Şimdi Ara

95 accent gls için yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arabam 95 accent gls. 2. el olarak almıştım. daha önce 8 yıl şahin kullandım. accentin kullanımı bana bayağı farklı gelmişti. 2 yıl oldu alalı hala % 100 alışamadım. belki arabada hata vardır bilemiyorum. 2. 3. 4. vites fark etmiyor şehir içinde devir sanki biraz otomatik olarak artıyor gibi. gerçi gibisi fazla. şehir içinde problem oluyor. tamamen durmadan devir rölanti durumuna düşmüyor. sanki motorda benim gittiğimi bir bilen var da otomatik olarak gaz veriyor gibi. araç düz vites. anlattıklarım normal mi cevap yazarsanız memnun olurum.

• otomatik pilot tuşuna basmışsındır
  • ottocu dalga geçmenize gerek yoktu. sizi kaale alınmayacaklar listeme yazdım.
  • Arkadaşım senin anlattıklarına göre Gaz teli ayarlı olmayabilir veya otomatik jikle tam olarak kapamayabilir,sen en iyisi bir ustaya yada servise götür baktır.Bu forumda, Arabayı görmeden yada kullanmadan sana kimse doğru cevap veremez.En iyisi ustanın görmesidir. Saygılar.
  • rolanti ayarı yüksek olabilir veya korkarım aracın beyninde yazılımında problem olabilir istersen servise baktır belki yazılımı tekrar felan yükleyebilirler veya chip değişimi olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: murat15

arabam 95 accent gls. 2. el olarak almıştım. daha önce 8 yıl şahin kullandım. accentin kullanımı bana bayağı farklı gelmişti. 2 yıl oldu alalı hala % 100 alışamadım. belki arabada hata vardır bilemiyorum. 2. 3. 4. vites fark etmiyor şehir içinde devir sanki biraz otomatik olarak artıyor gibi. gerçi gibisi fazla. şehir içinde problem oluyor. tamamen durmadan devir rölanti durumuna düşmüyor. sanki motorda benim gittiğimi bir bilen var da otomatik olarak gaz veriyor gibi. araç düz vites. anlattıklarım normal mi cevap yazarsanız memnun olurum.

Bende de 99 model Gls var. Ama tam olarak neyi tarif ettiğini anlayamadım. Bu araçlar enjeksiyonlu belki ondan kullanımı garip geliyor olabilir. Biraz daha problemini açarsan..
  • arkadaşlar yazdıklarınız için teşekkürler. yakında servise götürüp bakım yaptıracağım. herhalde yazılımında lpg'den dolayı bir hata oluşmuş olabilir. araba enjeksiyonlu bile olsa yavaş giderken gaz pedalından ayak çekildiğinde arabanın devrinin bayağı düşmesi lazım. ancak benim arabamda devir kendiliğinden yeniden ( araba sarsıntıyla da olsa gidecek kadar ) yükseliyor. bu da şehir içi yakıt tüketimini artırıyor. en iyisi servise göstereyim görüp şahit olmaları gerekebilir. yine de teşekkürler.
  • Murat kardeş,

Aracının sorunu gayet normal . Bu bi sorun değil. bende de 96 Gls var. Araçların hızlanma ivmesi malesef iyi değil. Çok yavaş topluyor.

Yavaşlamada da sen Şahin gibi aniden kompresör yapmasını istiyorsun. Hayır bu aletler Efi sistem olduğu için bıçak gibi kompresöre binmiyor.

Ancak LPG ile ilgili sıralı sistem lpg kullndığın için kontrol ettirmende fayda bulunmaktadır.

Aracını devirli kullanmanı öneririm. (yüksek devirli.) Şahin gibi 2000 devirde vites attığında hoşuna gitmiyor.

Motor devri durduktan bir süre sonra düşmesi de normal. viteş değişimlerinde devri düşürmemek için garip bir mantık kullnılmış. bu yüzden rölantiye durduktan 9-15 saniye sonra düşüyor.
  • ogunmas verdiğin bilgiler için teşekkürler. efi motordan bahsetmişsin de benim arabanın motoru ecfi. buradaki "c" yi bir türlü öğrenemedim.
    biliyorsan haberim olsun.
  • yabancı bir sitede 95 model hyundai accent hakkında "electronic controlled " terimi kullanılmış. motorun kısaltması "ecfi"deki "ec" elektronik kontrollü anlamında herhalde ki zaten bu da şanzımanın yarı otomatik hareket etmesinden anlaşılıyor.
    aracın neden kendi kendine devir yükselttiği belli oluyor. bu tarif ettiğim olay yeni accenlerde kullanılmıyormuş. arkadaşlqarın meseleyi tuhaf karşılamalarını şimdi daha iyi anlayabiliyorum. yine de herkese teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.