Şimdi Ara

A.C. Milan Taraftar Köşesi #SempreMilan (218. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.156
Cevap
20
Favori
255.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 216217218219220
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @Maximum_Carnage Lodi Cataniadaki yasli oyuncu degil mi? Deep lying playmaker olarak oynuyor hani. Yasli dedim de, simdi baktim 28mis. yinede bu ay 29 olacakmis. İnter macinda 1-2 kez denk geldim. Topu iyi kullaniyor,Onun disindan bir özelliği yok. Catania gibilerin büyük oyuncusu iste. Milana yaramaz.

Hocam Milan micoach elite sistemi kullaniyor. Bu sistem oyuncu yetismesinde devrim olarak bakiliyor. Bu konuda sizler ne düsünüyorsunuz?
  • @Jagaciak24 El Shaarwy konusunda katiliyorum. Fiziği konusunda güclenmesi kesinlikle sart. Cok hizli güclenirsede 1e 1de durdurmak cok zor olur. Niangta son vurus yok. Lakin sorunu vurus tekniği Calimdan sonra topa vuracak gücü hala yüksek seviyede var, bu da sorunun vurus tekniği olduğunu gösteriyor. Sutlarida cok sert. Yakinda bir direk kirarsa sasirmam. Sorunu vurus tekniği.
  • Verratti'de potansiyel var da fizik olayına ben de katılıyorum. O bölge için, nasıl desem, biraz ufak tefek. İzlediğim PSG maçlarında da maçın belli bir kısmından sonra genellikle oyundan çıkarıldığı olmuştu, o konularda gelişebildiği kadar gelişmesi gerek. Bir de Serie B'den direkt Ligue 1'e gitmese, Serie A'da belli bir süre oynasa kendi gelişimi açısından çok daha iyi olabilirdi. Ne olursa olsun Ligue 1'in durumu malum. Aslında PSG'deyken takip etmek yerine Pescara'dan alsaydık diyoruz da, bonservisi 13 milyon bizim için büyük para, ve riskli, PSG bu risklere rahatlıkla girebilir ancak Milan veya Juventus değil. Hatırladığım kadarıyla Juventus da bu bonservisi fazla bulmuştu. Juventus demişken sanıyorsam Verratti de Juventus taraftarı, Roma veya Milan'la adı çıktı ama İtalya'ya dönerse forma giymek istediği takımın Juventus olduğu söyleniyor, Pirlo'nun da büyük bir hayranı.

Lodi Catania'daki evet. Aslında yaşlı da denebilir, 84 doğumlu, 28 yaşında, gençleşme peşinde olan ve başkanı '23 yaşın üstünde futbolcu almayacağız' diyen bir kulübün hedeflerine zıt duruyor. Uzun süredir adı Milan'la sık geçiyor, orta sahası Montolivo dışında top kullanma açısından kıt sayılabilecek oyunculardan kurulu bir Milan'a göre Lodi bence de topu iyi kullanıyor+duran top özelliğine de sahip ancak pek de Milan klasında olduğu söylenemez, evet kenarda Flamini'nin durmasından iyidir ancak gelmese niye gelmedi diye sorgulanacak bir adam değil. Catania pek de bırakmak istiyora benzemiyor, Genoa'nın Kucka'ya yaptığı gibi abarttıkça abartıyorlar zaten.

Micoach Elite konusunda söylenenler, beklenenler umut verici ama nasıl sonuç vereceği önemli. Milan bu sistemi kullanan ilk ve yanılmıyorsam tek büyük kulüp şu anda; futbolcuyu takip etme ve sahada eksiğini/fazlasını görmek, ona göre bir çalışmaya yoğunlaşmak, oyuncuyu daha iyi bir hale getirebilmek açısından kulağa hoş geliyor. Milan Lab ile bir araya da gelince de söylenenler kadar iyi sonuçlar verebilir belki de. Bakalım, daha taze denecek bir geçmişe sahip.

25 dakika kadar sonra; Genoa-Milan:

Genoa (3-5-1-1) – Davide Ballardini

Sébastien Frey; Andreas Granqvist, Daniele Portanova, Emiliano Moretti; Mattia Cassani, Cesare Bovo, Dániel Tőzsér, Juan Manuel Vargas, Luca Antonelli; Andrea Bertolacci; Marco Borriello.

AC Milan (4-3-3) – Massimiliano Allegri

Christian Abbiati; Mattia De Sciglio, Philippe Mexes, Cristian Zapata, Kevin Constant; Mathieu Flamini, Riccardo Montolivo, Sulley Muntari; Mbaye Niang, Giampaolo Pazzini, Stephan El Shaarawy.

• Pazzini sakat bir şekilde tam oyundan çıkacakken müthiş bir gol attı.
  • Pazzini, ne goldü be :) Çıktı şimdi, Balotelli oyunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maximum_Carnage -- 8 Mart 2013; 22:11:47 >
  • Niang benim adamim. Maci onun icin izliyorum.

Milan yine hucumu besleyemiyor. Flamini ve Muntari defansta iyide, hucumda cok etkisizler. Bir cok atak sayelerinde baslamadan yavasliyor.

Genoada cok sert oynuyor. Pazziniyi sakatladilar, Balotelli ve Muntaride az kalsin sakatlaniyordu. Sekmesine ragmen, harika bir gol atti.

Hakemde Genoanin 1 penaltisini es gecti, Genoali bir oyuncununda kirmizisini da.
  • italya ligi iyi hosta temposunun düsük olmasina hic isinamadim.
  • @Maximum_Carnage Bir yerde Verrattiyle ilgili bir haber okumustum. Pirlonun idolü olduğunu söylemisti. Garip gelen su, adamin idolü Milanda 10 sene oynadi, efsane oldu. Neden Milan degilde Juventus taraftari? Genelde oyuncular kimi idol olarak görüyorsa, onun takimini tutuyorlar.

Tam bu mesaji yazarken direk sesi geldi.
  • Balotelli 2-0
    Assist:Zapata

Alti pasta Niang mi vardi, keske ona verseydi. Bos kaleye atardi.
  • Constant atildi. Tepkisi hala devam ediyor. Tepkiside hakli. Adamlar basindan beri sakatlamaya oynuyorlar. Hala da 11 kisiler.
  • Constant'a haksız bir kart çıktı asıl kırmızı görmesi gereken o hareketten sonra Bovo'ydu.
  • juventus bu hafta yenilirse şampiyonluk için ufakta olsa bi şansımız olabilir
  • Bu maçı almamız iyi oldu.
    Son dönemde formun zirvelerine ulaştık.
    Barça maçı öncesi de iyi moral depoluyor takım.
    2-0'ın rövanşında umarım saçma bişeyler yapmayız da zorlanıcak olsak bile tur atlamayı başarırız.
    Takıma güvenim tam. Bu sezonki bu geri dönüşümüz gerçekten gelecek için çok umut vaadeden bi durum.
    Yapılacak bi kaç tane daha yerinde takviye ile, 2 sene içinde Milan eski gücüne kesinlike kavuşacaktır.
  • Milanin gecen seneden tek kaybi Thiago Silva. Adam büyük stoperdi. Dikkat ettiyseniz, ibrahimovic nereden gittiyse, o takim Clyi kazandi. Kalipli ve birazda cabuk bir stoper karsisinda, birde oyunun temposu yüksek olursa, İbrahimovic bocaliyor. Bu dediğim cl icin gecerli.

İbrahimovic kalsa Milan clyi alamazdi. Yeniden yapilanmaya gittiler. Bu doğruydu. Neden derseniz, dünyada futbol total futbol ilkelerine göre yeniden yapilaniyor. Barcelonayi yenmek istiyorsaniz, ennde sonunda yapacağinizz bu. Bayern bunu yapti, simdide Milan yapiyor. 2 takimda kendi futbol yapilarina göre total futbolu sekillendirip, yeniden yapilandilar yada yapilaniyorlar. Bayern yaptiğinin aynisini simdi Milan uyguluyor!
  • Benzer bir kalıbı geçen gün ben de sarf etmiştim. Hazır denk gelmiş oldu. Silva bir kenara, ancak Ibrahimovic'in gidişiyle Milan bence çok bir şey kaybetmedi. Takımın tıkandığı vakit onun kilit açabildiği anları ve yerel liglerde karşılaşılan takımlara karşı başarısını/olumlu etkisini görmezden gelemeyiz, ona eyvallah da, Ibrahimovic'li bir takım Şampiyonlar Ligi'ne çıktığı vakit işler zorlaşıyor, durum aksine dönüyor. En azından artık sahada birbiriyle daha uyumlu, daha göze hoş gelen top oynayan bir Milan var, -ilerde Ibrahimovic'in olduğu takımların ister istemez ona bağımlı kalması durumu yadsınamaz, sorumsuzlukları da cabası, bağımlılık olayına bu sezonki PSG de örnek- oyuncular top ayaklarındayken gözünü onların üstüne dikmiş, olumlu/olumsuz hareketlerinde ona bağırıp çağıran veya gerekli gereksiz pas isteyen birinin baskısını hissetmiyorlar. El Shaarawy 'nin bu sezonki çıkışında, parıldamasında en büyük etkenlerden biri de Ibrahimovic'in artık olmaması. Bir cümle evvel bahsetmek istediğim şeyden El Shaarawy de bu sezonki bir röportajında söz etmişti:

quote:

“To tell you the truth, it was never easy playing with Ibrahimovic. You have to know how to handle him," he said. "Really, what you needed to do was just pass him the ball, or else he'd scream at you, or just play tricks on you afterwards.”

Genoa maçındaki sakatlıklardan Pazzini'nin çok büyük ihtimalle Barcelona maçı kadrosunda olamayacağı söyleniyordu, az evvel netleşen Barcelona maçı kadrosuna da alınmadı, Allegri'nin Barcelona maçına Boateng-Niang-El Shaarawy ileri üçlüsüyle çıkmasının muhtemel olduğu haberleri var.

Bu arada Barcelona cephesinde Xavi, o da ilk Milan maçıyla ilgili çok talihsiz bir demeç vermiş; Milan'ın ilk maçta şanslı olduğunu, atak yapmayı bile düşünmediklerini, rövanş için iyimser olduğunu ve ilk 15-20 dakikada golü bulmayı denemek zorunda olduklarını söylemiş. Zannedersem ilk maçı izlemiş insanlar için böyle bir demecin üstüne söylenebilecek başka bir şey daha yok? Buna ek olarak bir süredir Alba ve Iniesta'nın da demeçleri, hepsi Milan rövanşını doğal olarak tek çıkış noktası görüyor ve bazıları neredeyse eleyeceklerinden eminler, Milan'ın Salı gecesi Camp Nou'dan sağ salim, tur atlamış bir biçimde çıkmasını çok istiyorum.

• Napoli'nin bugün kaybetmesiyle Milan'la arasındaki puan farkı 2'ye düştü. Milan eğer bu çıkışını sürdürürse ligi 2. sırada bitirir.
  • Acik oluyum, Barcelona karsisinda Milanin isi cok zor. Camp Nou Sansirodan uzun ve daha genis. Barcelona bos alan vermemek daha zor olacak. Tahminin Barça, Alexis, Pedro ve Villa(3ünden 2si)yi oynatip, sahayi enlemesine kullanip, Messiyi rahatlatmak isteyecek. Milanin ilk maca göre, cok daha iyi oynamasi sart. Hata yapma, özellikle ilk golü erken yeme gibi lüksleriniz yok. Aksine golde atmak sart. Pazzini iyi top tutuyor lakin Niang kontra atak futboluna daha yatkin. Busquests, Pique ve Puyol ağir adamlar. Niang cok tehlike yaratir.

Barcelonali oyunculari hep ayni. Yenilgiyi kabul edemiyolar. Hic bir sey bulamayinca zemini suclarlar. Milan aslanlar gibi oynadi, 3-4üde bulabilirdi. İnsan utanir, kaleyi tutan sutun bile yokken böyle konusmaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlcyoneAlex -- 10 Mart 2013; 19:10:16 >
  • Barcelona taraftarı olarak net bir şekilde söylüyorum, maç sonucu: 0-1.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaban arısı

Barcelona taraftarı olarak net bir şekilde söylüyorum, maç sonucu: 0-1.

Totem mi yapiyorsun yoksa rüya mi gördün?(Genelde totem yapan ve rüya görenler böyle iddaalarda bulunuyorlarda) Yoksa bir nedeni mi var? Neden böyle düsünüyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: iloveTheaqueen

quote:

Orijinalden alıntı: yaban arısı

Barcelona taraftarı olarak net bir şekilde söylüyorum, maç sonucu: 0-1.

Totem mi yapiyorsun yoksa rüya mi gördün?(Genelde totem yapan ve rüya görenler böyle iddaalarda bulunuyorlarda) Yoksa bir nedeni mi var? Neden böyle düsünüyorsun?

1. dediginin biraz etkisi var ama Barca beceriksiz, ilk 30 dk yuklenip yuklenip atamayacak, sonra Milan ilk kontradan golu bulacak, Barca nin moral sifira inecek, tempo dusecek ve kalan 55-60 dk Barca nin paslariyla gececek. Atamayana atarlar olayi yani. Klasik Barca sanssizligi ve beceriksizligi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 216217218219220
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.