@maranello arkadaşım ağı kablolu olarak kurmuştum. daha önceden tv me bağlamak için orda duran bir ethernet kablosu vardı onu bağlayarak yaptım. açıkçası şimdilik kablosuz bağlantı düşünmüyorum. ancak ftp den dosya indirmek gibi bir ütopyayı başarabilirsem o zaman gerekebilir
pürlem NBOX'u bilmiyorum ama R6 işini rahat görür.
Daha önce çözünürlük ayarlarında 1080p vardı diye hatırlıyorum fakat şimdi görünmüyor. Seçeneklerde 480p, 720p ve 1080i var. Bu konuda bilgisi olan arkadaşımız var mı?
HDMI Auto ve 1080P seçenekleri de var , diye biliyorum. Sanırım siz kumandadan TVMODE tuşuna bastınız ve oradaki değerler hızlı mode değişim değerleri. Siz ayarlar bölümünden bütün çıkış seçeneklerine ulaşabilirsiniz.
1080p var arkadaşlar, şuan ilk filmimi izlemeye gidiyorum.. :)
Video ayarlarında DNR'yi kapatınca 1080p seçeneği geldi. Bu arada cihazın fişini çekseniz bile yarıda bıraktığınız filme daha sonra devam edebiliyorsunuz, çok güzel bir özellik.
quote:
Orijinalden alıntı: enfarktus
Video ayarlarında DNR'yi kapatınca 1080p seçeneği geldi. Bu arada cihazın fişini çekseniz bile yarıda bıraktığınız filme daha sonra devam edebiliyorsunuz, çok güzel bir özellik.
anlayamadım,
bu arada ben düşük kalite bir avi dosyası sanırım. film izliyorum yalnız en fazla 2x hızında gidiyor. ve ileri satılmıyor ortadaki tuşlardan. onlara basıldığında yukarda çarpı işareti oluyo şimdi filmi başa aldık yanlışlıkla. 1 saatlik kısmını 2x ile mi tekrar geçireceğiz, yokmu başka yolu ?
quote:
Orijinalden alıntı: EXe-C*
quote:
Orijinalden alıntı: enfarktus
anlayamadım,
bu arada ben düşük kalite bir avi dosyası sanırım. film izliyorum yalnız en fazla 2x hızında gidiyor. ve ileri satılmıyor ortadaki tuşlardan. onlara basıldığında yukarda çarpı işareti oluyo şimdi filmi başa aldık yanlışlıkla. 1 saatlik kısmını 2x ile mi tekrar geçireceğiz, yokmu başka yolu ?
mkv ve mts'ler de 32X'e kadar sarma mevcut , aynı zamanda time seek ile istediğiniz bir süreye geçiş yapabiliyorsunuz. Sizin açtığınız avi dosyasından olsa gerek 2X'ten ötesi çıkmıyor , time seek olayını bir denermisin ?
EXe-C*, filmi tekrar başlattığınızda kaldığı yerden devam etsin mi şeklinde bir seçenek çıkıyor. Bunun dışında kumandada time seek tuşuna basıp çıkan ekranda yön tuşlarıyla istediğiniz dakikayı seçerek ok'e basmanız yeterli.
True HD, DTS bluray iso filmde AC.RYAN pass through seçmeme rağmen sesi alamıyorum malesef. Amfim Denon 2311. Aynı sorunu yaşayan var mı?
Biraz önce kurdum.Takır takı çalışıyor hem hdmi'dan hem de scarttan.Tavsiye edenlere teşekkürler
Merhaba,
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki Egreat R6A ve Egreat R6B versiyonlarını çok kısa süre önce inceledim ve elimde bulunan tüm media formatlarını teste tabi tuttum hem performans hem desteklediği ses formatları çok başarılı olduğunu gördüm. Bluray iso bluray rip görüntülerde Dolby Digital , Dolby Digital True HD , Dolby Digital + , DTS , DTS-HD , DTS-HD MA ses formatlarını desteklemektedir.Ancak bu formatlar için cihazın setup menüsünden audio setup menüsünde HDMI out ile SPDIF out ayarlarını RAW olarak ayarlanması gerekmektedir.Ve kullandığınız AVR'nin bu yeni ses formatlarını desteklemesi gerekmektedir.desteklemiyor ise sesi alamazsınız. gelelim cihazın performansına uzun süre hiç kapatmadan çalıştırılmasına rağmen cihaz çalışma ısısı normal değerlerde ve performansından ve dosya oynatım hızından hiç bir şey kaybetmiyor.Ekstra soğutmaya da ihtiyaç duymuyor.8GB ile 50 gb arasındaki dosyalarda hiç bir sorun olmadan ister ileri sardırıp oynatabiliyorsunuz.Networktende durum yine aynısı.Bu fiyatlarda bu ürün kapışılır bence.
Egreat Realtek işlemci seçimi yaparak bence iyi bir seçim yapmışa benziyor önceki serilere nazaran daha performanslı olarak çalışmaktadır ve stabil olmasıda büyük artısı.Yazlım desteği ile de sürekli olarak yenilikler de geleceğini temenni ediyorum.A.C.Ryan yazılımı ise çok mükemmel ve stabil çalışan bir yazılım bence Egreat R6A kullananlar yeni bir FW çıkana kadar bu yazılımda kalmalılar.
@enfarktus ve @ocen76
time seeke şimdi baktım, olmuyor, yine yasak işareti çıkıyor sol üstte. ama diğer mkv filmlerimde bu sorun yok. şimdi başka bir avi dosyası daha deneyeceğim, oda olmazsa sorun avilerde. ama öyle bir sorun olsa bilirdiniz sanırım ?
quote:
Orijinalden alıntı: giyotinberq
Biraz önce kurdum.Takır takı çalışıyor hem hdmi'dan hem de scarttan.Tavsiye edenlere teşekkürler
Hangi ürün acaba aldığınız? R6A mı R6B mi acaba?
farklı avi dosyasıyla denediğimde sorun ortadan kalktı, ilginç..
bende R6B ile aranıza katıldım ve şimdilik çok memnunum