Şimdi Ara

** 99TL ** Egreat Eg-R6B (DTS-MA, TRUE-HD, 7+1, 500Mhz Cpu, 3D, 1080P) (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.969
Cevap
4
Favori
123.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tcmb

quote:

Orijinalden alıntı: popcornhour
    quote:

@popcornhour, resetleme hakkında yorum yapmadın? Bu arada dün izlerken hiç sorun çıkmadı mesela.

Bizde 1-2 tane video'da o soruna benzer sorun çıkarmıştı.
    O videoları silince bir daha sorun yaşamadık.
    Sizin bütün videoları çalıştırırken mi sorun çıkarıyor yoksa belirli dosyalarda mı ?

USB den takınca HDD leri (her iki 3,5" ve 2,5" te de yapıyor) tarama yaparken ben dosya yöneticisine geçiyorum. Orayı seçince klasörlere geliyor. Klasörler arasında gezinti yaparken resetliyor cihaz kendini. Daha önce de demiştim film izlerken yapmadı hiç.

Aynı şeyi bir kaç defa denedim , herhangi bir sorun yok.
    Cihazı nereden aldınız ?

• Merhaba,

Bir soruda benden gelsin.
    Cihazı yaklaşık 10 gün hiç kullanmadım. Cumartesi akşamı açtığımda ilk ekrandaki Egreat yazılı siyah ekranda beklemeye başladı. Kapatıp açtım, fişini çıkardım taktım, HDD li ve HDD olmadan tekrar tekrar denedim ama bu ekranda böylece kaldı.
    Bir süre bu şekilde açılabilir ümidiyle bekledim ama ne kadar beklesemde açılmadı.
    Yatmadan bir defa denemek istedim ve o denememde ilk açılıştaki siyah ekranı geçti ve cihaz açıldı.

Pazar günü tekrar film izlemek istediğimde gene aynı sorunu yaşadım.
    Kapadım açtım gene düzeldi.

Gün içinde bir kaç defa daha bu sorunu yaşadım.

Cihazdaki sorun ne olabilir, teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nzmslv

Merhaba,

Cihazı yaklaşık 10 gün hiç kullanmadım. Cumartesi akşamı açtığımda ilk ekrandaki Egreat yazılı siyah ekranda beklemeye başladı. Kapatıp açtım, fişini çıkardım taktım, HDD li ve HDD olmadan tekrar tekrar denedim ama bu ekranda böylece kaldı.
    Bir süre bu şekilde açılabilir ümidiyle bekledim ama ne kadar beklesemde açılmadı.
    Yatmadan bir defa denemek istedim ve o denememde ilk açılıştaki siyah ekranı geçti ve cihaz açıldı.

Cihazı hangi kablo ile tv'ye bağlıyorsunuz ?
    Video çıkış ayarlarınız ne şekilde ?
    Bu genelde uyumsuz video yapılandırmasından , kablo sorunundan ve cihaz arızasından yapar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocen76 -- 18 Nisan 2011; 14:45:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ocen76

quote:

Orijinalden alıntı: nzmslv

Merhaba,

Cihazı hangi kablo ile tv'ye bağlıyorsunuz ?
    Video çıkış ayarlarınız ne şekilde ?

HDMI ile bağlı. Video ayarları derken, cihazı o ekrandan geçip açamadığımdan bir ayar yapamıyorum.
    TV nin ayarlarda da sorun olmadığını düşünüyorum çünkü Egreat yazılı ilk siyah ekran geliyor ve orada donup kalıyor.

• Orijinalden alıntı: popcornhour

USB den takınca HDD leri (her iki 3,5" ve 2,5" te de yapıyor) tarama yaparken ben dosya yöneticisine geçiyorum. Orayı seçince klasörlere geliyor. Klasörler arasında gezinti yaparken resetliyor cihaz kendini. Daha önce de demiştim film izlerken yapmadı hiç.

Aynı şeyi bir kaç defa denedim , herhangi bir sorun yok.
    Cihazı nereden aldınız ?

Her film seyretmek için açtığımızda yapmıyor. Dün hiç resetlemeden izledik. Bursa dan forumdan bir arkadaş alıp bana gönderdi. Bence önemli birşey değil gibi duruyor ve şu haliyle dert etmiyorum. Ancak 5-6 ay sonra daha büyük bir soruna geçiş yapar diye korkuyorum.
  • nzmslv , yazılım kurtarma yapmayı biliyormusun ?
    tcmb , dert etme ileride sorun yapsa bile cihazın garantisi var.
  • quote:

nzmslv , yazılım kurtarma yapmayı biliyormusun ?
    tcmb , dert etme ileride sorun yapsa bile cihazın garantisi var.

Maalesef bilmiyorum :)
  • quote:

http://netload.in/dateitWIOOndlcF/R6B_1.0.1.11.rar.htm adresindeki dosyayı indir.
    Rar'dan çıkarıp flashdiskin kök dizinine ( root ) çıkar.
    Flashdiski R6B'ye kapalı iken ( elektrikte iken ) tak.
    Daha sonra R6B'nin sağ yandaki reset yerine basılı tut. ( 5-6 saniye )
    Elinizi reset butonundan çekmeden cihazı kumandasından açın.
    Kumandadan açtıktan sonra 5-6 saniye daha reset butonuna basılı tutun ve elinizi reset'ten çekin.
    Cihaz otomatik yazılım kurtarmaya başlayacak ve işlem bitince kendini kapatıp açacaktır.
    Cihaz açınca menü ayarlarınızı yapılandırın ve kullanmaya başlayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancak Bilgisayar -- 18 Nisan 2011; 16:50:12 >

• quote:

quote:

http://netload.in/dateitWIOOndlcF/R6B_1.0.1.11.rar.htm adresindeki dosyayı indir.
    Kumandadan açtıktan sonra 5-6 saniye daha reset butonuna basılı tutun ve elinizi reset'ten çekin.
    Cihaz otomatik yazılım kurtarmaya başlayacak ve işlem bitince kendini kapatıp açacaktır.

Teşekkürler popcornhour,

akşama deneyeceğim. yarın tekrar bilgi vermiş olurum.

• quote:

quote:

Bu şekilde denedim ve sorun giderildi. Hatta sanki eskisinden hızlı oldu gibi hissettim.
    Teşekkürler. @popcornhour

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yalnizca

Cihazı dün elektroworld'ten aldım. elimde sadece divx filmler vardı onlarla deneme yaptım. Bir kere imzamdaki DVD-Divx playerdan çok daha üstün bir divx görüntü performansı var. Ancak bir sorunum var , ses görüntüden biraz geç geliyor. Menuden verisyon bilgisine baktım.
    Sistem: 1.0.1.10 yazıyor. Acaba bir güncelleme mi yapmam gerekiyor? Lütfen yardım.

1. Cihazın Video ve Ses çıkış ayarları ne şekilde ?
    2. Cihaza yeni beta yazılımını kurun ve öyle bir deneme yaparmısınız ?

Hocam ilgi alakanız için öncelikle teşekkürler. Cihazı HDMI üzerinden direkt TV ye bağlıyorum.
    1- Ses çıkış ayarı LPCM olarak ayarlı. LPCM Multi olarak değiştirip denediğimde durum aynıydı. RAW olarak denemedim. Video ayarlarını pek hatırlamıyorum eve dönünce bakarım.
    2- Yeni beta yazılımını yüklediğimde garanti konusunda sıkıntı yaşamam değil mi? Malum electroworld 30 gün içinde cihazın arızalanması durumunda , müşterinin mağzaya ürünü geri getirip bahsettiği arızayı/şikayeti test esnasında gösterebilirse servis raporuna gerek kalmadan ürün değişimi yapılabiliyor. Sizce yazılım yükleme denemesini yapayım mı yoksa mağazadan değişim mi isteyeyim?

Ayrıca şu meşhur kuş videolarından 40mbps olanı (en yüksek buydu) indirip cihazda denedim takıla takıla oynattı. Aynı videoyu imzamdaki tv sorunsuz oynattı. Her iki testtede aynı HDD'yi kullandım. Yüksek bitrateli videolarda Egreat'in sorunsuz olduğunu okumuştum. Bu durum benim cihazda bir donanım arızası olduğu anlamına gelir mi?

• quote:

quote:

quote:

Cihazı dün elektroworld'ten aldım. elimde sadece divx filmler vardı onlarla deneme yaptım. Bir kere imzamdaki DVD-Divx playerdan çok daha üstün bir divx görüntü performansı var. Ancak bir sorunum var , ses görüntüden biraz geç geliyor. Menuden verisyon bilgisine baktım.
    Sistem: 1.0.1.10 yazıyor. Acaba bir güncelleme mi yapmam gerekiyor? Lütfen yardım.

1. Cihazın Video ve Ses çıkış ayarları ne şekilde ?
    2. Cihaza yeni beta yazılımını kurun ve öyle bir deneme yaparmısınız ?

Hocam ilgi alakanız için öncelikle teşekkürler. Cihazı HDMI üzerinden direkt TV ye bağlıyorum.
    1- Ses çıkış ayarı LPCM olarak ayarlı. LPCM Multi olarak değiştirip denediğimde durum aynıydı. RAW olarak denemedim. Video ayarlarını pek hatırlamıyorum eve dönünce bakarım.
    2- Yeni beta yazılımını yüklediğimde garanti konusunda sıkıntı yaşamam değil mi? Malum electroworld 30 gün içinde cihazın arızalanması durumunda , müşterinin mağzaya ürünü geri getirip bahsettiği arızayı/şikayeti test esnasında gösterebilirse servis raporuna gerek kalmadan ürün değişimi yapılabiliyor. Sizce yazılım yükleme denemesini yapayım mı yoksa mağazadan değişim mi isteyeyim?

Ayrıca şu meşhur kuş videolarından 40mbps olanı (en yüksek buydu) indirip cihazda denedim takıla takıla oynattı. Aynı videoyu imzamdaki tv sorunsuz oynattı. Her iki testtede aynı HDD'yi kullandım. Yüksek bitrateli videolarda Egreat'in sorunsuz olduğunu okumuştum. Bu durum benim cihazda bir donanım arızası olduğu anlamına gelir mi?

Video çıkışını HDMI Autoya ayarla ve beta yazılımı kur öyle bir dene.
    Garanti konusunda sorun çıkmaz , merak etme.
    Bahsettiğiniz kuş belgeselini bu cihaz takılmadan oynatıyor , beta yazılımı kurduktan sonra olmassa başka bir HDD ile de denermisin.

• Bu egreat media player filmleri tam ekran gösterebiliyormu?Şu alta ve üste olan siyah bandları sevmiyorum da
  • quote:

Video çıkışını HDMI Autoya ayarla ve beta yazılımı kur öyle bir dene.
    Garanti konusunda sorun çıkmaz , merak etme.
    Bahsettiğiniz kuş belgeselini bu cihaz takılmadan oynatıyor , beta yazılımı kurduktan sonra olmassa başka bir HDD ile de denermisin.

Tamam hocam akşama denemeyi yapar buraya sonucu yazarım.
  • Dediğinizi yapabiliyorum bunda bir sorun yok.Şöyle anlatayım Tüm harf klasörleri tek tek bir filmi simgelesin.Misal ben bu 29 film klasöründen mesela 7 tanesini seçerek tek bir hamlede hedef disk/klasöre kopyalama yapmak istiyorum.Bu işlemi nasıl yapabilirim?Yani seçerek kopyalama işlemi nasıl yapılıyor?Veya yapılılabiliyor mu acaba?

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bahadirari

Dün cihaza 2 tane birden harici disk bağladım.Fakat diskler arasında çoklu (seçerek birden fazla dosya veya klasör) taşıma veya kopyalama olayını bir türlü çözemedim.Nasıl yapılacağını bilen var mı acaba?

Aslında çok basit , neden yapamadınız anlamış değilim ?
    Kopyalamak istediğiniz dosya veya klasörün üzerine gelin ve kumandadan mavi tuşa basın.
    Daha sonra Dosya yöneticisinden kopyalanacak diske ve & veya klasöre girin kumandadan Play tuşuna basın.
    Hepsi bukadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahadirari -- 19 Nisan 2011; 18:55:41 >

• Arkadaşlar bi msj da r6b nin e-sata dan güç vermediğini adaptör gerektiğini okudum usb den adaptörsüz taşınabilir disk kullanılabilir mi yoksa onda da aynı şey geçerli mi ?
  • R6b'de e-sata girişi yok ki.Cihazda 2 tane usb girişi var.Eğer medyanız 2.5 inç ise adaptöre gerek yoktur.Eğer medyanız 3.5 inç ise adaptöre gerek vardır.Ama zaten bu adaptör olayı genel bir kuraldır.Mesela bilgisayarınıza bu cihazları bağlarken yukarıda yazdığım işlem aynen geçerlidir.

quote:

Orijinalden alıntı: cesar_

Arkadaşlar bi msj da r6b nin e-sata dan güç vermediğini adaptör gerektiğini okudum usb den adaptörsüz taşınabilir disk kullanılabilir mi yoksa onda da aynı şey geçerli mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahadirari

R6b'de e-sata girişi yok ki.Cihazda 2 tane usb girişi var.Eğer medyanız 2.5 inç ise adaptöre gerek yoktur.Eğer medyanız 3.5 inç ise adaptöre gerek vardır.Ama zaten bu adaptör olayı genel bir kuraldır.Mesela bilgisayarınıza bu cihazları bağlarken yukarıda yazdığım işlem aynen geçerlidir.

quote:

Orijinalden alıntı: cesar_

Arkadaşlar bi msj da r6b nin e-sata dan güç vermediğini adaptör gerektiğini okudum usb den adaptörsüz taşınabilir disk kullanılabilir mi yoksa onda da aynı şey geçerli mi ?

Haklısınız soruyu yanlış sormuşum r6a için söylenmişti o ben r6b de usb den bağladığımız zaman adaptörsüz çalıştırır mı diye sorucaktım ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cesar_ -- 19 Nisan 2011; 19:58:02 >

• @popcornhour hocam.
    Son yazılımı yükledim menüden kontrol ettim versiyon 1.0.1.17 olarak gözüktü. Video ayarını HDMI auto yaptım. Ses ayarları LPCM olarak ayarlı. Seste gecikme devam ediyor.
  • quote:

@popcornhour hocam.
    Son yazılımı yükledim menüden kontrol ettim versiyon 1.0.1.17 olarak gözüktü. Video ayarını HDMI auto yaptım. Ses ayarları LPCM olarak ayarlı. Seste gecikme devam ediyor.

O zaman bir mkv dosyası bul ve farklı bir hdd ile de deneme yaparmısın.
    Emin değilim ama açtığın dosyalarda veya kullandığın diskte bir sıkıntı olabilir.
    R6B'de bu tip sorun şimdiye kadar hiç gelmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancak Bilgisayar -- 20 Nisan 2011; 10:54:11 >
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.