söylüyorum, bir cüceyim. İlla ki merak ediyorsanız, Ironforge şehrindenim. Her neyse... Profesyonel bir arkeolog ve görmüş geçirmiş bir paladinim. Sakalımın uzunluğuna bakıp sıkılmayın, bilhassa anlatacaklarım sizi sıkmayacak kadar kısadır.

    Hemen konuya gireceğim. Arkadaşlarım ve ben -ki bu arada sağımda görmüş olduğunuz cüce Ragnar, solumdaki irikıyım insan ise Vatyr'dir- birkaç gün önce bir keşif yaptık. Bu keşiften yola çıkarak; çok eski uygarlıklara ait birkaç hazinenin yerini keşfetmiş bulunuyoruz. Ancak yolumuz uzun ve engellerle doludur. Takdir edersiniz ki üç-dört kişi başarabileceğimiz bir yolculuk değildir bu. O yüzden siz Stormwind halkından türlü yeteneklere sahip insanları, unutmayacağınız bir maceraya çağırıyoruz. Sakın yanlış anlamayın: İşimiz hazine avcılığı değil, yanlış ellerde çok tehlikeli olabilecek bu büyülü hazineleri bulup emin ellerde, güven altında tutmak...

    Eğer ilginizi çektiyse, elimde görmüş olduğunuz bu broşürlerde daha ayrıntılı bir şekilde bu konudan bahsedi-- Hey hey sakin olun, hepinize yetecek kadar broşür var, izdihama gerek yok. Sen, öndeki... Acaba şu broşürleri elden ele dağıtır mısın, teşekkürler. HERKES BİR BROŞÜR ALSIN LÜTFEN, DEDİĞİM GİBİ HERKESE YETECEK KADAR VAR. Hay dedemin sakalı adına, birbirlerini ezmeye başladılar. Ragnar, Vatyr, biz buradan sıvışalım en iyisi. Öhöm... Katılmak isteyenlerin bizi nereden bulacağı broşürün arkasında yazıyor. Herkese güzel bir gün diilyorum ve... Ah, her neyse beni duymuyor gibiler."


     [A/RP] Golden Shovel ( Türkçe RP Guildi - Argent Dawn (EU) )

    Merhaba arkadaşlar. Önsöz ve posterden de anlayabileceğiniz gibi; Argent Dawn'da Golden Shovel adı altında Türkçe bir Roleplay guildi kurmuş bulunuyoruz. Bir süredir forumdaki ilgili başlık altında
    üye arayışı yapmaktaydık fakat ilginin yoğunluğuna rağmen birtakım öngöremediğimiz problemlerden ötürü guildin kurulması gecikmişti. Artık üye alımlarına ve roleplay yapmaya resmi olarak başalyabiliriz sanırım :)


    1.Katılım Şartları

    - Başlangıçta en az level 20, RPye başladıktan iki hafta içinde de level 40 olmak.
    - Event'lara düzenli olarak katılım yapmak, ya da en azından yapmaya çalışmak.
    - Başvuru yaptığınız karakterin ırkı ve sınıfı hakkında ön bilgi sahibi olmak.


    2.Guild Konusu

    Bir zamanlar Kutsal Işık'a sadık bir paladin, şimdilerdeyse yoldan çıkmış bir hazine avcısı olan Trooga Brazenbeard; geçmişinde yaşadığı karanlık deneyimler sonucu güç arayışında deli bir cüceye dönüşmüştür. Servet ve güç uğruna durmaksızın yaptığı araştırmalardan birinde; uzun süre önce ölmüş bir korsana ait seyir defteri bulur. Bu defter Trooga için bir piyangodur; çünkü söz konusu korsana ait bir grup hazinenin nerede olduğuna dair bilgiler içermektedir. Yazıların büyük çoğunluğu silinmiş ve kalanlar ise şifrelenmiş bir dilde yazılmış olsa da; sapkın cüce bunun eşsiz bir fırsat olduğunu farkeder ve hazine arayışında yardımcı olması için bir ekip toplamaya karar verir. Kendilerine yardım etmesi için; eski bir arkeolog arkadaşıyla ve bir paralı asker komutanıyla anlaşır. Paralı askerlerin; Trooga'ya tam koruma karşılığında tek bir şartı vardır; bulunacak hazinelerin satılıp gelirin yüde otuzunun kendilerine verilmesi... Peşin olarak çalışan bir korumaya parası yetmeyeceği için, Trooga çaresiz kabul eder. Ne var ki Trooga'nın bulunan hazinelerin hiçbirini satmaya niyeti yoktur. Öte yandan eski arkeolog arkadaşı da Trooga'ya tam olarak güvenmemekte ve ilk fırsatta hazineleri daha emin ellere teslim etmek istemektedir.

    Herkesin birbiri ardından kuyusunu kazdığı böyle bir ortamda; kimsenin haberinin olmadığı bir şey var: Arayışa çıktıkları bu hazineler sıradan hazineler değil ve bu hazineleri koruyan güçler de sıradan güçler olmayacak.

     [A/RP] Golden Shovel ( Türkçe RP Guildi - Argent Dawn (EU) )

    3.Guild Yapısı
    Altın Kürek Loncası üç farklı hiyerarşik bölümden oluşmaktadır: Arkeologlar, Paralı Askerler ve Büyücüler...


    3.1.Arkeologlar
    : Loncanın yapı taşı olan bu kesim; hazineler ile alakalı araştırmaları ve kazı çalışmasını üstlenir. Rütbe sıralaması küçükten büyüğe Assistant, Associate (Doçent) ve Professor'dür. Loncada yalnızca tek bir profesör vardır. Death Knight hariç Herhangi bir class arkeolog görevini üstlenebilir.

    3.2.Paralı Askerler
    : Loncayı her türlü tehlikeden korumakla görevli ancak loncaya tam olarak bağlı olmayan bir organizasyondur. Rütbe sıralaması küçükten büyüğe Whelp, Sentry ve Commander'dır. Shaman ya da Priest harici herhangi bir class ile başvurulabilir.

    3.3.Büyücüler
    : Hazinelerin bulunması ve ele geçirilmesi noktasında devreye girerler. Büyücüler bir bölgeye yaratılmış tılsım ya da lanetleri temizleme ya da engelleme yetisine sahiptirler ve diğer grupların aksine rütbe sıralaması yoktur. Bir lanetlenme durumunda kişiyi iyleştirmekle görevli şifacılardan ve tılsımları çözmekle görevli tılsımcılardan meydana gelir. Bu sınıfa başvurabilmek için tabii Mage, Shaman, Priest ya da Warlock classlarından birine sahip olunmalıdır.

    4.Başvuru Formu

    Karakter oyun içi nicki: Size ulaşabileceğimiz bir karakter adı.
    Karakterin tam adı: Roleplay yaparken kullanacağınız karakterin tam adı.
    Race/Class/Level: Karakterin oyun içindeki ırkı olmalıdır. Class ise oyun içindeki sınıfına yakın herhangi bir sınıf olabilir. Örn. Rogue->Engineer, Hunter->Beastmaster, Mage->Enchanter, Monk->Fighter gibi.
    Karakterinizin kişisel özellikleri: "Çok iyi kılıç kullanırım" gibi yetenekler değil, ayrıntıya girmeden sadece karakterinizi tanımlayan belirgin kişisel özellikler: Çapkın, sessiz, şüpheci, asosyal vb...
    Karakterinizin kısaca geçmişi: Yine çok ayrıntıya girmeden, kısa ve öz şekilde karakterinizin geçmişi... Kendi içinde ve warcraft mitiyle tutarlı olmalıdır.

    Gerçek isminiz ve yaşınız:
    Varsa geçmiş roleplay tecrübeniz: Hangi guildlerde, kaç ay/yıl boyunca vs.
    Battle-net id: Buradan vermek istemeyenler başvuru yaptıktan sonra ö.m atarlarsa sevinirim.

    Başvuru yaptıktan sonra -ki muhtemelen kısa süre içinde cevap gelecektir- dogabeey#1180 ID'sinden battle.net aracılığıyla bana ulaşabilirsiniz. RP başlangıç tarihi katılıma göre daha sonra duyurulacaktır. İyi forumlar...

    Mevcut Üyeler:



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogabeey -- 7 Temmuz 2015; 20:39:41 >







  • Karakter oyun içi nicki: Vatry 

    Karakterin tam adı: Vatry Darnell Pyrewood

    Race/Class/Level: Human Assassin/Novice Engineer

    Karakterinizin kişisel özellikleri: İğneleyici konuşan,kavga çıkarmaya meyilli,aynı zamanda çok kolay şekilde sinirlenen bir kişilik.Geldiği gizemli "Birlik" 'e fazlasıyla sadık olduğu için genelde bu davranışlarına maruz kalanlar Arkeolog ve Büyücü sınıf olmasına karşın gerektiğinde emri altındaki askerlere de sert davranabiliyor.

    Karakterinizin kısaca geçmişi: Aslen Kul Tiras kökenli.Hayatının ilk yılları zenginlik ve refah içinde geçmesine rağmen 10 yaşındayken seyahat ettikleri gemi korsanlar tarafından batırılır.Bütün ailesi o tekne ile birlikte Great Sea'nin dibine batar ancak o şans eseri bir kıyıya vurup hayatta kalır.Bir gün aç ve susuz sonradan adının "Crestfall" olduğunu öğrendiği adanın kıyısından ayrılamaz, ta ki gizemli,siyahlar içindeki bir adam onu bulana kadar.

    Adam Vatry'i kurtarır,Birlik'in Ana Merkezine götürür.Gizemli adam Birlik Kumandanı'dır ve Vatry'i himayesi altına alıp yetiştireceğini üstlerine bildirir.Artık Vatry'in bambaşka bir hayatı olmuştur.Yıllar süren eğitimden sonra bir Sentry olur ve görevlere gitmeye,artık çok sevdiği Birlik'in adını yüceltmeye devam eder ve eninde sonunda yükselip Commander olur.Trooga ile karşılaşması da her sıradan kontrat gibi yerel bir handa olmuştur.Trooga'ya Birlik'in haciz politikasını açıklar,eğer ödemeyi yapamazsa Birlik için öldürmek zorunda kalacağını söyler.Trooga kabul eder ve kontratı kanı ile mühürledikten sonra serüvenleri başlamıştır bile.

    Gerçek isminiz ve yaşınız: Deniz Mavi - 18

    Varsa geçmiş roleplay tecrübeniz: Aegis of the South,The Frozen Anguish,The Robed Ones,The Broken Compass,Crusade of The Lion.2 yıl falan oldu sanırım aralıklarla .

    Battle-net id: Eradia#2414




  • Mesaj kutunuz başvurulara açık mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nefarius

    Mesaj kutunuz başvurulara açık mı?

    Açık ama karakter hikayenizin görülebilmesi açısından bu konu altına yazmanız daha iyi olur :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyiymiş, birkaç gün içinde ayarlarım bir şeyler.yalnız baştan belirtelim eski rplerimiz fazla durağandı, abartmamak şartıyla biraz atraksiyon iyi gider.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: khalef

    iyiymiş, birkaç gün içinde ayarlarım bir şeyler.yalnız baştan belirtelim eski rplerimiz fazla durağandı, abartmamak şartıyla biraz atraksiyon iyi gider.

    Dozunu kaçırmamak şartıyla biraz daha aksiyonlu olucak bu proje eskisine göre Onun dışında baya ilgi var gibi başvurusunu yazan 4-5 kişi daha çıkarsa yavaştan eventlara başlarız muhtemelen :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karakter oyun içi nicki: Rixxion

    Karakterin tam adı: Rixxion Tyruss

    Race/Class/Level: Human, Mage, henüz yapım aşamasında, 20 level olunca haberiniz olur nasılsa

    Karakterinizin kişisel özellikleri: Sessiz, soğukkanlı, umursamaz, parasına bakar

    Karakterinizin kısaca geçmişi: Rixxion Sentinel Hill-Westfall doğumlu bir Mage'dir.Ailesi çiftçilikle uğraşan oldukça fakir bir ailedir ancak hem ışık öğretilerine hemde Stormwind Krallığına sıkı sıkıya bağlıdır.Babası Rixxion'un priest olmasını istemektedir ancak Rixxion gizli gizli arcane enerji üstüne çalışmaktadır.Defias Kardeşliğinin tekrar canlanıp Sentinel Hill'de çıkardıkları isyanda ailesi Kral yanlısı olduğu için katledilir.Rixxion ise şansının da yardımıyla kurtulmayı başarır ve Stormwind'e gider.Çiftçilik dışında bir zanaati olmayan ve yeterince iyi bir Mage olmayan Rixxion işsiz ve aç kalır.Cebinde kalan son parayla gecenin bir yarısı iş aramaktan yorgun düşmüş halde bir hana girer.Yemeğini yerken yan masadakilerin yeni kurulan bir arkeoloji takımından bahsettiklerini, paralı asker ve büyücü aradıklarını duyar.Adamlar yemeklerini bitirip kalktıklarında masanın altına düşen broşürü fark etmezler.Rixxion broşürü çaktırmadan alır, yeni hedefi bellidir.

    Gerçek isminiz ve yaşınız: Mehmet 22

    Varsa geçmiş roleplay tecrübeniz: Daha önceki role playlerinizin birkaçında yer almıştım.

    Battle-net id: khalef#2371




  • Karakter oyun içi nicki:Kuurnuz
    Race Class:Draenei,Priest-Anchorite
    Karakterinizin kişisel özellikleri:Şüpheci, hafif kibirli, beceriksiz.
    Karakterinizin kısaca geçmişi:Kuurnuz Dreanor'da doğmuş genç sayılabilecek bir Draenei'dır. Babası oldukça güçlü bir Rahip olmasına rağmen kendisi şüpheci kişiliği ve sahip olduğu kibir yüzünden aynı güce sahip değildir. Yakın zamana kadar Azeroth'ta Azuremyst Isle'da geçen günlerinde rahiplik yolundan çok balıkçılık işi ile uğraştı. Fakat her şey Azure Watch kasabasındaki halkının Argus'ta yaşadığı günlerden kalan Draenei kristallerinden birisinin yaydığı enerjinin zayıfladığı gün değişti. Işık sayesinde ve kendine duyduğu anlamsız güven ile kristali tekrar eski gücüne kavuşturabileceğini sandı fakat işler ters gitti ve büyük bir patlama ile kristal parçalara ayrıldı. Kasabada oluşan zarar için sorumlu tutulan Kuurnuz çareyi herkesten saklanarak bir gemi ile Azuremyst Isle'dan kaçarak buldu. Darkshore'a ulaştığı zaman oradaki birkaç elfin, topraklarında Azshara zamanlarından kalan eserleri talan eden birkaç cüceye rastladıkları konusundaki konuşmalarına kulak misafiri oldu. Belki de verdiği zararı telafi edebilirdi. Bu cüceleri bulmak iyi bir fikir gibi görünüyordu.
    Varsa geçmiş roleplay tecrübeniz: Yok




  • İlk RP etkinliğimize 13 Temmuz Pazartesi günü başlayacağız arkadaşlar (Muhtemelen akşam 9 civarı, iftardan sonra). Henüz guilde alamadığım kişiler benimle iletişime geçerse sevinirim. İyi oyunlar...
  • Keyifli olacaksa gametime alacağım, daha önce hiç bu kadar detaylı RP görmedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Raides

    Keyifli olacaksa gametime alacağım, daha önce hiç bu kadar detaylı RP görmedim.

    Keyif alacağımızı umuyoruz :) Eğer pre paid alırsanız bekleriz 13 Temmuz Pazartesi ilk event

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karakter oyun içi nicki:Egysh
    Karakterin tam adı:Eraelor Nightcaller
    Race/Class/Level:Night Elf Druid/Shapeshifter
    Karakterinizin kişisel özellikleri:Soğukkanlı,Çabuk sinirlenmeyen bir tip,Sabırlı.
    Karakterinizin kısaca geçmişi:"Yıldızınların Çocukları" kendilerine böyle hitap etmişlerdi.Sonsuzluk kuyusunun patlamasıyla büyüden uzak kalan Kaldorei'ler doğaya uzanmıştı.Ysera Emerald Dream'in kapılarını açmıştı çoğu Kaldorei bu kapıdan içeri girdi ama kalanlar Hyjal'da yaşamaya devam etti.Eraelor da bunların içindeydi Kalimdorda daha keşfedilecek çok şey olduğunu biliyordu.Bu yüzden kendini doğaya ve araştırmaya adadı.Onbinyıllar geçtikten sonra Eraelor kendini Stormwind'in bir duvarında asılmış olan broşürdeki yazıyı okurken buldu."Altın Kürek Loncası Kendine Güvenen Arkeologlar Arıyor!".

    Gerçek isminiz ve yaşınız: Egemen Akgül-17
    Varsa geçmiş roleplay tecrübeniz: Sheild of Argus,Crusade of the Lion
    Battle-net id:Egemen#2292




  • Bugün 2. RP Eventını yaptık,baştan itibaren ana hikayeyle ilgili bir özet geçeyim;

    -Explorer's League Digsite'da Altın Kürek Loncası'nın üç bölümüne de (Akeologlar,Paralı Askerler ve Büyücüler) üye alımı yapıldı.Kampta biraz oyalandıktan sonra Paralı Askerler'in Kumandanı Vatry yeni aldığı askerinin yeteneklerini test etmek için dostça(işin içinde iri kıyım Akean olunca biraz da şiddetli)bir duello yapılmasına karar verdi.
     [A/RP] Golden Shovel ( Türkçe RP Guildi - Argent Dawn (EU) )

    -Ekip daha sonra toparlanıp,ilk hazinenin olduğu düşünüldüğü Tanaris'in kızgın çöllerine doğru yola çıkmak üzere,Booty Bay'e binek yoluyla varır.Buradan bir korsan gemisinin alt katında yolculuk etmek için Goblin korsanlarla anlaşırlar.
     [A/RP] Golden Shovel ( Türkçe RP Guildi - Argent Dawn (EU) )

    -Yolculuğa başladıktan birkaç hafta sonra,tam Tanaris kıyılarına yanaşırken güverteden gelen sesler nedeniyle yukarı çıkarlar ve üç tane parlak zırhlı askerin bütün korsanları katlettiğini görürler.Adamlar onlara da saldırmaya kalkınca güvertede uzun bir savaş döner,ama Trooga'nın kafasına hızla gelen bir çekiç yemesi dışında grupta fazla zarar gören olmamıştır neyse ki.
     [A/RP] Golden Shovel ( Türkçe RP Guildi - Argent Dawn (EU) )

     [A/RP] Golden Shovel ( Türkçe RP Guildi - Argent Dawn (EU) )

    -Bir korsan limanına varan ekip,etraftaki bütün korsanların yakın zamanda öldürüldüğünü görür ve şüphelenerek barakalardan birine dalar.

     [A/RP] Golden Shovel ( Türkçe RP Guildi - Argent Dawn (EU) )

     [A/RP] Golden Shovel ( Türkçe RP Guildi - Argent Dawn (EU) )

     [A/RP] Golden Shovel ( Türkçe RP Guildi - Argent Dawn (EU) )

    -Barakada iki gün önce tarih atılmış bir defter bulurlar,fazla zaman geçmeden de sahibi gelir.Muragan isimli,ekibin kara büyücü olarak adlandırdığı bir cüce ile karşılaşırlar.Uzun ve gergin bir konuşmadan sonra cücenin de ekibin aradığı hazinelerden birinin peşinde olduğunu anlarlar.Ve iş birliği yapmaya karar verirler.Uzun bir günden sonra Gadgetzan'a varıp bir hana girerler.Biraz sohbetten,içkiden ve yemekten sonra da bitkin düşüp uyurlar.

     [A/RP] Golden Shovel ( Türkçe RP Guildi - Argent Dawn (EU) )

     [A/RP] Golden Shovel ( Türkçe RP Guildi - Argent Dawn (EU) )


    RP Performans Değerlendirmesi:

    Falennor : Git gide iyiye gidiyor,bugün eski günlerinden daha aktif ve bağımsız,gerçekçi takıldı.Çalışması gereken birkaç imla ve söylem sorunu var ama RP konusunda yükseldiğini söyleyebilirim.

    Egysh : Dövüşte son vuruşta herkes adamı öldürmesini beklerken yumruk atıp bayıltması,sonra da Night Elflerin Lore gereği zorunda kalmadıkça öldürmemesi gerektiğini anlatması bombaydı.Tam bir Gudrp

    Dupree : Biraz sonradan katılmasına rağmen Muragan'dan hoşlanmadığını sessizce ama açıkça belirtmesi gerçekçiydi,ayrıca hikayesi unutulmazlardan.Tez zamanda foruma da yazmasını bekliyoruz sürprizi bozmayalım

    Bugünkü event hakkında söyleyebileceklerim bu kadar,çok eğlendik Sonraki event ise 24 Temmuz Cuma günü,yine 20:00-20:30 civarı olur muhtemel.Hepinizi bekliyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erodion -- 21 Temmuz 2015; 3:27:53 >




  • İyi gidiyorsunuz arkadaşlar. Devamını merakla bekliyoruz
  • Bugün 9 buçuk gibi event var toplanmaya başladık,gelmek isteyenleri bekliyoruz :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erodion -- 29 Temmuz 2015; 20:50:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birçok kişinin zorunlu olarak (ya da bilmediğimiz çok gizemli sebeplerle) inaktif duruma geçmesi sebebiyle RPlere en az 11 Ağustos tarihine kadar ara vermiş bulunuyoruz. Bir hafta sonra kaldığımız yerden devam edeceğiz...
  • Aktif mi hala guild?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.