x670e ler de gayet iyi. ben arada aşırı fark göremiyorum. ille de x870lere bence gerek yok. MSI x670e Gaming Plus almıştım. zaten tek ssd ile kullandığım için direk bios güncelleyip 9800x3d'mi kurdum. uzay kasa denedim sorun yok, windowsumuz geldi. Normal kasa montajımı da bugün yarın iş çıkışı yapacağım inşallah. |
9800X3D Ana Konu (61. sayfa)
-
-
Selamlar tekrar, termal limiti kaldırdım az önce iki kez test yapmaya çalıştım Cinebench ile. 92 dereceye gelip kilitlendi ikisinde de. Aslında normalde 95 olunca güç kesmesi gerekirdi. Sanırım benim soğutucu ile daha fazlasını beklemek çok mümkün değil. Gerçi beklentim daha fazlası değil sadece oyun içinde 75 dereceye gelip performans kaybı yaşıyorsam belki 85 gibi bir şey yapabilirmiyim diye düşünmüştüm. -
85c limitle kullanmak mantıklı hocam, ayrıca kasa içi fan konfigrasyonunuza da bir bakın fanlar bazen insan farketmeden üsttekileri ters takıp negatif etki yaratabiliyor.
-
Çok haklısınız dediğiniz gibi piyasada 2 farklı işlemci var gibi . ilk aldıgım 9800x3d asus rog ryjin 3 360 extreme soğutucum ile stok ayarlarda cinebench r23 te 92 dereceler görüyordu. bugun yeni 1 işlemci daha aldım denemek için ve onu kurdum şu an aynı şekilde sıcaklıklar max 81 i gösteriyor stok halde. 10-11 derece fark var. all core -30 yaptıgımda cinebenchte 68 dereceleri geçmiyor su an. eger elinizdeki işlemci 92 leri gösteriyorsa değiştirebiliyorsanız değiştirin. çünkü bu kadar fark olamaz. ya bir hata ya da başka bir sey var . silikon kalitesinden 10-11 derece farkeder mi gerçekten bilmiyorum ve bu çok saçma bir durum . sıcak işlemcim biosta 112sp puanına sahipti , yeni aldıgım ise 113sp çokta fark yok , bu işte başka bir problem olabilir. Bu olayı bizzat test ettim ve sonuç bu
-
9800X3D'ler Globalde hızlıca stoklara girmeye başlamış, bu demektir ki yeni yılın ilk haftalarında TRde de stoklar yenileyip fiyatlar fırsatçı çakal satıcılara rağmen düşecektir..
Ek olarak şöyle güzel bir haber var ki, AMD 9950X3D'lerin ocak ayında satışa çıkacağını açıklamıştı, 9950X3D'i özellikle bekliyorum. Benim gibi PC'i %40 oyun, %60 iş güç amaçlı kullananlar içinde müthiş bir Pc güncellemesi olacak.. 9950X3D her ne yapıyorsanız yapın 3-4 sene her anlamda yeterli bir Cpu olacak.. -
Bios güncellemesi ile düzeltilebilen bir şey olabilirmi, çünkü bunu sökmek garantite göndermek vs baya riskli işler benim için, birde oyunlarda kaç derece çalışıyor, dediğiniz gibi eksi 30 yapınca bende de 75 de çalışıyor cinebenc ve oyunlarda eksi 30 ile 55 50 derece arası çalışıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambocuk -- 19 Aralık 2024; 23:40:44 > -
Montajdan dolayı kaynaklanıyor olabilir mi sizinki? İlk işlemcide soğutucusu veya braketi tam oturmamıştır vs.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 19 Aralık 2024; 21:13:36 > -
quote:
Orijinalden alıntı: GoldPunchMontajdan dolayı kaynaklanıyor olabilir mi sizinki? İlk işlemcide soğutucusu veya braketi tam oturmamıştır vs.
malesef bunu yaşayan çok bazıları evet montaj ya da bozuk soğutucu doğru ama böyle bir durum var, çoğu insan farkında değil bile sadece oyunu açıp ısıya bakmadan oyununu oynuyor, ısıları kontrol edenler şikayetçi sadece ve redit de her gün biri işlemcim niye 95 derece diye konu açıyor altına ilgisi olmayan herkes soğutucuyu yanlış taktın plastiği çıkarmadın yazıyor, youtube da adam oyun ısıların atıyor stok ayarda 65 derece bir başkası stok ayarda atıyor 45 derece, ikiside soğutma takmayı bilen adamlar, sanki bazı işlemcilerin standart hali curve pozitif 5 veya 10 ile çalışıyor gibi, ben eğriyi eksi 35 yaparsam arkadaşın cinebenc ısısına ulaşıyorum ama stabilite 27 kurtarıyor bende ve 75 derece çalışıyor, prime 95 i hiç ellemiyorum bile dire 100 lere uçuyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambocuk -- 19 Aralık 2024; 23:54:42 >
-
kesinlikle çok büyük fark var . işlemci montajımda bir problem olmadığına eminim. soğutucumu sıfır aldım taktım ki piyasadaki en iyi soğutuculardan biri , kesinlikle 2 işlemci arasında 10-11 derece fark var stok halinde de -30 all core halinde de. ben bugune kadar her sene işlemci değiştiren birisi olarak ilk defa bir seride bu kadar fark görüyorum ve haklısınız redditte bu konu ciddi sekilde dile getirlmeye baslandı bende o yuzden üsenmeyip 2. bir işlemci alarak şansımı denemek istedim ve sonuç anlatttıgım gibi. gerisi sizin yorumunuza kalmış sevgili forum severler...
-
fark bios güncellemesi ile kapanacak bir fark değil, çünkü mevcut bios ile su an çok düşük sıcaklıkta calısan bir işlemcim var. bu arada sunu da söyliyim yeni rog ryujin 3 extreme 360 ı alma sebebim ilk yüksek sıcaklık veren işlemcim yüzünden oldu , daha önce 4 yıllık capellix 360 kullanıcısıydım sorun soğutucadamı diyerek aldım fakat değilmiş sıcaklıklarda fark olmadı . bende redditteki konuları okuyunca 2. bir işlemci alarak durumu test edip denemek istedim. sonuç -10 -11 derece fark....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_cenberci -- 20 Aralık 2024; 2:3:18 > -
Umarım amd bir değişim olayı yapar -
işlemciyi ne zaman nerden aldınız?. ben problemli kabul ettigim işlemciyi vatan dan almıştım mesela kutulu box işlemci , ikinsicini ise incehesaptan tray olarak aldım. vatandakini servise yollayacagım stok halde sıcaklılar yüksek diye.
-
Bende vatandan aldım telefon üzerinden almıştım 1 ay felan oluyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambocuk -- 20 Aralık 2024; 2:7:35 > -
iade süceriniz geçmediyse iade edin bence , ben mağazadan aldıgım için iade edemiyorum, veya değişim isteyin bu iş tamamen şans , bir seri çok kötü silikon kalitesiyle çıkmış gibi gözüküyor. o da bize denk geldi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_cenberci -- 20 Aralık 2024; 2:13:39 > -
1 ayı geçmiştir hocam 15 gün iade şansı amd türkiye ile görüşmek lazım belki onlar değişim çıkarıyordur bu tip durumlara -
bence işlemciyi söküp vatana götürüp sıcaklık degerleri çok yüksek diyerek servis kaydı açtırın. 20 gün servis süresi var değişimi gelecektir. ben buna benzer durumu 2021 yıllarında 6900xt ekran kartında yasamıstım vatandan aldıgım 15 günde değişimi gelmişti sıcaklıktan ötürü, Elektronik tamamen şans işi , belkide işlemcideki IHS nin temas ettiği çekirdek lehimlerinde problem var ve ısıyı tam iletemeyip soğuyamıyor olabilir. gönderin gitsin garantiye....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_cenberci -- 20 Aralık 2024; 2:20:57 > -
Hocam bahsettiğiniz durum bir şekilde Bios yada montaj kaynaklı, silikon kalitesi böyle bir fark yaratmaz. Çünkü tüm işlemciler için belli bir frekans/voltaj eğrisi var bunu geçemecek bir silikonu daha alt cpu'larda kullanıyorlar. Kabaca 7950x olamayacak bir silikonu, 7700x olarak kullanıyorlar çekirdekleri vs. kapatılıp.
Bir şekilde bios bugda kalmış ve saçma bir voltaj vermeye çalışmış olabilir, daha önce yaşadım oradan biliyorum manuel olarak ayarladığım voltajı silip, voltajı otomatik ayarına çekmeme rağmen manuel ayarladığım voltajı vermeye devam etti, ayarları sıfırladığımda dahi elimle girdiğim voltajı veriyordu. Anca bios update ile düzeltebildim.
Montaj dememdeki bir diğer nedense bazen elimizde olan macunların en uç kısımları kuruyabiliyor ve daha kalitesiz hala gelebiliyor ( şırınganın geri kalan kısmındakine göre )
eğer böyle birşey sürmüşesenizde olabilir tabi bunların hepsi varsayımdan ibaret.
Bunu anlamanını en iyi yöntemi eski sorun yaşadğınız işlemciyi takıp mevcut olan ile voltajlarını kıyaslamak olur, tabi bu da bir ton iş.
Servis konusunda ise moral bozmak istemem ama X marka bir anakart ve X marka bir soğutucuda bu yaşanmayabilir ve ürün geri dönebilir. Çünkü AMD bu işlemci asla 95 dereceye çıkmıyacak gibi bir beyanda bulunmuyor. Tamamen servisin insiyafitine kalacak bi durum.
Sonuç alınca haber verirseniz, biz de servis sürecini öğrenmiş oluruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donda -- 20 Aralık 2024; 9:43:20 >
-
Ram konusunda sizce değerler nasıl arkadaşlar? Değiştirmem gereken değerler neler olabilir bilgili kişiler yardımcı olabilir mi acaba?
-
İşlemci muazzam güçlü. 14700kf den sonra bu fpsleri görmek tatmin edici oldu. Pubg akıyor resmen. Güzel bir soğutucu almak lazım ilerleyen günlerde.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X