Şimdi Ara

9900ks alınabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar z390 Aorus Pro ile 9600k kullanan bir arkadaşım var. Amd kesinlikle almayacağını söylüyor haliyle anakart vs satıp amd ye geçmeyecek.

Yeni 10. Nesil intel de de anakart desteği olmayacağı için z390 ile devam edecek.

Top islemci ise 9900ks ve 9900k ancak aralarında frekanstan ziyade fark var mı? Yani bios a girip all core 50x100 yapılan 9900k ile stok 9900ks arasında ısınma verimlilik slikon kalitesi vb gibi farklar var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 9900ks standart 5 ghz olabilmesi için seçme çiptir illa ki bi silikon kalite farkı olacaktır ama sıcaklıkta ve verimde farkedeceğini zannetmiyorum.9900k kf s üçü de ısınan işlemciler sağlam bir soğutucu almanız gerekir.
  • Mevcut olarak x72 360mm var elinde, her halükarda zaten ısınma sorununun olacağı aşikar ancak 5 ghz de ciddi bir değer.

• Hocam youtube da linus tech tips ve gamers nexus diye iki kanal var bu kanallar 9900ks i inceledi tamamiyle düzenbazlık yani siz base 5.00 ghz olduğuna bakmayın intelin diğer işlemcileri gibi 3.6 dan 4.7 e çıkarmak gibi 5.0 ı 6.0 yapamazsınız bildiğin 9900k ların 5.0ghz çalışan stabillerini pre-oc şeklinde satıyorlar ısıl değerlerde bunu kanıtlayacak nitelikde özellikle gamers nexunun videosuna bakmanızı öneririm.
  • 10. neslin gelmesi yakındır. 10. nesil geldiğinde güncel 9900k kullanıcılarının bir kısmı 10. nesle geçer. Onlar geçerken 2. elden temiz bir 9900k düşünülebilir. Miyadını tamamlamış sokete 4000 lira para verilmez.
  • UçamayanSüperKahraman U kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında şu şekilde işliyor bugün 9600k ilanda ve ortalama 1400 civarına alıcı buluyor 3800 liraya 9900ks var yani maliyeti 2500 lira diyebiliriz.
    Diğer yandan ise z390 aorus pro ortalama 1000 lira ediyor, haliyle 9600k ve aorus pro 2500 e geliyor. Yeni 10. Nesil ise anakart ve islemci değişecek ancak maliyeti ne olur kestirmek zor birde mevcut x72 yeni 10. Nesil islemciler ile uyumlu aparatlara sahip olacak mı onu da bilmiyoruz bu sefer x72 de elimizde kalır diye düşündük.

• STRIX S kullanıcısına yanıt
    O zaman şöyle yapın. Ucuz yollu bir b365 anakart ve 9400f alın. İdareten kullansın 10. nesil gelince bu ikisini satıp 10. nesil i7 i9'a falan geçin. i5 x400 serileri ikinci elde sizi zarara uğratmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Ayrıca intel 115x soketten kolay kolay vazgeçmez. Zaten dikkat edersen soğutucuların üstünde 115x yazar yani tüm core i serisi anakartlarla uyumlu gelir.
    Hocam elimizde zaten aktif 9600k kullanıyoruz hazir halen satışı var ve değerinde giderken satalim 9900ks bizi 10 sene götürür demiştik. Yoksa 0 dan al idareten b365 ve 9400f kullan sonra 10. Nesle geç gibi bir durum yok

• z390 Aorus Pro ile 9600k kullanan bir arkadaşına söyle 10.nesili beklesin

10.nesil çıkınca z390 Aorus Pro ile 9600k ikilisini satar olur biter
  • Onu da konuştuk araştırdık halen 14 nm +++ ile geleceği söyleniyor yani çok fersah fersah bi tdp de azalma ısınmayla ilgili iyileştirme frekansta vs uçurum beklenmiyor. Tek fark çekirdek sayısı olacak sanırım ancak 9900k nin 8/16 ile üstünden gelemeyeceği bir kart yok gibi haliyle şuan 9900k üstünü aramak yerine 7 10 nm islemcilere kadar yani tahminen 2022 sunny cove yada golden cove isimli islemcilere kadar bizi idare eder dedik. 10. Nesil 2020 de 10 nm çıkacak olsa kesinlikle ona geçiş yapabilirdik uzun vadeli olabilirdi ancak şuan için 14 nm ye yeni anakart yeni islemci yerine sadece mevcut islemciyi satıp güncellemek daha mantıklı gibi duruyor

Hocam pardon ben yanlış anlamışım 😂. O zaman 10. nesil gelsin öyle alsın 9900kyi. 10. Nesil performans verileri bir gelsin, eğer çok fark yoksa zaten 9900k fiyatları bir tık gerilemiş olur alırsınız

Yani bizim düşüncemiz tamamen intel üzerine kurulu ve 14nm için halen anakart vs yatırım yapmak istemiyoruz. Üstüne zaten 9900ks aşırı güçlü bir işlemci 7nm veya 10nm (minumum 2022) intele kadar bizi üzecegini hic sanmıyorum, sadece forumdaşlarında fikrini almak istedim.

Hocam her şey nm değildir. Intel nm değiştirmese bile işlemcileri çok farklı seviyelere çekebilen bir firma. 6700k da 14 nm, 9700k da, 9900k da. Yeni gelecek i9larin 10/20 gelme ihtimali var. Üstüne yeni nesil işlemci olacak tek çekirdek performansi vs daha iyi olacak ve biliyosunuz ki intel nesil değiştirir ama fiyat sabittir. 9900ks ve 10900k (veya her neyse) nerdeyse ayni fiyattan gelecek. 9900ks almak mantıksız. Ha ikinci elde 3k civarına getirebilirseniz, o zaman alın

• Ben 9900ks fiyatına bir sistem kurarım ama ona bile güç yetmiyor. Millette ne güzel para var
    Hocam %100 dediklerinizde haklısınız nm hersey değil tabiki ancak 7nm Amd karşısında 14 nm intelin neler yaptığı ortada halen extrem seviyede intel liderliği oyun bazında koruyor. Öyle ki Amd nin 7nm kalitesi (Tmsc) intelin 10 12nm kalitesine ancak yaklaşabilecek durumda görünüyor. Ben açıkçası 10 nm 10/20 veya 12/24 intellerden çok umutluyum, o süreye kadar da nedense ne amd ne intelde yeni anakart vs işlerine girmek istemiyorum. Hele hele 10 nm inteller ddr5 ram ve pci 4.0 ile gelirse çok çok daha heyecan verici olacak diye düşünüyorum.

• Sayfaları tek tek gezebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FooL -- 9 Aralık 2019; 20:23:16 >

• 9600k mi 1500 liradan satıp 2700e 9900kf buldum. Sağlam bi soğutucu alırsam 5.0ghz çekerim. KS modeline boşuna para kaptırmayin ya da 9900K ya da 9900KF sıfırına 3500 lira falan vermeyin. 2700e ikinci eli bulunuyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • münşi kullanıcısına yanıt
    Hocam iste tek takıldığım nokta da bu kf ve k atıyorum 1.35 de 5 ghz görüyordur diğeri 5 ghz i 1.30v de görüyordur haliyle aynı frekansta daha az ısınacak daha stabil çalışacaktır üstüne vrm lere binen yük de azalacaktır. Burda ikisinin de 5 ghz hiç bir farkı olmayacağına eminim ancak yan faktörlerden ötürü seçilmiş cpu(9900ks) alınmalı mi diye düşünüyorum

• İlla intel almayı düşünüyorsa arkadaşınız yeni nesil beklemesi daha mantıklı olur yeni nesil performans olarak daha iyi olacağı için i9 serisi komple fiyatları düşer öte yandan i9 9900k ve kf modelleri 95w tdp değerine sahipken ks modeli 127w tdp değerine sahip olduğu için biraz daha sıcak çalışacaktır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.