Şimdi Ara

9800x3d -5080 sistem fikir lazım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

9800x3d

*MSI PRO X870-P WIFI AMD X870 elimde çok seçenek yoktu yada GIGABYTE X870 GAMING WIFI6 AMD X870 bu anakartı alacaktım.

ZOTAC GeForce RTX 5080 GAMING SOLID CORE OC 16GB ekran kartı

*XPG 16GB (1x16GB) Lancer Siyah RGB DDR5 6400MHz CL32 x2 yada Crucial Pro OC 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL40 - cl40 ram almak istemedim. Sonraki günlerde 32 ya da 64 6000mhz cl28 ya da 30 ram almayı düşünüyorum.

KIOXIA 2TB Exceria PRO Serisi NVMe M.2 SSD (7300MB/s Okuma / 6400MB/s Yazma)

NZXT H6 FLOW RGB BEYAZ 3x120mm Fanlı MidT ATX Kasa

NZXT C1200 1200W 80 PLUS GOLD FULL MODÜLER SİYAH Güç Kaynağı

RAMPAGE INFINITE C30 BEYAZ LGA1851/LGA1700/AM5 3x12cm ARGB Fan 360mm SIVI SOĞUTMA elimde sıvı soğutucu seçeneği yoktu.Sonra değişebilirim.

Bu kasayı 120k(3 taksit) almayı düşünüyorum dostlar. Çok fazla incitmeden fikirlerinizi alabilirmiyim? İçerisinde bilginizin olduğu kesinlikle şu parçayı almamalısın dediğiniz bir bileşen varsa belirtirseniz sevinirim.( * ) koyduklarım alacak olduğum parçalar, yanına da seçeneğimi belirttim. Unutmadan arkadaşım bu sistemi UPS olmadan çalıştırmamı pek önermedi. Sizce almalı mıyım?

Fikirlerini belirten arkadaşlara zamanları için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AmatsuKami -- 26 Eylül 2025; 20:49:49 >

• Fikir lazim deyip gene bambaska orneklerle geliyorsunuz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Gerçekten anlamadım.

donanımhaber forum
    7800x3d 5070ti'a anakart-kasa tavsiyesi | DonanımHaber Forum
    https://forum.donanimhaber.com/7800x3d-5070ti-a-anakart-kasa-tavsiyesi--162169606

Bana önerdiği kasayı ve PSU yu her sisteme koydum indirim falan kovalıyordum bunu gördüm. Soruyorum. Bunda gücenecek ne var onu anlamadım. Cebindeki parayı bana ver demedim. Akıl danışıyorum. Yanlış bişe mi yapıyorum? Hatta 2nizin kasa/psu başlığındaki yorumlarınızı bile okudum. Her yere her seçeneğe, her başlığa bakıyorum. Yetmiyor Nebi Bey'in incelemelerine bakıyorum.

https://www.akakce.com/islemci/en-ucuz-amd-ryzen-7-7800x3d-sekiz-cekirdek-4-2-ghz-kutusuz-fiyati,475415939.html  işlemci

https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-asus-tuf-gaming-b850m-plus-wi-fi-amd-am5-ddr5-micro-atx-fiyati,905263525.html anakart

https://www.akakce.com/ekran-karti/en-ucuz-pny-rtx-5070-ti-oc-vcg5070t16tfxpb1-o-256-bit-gddr7-16-gb-fiyati,1148267835.html ekran kartı

https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-kioxia-exceria-plus-g3-lsd10z001tg8-pci-express-4-0-1-tb-m-2-fiyati,384023060.html SSD

https://www.akakce.com/bilgisayar-kasasi/en-ucuz-lian-li-lancool-207-argb-fanli-atx-oyuncu-kasasi-fiyati,1016590311.html kasa

https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-patriot-viper-venom-16-gb-6000-mhz-cl30-pvv516g60c30-ddr5-fiyati,774247849.html

https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-raijintek-ampere-0r30b00014-gen5-850-w-fiyati,728690520.html?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

https://www.gaming.gen.tr/urun/384878/thermalright-peerless-assassin-120-se-argb-tl-c12c-s-120mm-6-x-6mm-isi-borulu-amd-intel-uyumlu-hava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=14044

https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-msi-mag-b850-tomahawk-max-wi-fi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,904067641.html

https://www.akakce.com/kasa-fani/en-ucuz-arctic-p12-pwm-pst-acfan00120a-12cm-fiyati,519808816.html

Normal alışveriş listem bu. Ama bu seçeneğide gördüm. Hoşuma da gitti ondan soruyorum. Kendisini kıracak bişe yaptığımı düşünmüyorum ama yinede özür dilerim sözlerimden yanlış bişe anladıysa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AmatsuKami -- 26 Eylül 2025; 21:16:34 >

• AmatsuKami A kullanıcısına yanıt
    Sadece oneri isteyip tekrar bambaska seylerle konu acmak tuhafima gidiyor,onerilen her seyi almak zorunda degilsiniz, bana o zaman konuya yazma da diyebilirsiniz.
    Zaten alinacak seyler belli her butceye her forumda 5 bin tane ayni konu var.
    Normalde yazmazdim yukardaki yorumu denk geldi,benzer bi konu daha var mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 26 Eylül 2025; 21:25:42 >
  • Reasonable Doubt kullanıcısına yanıt

Güzel kardeşim bu sistem benim bütçemin çok çok üstünde. Bir şekilde üstüne çıkabildim ve hoşuma gitti. 9800x3d almak istesem başta onu yazardım. 7800x3d ve 5070ti benim zaten işimi görüyor ama indirimde bir yer yakalayamadım. Bu fiyata bu parçalar iyi midir değil midir? Onu soruyorum.

Ayrıca neden senden yazmanı istemeyeyim. Başlama noktam sen oldun.40 yaşında adamım burda senle forum kavgası ediyorum, inanılmaz  . Gençlik günlerimi hatırlattığın için sağol @Reasonable Doubt  

Daha Fazla Göster
    Hangi site bu vatan mi ? bence duz 5080 alinmaz Butcenin cok ustune cikiyorsunuz da beklentiniz ne?hangi oyunlar,kullandiginiz cozunurluk vs.
    5070ti-7800x3d ideal gibi kafadan 30-35 bin oynuyor etkisi tartisilir

Genelde ben MMO tarzı oyunlardayım. WOW, Tarkov, Warframe falan. Ayrıca küçük bir yayıncıyım. Senelerdir amd nin coderına maruz kaldım ve isyan etmek üzereyim. Görüntü bulanıklaşması falan bilirsiniz. 1080 2k çözünürlükte oynarım ama çoğunluk 1080 olacak muhtemelen.

Asıl problem elimdeki kredi kartı dürüst olmak gerekirse. Karta vade farkı istiyorlar. Tek istemeyen 2 site var zaten.

Aldığım son 3 pcde hep problem çıktı. Birşey olduğunda muhattap bulabilmek adına burayı seçmek istedim. Mesela x870 bios güncellemesi gerekiyormuş. Kolay bir işlem diyorlar ama hiç yapmadım. Orada yaptırıcam. Elimdeki b450 tomahawkı bile almak için güncellenmesini bekledim.

Elimdeki Monitör: ASUS 24" VG248QG 0,5Ms 165Hz FULL HD 2k ya yeter gibi ama yenilemeyi düşünüyorum.6+ senelik.. IPS monitöre geçmek istiyorum, renkler biraz soluk.

• Anladığım kadarıyla, size 7800X3D ve 5070 Ti yeterince kafi gelecek. 7800X3D işlemcisi zaten RTX 5090 dahi olsa ,iş görebilecek bi işlemci. 9800X3D ile bi kaç fps fazla alacağım diye ,bence fazla açılmak gereksiz. 5070 Ti de zaten ,bi ,iki fps ya oynar,ya oynamaz.

Anakartta x870 almanız da gerekmiyor. Bu X3D serisi işlemciler fazla watt çekmiyor Çekmediği içinde güçlü güçlü anakartlar illa ki,şart değil ,bu durumda.

Dünyanın en saygın sitelerinden birisi, 7800X3D yi,Asrock A620M HDV/M.2+ anakrt ile kayıpsız kullanmıştı. O derece yani.

Muhatap hepsinde bulursunuz

Anakartta seçenek yoktu  Bana kalsa Gigabyte b850 gaming x yada en fazla MSI MAG b850 hatta Gigabyte b850 eagle bile yeterli diye izledim. Sitelerde bunların fiyatı 10 14k arası değişiyor. Bende farkındayım yoksa x870 le b650 arasında soket farkı ve 1 kaç soğutucu dışında farkı olmadığının. x870 12k ya falan geliyor bu arada. b850 den aşağıda düşmek istemem işin açığı. Olur ya ilerde gen 5 slot gerekir falan mazallah ama seçenek buydu.

kızma gel sana bi çay ısmarlayayım, barışalım  

9800x3d kutusuz aldım. Stoklarında 7800 kutulu vardı aralarında 2k fark vardı.O kadar farktan kaçmak istemedim. 22-23k bişeye geldi.

ASUS TUF GAMING B850M-PLUS anakart. 9,8k seçeneklerde orta segmentte en ucuz buydu.

MSI GEFORCE RTX 5070 TI GAMING TRIO OC eRkan kartı. 45 küsür.

KIOXIA Exceria PLUS G3 2TB NVMe Gen4 M.2 SSD R:5000MB/s W:3900 MB/s milli ssdmiz -6k ya yakın.-

XPG Lancer Blade Siyah RGB DDR5-6000Mhz CL30 48GB (2x24GB) -7,8k- 6k cl30lar hynix diye geçiyor ama acemiyim görene kadar qVL lerde aradım bulunca çektim.

MSI MPG GUNGNIR 300R AIRFLOW 4x120mm ARGB FANLI MidT ATX KASA - 5,9k- kasalar çok uğraştırdı. Tek tek youtubedan baktım. Bu kocamandı acaip hoşuma gitti inş pişman etmez. @Reasonable Doubt yemin ederim Lian Li olsaydı çekecektim, kızma 

MSI MAG A850GL PCIE5 850W 80 PLUS GOLD GÜÇ KAYNAĞI - 6,2k-bu benim kafamı çok karıştırdı. Paylaşılan tier listte B- olarak geçiyor ve FULL MODULER diye yazıyor ama kendi sitesinde modüler olduğuna dair bi ibare göremedim. Aldık artık.

THERMALTAKE LA360-S LCD Ekran ARGB LED Fanlı 360mm Intel/AMD Uyumlu Sıvı Soğutma Sistemi -4,3k-en ucuz 3 fanlı 360mm soğutucu buydu. bunun altındakiler ya 2 fanlı ya da rampage, power master falandı.

Fiyatların indirimle anca piyasa fiyatlarının bi tık altına indiğinin farkındayım. Niye tek tek toplamadın indirim kovalamadın diye kızanda olacaktır muhakkak. Kafamda o farkı servis ücreti olarak değerlendirdim. Birde elimde tek kredi kartı var. Peşin fiyatına taksit yapan 2 siteden biriydi. En önemli nedenlerden biride oydu.

Bi hikayenin daha mı sonuna geldik? 

Cok da pahali olmamis ,vatanda zaten duzgun kasa yok ki mecbur olur bi bakima,parcalar iyi.Kart 45 bin o da iyi.
    Tek tek sagdan soldan toplamak zorunluluk degil zaten(bazisi diyor vakit yok/ugrasamam vs)

Senden bu yorumu okumak keyif verdi ne yalan söyleyeyim  

işlemci biraz gereksiz oldu ama o da canıma değsin. Her pcimde ekran kartı %50 60larda takılırken, işlemcim 90 üstü savaşıyordu. Takılsınlar şimdi rahat rahat. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AmatsuKami -- 27 Eylül 2025; 7:31:8 >
    Benim laf etitigm nokta mesela 7800-5070ti demissin ilk konuda sonra konu 9800x3d-5080 olarak acilmis oydu , yoksa illa dedigim parca olacak degil zaten cogu parcanin ayni paraya veya benzerine alternatifi var zevke gore sekillenir.
    Vatan sartlarinda iyi bence hayirli olsun.
    Ram pahali 48gb oldugu icin bi de duzgun kasa olmayinca 6 bine gelmis onun harici piyasa fiyatindan pek farki yok diger parcalarin,anakart wifi degil ihtiyac yoksa sorun degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 27 Eylül 2025; 7:41:12 >
  • Ya o sistem benim aklımda yoktu. Girip tek tek hazır sistemlerde parçaları değiştiriyordum. Sonra Web'e Özel indirimle, gece %10 hazır sistem kombolayabildiğimin farkına vardım. Ben o sistemi aslında aldım. Son X870 bios update işin içine girince direk vazgeçtim. O kadar fark verip kapı kapı kartımı updateleyin demek istemedim. Onlar biz hallederiz deyince size sordum zaten. İyiki de sormuşum. Solid Core lar fazla ısınıyormuş Solid'e göre ve tek bios varmış.Fiyatına göre iiydi 54k'ya falan geliyordu ama fason yüksek model kullanacağıma kaliteli düşük model daha mantıklı geldi. Soğutucusu ram'i falanda kötüydü zaten onun, iyice tuzu biberi oldu. @metin abi 65 ede ayrıca teşekkür ederim ayıktırdığı için.

Aa bende diyorum altta bi tane daha var 500 lira niye pahalı lol. Görmedim ama dert değil evin içinde çoğaltıcı var zaten. Oyun oynarken kablosuz herhangi bi pc apartı kullanmaya karşıyım ben üstelik. Old school iyidir. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AmatsuKami -- 27 Eylül 2025; 7:55:40 >

X870 anakartin sizin aldiginizdan farki usb 4 olmasi,kalani port sayisi farki m2 slot farki falandir.
    İhtiyac yoksa gerek yok yani,aldiginizda omurluk sayilir.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.