Şimdi Ara

'A Disk Read Error Occurred' Haatsı ingilizcesi olan arkadşalr bi sitede çözüm var !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
16.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.pctoday.com/techsupport/detail.aspx?guid=&ErrorID=23415

Ne diyor çözüm için açıklayabailecek var mı?

Genel olarak sorunumu yazayım ;

Vista kuruyorum 1 veya 2 gün kullanımdan sonra donuyor restart attığımda "an disk error ocurred" diyor terkrar ctrl+alt+delete çıkıyor format atayım diyorum bi hdd yi görmüyor bazen bütün görüyor çok ağır vista dvd sini açıyor (yükleniyor kısmından bahsediyorum) tekrar tekrar başlatıp deneyince rastgele görüyor kuruyorum belli kullanımdan sonra yine disk okuma hatası araştırdım mbrwork programı var bunu kullananrak hdd yi komple silsek ne olur düzelirmi bu proyu bulduımda mbrwork.exe diye bunu nasıl bootable dvd yapacağım nero ile mi_ make disk programı ile mi?

• diskte okuma hatası oluştu hatanın anlamı.bıos boot aygıtından bi işletim sistemi bulamadığı durumda oluşurmuş.kurulumu onarman tavsiye ediliyor.eğer olmazsa diskinde fiziksel bi hata olabileceği söylenmiş.bencede böyle bi durum var çünkü bazen çalışıyo bazen çalışmıyo disk senin söylediğine göre.kolay gelsin...
  • Harddiskini göremiyor ve bu yüzden okuyamıyor gibisinden bişey diyor. Mb programıyla hallolur gibi

xP cd ni bilgisayarın açılışında okut.ARdından da R:Onar çıkınca R tuşuna bas ve kurtarma konsoluna düş.

mbrfix yazıp enterla.Çıkan soruya Evet de geç.ARtık yeni bir mbr yazılmış oldu.Fakat bu çözüm olmaz ise mbr yi silmek kesin çözümdür.

Aşağıdaki küçük programı herhangi bir sistem disketinin içine at.O disketi açılışta okut.Komut satırana düştükten sonra mbrwork yazıp enterla.Karşına seçenekler çıkacak. 4.Seçeneği seçeceksiz.MBR TO ZERO seçeneği yani.

Fakat şunu unutma MBR TO ZERO dediğin anda hdd sıfırlanır.Herşeyin silinir.Bunu yaptıktan sonra da xp cd ni takıp windows unu kur.

MbrWork Programı:
    http://www.terabyteunlimited.com/downloads/MBRWORK.ZIP

Sistem Disketi:
    http://spock.uccs.edu/pub/bootdisks/bootme.exe

Bahsettiğim mbrwork programı ultimate boot cd adlı programın içinde de mevcut.Eğer disket sürücün yoksa ultimate boot cd ile de aynı işlemi yapabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moravec -- 31 Temmuz 2007; 20:01:38 >

• pm attım eğer olursa buraya da yazıver anlattığım çözümü aynı sorunu olan arkadaşlar yararlansın
  • bununla oluyor arkadaşım boot cdsi. mbr boot cdsi oluyor. indirip baktım.
  • @moravec

Evet bununla boot cd si yaptım boot etti fakat satırda yazan "1.FD 1.44MB SYSTEM TYPE-(00) ERROR!"
    tuşlara basıncada hataları dökmeye başladı "Kernel compatibility 7.10 watcomc fat32 support" anlaşılan ntsc disk sistemini desteklemiyor bu pro

Harici hdd den boot etmeyi deneyemdim çünkü yedeğim bunun içinde verdiğin proda buna format atması gerektiğini söylüyor..birde boot menüsünde zaten usb yok ...

Benim işimi çözecek pro büyük ihtimal aşağıdaki linkte ingilizcemiz yok ki Ah!1 cahillik

http://www.diydatarecovery.nl/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok acil lütfen invalid cd key
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu sitede yararlı prolar var ama hangisi .....?

http://www.freedownloadscenter.com/Best/ntfs-delete-mbr.html
  • Ve sonunda HDD tamamen uçtu pc yi açınca kara ekrandan başka birşey çıkmıyor acronis bile geri yükleme yapamıyor
  • Dün hdd yi servise verdim adam yanımda hdd yi pc ye taktı bi biçimlendirdi hdd çalıştı kendime uyuz oldum ama ben ne yapayım seatool s bile hdd ye işlem yapmadı (veya ben beceremedim) %90 sorun hdd nin MBR si bozuldu bende tekrar MBR oluşturmayı beceremedim anlayacağınız kendime çok kızgınım ....

Ama bi yöndende çok iyi oldu neden derseniz< servisteki arkadaş dedi içine sinmediyse bun yenisi ile değiştiririz tabi dedi şuan bu çalışıyor teknis servise göndersek teknisyen bakar çalışıyor bize geri gönderir ben bi yolulunu bulacam dedi merak etme bakalım sonuç ne olacak
  • arkadaşlar pc ye format attım(XP) ilk kurulumu yaptı daha sonra bilgisayar yeniden başlatılıor dedi ve yeniden baslarken "a disk read error occurred" sorunu ile karsılastım. Xp yi yukleme kısmına gecemedim. oncelikle belirtmeliyimki c: yi sildim. onarım yapın demissiniz ama r:onar diye bir sey göremedim bu ne zaman nerde cıkıor. yardımcı olurmusunuz??
  • Boot ayarlarından cd yi seç tabi bu sırada xp cdsi içinde olacak o zaman okuması lazım.
  • arkadaslar bugun kablosuz klavye + mouse set aldım ve pcyı acmadan usb sini pcye taktım ardından pc yı actım ve ardından bamm bu hata sok oldum telefonum ıle webe bağlanıp hatayı aradım demısler hdd arızalı ama pc hdd ye gecıs yapıyor hdd arızalı olsa msdos tan ılerıye gecemez diye dusundum ve diğer nedenlere baktım

bir forumun yorumunda biostan "Load Fail-Safe Defaults" seceneğini aktif hale getırın dıyordu getırdım ve faydası oldu ama windowsu normal baslattıgımda mavi ekran + restart aldım sorun giderme ile actıgımda ıse kablosuz setin sorununu gidermeye calıstıgını fakat gıderemedıgını gördüm ardından o biostakı secenegı bıostan değilde pc acıldıktan sonra y/n seceneklerı cıkıyor n ye basarak tekrar pasıf hale getırdım sorun cozuldu bu seferde windowsa yakalandık nasıl oldu ıse artık bu aralar format atmaya niyetım vardı mana oldu ama hdd olarak görmeyin bu hatayı bence olay şu

biosa girdiğimde drive a olarak floopy nin aktif oldugunu gördüm onu kapattım artı pc nin windowsa gecıs esnasında verdıgı uyarı windows baslatılamadı takılan yenı bır donanımın yuklenmesı esnasında olusan bır hatadan dolayı windows acılamıyor gıbısınden bir hata aldım

veya en azından benım sorunum bundan ıbarettı suan sorunsuz calısıyor ama ne olur ne olmaz en kısa zamanda format atacagım

• Hatanın bir nedeni de ana karta takılan aygıtlar. hatayı gidermek için usb aygıtların tamamını sökün. Mouse ve klavyeyi ps2 den bağlayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dellino

Hatanın bir nedeni de ana karta takılan aygıtlar. hatayı gidermek için usb aygıtların tamamını sökün. Mouse ve klavyeyi ps2 den bağlayın.

Konu 2007 den kalma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reklamı Geç »

quote:

Orijinalden alıntı: dellino

Hatanın bir nedeni de ana karta takılan aygıtlar. hatayı gidermek için usb aygıtların tamamını sökün. Mouse ve klavyeyi ps2 den bağlayın.

Konu 2007 den kalma.

Konu 2007 olabilir. Ama arızalar tamamen güncel. Sizin işinize yaramasa bile bile başka arkadaşın işine yarayabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.