Şimdi Ara

97 ışık yılı uzaktaki gezegende su bulundu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • NASA'nın Hubble Uzay Teleskobu tarafından yapılan gözlemler sonucunda, GJ 9827d adlı gezegende su molekülleri tespit edildiği açıklandı.



    97 ışık yılı uzaktaki gezegende su bulundu



    Bu gezegen, Dünya'dan 97 ışık yılı uzaklıkta bulunuyor ve çapı, Dünya'nın yaklaşık iki katı büyüklüğünde. Atmosferinde su buharı bulunduğu belirlenen GJ 9827d, en küçük dış gezegen olarak kayıtlara geçti.



    Araştırma ekibi, Hubble Teleskobu'nun su moleküllerini hidrojen bakımından zengin bir atmosfer içinde mi yoksa yıldızın etkisiyle gezegenin orijinal atmosferinin buharlaşması sonucu mu gözlemlediğini henüz belirleyemedi.



    Ayrıca Bkz.Geri viteste dünya rekoru kırıldı



    Montreal Üniversitesi Trottier Dış Gezegenler Araştırma Enstitüsü profesörlerinden Björn Benneke bu keşfin, su açısından zengin atmosferlere sahip gezegenlerin diğer yıldız sistemlerinde de bulunabileceğini ilk kez doğrudan gösterme potansiyeline sahip olduğunu belirtti.



    Araştırmanın yazarlarından Laura Kreidberg ise "Bu kadar küçük bir gezegende su bulunması, dönüm noktası niteliğinde bir keşif" şeklinde açıklama yaptı.




    Kaynak:https://sputniknews.com.tr/20240128/baska-bir-gezegende-su-bulundu-tek-sorun-97-isik-yili-uzakta-olmasi--1080124399.html







  • Corona, savaş, depremler den sonra 2024'de uzaylıları merakla bekliyorum :)

  • Ama içilmiyomuş kuyu suyuymuş

  • RizabzoN R kullanıcısına yanıt
    97 ışık yılı uzaktaki gezegende su bulunduÖzer Özkanyoutube
    Cem Yılmaz Marsta su varmis!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=zgz-FWynnTg
  • Diğer gezegenlerdeki su bulunması haber edilecek bir konu bile değil, suyun evrenin her yerinde bolca olduğu bilinen bir bilgi.

  • Bir ışık gibi 9 trilyon kilometredir.97 ışık yılı uzaktadır. Yani 873 000 000 000 000 km kim ulaşabilirsiniz. İstanbul değil ki gidenin..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.