Tayvan merkezli bellek üreticisi A-Data, Intel'in Smart Response teknolojisi ile yaygınlaşmaya başlayan SSD bellekleme teknolojisi için hazırladığı düşük kapasiteli yeni SSD sürücüsünü duyurdu. S396 model taşıyan ve 25nm fabrikasyon süreciyle üretilen MLC tipi NAND Flash bellek yongalarının kullanıldığı 30GB kapasiteli depolama sürücüsü ile işletim sistemi ve en sık kullandıkları uygulamaları hızlı bir şekilde çalıştırılması, depolama içinse bu sürücünün yanında yüksek kapasiteli sabit disk kullanılması yönünde bir planlama yapılmış durumda.
SATA-II arabirimini kullanan yeni sürücüde hedeflenen kullanım senaryonlarında yüksek verimlilik sunulabilmesi adına 4KB transfer hızlarının optimize edildiği ifade ediliyor. 4K rastgele yazma performansı 44000 IOPS olarak açıklanan yeni sürücünün okuma ve yazma hızları ise sırasıyla 280MB/saniye ve 250MB/saniye. Kullandığı kontrolcünün detayları açıklanmayan ancak TRIM desteğine sahip olduğu belirtilen 2.5-inç boyutundaki sürücü ile 3.5-inç dönüştürme adaptörü ve özel uygulama koplayama yazılımı da sunuluyor.
Yakında piyasaya çıkması beklenen A-Data S396'nın fiyatı ise açıklanmadı.
tanıtmak iyi güzelde fiyatları da aşağı çekseler biz de kullanabilsek
ben olsam sata 2 değil 3 lülerden alırım ileriye dönük yatırım.. bence sata 2 gereksiz çok gereksiz... değmez
quote:
Orijinalden alıntı: aspirin_00
ben olsam sata 2 değil 3 lülerden alırım ileriye dönük yatırım.. bence sata 2 gereksiz çok gereksiz... değmez
Kralım bunlar fakir insanlar için.yoksa sata 2 ne ki ! pehh
Yıl 2012 olmuş hala SSD piyasası tam oturmuş deil kaç yıl daha beklememiz gerekiyor şu teknolojiyi damla damla verdiklerine lafım yok ama SSD çok elzem bir teknoloji bari bunda istisna olsun... işlemci+ram+ekran kartı senkronizasyonunu çok iyi bir şekilde tamamlatıyor.
Sata 2 de olsa yazmada okumada 100mb sn fark attıryor ki buda pcnin dakikada degilde 20sn acılması demek. Asıl sorun 30gb olması win 7 22 gb yer kaplıyor office di ek programdı bu ssd anında dolar en az 60 gb olmalı ona bile fazladan 1 oyun atabiliyorsun..
Smart response teknolojisi için yeterli bir ürün, SATA II olması ve düşük kapasiteli olması fiyatını düşürüyor,direk olarak smart response için çıkarılmış bir disk.Başarılı buluyorum fakat fiyatıda önemli.
Valla şu açılma olayına takılanları anlamıyorum. Ben pc yi topladığımdan beri kapatırken güç düğmesini UYKU olarak ayarladım. Düğmeye basıyorum ve gidiyorum. Yaklaşık 30 saniyede kapanıyor. Tabi kapanırken uzun kapanması benim için önemli değil. Zaten gitmiş oluyorum. Uzun kapanmasının da sebebi var.
Sonra geldiğim zaman klavyeden bir tuşa basıyorum ve bilgisayar 2.5 saniyede açılıyor. Üstelik tüm programlarım da açık oluyor. Hatta onu geçtim Film falan açık bıraktıysam ona bile kaldığım yerden devam edebiliyorum.
Diyeceksiniz ki elektrik kesilirse.. İşte kapanırken bu yüzden 30 saniye sürüyor. Elektrik kesilirse sürdür diye yazı çıkıyor ve 2.5 saniyede değil de 20 saniyede falan açılıyor. Ama 1 dakikada açılmıyor. Zaten her dakka elektrik de kesilecek hali yok.
Bu kadar takacağınıza öyle yapın rahat edin.
Haa. Bundan aylarca önce sistem alacak olup tavsiyemi isteyen kişilere ben "8Gb Ram alın ben öyle kullanıyorum" dediğim zaman bazı işgüzar arkadaşlar bana "Ne yapacak 8Gb RAM'i" diyorlardı. İşte bunu yapacak.. Oyunlardan çıkarken uzun süre beklemesinden tut sistemin rahat çalışmasına en çok etki eden şey RAM iken üstelik de RAM Fiyatları çok ucuz iken niye 8Gb RAM tavsiye etmeyeyim ki?
quote:
Orijinalden alıntı: OverClocK1ng
Valla şu açılma olayına takılanları anlamıyorum. Ben pc yi topladığımdan beri kapatırken güç düğmesini UYKU olarak ayarladım. Düğmeye basıyorum ve gidiyorum. Yaklaşık 30 saniyede kapanıyor. Tabi kapanırken uzun kapanması benim için önemli değil. Zaten gitmiş oluyorum. Uzun kapanmasının da sebebi var.
Sonra geldiğim zaman klavyeden bir tuşa basıyorum ve bilgisayar 2.5 saniyede açılıyor. Üstelik tüm programlarım da açık oluyor. Hatta onu geçtim Film falan açık bıraktıysam ona bile kaldığım yerden devam edebiliyorum.
Diyeceksiniz ki elektrik kesilirse.. İşte kapanırken bu yüzden 30 saniye sürüyor. Elektrik kesilirse sürdür diye yazı çıkıyor ve 2.5 saniyede değil de 20 saniyede falan açılıyor. Ama 1 dakikada açılmıyor. Zaten her dakka elektrik de kesilecek hali yok.
Bu kadar takacağınıza öyle yapın rahat edin.
Haa. Bundan aylarca önce sistem alacak olup tavsiyemi isteyen kişilere ben "8Gb Ram alın ben öyle kullanıyorum" dediğim zaman bazı işgüzar arkadaşlar bana "Ne yapacak 8Gb RAM'i" diyorlardı. İşte bunu yapacak.. Oyunlardan çıkarken uzun süre beklemesinden tut sistemin rahat çalışmasına en çok etki eden şey RAM iken üstelik de RAM Fiyatları çok ucuz iken niye 8Gb RAM tavsiye etmeyeyim ki?
bu meret sadece açılış hızına yardım etmiyor.program oyun yüklemeleri yarı yarıya farkediyor.internette 50 tane sayfa açsan banamısın demiyor.8 gb ram yerine günümüz için konuşuyorum SSD+ 3 gb ram , mekanik disk + 8 gb ramden daha iyi performans verir.Ayrıca erişim süreside mekanik disklere göre 10-14 kat daha hızlı.Düşük güç tüketimi ve bozulma riskinide hesaba katarsak SSD almak en mantıklısı..bir düşün bakalım ram niye ucuzda ssd pahalı ?
artik 30 gb ssd disk ne is yapar bilmiyor windows 7 yuklesen 15 gb gibi bir yer kapliyor programlarla birlikte bir oyun yukluycen doldu ssd .
Şu an SSD ler gibi az para harcanıpta bilgisayarın performansını olağanüstü arttıran başka bir parça yok, Bilgisayarın SSD dışında hangi güncel parçasına para bağlayıpta günlük kullanımda fark görüyoruz? Güncel bilgisayarlarda SSD ler kesinlikle vazgeçilmez alınması gereken bir bilgisayar bileşenidir bugün SSD kullanan herkes bunu anlıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: ahmetkep bu meret sadece açılış hızına yardım etmiyor.program oyun yüklemeleri yarı yarıya farkediyor.internette 50 tane sayfa açsan banamısın demiyor.8 gb ram yerine günümüz için konuşuyorum SSD+ 3 gb ram , mekanik disk + 8 gb ramden daha iyi performans verir.Ayrıca erişim süreside mekanik disklere göre 10-14 kat daha hızlı.Düşük güç tüketimi ve bozulma riskinide hesaba katarsak SSD almak en mantıklısı..bir düşün bakalım ram niye ucuzda ssd pahalı ?
Ahmet kardeşim. Ben zaten SSD nin diğer şeylerine bir şey demedim. SSD zaten şahane bir şey. Ben dikkat ettiysen ben insanlara Rem çok ucuz iken almışken 8Gb almak daha iyi dediğim için bana 4Gb alsınlar diyen kişilere laf dedim.
Bir de bilgisayarın açılış hızını kafaya takmış olan arkadaşlar var. Onlara nasıl kullandığımı ve onların da aynı şeyi yapabileceklerini söyledim olay bu. Öyle kullanırlarsa 2.5 saniyede açılır 1 dakika beklemezler olur biter. Her önüne gelen açılış süresini kafaya takmış. O kadar basit bir şey varken yaygara kopartmalarına gerek yok yani. Bilgisayarın kapatma düğmesini UYKU olarak ayarlamaları yeterli.
Zaten SSD konusunda ben de aynı şeyi düşünüyorum. Benim bilgisayarda şu an hedefim SSD almak. Zaten ekran olarak yeni 32" Toshiba 100Hz FullHD LCD aldım ve HDMI dan mis gibi tek kabloyla bağladım. Ekran kartım da GTX560Ti ondan da memnunum. PSU m kasam hepsi iyiler. Bir SSD kaldı. Sanırım 120Gb Agility 3 düşünüyorum. Kingston HyperX in her şeyi iyi ama arada epey fiyat farkı var. Ama Kingston da Background Garbage Collection özelliği, Trim ve SMART da var. Yalnız Agility de Trim var ama BGC özelliği var mı yok mu yazan bir yer göremedim. Arkada artık bırakmaması sonradan performans düşmemesi konusunda epey iyi oluyormuş ama şu an için bütçeme göre Agility iyi duruyor...
30gb yapiyorlar bari mlc degilde SLC yapsalarda bir ise yarasa.
Iops çok düşük.
iyi güzel de kapasite neden az
En azından 60gb olsaymış..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme