Şimdi Ara

980M 4GB VS 980M 8GB ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, Alienware 17 R3 almayı düşünüyorum. Fakat almayı düşündüğüm modelin ekran kartı GTX 980M 4GB VRAM. Baktım ki normalde 980M'in 8GB VRAM olzn bir kartı da varmış. Sorum şu ki, 4gb olan kart ile 8gb olan ile arasında nasıl bir fark vardır? Yarı yarıya fark ettirir mi fps değerlerinde felan ve 4GB olan model alınır mı? Acer Predator Helios 300'de alabilirim hemen hemen aynı fiyata ve Predator'de GTX 1060 6GB VRAM var. Ne diyorsunuz sizce ne yapmalıyım, aynı iki kartın 4gb ile 8gb olan iki modeli arasında çok büyük farklar varmı? Yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden cevaplayan herkese çok teşekkür ederim..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Nvidia 1000 serisinde masaüstü kartları olduğu gibi laptoplara koydu. O yüzden artık M ibaresi olmuyor yanlarında, eski kartlar öyle değildi. Siz muhtemelen 980 ile (masaüstü versiyonu) karıştırdınız Notebookcheck'te. Sitede 980M 1060'ın altında listede. 1060 yaklaşık %15 daha iyi bir kart 980M'e kıyasla. 6GB 1060'lı olan tercih edin.
  • Gtx 1060 lı model alabiliyorken aynı fiyatlara 980m almak çok yanlış bir karar olur. Nvidia 1000 serisi kartlar ile mobilde neredeyse masaüstü performansı vermeye başladı. 6gb lık 1060 8gb lık 980 den çok daha performanslı olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle 1060 6GB

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyat farkı fazla değilse GTX 1060 6GB ekran kartlı modeli satın alın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 980M 1060'ın yanında hiç kalır hocam. 1060 alın rahatınıza bakın derim ben.

• Öncelikle yorumlarınız için çok teşekkür ederim, NotebookChack sitesinden gtx 1060m ile 980m'in farklarına baktığımda oyunlarda yaklaşık bir 10 fps fark olduğunu gördüm. Fakat laptop katagorisinde en iyi ekran kartlarını sıraladığım zaman, 1080m ve 1070m den sonra 980m geliyor. 1060m ise 980m den sonra geliyor. Bu konu hakkında ne diyorsunuz?

Alienware'nin satıcısı ise 980m'in 1060mdan çok daha iyi olduğunu iddia ediyor kafam karıştı :D

• Konuyla ilgili anlayabileceğim bir kıyaslama vs var mıdır acaba?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nvidia 1000 serisinde masaüstü kartları olduğu gibi laptoplara koydu. O yüzden artık M ibaresi olmuyor yanlarında, eski kartlar öyle değildi. Siz muhtemelen 980 ile (masaüstü versiyonu) karıştırdınız Notebookcheck'te. Sitede 980M 1060'ın altında listede. 1060 yaklaşık %15 daha iyi bir kart 980M'e kıyasla. 6GB 1060'lı olan tercih edin.
  • adilazimdegilx kullanıcısına yanıt
    Evet, olabilir haklısınız teşekkür ederim, 1060'lı Predator alayım o zaman. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim aydınlandım

• quote:

Orijinalden alıntı: kaanguneysu

Evet, olabilir haklısınız teşekkür ederim, 1060'lı Predator alayım o zaman. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim aydınlandım

Doğru karar.

Zaten 10xx serisi ile "M" ibaresi kalktı. Nvidia masaüstü GPU'yu direk laptopa koyuyor artık.
  • Asus gtx 980m 4gb

980M 4GB VS 980M 8GB ???

Monster gtx 1060 6gb

980M 4GB VS 980M 8GB ???

Asus leptop sahibiyim arkadaşım gtx 1060 6gb leptop aldı monster i7 7700hq serisi olmasına rağmen bendeki i7 4720hq inanın gtx 980m daha stabil ve sorunsuz çalışıyor. Heawen bencmarklarda sonuç farklı olsada oyunlarda daha farkli fps veriyor gtx 980m rise of the tomb raider ayarlar very high yumuşatma fxaa seçili başka oyunlarda denedim gtx 1060 umduğum gibi kart değilmiş en azından leptop gpusu olarak.

• badmobil kullanıcısına yanıt
    Çok garip, genelde 1060 her türlü daha iyi sonuçlar vermiş benckmarklarda hatta buyrun siz kendiniz karşılaştırın;

GTX 980M:https://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-980M.126692.0.html

GTX 1060:https://www.notebookcheck.net/Mobile-NVIDIA-GeForce-GTX-1060-Laptop-Benchmarks-and-Specs.169547.0.html

Verilen değerlere göre GTX 1060 Laptop, masaüstü 1050 Ti'dan bile daha güzel sonuçlar elde ediyor. Kaldı ki 980M'den az fps vermesi çok ilginç. Çok şaşırdım gerçekten

• Rise Of The Tomb Raider oyununu ölçüt almayın sadece. Arkadaş o oyundan görüntüler paylaşmış.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Evet bunu kendimde gördüm, 1060 Laptop versiyonun masaüstü 1050 Ti'dan daha üst sırada olması şaşırtıcı gerçekten;

980M 4GB VS 980M 8GB ???

• Whippoorwill kullanıcısına yanıt
    Evet, oyunun testleriyle alakalı bir farklılık olabilir veya 1060'lı model farklı nedenlerden dolayı (tozlanma, soğutma performansı vs) performans düşüklüğü yaşıyor olabilir.

• adilazimdegilx kullanıcısına yanıt
    Evet farkettim ki 980 ile karşılaştırmışım, 980M epey aşağılarda kalıyor

• quote:

Çok garip, genelde 1060 her türlü daha iyi sonuçlar vermiş benckmarklarda hatta buyrun siz kendiniz karşılaştırın;

GTX 980M:https://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-980M.126692.0.html

GTX 1060:https://www.notebookcheck.net/Mobile-NVIDIA-GeForce-GTX-1060-Laptop-Benchmarks-and-Specs.169547.0.html

Verilen değerlere göre GTX 1060 Laptop, masaüstü 1050 Ti'dan bile daha güzel sonuçlar elde ediyor. Kaldı ki 980M'den az fps vermesi çok ilginç. Çok şaşırdım gerçekten

Hocam zaten benchmark testlerde öyle gorunuyor. Heleki heawen benchmark yaptım. Gtx 1060 daha iyi çıktı. Ama iş oyuna gelince arada fark yok. Mesela far cry primal denedim. Arada 3 veya 4 fps fark çıktı. İşin garibi bendeki leptop yaklaşık 1.5 yıllık arkadaş yeni aldı. Bende gtx 1060 geçmek istiyordum. Kıyaslayınca hayal kırıklığına ugradım gtx 1070 geçicem ilerde hayirlisi şuanlık her oyunu full hd very high 60 fps rahat alıyorum. Hatta bunla ilgili video çekecem. Gta 5 overwatch far cry primal watch dogs tomb raider gunumuzde gpu zorlayan oyunlari elimde olanlarla video çekecem benim anladığım. Gtx 1060 masaüstü gibi calismiyo leptopta yada driverlar oturmamış. Gtx 980m çok eski olmasada gunumuzde yeri oturmuş bi kart driver olarak diyorum.

• Çok ilginç, eğer ki pek fark olmadığına kanaat getirirsem Acer Predator Helios 300 yerine Alienware 17 R3 veya 15 R2 alacağım. Fiyatları hemen hemen aynı çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3lackbess -- 25 Aralık 2017; 23:21:28 >
  • badmobil kullanıcısına yanıt
    Ama genel olarak 1060 daha iyi görünüyor şöyle birşey de var ki oyundan oyuna çok fark ediyor. Örneğin Witcher 3'de GTX 980M: 33 fps alırken GTX 1060: 38.9 almış. Başka bir oyuna bakacak olursak; Warhammer'da 980 26.1 alırken 1060 65 almış. Diğer oyunlarda ortalama 10-15 fark var aralarında.

• quote:

Ama genel olarak 1060 daha iyi görünüyor şöyle birşey de var ki oyundan oyuna çok fark ediyor. Örneğin Witcher 3'de GTX 980M: 33 fps alırken GTX 1060: 38.9 almış. Başka bir oyuna bakacak olursak; Warhammer'da 980 26.1 alırken 1060 65 almış. Diğer oyunlarda ortalama 10-15 fark var aralarında.

Sizim baktiğiniz fps ler acaba kaç yılında çekilmiş şimdi oyuna pactler geliyo nvidia yeni sürücü yayinlıyor. Özellikle ekran karti testlerini izliyorum. Her türlü bendeki daha fazla fps veriyor. Sonra video tarihine bakiyorum aradan 2 yil geçmiş illaki driverlarin artisi oluyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.