Şimdi Ara

9800 GT AMP Büyük Sorun (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 40 saniye boyunca max 90 gördü . minimumda 63

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakala -- 5 Nisan 2010; 19:10:54 >
  • Sorun ısı kaynaklı çıkıcak yüksek ihtimal şimdide şunu indir çalıştır ve (sensors9 kısmına tıkla ve gördüğün GPU tempeture ve PCB tempeture ısılarını söyle mümkünse, olayı tasdikliyelim zira 80C üzeri ısı o kartı afallatır ramleriyle bütünleşik soğutma ise .

Edit : Direct Link

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhanTE -- 5 Nisan 2010; 19:26:50 >

• GPU Temperature : 67
    PCB Temprerature : 51

Edit :Kartın bu tiptemi ?
     9800 GT AMP Büyük Sorun

Edit 2:
    Burada kartın yük altında 73c olduğu yazıyor ve bildiğim 83~84'ü geçtiğinde zaty stability kaybeder o kart daha üzerine çıkarsa'ki sendeki durum böyle 1 şey, furmark'ta 40 saniede 90c görüyosa oyunda 5 dakikada ulaşır o ısıya, sürücü yürütmeyi braktı hatası alman lazım ama ilginçtir'ki almıyorsun ve sendeki gibi 1 durum oluşuyo ben öyle tahmin ediyorum. bu kartı temizlermisin PC kasanın yan kapağınımı açarsın ne yaparsın bilmem fakat o ısıyı düşürmen ve o sorun çıkaran oyunları tekrar denemen sonucu etkiliycektir, soğutmayı sağladığın halde sorun devam ediyorsa service'e yollıycaksın ama soğutursan gerek kalmıycak gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhanTE -- 5 Nisan 2010; 19:45:36 >

• fan speed yüzde 56
    fan speed 2670 rpm

kart temizlemekten kastınız kasayı açıp toz almaksa kartı sökmeden dış yüzeylerini almıştım .
    evet kartım bu tipte

• kartını sökmen lazım temizlemek için, fanın havayı üflediği yer tozdan tıkanmış belliki %56 yüksek 1 dönüş hızı, pc electriğini kes (fişini çek) kartı söküp eline alınca fanın üflediği yöne bakarsan görüceksin zaty ne olduğunu, yapamazsan anlıyan 1 yakınını bul halletsin oda olmadı servise götür temizlesinler .
  • soğutma konusunda neler yapabilirim vede temizleme konusunda
    extra olarak fan'ın gücünü nasıl artırabilirim ?
    teşekkürler .

Orijinalden alıntı: atakala

soğutma konusunda neler yapabilirim vede temizleme konusunda
    extra olarak fan'ın gücünü nasıl artırabilirim ?
    teşekkürler .

Kartı söküp temizlersen kafii gelir, kartın fan seside azalır çünkü hızı düşer temizlenincei kartta rahatlar sende.
  • Allah sizden vede siz gibilerden razı olsun .
    İşiniz olmasına rağmen bizlere yardımcı oluyorsunuz .
    Bu devirde siz gibilerini görmek zor .
    Yardımlarınıza duacıyım .

Orijinalden alıntı: atakala

Allah sizden vede siz gibilerden razı olsun .
    İşiniz olmasına rağmen bizlere yardımcı oluyorsunuz .
    Bu devirde siz gibilerini görmek zor .
    Yardımlarınıza duacıyım .

Amin cümlemizden razı olsun, hayırlısı olsun.
  • çok oluyorum ancak ,
    ekran kartını sökme konusunda herhangi bir döküman vs var mı elinizde
  • Anakartın ne marka bilmiyorum fakat fakat kartın anakarta girdiği yerde 1 kıskaç olabilir onu kıskaçtan kurtarabilmek için yapısını bilmen lazım onun dışında sökmek basittir 1 adet vidası vardır vidayı çıkarınca kartı slottan yavaşça çıkartırsın.
    Farklı soketlere göre kartın pcx soketinin arka kısmının anakarttan nasıl kurtarıldığını kabaca resimlerim sana 35 dakikaya kadar.

Edit :

Kartın arka kısmında aşağıdaki resimdeki gibi 1 çıkıntı var.

9800 GT AMP Büyük Sorun

Bunun içinde bu soketlerin kilit olayının mantığını anlamak gerek aşağıdaki soket tiplerinden yola çıkıcaksın.

9800 GT AMP Büyük Sorun

En son resimde çekersin çıkar dediğim karttır yani farkediceğin üzre kartı tutan 1 şey yok, kartın vidasını çıkarttığında kartı kolayca sökebilirsin, kasanın yan kapağını açtığında kartı tutan vidayıda görüceksin zaty.

Bu videoda yardımcı olabilir, youtube ile sorun yaşamıyorsan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhanTE -- 5 Nisan 2010; 20:53:26 >

• dostum tek çözüm 9800GT yi garantiye göndermek bu sorun ekran kartının ramlerinden kaynaklanıyor.... benimde önceden kullanmış olduğum HD2900XT de aynı sorunla karşılaşmıştım kartı garantiye gönderdiğimde ramlerin uçmuş olduğunu söylemişlerdi....
    Amd R9 5950X 3.40GHz Turbo Boost 4.90GHz - DeepCool LE720 ARGB 360 mm /// ASUS TUF GAMING B550M PLUS /// Gskill Ripjaws (8x4) 32GB 3600MHz /// ASUS RTX 5070 Prime OC Edition /// Seagate Barracuda 2TB - KIOXIA M2 SSD 1TB - CRUCIAL 500GB SSD ///COOLER MASTER HAF X /// Thermaltake Toughpower GT 850W Gold /// MONSTER Aryond A32 v2 32" 180hz qhd/// Windows 11 ///
  • süpersiniz .
    O kart, ortam ısısına ve kasa havalandırma durumununa göre masaüzerinde 38~45c arası değerlerde olur, peki şu an oyunlarda sorun varmı ? ve furmak testini tekrarladınmı 90 dereceye ulaşıyormu halen kartın socaklığı ?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.