Şimdi Ara

9950x3D vs 9800x3D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Normalde 9800x3D ve 9950x3D arasinda kalmistim. 4K Single Player oyunlarda fark olur mu? 9800x3D alip geceyim mi yoksa arada kucuk FPS farki olsa dahi en guncel islemciyi yani 9950x3D'yi almak mi mantikli? (MSI MEG X870e GODLIKE ile bir sistem kuracagim. Uzun yillar islemci ve anakart almak istemiyorum)

• Sadece oyunsa 9950x3d almanın bir anlamı yok, özellikle de 4090-5090 seviyesinde bir kart yoksa.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çekirdek sayısının artması kullanım ömrünü artırmaz

• alacağınız o anakartın fiyatına sıfır bir Astral 5080 alınıyor.. anakarta bu parayı veren bir kişinin hiç düşünmeden 9950x3d alması lazım.. ben iki işlemciyi de kullandım.. oyun içinde shader renderlayan bir sürü oyun var.. 9800x3d 8 çekirdek 16 izlek olduğu için bu tarz render ekranlarında çok bekletiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 16 Mart 2025; 20:50:42 >
  • almışken 9950x3D al geç boşver 9800x3d filan eskidi zaten.

• melihcskn M kullanıcısına yanıt

Hocam ekran kartı olarak 5090 veya 4090 alacagım. Yinede tercihiniz 9800x3d den yana mı olurdu aynı durumda ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    [SATILDI] AMD 5800X3D
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyCoDeR

almışken 9950x3D al geç boşver 9800x3d filan eskidi zaten.

Acıkcası 5-10 fps kaybedip daha fazla cekirdek ve yeni nesil bir islemci almak daha mantıklı geliyor ancak herkes oyun için 9800x3d öneriyor. Kararsız kaldım acıkcası

• SLaYeR KiNG kullanıcısına yanıt

Hocam ikisi arasında deneyimlediğiniz kadarıyla oyunlarda kaç fps fark oluyor ortalama ? valorant cs go gibi rekabetçi oyunların yanı sıra 4k da single player oyunlar oynayacağım

• Ogunoksuz2 O kullanıcısına yanıt
    Sadece oyun ise yine 9800 ve 9950 adasında bir fark göreceğini sanmasamda böyle bir bütçe varken 9950 alıp geçmek de çok anormal olmaz. Alttaki yorumda yeni nesil olarak belirtmişsin ama nesil farkı yok, aynı nesil ürünler sadece 8 çekirdek fark var(bu ekstra 8 çekirdekte 3d önbellek yok). Şahsi görüşüm bu kadar bütçeyle 10bin tl daha vermek çok zorlamaz, 9950 al geç.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4k için düz işlemci al geç.

• Para durumuna bağlı. İkisi de hemen hemen aynı performansı veriyor ama ileride oyun yanında başka bir şey yaparım dersen o zaman 9950x3D.

• Normalde 9800 yeterli ama eğer uzun vadeli güncelleme düşünülmüyorsa örneğin 5 yıl sonra bilgisayar dünyası nerelerde olacak, o gün geldiğinde güncel kalmak isteniyorsa 9950 alınabilir. Şu an için sadece güncel kalmak için performans odaklı bakıyorsak o kadar para verip 9950x3d alınmaz.

9900x3d fiyat olarak daha mantıklı olması gerekirdi. Eğer öyle bir şansımız olsaydı 9800 almak bizi uzun vade için tatmin etmeyecekse 9900x3d alınabilirdi. Ama fiyatı öyle absürt bir yerde konumlanmış ki ona o kadar para vereceğine gider üç dört daha fazla verip 9950x3d alınır. Ama bir ev kullanıcısının bir işlemciye 30 bin küsurdan fazla vermesi bu zamanda bana çok saçma geliyor. Ama işte uzun vadeli düşünüce ve gelecekte fiyatlar çok yükselirse kaygısı arafta kalmamıza neden oluyor.

Bazılarımız oyun için sadece l3 belleği önceliyor; l3 önbellek önemli ama uzun vadede daha fazla işlemci gücü isteyen oyun ve bağlı uygulamalar çıktığında 8 çekirdek psikolojimizi bozabilir. Ayrıca 9800x3d'nin fiyatı da uygun değil. Ben 24 bin lira verdikten sonra 6 7 bin lira daha fazla verip en azından 9900x3d alırım. Normalde bu kadar fazla para ona da verilmez. Her türlü karmaşa içindeyiz. AMD işlemcilerin fiyatlama politikası hiç iyi değil....

9800x3d bile çok güçlü işlemcidir. Ama bir insan 9800 değil de 9950x3d alsam mı alsam mı diye düşünüp duruyorsa en iyisi en iyi işlemciyi alıp bu azaptan kurtulması en iyi yöntemdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 23 Mart 2025; 1:3:49 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.