Şimdi Ara

990XA-UD3 SATA HDD VE SATA DVD SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sornumu özetlemek gerekirse;

Anakartı yeni aldım. bilgisayara takınca donanım değişikliğinden dolayı windowsu açmadı.Win 7 yüklü idi. Onarmaya çalıştı olmadı. Arkadaşım Hiren boot cd ile bilgilerimi kurtaracağımı söyledi. Bende laptopdan dvdye yazdırdım. Fakat DVD yi boot etmiyordu bios a baktığımda DVD rom gözükmüyordu (SATA DVD). Sadece native ide seçeneği ile dvd rom gözüküyor. Bende onu kullanarak Hiren Boot cd ile mini xp çalıştırıp bilgilerimi harici hdd ve d: ye atarak kurtardım sonra mini xp deki acronis ile önceden yedeklemiş olduğum xp yi yükledim (win7 de vardı onu okumadı)

Asıl sorunum win 7 kurmak isityorum gerçi xp istesemde aynı BIOS tan (NATIVE IDE, RAID ve ACHI var) ACHI seçip sata yı aktif ettiğimde HDD ve DVD rom gözükmüyor. Ama ACHI kısımında IDE yi seçince HDD gözüküyor (ama bilgisayar açılmıyor- formatla belki olur) DVD gözükmüyor. Sadece NATIVE IDE kısmında her ikisi gözüküyor.

İsteğim SATA hdd mi dvd rom u sata olarak win7 yüklü olarak kullanabilmek?

NOT: Win xp yüklü ike anakartın cd sini takıp driverları yükledim belki sata olarak da çalıştırır diye olmadı.

d bölümünde sürücüsünde bir sürü önemli bilgi vardır.

İşlemci: AMD P2 X4 965 BE
    DVD: Samsung

• quote:

Orijinalden alıntı: conspirator23

Arkadaşlar sornumu özetlemek gerekirse;

Anakartı yeni aldım. bilgisayara takınca donanım değişikliğinden dolayı windowsu açmadı.Win 7 yüklü idi. Onarmaya çalıştı olmadı. Arkadaşım Hiren boot cd ile bilgilerimi kurtaracağımı söyledi. Bende laptopdan dvdye yazdırdım. Fakat DVD yi boot etmiyordu bios a baktığımda DVD rom gözükmüyordu (SATA DVD). Sadece native ide seçeneği ile dvd rom gözüküyor. Bende onu kullanarak Hiren Boot cd ile mini xp çalıştırıp bilgilerimi harici hdd ve d: ye atarak kurtardım sonra mini xp deki acronis ile önceden yedeklemiş olduğum xp yi yükledim (win7 de vardı onu okumadı)

Asıl sorunum win 7 kurmak isityorum gerçi xp istesemde aynı BIOS tan (NATIVE IDE, RAID ve ACHI var) ACHI seçip sata yı aktif ettiğimde HDD ve DVD rom gözükmüyor. Ama ACHI kısımında IDE yi seçince HDD gözüküyor (ama bilgisayar açılmıyor- formatla belki olur) DVD gözükmüyor. Sadece NATIVE IDE kısmında her ikisi gözüküyor.

İsteğim SATA hdd mi dvd rom u sata olarak win7 yüklü olarak kullanabilmek?

NOT: Win xp yüklü ike anakartın cd sini takıp driverları yükledim belki sata olarak da çalıştırır diye olmadı.

d bölümünde sürücüsünde bir sürü önemli bilgi vardır.

İşlemci: AMD P2 X4 965 BE
    DVD: Samsung

Anakarttan sata girişli DVDROM'u ve içindeki Windows için öncelikle biosunuzdan IDE değil sata seçmeniz gerekli ve biosu biliyormuş gibi gereksiz yere karıştırmayın''Load optimized default''yapın sonra save exit deyip çıkın eğer format atmak istiyorsanız sisteminizin boot seçeneğinde 1. kısıma floopy seçeneğini dvd yapın veya usb den format atacaksanız usbfd yapın kaydedip save deyip çıkın sistem dvd den boot etmezse sonra dvd romunuzun sağlam olduğundan emin olun bu arada bırakın artık XP yi windows7 ye geçin ğeğer sorun yine devam ediyorsa anakartınızın hardisk ve dvd sata girişlerini değiştirin kasa usb lerini falan anakarttan sökün bazen dosya hatası veriyor sonuçları buraya yazın bakalım şimdilik.

Eğer sorun devam ediyorsa Anakartınızın sitesinden CİPSET AUDİO REALTEK SOUND BİOS gibi driverleri kullandığınız işletim sistemine uyumlu olanı indirip kurun ve tekrar deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6Clas -- 14 Ekim 2011; 11:29:30 >
    Msı B250 Gamınq m3//i5 7600//C.m 212x Evo//8x 2400 Corsair ddr4//Asus qtx 970x2 Strıx//Corsair 240 gb ssd 550/530//1 Trb Western B. 64 mb//Thermaltake 875 w//C.m 942 HafX//Logitech g502 mouse//Logitech g633 7.1 kulaklık//Logitech g103 klavye//Asus pb287q

• BIOS ta sata seçeneğini yaptığım zaman ne harddiski nede dvd yi görmüyor ki nasıl yapıcam. Olay boot önceliği ile alakalı değil. dvd rom sağlam çünk IDE olarka win 7 kurdum zaten...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6Clas -- 14 Ekim 2011; 15:39:44 >
    Msı B250 Gamınq m3//i5 7600//C.m 212x Evo//8x 2400 Corsair ddr4//Asus qtx 970x2 Strıx//Corsair 240 gb ssd 550/530//1 Trb Western B. 64 mb//Thermaltake 875 w//C.m 942 HafX//Logitech g502 mouse//Logitech g633 7.1 kulaklık//Logitech g103 klavye//Asus pb287q
  • DVD ROM sağlam diye belirttim. WIN 7 kurdum sonra driver ları kurdum. Problem olsa onları da çalıştırmaz.
    21 yıl önce açıldı
    Sata ssd öneri
    12 ay önce açıldı
    Anakartta sata hdd girişi yok
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.