ayda kaç km yaparsınız bunu belirleyip tüp takılmalı mı takılmamalı mı öyle tartışılmalı.
evden okula okuldan eve 3 km birazda gezseniz günde 15-20 km yapsanız ayda 500 km falan yapar.
Benzinde 100 km de 8 lt yaksa ortalama ayda benzine (3 ytl den) 120 ytl gider.
Lpg de 100 km de 10 lt yaksa ortalama ayda lpg ye (1,5 ytl den) 75 ytl gider.
lpg yi takması işletmesi falan derken 1750 ile 2000 ytl arası para gidiyor.
38 ile 44 ay arası taktığınız lpg yi amorti edip kara geçmeye başlıyorsunuz bu hesaba göre
bende de aynı kasa var bende lpg taktım ama 14 ayda 40 bin km yapınca farkı falan düşünmüyorsunuz
Bu arada hayırlı olsun Allah kaza bela göstermesin,fotolarınıda bekliyoruz sizin canavarın
silverstar68 kardeş çok olayı çok güzel açıklamışsın öncelikle sağol.
Aslında lpg olursa insan biraz daha rahat dolşır diye düşünüyorum.
Peki çıkma taktırırsam masrafım ne olur. sizce çıkma mı yoksa sıfır mı takmak daha iyi bu konuda yardımcı olusan sevinirim kardeş...
Ayrıca dileğin için de çok sağol amin inş. Allah cümlemize kaza bela göstermesin...
@cemals1 çıkma ile sıfırı arasında büyük fiyar farkı varsa neden olmasın mantıklı görünüyor ama 100-200 ytl için se gere yok diye düşünüyorum ozaman sıfır taktırmak daha mantıklı.
Birde çıkmalar kaza yamış araçlardan yada ürünü aracından söktürmüş kişilerin olduğu için çok fazla fiyat farkı yoksa alınmaması gereken bir risk.
sonuçta sıfır aldığınızda garanti ile alıyorsunuz bir parça bozulduğunda garantiden değişiyor.
Başıma geldiği için biliyorum
Birde forumda böyle bir bölüm var lpg ile ilgili herşeyi bulabilirsiniz bir göz atsanız faydalı olur.
ewet 100-200 lira için riske girmeye değmez alıcaksanız benc sıfır alın normalde de 2000 lira ise araştırın 1750 liraya falan bi yerden de bulursanız akargoyla alın taktırın kargoya vereceğiniz miktarda zaten olsunda 20 lira sitelerden de alırsanız 150 lira üstünde de kargo bedavaya geliyo cogunda
quote:
Orjinalden alıntı: silverstar68
@cemals1 çıkma ile sıfırı arasında büyük fiyar farkı varsa neden olmasın mantıklı görünüyor ama 100-200 ytl için se gere yok diye düşünüyorum ozaman sıfır taktırmak daha mantıklı.
Birde çıkmalar kaza yamış araçlardan yada ürünü aracından söktürmüş kişilerin olduğu için çok fazla fiyat farkı yoksa alınmaması gereken bir risk.
sonuçta sıfır aldığınızda garanti ile alıyorsunuz bir parça bozulduğunda garantiden değişiyor.
Başıma geldiği için biliyorum
Birde forumda böyle bir bölüm var lpg ile ilgili herşeyi bulabilirsiniz bir göz atsanız faydalı olur.
Arkadaşım benim arabada düz sistem LPG takılı.(Toyota Corolla 1.3 Linea Terra )Çekiş düşssede o kadar bariz bir düşme yok.Ben taktırdığımda sıralı ve düz takılabildiğini söylemişlerdi bende geçen yıl BRC marka düz sistem takdırdım.Şu anda şehir içi klima açık 120-130 kuruş yakıyor.Sıralı sistem tabi ki daha iyi ama bu araçlara düz sistemde takılabiliyor.ABS lambası ise arabayı çalıştırmadan önce kontağı çevirdiğinde belli bir süre yanabilir.Ama sönmesi gerekiyor sönmez ise problem var demektir.
arkadaşlar ilginizden dolayı hepinize çok teşekkür ederim .
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme