Şimdi Ara

98-00 AVENSİS & 98-00 VECTRA 2.0

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ikisininde fiyatları yaklaşık aynı sayılır.Hatta 98 avensis fiyatına 99-00 vectra bulunabiliyor.Yedek parça olarak hangisi daha sıkıntılıdır.Sorunsuzluk olarak toyota olduğunu biliyorum.LPG ye hangisi daha iyi uyum sağlar? Kullanan arkadaşlar siz olsanız hangisi hangi nedenle seçerdiniz?
    saygılar

• Ben 98 vectra kullandım yaklaşık 2 yıl boyunca. İyi arabadır hoş arabadır ama karşısındaki avensis olunca, bi de işin içine yedek parça girince avensis derim. Parça fiyatlarından daha önemli olanı parçaya ihtiyaç duyup duymayacağındır. Toyotalar bu konuda bayaaaaa bi arabadan daha iyi. Ama işin içine donanımı vs katarsan vectra çok daha donanımlıdır dengi avensisten. Ama ben gene de avensis tavsiye ederim. LPG açısından bişey farketmez her halükarda sıralı taktırman gerekecek. Ancak vectra da tartarini nin etagas dedikleri bi model var dikkat et onu taktırma, ama son nesil sıralı sistemlerinde herhangi bir sorun yok diye biliyorum.
  • ben avensis al derim daha hoş vectranın iç malzemeleri çok dandik sakın vectra alma
  • ikinci elde toyota herzaman için daha garantilidir,avensis ise zaten çok kailteli bi araç,problem çıkarma olasılığı çok az olan bi model! vectraya kesinlikle tercihe ederim,donanım olarak da çok bi fark yok,performans olarak zaten avensis daha iyi!
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gökberg_ß

ben avensis al derim daha hoş vectranın iç malzemeleri çok dandik sakın vectra alma

hiç vectra görmedin heralde ?
  • Bunun cevabı kesinlikle AVENSİS dir. Hatta CARİNA yı bile Özellikle LPG li olarak tavsiye ederim.
  • vallahi kime sorsam toyota diyor.Donanım olarak opel daha iyi ancak elektronik arızası çok oluyor diyorlar.
    Toyotanın tek dezavantajı opel e göre biraz zor bulunuyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiesta ST 2.0 16 v Duratec
    14 yıl önce açıldı
    98 Opel Vectra B 2.0 GLS Nasıl?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • avensis
  • adam burda boş boş post kazanmak için sallıyor milletinde kafasını karıstırıyor

arkadasım bizde 1-1,5 sene vectra kullandık ve o kasa gercekten opelin efsane kasalarındandır donanım performans gayet iyidir ama iş yedek parça konusuna gelince bayagı tıkanır kalörifer boruları patlamıştı bizim o zaman yenisi için 300 ytl ye yakın masraf istedi servis ama biz bi şekil 50 ytl ye sanayide hallettik
    tek sıkıntı yasayacagın yedek parca konusudur
    quote:

Orjinalden alıntı: er9en

quote:

Orjinalden alıntı: Gökberg_ß

ben avensis al derim daha hoş vectranın iç malzemeleri çok dandik sakın vectra alma

hiç vectra görmedin heralde ?

• illaki avensis
  • arkadaşım sana en cok ben yardım edebilirim bu kounda 5 sene avensis kullandım ve en yakın arkadaşımdada bir 99 bir vectra vardı arabları karşılaştırmadık günümüz geçmezdi nerden başlasam bilmiorum. ilk önce arabalarla deflarca kalktık ve bu konuda vectra cok üstündü performan açısından gerçekten cok iyiydi avensis cok gec hızlanıyodu ne kadar fabrika verisi 9.3 gösterseden araba gerçek testlerde 11 saniyede hızlanıyodu ama avensis ara hızlanmalarda gerçekten cok güzel maksimum hıza cok çabuk ulaştırıyor en son 225 görmüştüm elektirik kesti vectra 3 viteste 165 vuran bir araç vites araları cok uzun ve maksimum hız ve 0-100 avensisten daha iyi 240 rahat görmüştük. confor konusunda bence avensis daha üstündür çünü arkası cok geniş ve kulanımı cok rahat bir araçtı sadece ön konsol biraz kalitesizdi yani kokpit demek istiyorum. vectra ise biraz daha iyiydi bu konuda ama bir cok eletronik sorunu çıkartıyodu zart zurt bir orası bir burası patlıyodu mutlaka bişey oluyodu yani 5 sene avensis kullandım ve sadece disklerde ve frenler sorun vardı ama onlarda cok rahatsız etti sürekli degişiyodu bir türlü yapamadılar parça konusunda toyota cok üstün derim ben! bence 2 side güzel arabalar artık sen düşün ne yapcagını :)

• Esas parç problemi Toyotada olur..
    O avensis modeli hiç tutmadı...Türkiye Vectra kaynıyor...

Eğer Avensis bu kadar ii olsaydı, Türkiye Opel kaynamazdı değil mi?

Avensis kaynardı...

Yani vben Avensis kötü demiyorum..Vectra iyi de demiyorum...

Ama Vectra çok lüks donanımlı bir araba...

1996 yılında çıktığı zaman millet elle ön camlarını çevirirken biz arka koltukta otomatik cam kullanıyorduk... Komşuların Vectrasına Norveçten gelen çocuk hayran kalmıştı bu araba süper diyordu...

Vectra zamanında en iyi araçtı sınıfında tartışmasız... CArina filan hikaye...

Ama Avensis çıktığı zaman da süper gelmişti...

Vectra mı yener Avensis mi sorusuna burdan mantıklı yorum çıkmaz, millet kullanmadan sallıyor...

Vectra 2.0CDX alacaksan kesinlikle Vectra... Deri koltuk , xenon far filan var...

Beyazı çok hoş...

AMa bilemem ya bu araçlara verilen apraya yazık hortum gibi içerler benzini... Lpg taktırsan da karlı olmaz... Lpg taktıktan sonra 2.0 ın anlamı ne ki?

• carina avensis zamanında ingilterede en iyi filo otomobilleri seçilmişti.Zaten klasik toyota sağlamlığındadır.
    Vectra gerçekten donanım olarak avensisten(eski kasa) bariz üstün.Ancak herşey donanım değil bence.
    VEctra B kasalar özellikle elektronik konusunda çok arıza çıkarıyor.pat diye yolda çok kalan var.şahsen ben 2 kere kaldım.Burdan opel kötü anlamı çıkmasın.opelde gerçekten kaliteli araçlar yapıyor ama toyotanın sorunsuzluğuna ulaşamaz.2001 avensis(D4 motor) mi 2001 VEctra cdx mi dersen avensis derim.
    Ama 98 civarında seçim kullanana kalmış.Bence ikisininde birbirine bariz üstünlüğü yok.opelin artıları performans+donanım toyotanınki sağlamlık+sorunsuzluk .
    Yol tutuşta hemen hemen aynı bence vectra biraz sert süspansiyona sahip avensis ise fazlaca sağa sola yatıyor.Avensiste 128 hplik toyotanın yıllardır kullandığı motor var hp si biraz düşük gelebilir ama gerçekten çok sağlam motordur,performanslıdır(175 hp lik versiyonuda var ama nedense türkiyeye gelmedi hiç) Opel in motor toyotanınkinden daha teknolojik bir alet ama sağlamlık konusunda çok çok iyi motor değil,özellikle egzos emisyonları yüzünden motorla çok oynandı ondan sonra dikiş tutturamadılar özellikle elektronik konusunda.
    Yedek parça olarak ikisinde de sorun yaşamazsın.
    son olarak antiochos arkadaş demiş ki "Eğer Avensis bu kadar ii olsaydı, Türkiye Opel kaynamazdı değil mi? avensis kaynardı.
    Bende ona diyorumki eğer opel bu kadar iyi olsaydı dünya opel kaynardı.Ama toyota üretimde dünya ikincisi yakında birinci olur zaten.GM iflas etti edecek ford pazar kaybetti epeyce.

• Kesinlikle AVENSİS
  • Ya yakıt sorun değilse Sana VECTRA CDX önereceğim.. Yanında Avensis filan hikaye kalır... 2.5 litre V6 motor var... Yol canavarı...

Donanımı say say bitmez... Deri koltuğundan xeonundan hava yastıklarından vs. vs. yani inanılmaz lüks bir performans canavarın olur... Ama benzinde çok harcar tabi....

American Muscle car alamayan yurdum insanı için nacizane bir Canavar bu Vectra...
  • aslında efsane olan bir önceki kasaydı. yine de ben de çok güzel bulurdum bu vectra kasasını. çıktığı zaman uzay aracı gibi bişey gibi gelmişti bana.
    avensise göre içi daha geniş. avensis e oturdum mu kafam tavana çarpıyor benim. en son kasası bile böyle. sürücü hariç yükseklik ayarı da yok.
    parça konusunda arkadaşlarım da şikayetçi. hem çok pahalı hem de zor geliyor bazen aylarca parça bekleniyor.

quote:

Orjinalden alıntı: dgo2133
    ...bizde 1-1,5 sene vectra kullandık ve o kasa gercekten opelin efsane kasalarındandır donanım performans gayet iyidir ama iş yedek parça konusuna gelince bayagı tıkanır kalörifer boruları patlamıştı bizim o zaman yenisi için 300 ytl ye yakın masraf istedi servis ama biz bi şekil 50 ytl ye sanayide hallettik
    tek sıkıntı yasayacagın yedek parca konusudur

• sorunsuzluk&servis kalitesi olarak en iyi secim avensis olacaktir fakat temiz bi vectra cdx bulursan da kacirma.. cdx lerde isitmali deri koltuk var standart
  • şimdi bu bir özellik mi? benim 92 model tempra sx-a da da olan bir özellik bu... carina da bence pek hikaye değil. arkadaşımda vardı. vectrada olan tüm özellikler + üstüne bir de otomatik vitesliydi. avensis kadar dar da değil carina. benzin yakışı da vectradan iyi.

quote:

Orjinalden alıntı: antiochos
    Ama Vectra çok lüks donanımlı bir araba...

1996 yılında çıktığı zaman millet elle ön camlarını çevirirken biz arka koltukta otomatik cam kullanıyorduk... Komşuların Vectrasına Norveçten gelen çocuk hayran kalmıştı bu araba süper diyordu...

Vectra zamanında en iyi araçtı sınıfında tartışmasız... CArina filan hikaye...

• Ne avensisi kardeşim,alacaksın vectra cdx i arkana bakmayacaksın
  • çok ikna edici, çok açıklayıcı bir yorum olmuş. tebrikler...

quote:

Orjinalden alıntı: okyaypay

illaki avensis
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.