Şimdi Ara

'A Disk Read Error Occurred' Hatasını Veren PC RAW Formatına Dönüştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, öncelikle bilgisayarım Beko marka ve 8 yıldır kullanıyorum. Geçen gün bilgisayarı kapatmaya çalıştım, fakat çok yavaştı ve uzun süre 'kapatılıyor' ekranında kaldı. Ben de prizin düğmesinden kapatıverdim. Ertesi gün PC açılmadı, açılırken 'A disk read error occurred Press CTRL+ALT+DEL to restart' yazıyordu. Ben de telefon tamiri yapan bir bilgisayarcıya verdim.
    Bilgisayar ondayken Gmail hesabıma Linux'den giriş yapıldığı bilgisi geldi. 3-4 gün sonra dosyaları kurtaramadığını, harddisk'nin RAW formatına dönüştüğünü söyledi. Ayrıca Casper bayiisine götürdüğünü ve onların da çözemediğini söyledi. Bu hafta sonu harddiski Lenovo bayiisine götürecekmiş.
    İnternette güzel çözümler gördüm, fakat elimde ikinci bir bilgisayar olmadığı ve PC ile beraber Vista kurulum CD'si gelmediği için müdahale edemiyorum. Kendime de pek güvenmiyorum donanım konusunda. 8 yıldır teknoloji ile uğraşmaktan teknolojiden nefret ettim doğrusu.
    Neyse PC yarın yeni bir harddiskle, başka işletim sistemi ile gelecek. Eski HDD onda kalacak Lenovo bayiisine götüreceği için. Sizce n'apmalıyım? Beko teknik servis bayiisine götürsem onlar verilerimi kurtarabilir mi? Sonuçta PC markası Beko. Verilerim 8 yıllık ve kurtarmak gerekiyor. :/
    Acilen yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler DH.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ruzgar50 R kullanıcısına yanıt
    Hocam ekranda o mesajı, 'A disk read error occurred Press CTRL+ALT+DEL to restart' gördüyseniz muhtemelen disk RAW formatına dönüşmez, öldüğünün resmidir.Okuma hatası ile karşılaştığı için PC yi yeniden başlatmanızı istemiz bios.Muhtemelen yavaş kapanma sorunu da harddiskin sorun(ları) yüzünden oluyordu, yolun sonuna gelmiş sanırım.Dahili diskler değilde daha çok harici diskler RAW a dönüşür. RAW formatına dönüşen bi harddiski de kurtarmak benim için kolay bi işi ancak size zor gelebilir, yani diycem öle servis servis gezdirilecek bişi değil.Elinizde çalışan bi PC varsa RAW bir diskden veri kurtarma işlemini burada anlatabilirim. Kendinizde deneyebilirsiniz, ama muhtemelen ondan bu yolla (yani anlatacağım yöntem ile) veri kurtama veya harddiski hayata döndürme söz konusu olmayacak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digimonster -- 16 Haziran 2015; 17:52:33 >
  • Verileri hiçbir şekilde kurtaramayacak mıyım? Bilgisayarcı RAW formatına dönüştüğünü söylemişti çünkü. Şimdi aynı kasanın içinde farklı harddiskle gelecek PC. Elimde de sorunlu harddisk olacak, bu şekilde çözebilir miyim peki?
    @digimonster

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruzgar50 -- 16 Haziran 2015; 20:33:39 >
    Walla yazdığım gibi ben size RAW a dönüşmüş bir harddiskden veri kurtarmayı anlatırım ancak sizin harddiskinizin tek sorununun o olduğunu sanmıyorum. Muhtemelen HDD ölmüş. Şayet elinizde çalışan bi pc olursa ve o RAW a dönüşen harddiskin içinden bilgi almak isterseniz ben varım, elimden geldiğince yardım ederim ama , yineliyorum ilk başta aldığınız hatayı 'A disk read error occurred Press CTRL+ALT+DEL to restart' gördüyseniz HDD büyük ihtimalle ölmüş...
  • Ben HDD öldüyse bilgisayarın hiç hata vermeyeceğini ve hiç açılmayacağını düşünüyorum. Siz yine de nasıl kurtaracağımı yazarsanız sevinirim.
    @digimonster

Bir bilgisayar HDD i olmadan da çalışır.Hatta herhangi bir bootable cd veya USB bellek ile bile çalıştırabilirsiniz. Biz 1987 de sadece bir disket ile bilgisayarı çalıştırıyorduk, hey gidi günler hey, neyse.O zaman ben aşağıda resimlerle nasıl yapılacağını anlatayım...

Öncelikle problemsiz ve windows kurulu olan harddisk ile RAW olmuş harddiski PC ye bağlayarak başlıyoruz.Daha sonra DiskInternals Partition Recovery isimli programı indiriyoruz ve kurulumunu gerçekleştiriyoruz.Programı çalıştırdıkdan sonra karşımıza wizard gelecek bu işimizi kolaylaştırmak için bir yardımcı şayet wizardı seçmezseniz 3. resim ve altından devam edebilirsiniz, seçerseniz buradan devam. Haliyle program sorunlu ve sorunsuz partitionları listeleyecek. Aşağıdaki resimdeki gibi, buradan karşısında RAW yazan diski seçip nexti tıklıyoruz.

Daha sonra karşımıza gelen pencereden harddiski daha önceden nasıl formatlamışsak onu seçerek devam ediyoruz.

Bilgi; genellikle Windows XP den yukarı sistemler NTFS oluyor.Şayet NTFS den farklı bi partition tanımlaması yapılmışsa FAT32/FAT16 gibi onlar içinde FAT i seçerek devam edebilirsiniz.Daha sonra next diyerek işlemin başlamasını bekliyoruz, işlem başladıkdan sonra PC nin ve harddiskin boyutuna göre 2-3 saat sürebilir. İşlem bitiminde size harddiskin içeriğinde ne bulduğunu gösteren bir pencere verecektir. Bu pencere içinden istediğiniz dosyaları seçip sağlam olan harddiskinize kopyalayarak işlemi bitirebilirsiniz...

3. resim (Wizard seçilmez ise devam edilecek yer)

Bu ekranda da RAW olarak listelenen diskin üzerinde ters tıklayarak resimdeki gibi açılan menüden(menu hemen gelmeyebilir,panik yapmayın) Experti, oradan da bilgi kurtarma amaçlı olduğumuz için open as reader ı seçiyoruz. Bu seçimden sonra karşımıza windows gezginine benzer bir pencere açılıyor ve oradan istediğimiz dosyaları alıp, sağlam harddiskimize kopyalarak işi bitiriyoruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digimonster -- 17 Haziran 2015; 13:12:09 >

• İşlem gayet basit gözüküyor. Fakat kafama takılan sorular şunlar;
    RAW formatına dönüşmüş HDD'yi PC'ye nasıl bağlayabilirim, HDD dışında kablo gibi parça gerekli mi? Bu HDD 2. bir HDD olarak kasanın içindeki sağlam HDD'nin altına mı takılacak? Son olarak, RAW HDD'yi kurtarmak bir programla o kadar basit mi? :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CANON VE ERROR 99 HATASI
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Öncelikle cevaba sondan başlıyayım, sen bu yazıyı okuyasıya kadar sana da zor idi, fakat anlatan birisi olduğu zaman bu kadar kolay geliyor. Ha keza ilk mesajımda da belirtmiştim "RAW formatına dönüşen bi harddiski de kurtarmak benim için kolay bi işi ancak size zor gelebilir, yani diycem öle servis servis gezdirilecek bişi değil." diye. Sanırım sizin gözünüzü korkutan PC yi verdiğiniz servis olmuş.

Harddisk sata ise yukarıda resimlerini verdiğim kablolara sahip olmanız lazım.Soldaki kırmızı olan anakarta bağlanır,diğer ucu malum HDD e. Dİğer kablo ise güç kaynağından gelir, bazı güç kaynaklarında bu 1 den fazla olduğu için doğrudan takabilirsiniz, ancak 1 tane var ise aşağıda resmini verdiğim kablodan bularak,bir ucunu güç kaynağından gelen standart HDD/ODD power ucuna takmanız , diğer ucuda malum HDD e takmanız lazım.Yeri önemli değil illa ki bir hdd nin altında yada üstünde olacak diye bir kaide yok. Vidalamanız da şart değil ancak sabit durmamam riski varsa vidalamanızı öneririrm, en az 1 vida ile...

Bağlantıları bu şekilde gerçekleştirdikden sonra PC yi açtığımızda 'A Disk Read Error Occurred' hatası almazsanız bir önceki mesajımda anlattığım yöntem ile dosyalarınızı kurtarmanız mümkün, ancak bu hatayı verirse ki, ben vereceğini düşünüyorum, zaten o harddiskin RAW e dönüşmesi de okunması da mümkün değildir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digimonster -- 17 Haziran 2015; 17:33:25 >

• digimonster D kullanıcısına yanıt
    Sorunlu HDD ve düzgün çalışan HDD'li PC'm geldiğinde düzeltmeye çalışacağım. Yapamadığım, takıldığım bir kısım olursa yazarım. Ayrıca HDD ile ilgili son durumu da yazarım, teşekkürler. Mutlaka geri dönüş yapacağım. :)

• digimonster D kullanıcısına yanıt
    Hocam, bilgisayarcıdan gelen yeni haberlere göre anakartın çatlak olduğunu ve üzerine biraz bastırınca verilere ulaşabildiğini söyledi. Bu yüzden anakarta lehim yapıp, format atacakmış. Formattan sonra birtakım programlarla istediğim verileri alacağız beraber. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce tüm verilerimi kurtarabilme ihtimali var mı?
    @digimonster

• quote:

Orijinalden alıntı: ruzgar50

Merhaba, öncelikle bilgisayarım Beko marka ve 8 yıldır kullanıyorum. Geçen gün bilgisayarı kapatmaya çalıştım, fakat çok yavaştı ve uzun süre 'kapatılıyor' ekranında kaldı. Ben de prizin düğmesinden kapatıverdim. Ertesi gün PC açılmadı, açılırken 'A disk read error occurred Press CTRL+ALT+DEL to restart' yazıyordu. Ben de telefon tamiri yapan bir bilgisayarcıya verdim.
    Bilgisayar ondayken Gmail hesabıma Linux'den giriş yapıldığı bilgisi geldi. 3-4 gün sonra dosyaları kurtaramadığını, harddisk'nin RAW formatına dönüştüğünü söyledi. Ayrıca Casper bayiisine götürdüğünü ve onların da çözemediğini söyledi. Bu hafta sonu harddiski Lenovo bayiisine götürecekmiş.
    İnternette güzel çözümler gördüm, fakat elimde ikinci bir bilgisayar olmadığı ve PC ile beraber Vista kurulum CD'si gelmediği için müdahale edemiyorum. Kendime de pek güvenmiyorum donanım konusunda. 8 yıldır teknoloji ile uğraşmaktan teknolojiden nefret ettim doğrusu.
    Neyse PC yarın yeni bir harddiskle, başka işletim sistemi ile gelecek. Eski HDD onda kalacak Lenovo bayiisine götüreceği için. Sizce n'apmalıyım? Beko teknik servis bayiisine götürsem onlar verilerimi kurtarabilir mi? Sonuçta PC markası Beko. Verilerim 8 yıllık ve kurtarmak gerekiyor. :/
    Acilen yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler DH.

Kardeş ilk cümleyi okuduktan sonra direk yazıyorum.
    Artık yapılacak birşey yok

Tek düşüncem senin götürdüğün kişinin üçkağıtcı olduğu, bunu başından beri hissedip yazmaya çalıştım ama net bilgi olmadığı için sadece dahili disklerin RAW a dönüşmesinin çok zor olduğunu yazmakla yetindim.Ben de bilgisayar işi ile uğraşıyorum ama bu kadar sallamasyon görmedim.Önce harddiskle ilgili sorundan bahsedildi ve çok abartılarak servis servis dolaştığı ve çözülemediği söylendi.Arkasından anakartta çatlak olduğunu söylüyor,bana kalırsa ya bu işden anlamıyor yada sizi oyalıyor. Çünkü anakarttaki lehim çatlağı bu kadar sürede tespit edilmez, harddiski okuma ile ilgili bir sorun varsa farklı bi harddisk takılır sonuca ulaşılır veya veya anakartaki sorun tespit edilir.

Format atılan harddiskden veri kurtarmak ,formatlanmamış bir harddiske göre daha uzun ve meşakkatli uğraş gerektirir. Yapılacak şey hakikaten lehim sonrası PC çalışıyorsa 2. bir harddisk takarak kurulumu 2. harddiske yapmak ve ilk harddiskdeki bilgileri bu şekilde (kopyala/yapıştır yöntemi ile) almaktır. Yine ilk harddiskin RAW a dönüştüğünü varsayarak yukarıdaki verdiğim bilgilerle yine formatlamadan bilgileri kurtarmak mümkündür.

• format atmayı bilen bilgisayarcı olmuş hale bak acınacak haldeyiz.
    formatıda ucuz atınca iyi oluyor bu tipler.
    gram teknik bilmeden
    aynen senin kadar forumlardan öğrendiği 3-5 cümleyle işte ittire kaktıra "TAMİR" yapıyor.
    servis servis gezdiriyor diski maşallah sonrada "abi o kadar çalıştık tamiri için" mi diyecek acaba?
    sanki lenovo servisi kuş mu konduruyormuş?

"telefon tamiri yapan bilgisayarcı" olurmu?
    bilgisayarcı bilgisayarcıdır
    telefoncu telefoncu

neyse sonuca gelirsek o makinaın formata bile ihtiyacı yok gigib görünüyor.
    sizin gmail hesabınıza şifre bilmeden nasıl girdi bu vatandaş? demekki sizin şifreleriniz (chrome vb.) profilde kayıtlıydı profili kopyalayıp farklı bir makinada girdi hesabınıza dikkat edinde başka iş çıkmasın şifresnizi vs değiştirin.
  • Bence de bu arkadaş üçkağıtçı. Bilgisayarı bu ayın 10'unda vermiştim. Halen gelmedi, zaten dükkânı yok; evde çalışıyor. İşinin bu kadar yoğun olacağını da sanmıyorum. Aile dostu aslında, güvendik o kadar. Ayrıca yeni yüklü HDD hazırlıyordu, aradığımda anakartın çatlak olduğunu söyledi. Bi' sistem de 5 günde yüklenmez herhalde. Lehim falan da yapmamıştır, ben Beko servisine götüreyim diyorum. Kendim yapayım diyeceğim, kendime pek güvenemiyorum elektrik/donanım konusunda. Sizce n'apayım? Çaresiz kaldım, bilgisayarı hangi kafayla teslim ettim arkadaşa, halen aklım almıyor...
    @digimonster
    @ioz

• çalışma şekli o kadr öenmli değil. bende home ofis çalışıyorum. bende yoğun olurum yerine göre ama servise giden bir şey yoksa bu kadar beklemek normal değil. işe o da forumlardan bakıyo soruyo öğreniyo deniyor vs.

sonuçta

öenmli olan dürüstmü değilmi?

işinin ehlimi değilmi?

parametre budur.
  • Önce hdd bozuluyor sonra anakart çatlak çıkıyor
    Yapamayınca yapamadım diyemeyen kişilere birşey vermemek lazım.
    Bana kalırsa o kişiden bilgisayarı geri alın ve partition recovery programlarıyla verilerinize erişip başka bir diske kopyalayın. Sonra da yeni bir hdd alırsınız. Formatı da henüz atmadıysa attırmayın, format esnasında üstüne veri yazılacağı için sizin verilerinizi kurtarma işi riske girer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam haklısınız, bir daha hayatta vermem. Aynı hataya düşmem. Ayrıca şöyle bir şey de var; 5-6 ay önce kasaya kastığından tekme atmıştım ve PC açılmıyordu. Yani hemen kapanıyordu. Kasanın içine baktığımda soğutucunun bir ayağının çıkık olduğunu gördüm ve yine kendime güvenemeyip o bilgisayarcıya verdim. PC geldiğinde ki 3-4 günde geldi -yani bu seferkinden çok daha kısa bir sürede-, soğutucuyu değiştirdiğini söyledi ama değiştirmemişti. Sadece ayağını takmıştı. Neyse, ben en iyisi PC'yi alayım kendisinden, bir şey de yapmamıştır herhalde. Ayrıca mümkün olursa PC geldiğinde kasanın içini çekip, buraya koyarım. Çatlak var mı, yok mu bi' de siz karar verirsiniz. Bunun dışında PC'yi sizce Beko servisine vereyim mi -garanti süresi çoktan geçti-, yoksa kendim düzeltmem için bana yardım eder misiniz? Son olarak, şunu belirteyim elektrik/donanım konusunda kendime pek güvenemiyorum.

@Cabriolet1981; Yanlışlıkla eksilemişim hocam, kusura bakmayın. Sonradan artılasam da fayda etmedi.

@ioz
    @digimonster
    @cabriolet1981

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruzgar50 -- 23 Haziran 2015; 10:28:17 >

Valla ben ne düşündüğümü ve ne yapabileceğini yukarıda yazdım zaten. Artık bundan sonrası senin kararın...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.