Şimdi Ara

940mx core clock'un oyunda 405mhz ye düşmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıktan da anlaşılacağı üzere 940mx ekran kartını olan bir laptopa sahibim. Oyun oynarken, örneğin battlefield 4, normal zamanda 60fps sabit oynuyordum, bu son zamanlarda kart zaman zaman kendini 405mhz ye downclock ediyor ve benim fps oyunun ortasında 20küsürlere kadar iniyor, oyun oynanamayacak duruma geliyor. Bunun ısınma yüzünden olduğunu sanmıyorum, oyumdayken max 61 dereceyi gördüm, ekranın sol üstünden msi afterburner sayesinde sürekli takibini yapıyorum. Bu problem hemen hemen ben nvidia 378.49u kurduğum zamanlarda başladı sanırsam. Başlarda sorunun driverdan kaynaklandığını düşündüm ve eski drivera geri döndüm ama sorun devam etti, ondan sonra çıkan hotfixi indirdim düzelmedi, bugün çıkan 378.66 ile de aynı sorunum devam etti ve demin 375.95 i deneyeyim dedim belki değişir diye ama hala aynı maalesef. Işin ilginç tarafı oyunda fps düştüğü zaman alt tab yapıp masa üstüne sonra hemen oyuna geçince fps tekrar artıyor, aynı şekilde ekran çözünürlüğü gibi ayarlarla oynayınca da artıyor, dokunmadığım zaman bir süre düşük fps kalıyor ardından düzeliyor daha sonralarda tekrar düşüş oluyor, böyle bir döngü var. Nvidia denetim masasında maximum performans seçili, oyunu kesinlikle nvidia gpu ile çalıştırıyorum. Ne kadar driver değiştirdiysem yaramadı. Ilk kez 378.49u indirirken geforce experience dan birazını indirmiştim, yarım kalmıştı daha sonra programa bağlantı sıkıntım oldu diye manuel indirip kurdum, sonradan geforce experience açılınca indirmeyi devam ettirdim ve bir de oradan kurdum bir şey olmaz diye, bu bir şeyleri karıştırmış olabilir belki. Bu arada driverları kurarken temiz kurulumu da işaretledim. Yani böyle bir sıkıntım var lütfen yardım edin , bu şekilde gram oyun oynanmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• DDU programını guru3d sitesinden indirip, güvenli modda nvdia sürücülerini kaldır, daha sonra en son sürücüyü kur.
    Yazılımsal karışıklık nedeniyleyse sorunun düzelecektir.
  • drk_m kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz cevap için teşekkür ediyorum, böyle bir program olduğunu bilmiyordum. Programı indirip güvenli modda nvidia sürücülerini kaldırdım, bu işlemden sonra tavsiye edilen yeniden başlatmayı yaptım. Açıldıktan sonra en son sürücü olan 378.66 yı kurdum ve ardından tekrar yeniden başlattım. Şimdi test yapacağım oyunlarda, umarım sorun çözülmüştür.

Edit: 1saatlik ara ile 20dakikalık bir test yaptım şimdilik bir sorun yok gibi ancak uzun süre oynamadığım ve araya ara girdiği için sorun tamamen çözüldümü bilmiyorum ancak dikkatimi çeken bir performans artışı var. Bu sıkıntıyı yaşamadan önce Battlefield 1 oynarken 28-32fps arası oynuyordum oyunu, şimdi 20 dakikalık bir oynayış yaptım ve 44-61fps arası bir performans aldım, ortalama fps çok iyi bir şekildi yükseldi, tekrardan teşekkür ediyorum bu eski driverları temiz bir şekilde kaldırma yöntemini bana öğrettiğiniz ve yardımcı olduğunuz için. Umuyorum ki uzun süre yapacağım oyun seyanslarında bir sıkıntı yaşamam, kısa süreli denemeler yaptığım için tam emin olamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keoon -- 15 Şubat 2017; 17:37:34 >

• Keoon K kullanıcısına yanıt
    İnşallah sorunun hallolmuştur, performans artışına ayrıca sevindim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.