Şimdi Ara

A-CLASS (124. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.124
Cevap
54
Favori
356.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 122123124125126
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: drhaktan

quote:

Orijinalden alıntı: Burak DEMİRAL

quote:

Orijinalden alıntı: obivan77

200 km/h dan fazla da gitmiyor zaten
    Sinirlayici var sanirim 190 a kadar gelisi ve gidisi guzel
    Sesler plastik aksamdan zamanla gelecek
    Son olarak ben de aracimdan memnunum fakat teknik olarak golf a3 veya bmw dan cok buyuk bir artisi yok yildizi disinda
    A serisi olan herkese kazasiz belasiz gunler diliyorum
    Herkese hayirli olsun selamlar

Merhaba,

200 KM ye çıkmadım. Zaten 190 yeterli tatmini verdi :) Sesler şuanda yok, zamanla gelmesi durumunu takip edeceğim. Bahsettiğiniz Golf ve A3 den teknik artısı bana göre 1 adımda olsa var. BMW yi kullanmadım o yüzden fikir beyan etmeyeyim. Yeni Golf'ü 1 hafta önce kullandım. Motor açıkca 105 HP Golf motorundan 1 adım önde.

Benim değerlendirmem çok çok farklı. Tam deri, ısıtmalı hafızalı koltuklu 18' Jantlı ön arka sersörlü Golf için 85.000 TL indirimli fiyat aldım. Mercedes'ten tek artısı DSG otomatik vistesiydi. Başka bir donanım artısı yoktu. Ben aracımı 94.000 TL ye aldım. Arada 9.000 TL var.Ve bana verilern Golf teklifinden donanımsal anlamda daha fazla özelliğe sahip aldığım araç. Bu donanım artılarına, motorun 1 adım önde oluşuna, Mercedes markasına ve son olarak TASARIMININ bana göre daha iyi olmasına 9.000 TL farkı göze aldım. Gerisi benim için önemli değil. :)

Bu arada Audi için manuel aynı donanımlarda araç için Doğuş indirimli 104.000 TL fiyat aldım. Bu yüzden bana göre fiyat/donanım/sunulan orantısında Mercedes beni tatmin ediyor ve kaliteli.

Sizede kazsız belasız günler diliyorum :)

Sevgiler.

bugün 200ü gördüm devir bu bandda 3400 idi. seçtiğim şanzımandan diyorum. sert diyenleri eleştiriyorum. alçaltılmış konfor suspansiyon bmw'den 1 adım önde. fakat kasa hakikaten ağır kalıyor. 1460 kg az bir ağırlık değil hele birde eco düğmesi açıksa. %25 şehir içi gerisi otoban 120 en fazla hız ile ortalama tüketimim 4.4 diyordu.. bence başarılı.

Bu objektif ve güzel yoruma katılıyorum ve teşekkür ediyorum.

Niyeti bozuk kesimler belki biraz sıkılırda giderler buralardan...

• quote:

Orijinalden alıntı: vdiyar

quote:

Orijinalden alıntı: saitbugay

Şükrü Bey Merhaba,

Ön ve Arka Kırmızı Çıta'nın parça numaraları elinizde var mı ? Ben orjinal ön diamond ızgarayı dün taktırdım. Takmak için ön tamponu komple çıkarmak zorunda kaldılar. Bu arada öndeki mercedes yıldızı öyle sadece görüntü değil. Tamamen elektronik bir parça. Sanırım güvenlik ve yolla ilgili uyarılar veren sistemin beyni orada.

a250 ön difüzör'ün resmi var mı sizde merak ettim ? Farkı ayırt edemedim

Saygılar

Sait Bey merhaba, diamond grill haliyle fotoğraf paylaşabilirseniz çok seviniriz.

Selamlar
    Veli.

Alıntıları Göster
    Selamlar,

w176'lar için RaceChip'e alternatif bir ürün Techworld. Aşağıdaki videoda A200 üzerindeki montajı ve dyno sonuçları yer alıyor. 319 Nm, 191 PS. Neticede hemen hemen A250 2.0 değerlerini yakalamışlar ilgilenenler olabilir.

İyi seyirler.

http://www.youtube.com/watch?v=hy40bZ3Rygo

• quote:

Selamlar,

w176'lar için RaceChip'e alternatif bir ürün Techworld. Aşağıdaki videoda A200 üzerindeki montajı ve dyno sonuçları yer alıyor. 319 Nm, 191 PS. Neticede hemen hemen A250 2.0 değerlerini yakalamışlar ilgilenenler olabilir.

İyi seyirler.

İleride yapacak olduğum ilk şey, geçmiş sayfalarda paylaşmıştım Veli bey, Ultimate modelini alıp, denemek istiyorum. ISTOÇ da racechip TR distübütörü, beğenmedinizde %100 para iadesi ile deneme yapmanıza müsaade ederek satış yapıyor. Kafamdaki elektronik iyileştirmeleri bitirince ilk yapacak olduğum şey :D

Video ve bilgi için teşekkür ederim.

• quote:

Rica ederim. İyiki yazımı alıntılamışsınız. Yoksa yazınızın hiçbir anlamı olmayackamış. En azından paylaşım 1 kez daha paylaşılmış oldu.

Niyeti düzeltip ondan sonra gerçek yaşanmışlarla karşıma geçince bence.

Atıp tutma ile bu işler olmuyor.

Sevgiler.

Merhaba, Burak bey, son yazdıklarınızı okudum da, aynen dediğim gibi, herkes forumda ilk geldiği günkü gibi paylaşımlarına devam ederken, sizin tek amacınız düşen seviyeniz ile birlikte insanlara saldırmak, lütfen bırakın ve sadece arabanızı sürün. Bizleri günü birlik buraya gelip A klasa saldıranlar ile karşılaştırıyorsunuz. Buradaki her araç sahibi sizin ile birlikte arabasına yüksek tutarlar ödemişlar, yani forumda sadece siz 90 bin tl gibi rakama araba alıp kullanan biri değilsiniz. Her üye aracının resimlerini, plakalarını, araçlara yaptıkları modları paylaştı, siz hala inatla bu A klas mükemmel ötesi ve hiç bir kusuru yok, var olanda beyan edilemez, saklanmalı edasındasınız. Bizler sayfayı kirletmeye çalışan, post kasan 17 yaşında bebeler değiliz. Bunu aklımızın bir kenarına not düşelim lütfen.

Şimdi asıl cevabımıza gelelim, burada kimse atıp tutmuyor, kişi karşısındakini kendi gibi bilirmiş, ben nasıl düne kadar sizin yazılarınızı okuyup, not ediyor ve dikkate alıyorduysam ve ciddi anlamda saygı duyuyorduysam, sizinde öyle olmanız lazımdı, siz atıp tutuyor ve yalan söylüyorsanız karşınında o şekilde olduğunu düşünürünüz ve buda gayet doğaldır.

İkinci paragrafta demek istediniz şey ise, zaten mesajlarınızda düşen seviyenin en alt noktalara geldiğinin kanıtı olmuş, atıp tutma konusunda üstünüze tanımıyorum. Ayrıca o ÇÖP yazıyı alıntıladım ki, nasıl saçma bir dolu yazı yazıyormuş BUrak bey, geride kalmasın istedim.

Saygılarım sizin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsirugi -- 8 Temmuz 2013; 16:58:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tsirugi

quote:

Rica ederim. İyiki yazımı alıntılamışsınız. Yoksa yazınızın hiçbir anlamı olmayackamış. En azından paylaşım 1 kez daha paylaşılmış oldu.

Sevgiler.

Merhaba, Burak bey, son yazdıklarınızı okudum da, aynen dediğim gibi, herkes forumda ilk geldiği günkü gibi paylaşımlarına devam ederken, sizin tek amacınız düşen seviyeniz ile birlikte insanlara saldırmak, lütfen bırakın ve sadece arabanızı sürün. Bizleri günü birlik buraya gelip A klasa saldıranlar ile karşılaştırıyorsunuz. Buradaki her araç sahibi sizin ile birlikte arabasına yüksek tutarlar ödemişlar, yani forumda sadece siz 90 bin tl gibi rakama araba alıp kullanan biri değilsiniz. Her üye aracının resimlerini, plakalarını, araçlara yaptıkları modları paylaştı, siz hala inatla bu A klas mükemmel ötesi ve hiç bir kusuru yok, var olanda beyan edilemez, saklanmalı edasındasınız. Bizler sayfayı kirletmeye çalışan, post kasan 17 yaşında bebeler değiliz. Bunu aklımızın bir kenarına not düşelim lütfen.

Şimdi asıl cevabımıza gelelim, burada kimse atıp tutmuyor, kişi karşısındakini kendi gibi bilirmiş, ben nasıl düne kadar sizin yazılarınızı okuyup, not ediyor ve dikkate alıyorduysam ve ciddi anlamda saygı duyuyorduysam, sizinde öyle olmanız lazımdı, siz atıp tutuyor ve yalan söylüyorsanız karşınında o şekilde olduğunu düşünürünüz ve buda gayet doğaldır.

İkinci paragrafta demek istediniz şey ise, zaten mesajlarınızda düşen seviyenin en alt noktalara geldiğinin kanıtı olmuş, atıp tutma konusunda üstünüze tanımıyorum. Ayrıca o ÇÖP yazıyı alıntıladım ki, nasıl saçma bir dolu yazı yazıyormuş BUrak bey, geride kalmasın istedim.

Saygılarım sizin...

Klavyene sağlık kardeşim...

• quote:

Orijinalden alıntı: sukru52

quote:

Selamlar,

İyi seyirler.

İleride yapacak olduğum ilk şey, geçmiş sayfalarda paylaşmıştım Veli bey, Ultimate modelini alıp, denemek istiyorum. ISTOÇ da racechip TR distübütörü, beğenmedinizde %100 para iadesi ile deneme yapmanıza müsaade ederek satış yapıyor. Kafamdaki elektronik iyileştirmeleri bitirince ilk yapacak olduğum şey :D

Rica ederim Şükrü Bey, racechip'i deneyerek tecrübe etme işine çok şaşırdım. Aslında olması gerekende budur , 1 ay kadar zamanım kaldı mutlaka deneyeceğim.

Teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

Selamlar,

İyi seyirler.

Rica ederim Şükrü Bey, racechip'i deneyerek tecrübe etme işine çok şaşırdım. Aslında olması gerekende budur , 1 ay kadar zamanım kaldı mutlaka deneyeceğim.

Teşekkürler.

Arkadaşın çok ilgili olduğundan bahsettiler, çokda güvenilir esnaflarmış, %100 para iadesi olması çok güzel olduğundan kafamda direk Racechip markası yerini aldı, ayrıca şaşırılacak olan fiyatlarında RACECHIP almanya sitesi ile paralel seyretmesi ve aynı olması. 1 Euro fark yok, almanya dan almak yerine direk TR den almak çok avantajlı olacak

• MB A200 Amg Gece Paketi, P.Sunroof, Eşya Gözü Paketli Aracimin Siparişini Yarin Veriyorum.

Tek merakim litre hesabini bilmediğim için
    30 Tl kaç km giderim?
    100TL kaç km giderim?
    Ayrica çok yakiyomu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onuremreçağlar

MB A200 Amg Gece Paketi, P.Sunroof, Eşya Gözü Paketli Aracimin Siparişini Yarin Veriyorum.

Tek merakim litre hesabini bilmediğim için
    30 Tl kaç km giderim?
    100TL kaç km giderim?
    Ayrica çok yakiyomu?

Arabayı nasıl kullanıyorsunuz , o önemli , 7 ileri otomatik vites sikistirmadiginizda sizi üzmez .

1. İstanbul icinde 30 km/h ortalama hız ile 7.5 lt/100 km yakarsınız , zorlamadan kullanırsanız .

2. 100 tl ile 250 km falan gidersiniz.

Aracınız hayırlı olsun , inşallah tez zamanda gelir , benim araçta A200 AMG , sizi üzmez , bastığınızda yaktığını inkar etmeyen bir arac , tekrar güle güle kullanın , pişman olmayacağınız bir motor ve kasa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukru52 -- 8 Temmuz 2013; 21:01:40 >
  • Ailem dizelci ve sert kullanirim araci :) ailemi ikna etmem gerekiyo VW 1.6 TDI DSg vardi onun gibi yakiyo dedim anca öyle ikna oldular :)

Amin cümlemize kaza bela vermesin arabami dört gözle bekliyorum ne zaman fabrikada yapmaya başlarlar ne zaman çikar acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onuremreçağlar -- 8 Temmuz 2013; 21:23:53 >
  • obivan77 O kullanıcısına yanıt
    A-CLASS

Şu an yaptırmak istediğim 2 şey var. Ön ve arka tampon kırmızı çıtalar ( Şükrü Bey amg'ler için yok dedi ama orjnal olmasa da yaptırmayı düşünüyorum ) ve ön tampon kaşı.

Saygılar

A-CLASS

• quote:

A-CLASS

Şu an yaptırmak istediğim 2 şey var. Ön ve arka tampon kırmızı çıtalar ( Şükrü Bey amg'ler için yok dedi ama orjnal olmasa da yaptırmayı düşünüyorum ) ve ön tampon kaşı.

Saygılar

A-CLASS

Merhaba ,

Panjur süper hatta efsane , arabaya cok yakışıyor , güle güle binin .

Ben AMG ye yok demedim ama , AMG nin difizurleri farklı değişmeden olmuyormuş , bu kırmızı çıtaların yapışacağı hat AMG on ve arka difuzorde yok maalesef . Gülsoy yedek parçanın verdigi bilgi bu , hatta gulsoyda bir adet metalik dag grisi arac her şeyi ile a250 sport yapilmis , jantlar dahil :) Gülsoy bu konuda tecrübeli baya , onların verdigi bilgi bu yonde , ancak yarın tekrar soracağım konuyu , kesin teyid alacağım .

Tekrar güle güle kullanın , cok beğendim ...

• quote:

Ailem dizelci ve sert kullanirim araci :) ailemi ikna etmem gerekiyo VW 1.6 TDI DSg vardi onun gibi yakiyo dedim anca öyle ikna oldular :)

Amin cümlemize kaza bela vermesin arabami dört gözle bekliyorum ne zaman fabrikada yapmaya başlarlar ne zaman çikar acaba

Yakıt ta yanına yaklaşmazsiniz bile , o yüzden en az %50 fazla yakıt parası harcamayı gözden çıkartın , a200 o homurtusu ile size cok dip gaz yaptırır :)

Aracın üretime girişi bayının kotasına göre değişiyor, üretim girdikten sonra 2 ayınız var .

Tekrar hayırlı olsun .

• quote:

quote:

A-CLASS

Saygılar

A-CLASS

Merhaba ,

Panjur süper hatta efsane , arabaya cok yakışıyor , güle güle binin .

Ben AMG ye yok demedim ama , AMG nin difizurleri farklı değişmeden olmuyormuş , bu kırmızı çıtaların yapışacağı hat AMG on ve arka difuzorde yok maalesef . Gülsoy yedek parçanın verdigi bilgi bu , hatta gulsoyda bir adet metalik dag grisi arac her şeyi ile a250 sport yapilmis , jantlar dahil :) Gülsoy bu konuda tecrübeli baya , onların verdigi bilgi bu yonde , ancak yarın tekrar soracağım konuyu , kesin teyid alacağım .

Tekrar güle güle kullanın , cok beğendim ...

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim Şükrü Bey.

Herkese problemsiz, kazasız , keyifli sürüşler

Saygılar

• quote:

quote:

Ailem dizelci ve sert kullanirim araci :) ailemi ikna etmem gerekiyo VW 1.6 TDI DSg vardi onun gibi yakiyo dedim anca öyle ikna oldular :)

Yakıt ta yanına yaklaşmazsiniz bile , o yüzden en az %50 fazla yakıt parası harcamayı gözden çıkartın , a200 o homurtusu ile size cok dip gaz yaptırır :)

Aracın üretime girişi bayının kotasına göre değişiyor, üretim girdikten sonra 2 ayınız var .

Tekrar hayırlı olsun .

Alıntıları Göster
    Teşekkürler Alan Herkesin Araci Hayirli Uğurlu Olsun Kazasiz Belasiz Kullanmayi Nasip Etsin Allah

• quote:

Orijinalden alıntı: tsirugi

quote:

Sevgiler.

Saygılarım sizin...

Benim hangi yazımda mükkemel ötesi bu araçta hiçbirşey yazıyor?

Şimdide yalana mı başladık? Kim 17 yaşında? Yazımda yazıyor, şu sesleri alıyorum, burası olsa daha iyi diye.

Olayların başına bakarsanız gerçi tipik uygulama geçmişi unuturuz. Olayların başında bazı kesimlerin bu aracı yerip, dalga geçip alan insanları aptal yerine koyan yorumlarına şahit olduk. Madem bu kadar olgunsunuz ozaman neredeydiniz? Ben söyleyeyim o zaman o eleştirdiğiniz aracın keyfini sürüyordunuz. Boşverelim...

Ben sizin düşüncelerinize elbette saygı duyuyorum taki yalan olmadığı sürece.Yalan söylediğinizde aynı üslüpta burada insanları kandırmayın diye cevap yazarım size. Benim hiçbir niyetim yok siz ve sizin gibi arkadaşlar gibi... Ben burada şunu yaptım alın resim, şunu yaptım alın video diye gösterişte yapmıyorum. X servisine insanları yönlendirip sözde insani şeylerde yapmıyorum. Tek yaptığım bu aracı severek gerçeklei söylemek ve savunmak.

Seviyenin düştüğü de yok. Sadece bana göre paylaşımlarınız koca bir çöp, bunu söylemekte size teşekkür eden insanlar kadar normaldir.

Bende sizin ÇÖP yazınızı tekrar alıntıladım ki o değerleri ÇÖP paylaşımlara tekrar cevap vermiş oldum.

Sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak DEMİRAL -- 9 Temmuz 2013; 1:14:56 >

• ÇÖP ÇÖP , yalan yalan yalan ,

Saygısızlığa bak simdi , evet Gülsoy un sahibiyim , insanları oraya yönlendiriyorum , eziklik diz boyu. Daha bir kişiye bile o bayiye gitmesi konusunda tavsiyede bulunmadım, hele ki ettik diyelim neden rahatsız oldun , sen kendin değilmiydin servisler ile anlaşma yapmak isteyen , ben yaptım iste budamı zoruna gitti senden önce davrandık yine öyle bir şey olamadığını kendinde biliyorsun, sadece boşluk bulup vurma çabasındasın yazık vallahi, ben bana sorulduğunda ancak ve ancak Gülsoy adını kullandım burada, yoksa kimseye gidin buradan alın demişliğimiz yok. zaten yardımda bulunduğum insanlarım sadece 1 i istanbul daydı, oda mengerlerden alışverişini yaptını, diğerleri ya çevre illerden yada çok uzaktaki bayilerden araç almış arkadaşlardır. Bu şekilde bir ithamda bile bulunarak olayı nereye çekmeye çalıştığınız, amacınız ve kişiliğiniz ortadır. Yazık sadece yazık...

Demişsin ya arabaya bunuda yaptım al, arabaya bunuda yaptım ver, zaten kendi arabanı gördüğün ilk gün paylaşıma da başlayalım diye açtığın mesajı okuyanlar hatırlarlar, şmdi sen yapınca paylaşım biz yapınca hava, artislik, reklam mı oluyor, yazdıklrını unutma, biz unutmuyoruz Burak bey. Benim burada paylaşımda bulunma amacım açıktır, onda gördüğümüz eksiklikleri yazarak soruna çare aramak, yapılanlardan örnek almak, fiyat ve parça no paylaşmak vs vs gibi şeyler için varız. Burada yazılım güncellemesi bile paylatık ne için para kazanmak için mi yahu ne garip şeyler ima ediyorsun

Unutmayın kim ne yaparsa yapsın , kimse kimsye yalanci diyemez , aç oku kim kimin ile dalga gecmis hala daha o düz mantıkla bakışın değişmedi , senin 96 bin lira verdigin araca ben 115 bin tl verdim vede üstüne 10 bin tl den fazla masraf daha yaptım, biri ile dalga gecmis olsam önce kendimle dalga geçmiş olmamı ?. Tüm sayfalar boyunca günlük gelen sazanlar hariç , arac sahibi olan yada adayı olan hiç kimseyle dalga gecmedim, yaptıgı seyler kotu bile olsa hoşuma gitmese bile , eksik gördüğümü yorumlayıp güle güle bin dedim zaten aksi dusunulemez , hiç bir A klas sahibi ile dalga gecmedim. Her söylediğimizi açıklar, söylediklerimizi unutmaz , tutarlı , dürüst insanlarız , bana yalancı diyemezsin bunu söyleye bilme hakkın hiç bir platformda yoktur, Burak bey hele ki bunu bir metal parçası icin hiç yapmaman gerekir , Allah akıl fikir İhsan etsin senin gibi insanlara şu mübarek günlerde .

Biz kendimiz ile barışık yaşayan dürüst insanlarız dedim , gecmis mesajlarını okuduğumuzda tek amacının arabadan kar etmek oldugu , bunuda itiraf ettin zaten chevrolette böyleydi diye , maalesef gercekler acı , amacın belli , senin gibiler yüzünden başlık kirlendi amacı dışına çıktı , bir gitsen ne güzel olacak . Bir arabanın iyiliğini virajdaki hızı ile genelleyen senden ne beklenir ki zaten . Gözünü a klas hırsı bürümüş senin .

Elinde tutarlı hiç bir sey yok , asıl insanlara hakaret eden , saygisizlık yapan , yalan beyanlarla yapmadıkları şeyi onlar yerine düşünüp yapmış gibi gösteren biri varsa oda sensin .

Senin gibi birine harcadığımız zamana yazık be , neyi ispat cabasındasin bilmiyorum , ama antipati yaydığın yeter , gecmisi unutan sensin yine , resim resim diye attığın mesajlar duruyor , bizde atıyoruz iste resim resim diye tutturdun attık şimdi bunlar hava ise hava olsun ayrıca inan resimlerime bak, görürde feyz alırsın, gerçek kaliteli bir A klas nasıl olmalı görürsün, ufkunuz açılır. Şuan altımda öyle bir A klas varki hiç bir yerinden ses gelmiyor (MÜZİKTE AÇMIYORUM HA ) , multimedyası tamda istediğim gibi, en üst düzey, internete bile giriyor, o gün yazdığım 16 eksiklikten sadece 2-3 adet kaldı, kafamdaki projelerim bitince sanırım senin hayallerinde düşlediğin o efsane benim altımda olacak.... Hayırlı geceler , buda sana yeter zaten ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukru52 -- 10 Temmuz 2013; 22:14:19 >

• quote:

Saygılar

Çok şık olmuş, kazasız belasız güle güle kullanın.

Selamlar.
  • Hediyem dün geldi...
    Dandik bir ürüne hazırlamıştım kendimi ama bu kadarını bekleniyordum :) kesinlikle MB logosu taşımayı haketmiyor. MB Türkiye'den gönderildiği için markanın kalite anlayışıyla diyemeceğim ama imajıyla çelişen bu tip ürünlerin ortalıkta dolaşmaması gerekir, hele ki MB Türkiye aracılığıyla!
    A-CLASS

• quote:

Orijinalden alıntı: blnts

Hediyem dün geldi...
    Dandik bir ürüne hazırlamıştım kendimi ama bu kadarını bekleniyordum :) kesinlikle MB logosu taşımayı haketmiyor. MB Türkiye'den gönderildiği için markanın kalite anlayışıyla diyemeceğim ama imajıyla çelişen bu tip ürünlerin ortalıkta dolaşmaması gerekir, hele ki MB Türkiye aracılığıyla!
    A-CLASS

Keske sorsaydınız , bende aynısından aldım ve çöp ötesi , hatta aynısını baumax ta 19,99 dan satılık görünce bir moralim bozuldu anlatamam

Biz bunu görmüştük keske kartvizit ve cüzdanı deneseydiniz...

Olsun güle güle kullanın , sonra bir hediye daha alacaksınız ...

Grsrz

• 
Sayfa: önceki 122123124125126
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.