Şimdi Ara

97 OKTAN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Full force 97 opet in 97 oktan benzini değildir.Yani benzin 95 oktandır.Katkılarda dolayı 95 ten farklı bir isim olan full force 97 ismini almıştır.Fiyat farkının çok olmamasının sebebide budur...Yani 95 ten farkı katkılardır...Oktan değildir...Zaten Opet te bu ürünü için 97 oktandır demiyor..Ürün tanıtımında 95 oktanlı ürünler içerisinde en iyidir diyor...
    http://www.opet.com.tr/tr/97oktan.htm

Opet in pompa fiyatlarına tıklayınız...95 ve98 de oktan ibaresi var ama 97 de olmadığını göreceksiniz...

http://www.opet.com.tr/tr/pompafiyatlari.asp

Bakın burada da 98 oktan ibaresi var 97 yok..

http://www.opet.com.tr/tr/fullforce.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nasrettinhoca -- 3 Eylül 2006; 14:04:18 >

• quote:

Orjinalden alıntı: nasrettinhoca

Full force 97 opet in 97 oktan benzini değildir.Yani benzin 95 oktandır.Katkılarda dolayı 95 ten farklı bir isim olan full force 97 ismini almıştır.Fiyat farkının çok olmamasının sebebide budur...Yani 95 ten farkı katkılardır...Oktan değildir...Zaten Opet te bu ürünü için 97 oktandır demiyor..

hah işte benimde öğrenmek istediğim buydu
    sitede böyle bişey vardı da yanlış anladığımı sanmıştım demek doğruymuş o zaman istediğimiz gibi kullanabiliriz focusumuzda 98 olmamıştı çünki zamanında.
    ateşleme zamanı ile patlama zamanı tutmuyomuş birbirine (servisindediğine göre) o yüzden fazla yakıyormuş araba çiğ gaz atıyormuş ama hakketten de fazla yakmıştı 98 i araba.
  • Geçen akşam discovery de bir programda 1.6 motorlu arabalarda 98 oktan benzinin performansa yararı olmadığını kanıtladılar.
    Ama aracınız golf gti veya subaru impreza gibi 2.0 ve üzeri ise 15 bg kadar katkı yaptığını uygulamalı olarak gösterdiler.

Bu 97 oktan meseleside bence pazarlama taktiği. Kurşunsuz benzine katkı koyup iteliyorlar bize.
  • 2006 model BMW 316 alan bir arkadaşıma borusan yetkilisinin söylediğini aynen aktarıyorum
    ''araca 95 oktan benzin koyun; türkiyedeki 98 oktan benzinler iyi olmadığı için motorda vuruntu yapar''
  • opet bana 97 diye saatığı benzinden çok memnun kaldım

95 deki gibi arabanın ara hızlanması yavaş değil

98 deki gibi de düşük devirlerde eksoz tarafından çıkır çıkır çkır ses çıkarmıyor

sesizlik güzel performans güzel beğendim. Eee nede olsa opet kalitesi opetten vaz geçmem herzaman opetten alırım benzinimi eskişehirdede zaten zonguldak taraflarından bi tanıdık çıktı sahibi sürekli oraya gidiyorum artık
  • DAHA ÖNCELERİ OPET 95 OKTAN KULLANIYORDUM. BENİM ARACIN MOTORUNDA (GAZA YÜKLENMELERDE) VURUNTU OLUŞMAYA BAŞLAMIŞTI... BÜYÜK İHTİMALLE, KULANILAN BENZİNLERİN YANMA ODASINDA OLUŞTURDUĞU
    KARBON BİRİKİMİ, HACİM DARALMASINA YOL AÇMIŞTI... BU DURUM DA SIKIŞTIRMA ORANINI ETKİLEYEREK VURUNTUYA SEBEP OLUYORDU....
    5 DEPO BP ULTİMATE 98 OKTAN KULANDIM. HER DEPO İÇİN ORTALAMA %5 E YAKIN DAHA UZUN YOL YAPTIM. YÜKSEK OKTANDAN DOLAYI DA VURUNTU TAMAMEN KESİLDİ... 5. DEPODAN SONRA, CARBON CLEAN DE YAPTIRDIM. ŞİMDİ BP 95 OKTAN KULLANIYORUM. VURUNTU YOK. VE MOTOR, ÖZELLİKLE RÖLANTİDE DAHA TİTREŞİMSİZ ÇALIŞIYOR. ÇEKİŞ TE CC DEN SONRA HİİSEDİLİR DERECEDE ARTIŞ OLDU...

ÜRETİCİLER ARAÇLARDA KULLANILACAK BENZİNİN MİN OKTAN SAYISINI BELİRTİRLER. BURDA BELİRTİLEN ALT SINIRDIR. ÜST SINIR YOKTUR. YANİ MİN 95 DİYORSA, BU ARAÇTA 91 OKTAN KULLANILAMAZ. AMA 98 VEYA 100 OKTAN KULLANILABİLİR.

SONUÇ İTİBARİYLE,
    EĞER ARAÇTA VURUNTU PROBLEMİ YOKSA, ÖNERİLEN MİN OKTANLI BENZİNİ KULLANMAK EN AKILLICASI OLACAKTIR...

• quote:

Orjinalden alıntı: roverci

DAHA ÖNCELERİ OPET 95 OKTAN KULLANIYORDUM. BENİM ARACIN MOTORUNDA (GAZA YÜKLENMELERDE) VURUNTU OLUŞMAYA BAŞLAMIŞTI... BÜYÜK İHTİMALLE, KULANILAN BENZİNLERİN YANMA ODASINDA OLUŞTURDUĞU
    KARBON BİRİKİMİ, HACİM DARALMASINA YOL AÇMIŞTI... BU DURUM DA SIKIŞTIRMA ORANINI ETKİLEYEREK VURUNTUYA SEBEP OLUYORDU....
    5 DEPO BP ULTİMATE 98 OKTAN KULANDIM. HER DEPO İÇİN ORTALAMA %5 E YAKIN DAHA UZUN YOL YAPTIM. YÜKSEK OKTANDAN DOLAYI DA VURUNTU TAMAMEN KESİLDİ... 5. DEPODAN SONRA, CARBON CLEAN DE YAPTIRDIM. ŞİMDİ BP 95 OKTAN KULLANIYORUM. VURUNTU YOK. VE MOTOR, ÖZELLİKLE RÖLANTİDE DAHA TİTREŞİMSİZ ÇALIŞIYOR. ÇEKİŞ TE CC DEN SONRA HİİSEDİLİR DERECEDE ARTIŞ OLDU...

ÜRETİCİLER ARAÇLARDA KULLANILACAK BENZİNİN MİN OKTAN SAYISINI BELİRTİRLER. BURDA BELİRTİLEN ALT SINIRDIR. ÜST SINIR YOKTUR. YANİ MİN 95 DİYORSA, BU ARAÇTA 91 OKTAN KULLANILAMAZ. AMA 98 VEYA 100 OKTAN KULLANILABİLİR.

SONUÇ İTİBARİYLE,
    EĞER ARAÇTA VURUNTU PROBLEMİ YOKSA, ÖNERİLEN MİN OKTANLI BENZİNİ KULLANMAK EN AKILLICASI OLACAKTIR...

ARAÇ ROVER Mİ?

banada servis 98 kullanılmamasını tavsiye ediyoruz dedi !!!

• Araba nedir acaba? Marka,model motor hacmi ?
    quote:

Orjinalden alıntı: roverci

DAHA ÖNCELERİ OPET 95 OKTAN KULLANIYORDUM. BENİM ARACIN MOTORUNDA (GAZA YÜKLENMELERDE) VURUNTU OLUŞMAYA BAŞLAMIŞTI... BÜYÜK İHTİMALLE, KULANILAN BENZİNLERİN YANMA ODASINDA OLUŞTURDUĞU

SONUÇ İTİBARİYLE,

• Roverci arkadaşa katılıyorum.Bendede Megane 2 var ve aldığım günden beri opet kullandım.98 oktanda herkesin söylediği gibi motor sersem çalışıyordu. 3 aydır BP 98 kullanıyorum.Roverci arkadaşımın söylediği gibi performans müthiş,iddia ediyorum,menzil konusunda bir şey söyleyemeyeceğim hala 90 lı kmlerde aracı
    sabit tutamıyorum...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.