Şimdi Ara

91\1 ŞUBAT 2011'DE ASKERE GİDECEKLER (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.820
Cevap
0
Favori
124.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yahu ben bu kıbrıstakileri anlamıyorum bi arkadaş gitti nezaman görsem msnde bi tanıdıgın ogluda gitti ayda 1.5milyar zor yetiodu neresi ya orası öle tamam pahalı biliyoruzda doğuda askerlik yapanla orası bir olması lazım.
  • P.c Torunlar yolda şafak atarsa 203 zorunuza gitmesin
  • Şubat 8-10 gibi açıklanır. Geçen yıl 90/1 tertipler 10 şubatta öğrenmişler
  • quote:

Orijinalden alıntı: JiOxP

ocak 15 inde açıklancak dediler e-devletten şifre aldım hemen :D beklemek çok kötü bişey yaaa. plan yapamıyorum hiç.

Teşekkürler Saurone

valla ben çalışıyorum hocam günler çok çabuk geçiyor...muayene olduğum zaman sanki dün gibi ben zannetmiyorum şubat'ta gideceğimi çünkü 90'lıyım benden büyükler daha şanslı bu konuda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saurone -- 16 Ocak 2011; 11:58:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GeceMavisi18

P.c Torunlar yolda şafak atarsa 203 zorunuza gitmesin

zorumuza gitmesi için sebeb ne ben onu anlamadım...
  • açıklansada ne zman gitceğimiz rahatlasak şubatmı mayısmı kafayı yicez...
  • quote:

Orijinalden alıntı: İğrenç Espiri Uzmanı

quote:

Şimdi oturduğun yerde anlamazsın tabi. Birliğine teslim olduktan sonra görmek isterdim seni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi u_eskici -- 16 Ocak 2011; 18:13:25 >
  • Arkadaşlar kafayı mı yediniz ! Yani birliği teslim olduğunda ne olacak? Elbette ev gibi rahat olacağı bir yer beklemiyor kimse. Herkes nasıl alıştıysa askere - giden gitmiş olan herkes birbirine ve ortama öyle alışacak.

Yani düşmanlık mı yapacağız birbirimize? Askere giden arkadaşlar yeni gelen asker arkadaşlarına destek olmaları gerekirken bu tarz yaklaşımlar açıkçası DELİKANLI adama yakışmıyor.

Hepimiz aynı görevi yerine getirmek için gidiyoruz. Üst devrelerdeki arkadaşların bu tarz tavırlarla kendini küçük düşürmesine hiç lüzum yok bence. Umarım mesajı aldınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: u_eskici

quote:

Orijinalden alıntı: İğrenç Espiri Uzmanı

quote:

Şimdi oturduğun yerde anlamazsın tabi. Birliğine teslim olduktan sonra görmek isterdim seni

Ben orada neyin ne olduğu herkesten çok daha iyi biliyorum için rahat olsun dostum,sizler ilk gittiğiniz de bot bağlama nasıl,askeri rütbeler neler nasıl selam verilir vs bir çok şeyi iyi bilmezken..ben askeri kanunlar ve askeri ile her türlü bilgiye sahibim..ha gidince bana artısı eksisi olurmu bilmem...neyse tartışmanın anlamı yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Saurone

quote:

Orijinalden alıntı: JiOxP

ocak 15 inde açıklancak dediler e-devletten şifre aldım hemen :D beklemek çok kötü bişey yaaa. plan yapamıyorum hiç.

Teşekkürler Saurone

valla ben çalışıyorum hocam günler çok çabuk geçiyor...muayene olduğum zaman sanki dün gibi ben zannetmiyorum şubat'ta gideceğimi çünkü 90'lıyım benden büyükler daha şanslı bu konuda

aynen büyükler daha şanslı ama sende küçük sayılmassın ben 89luyum bana bile kesin gibi bişey senin askerlik dediler. Sende gidersin belki belli olmaz kısmet işi. asal alımlarıda durdurmuş bide o nie onu çözemedim :D Sonuçta sen gel sen gelme dicekler sülüslerin çıktığı gün. Demekki çok talep var şans önemli :D

• Beklemedeyiz

3 ay atlatıp ilk alt devre geldiğinde alışmış oluruz heralde ondan sonra diyolar ya su gibi geçer diye pek ümitli değilim ama bakacaz
  • Geçer arkadaşlar. Bu kadar trajedik bir durum yok ortada. Sabah 5 buşuk kalk yapmak banyo sıkıntısı gibi şeyler dışında aslında olaya birde espirili yönünden bakmak lazım. Hayatta hiç bulunmadığımız bir ortama üstelik 15 ay gibi uzun bir zaman (tek tip çıkmazsa tabiki) gidiyoruz. Nasılsa bunu öyle yada böyle yapacağımıza göre sıkıntı yapmak yerine olaya büyük bir macera olarak bakmak lazım :) Kimseye kendinizi ezdirmeyin ezenede müsade etmeyin. Benim felsefem bu. Kendim dahil yanımdaki asker arkadaşlarımada yanlış tavır yaptırmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeniorDuke

Geçer arkadaşlar. Bu kadar trajedik bir durum yok ortada. Sabah 5 buşuk kalk yapmak banyo sıkıntısı gibi şeyler dışında aslında olaya birde espirili yönünden bakmak lazım. Hayatta hiç bulunmadığımız bir ortama üstelik 15 ay gibi uzun bir zaman (tek tip çıkmazsa tabiki) gidiyoruz. Nasılsa bunu öyle yada böyle yapacağımıza göre sıkıntı yapmak yerine olaya büyük bir macera olarak bakmak lazım :) Kimseye kendinizi ezdirmeyin ezenede müsade etmeyin. Benim felsefem bu. Kendim dahil yanımdaki asker arkadaşlarımada yanlış tavır yaptırmam.

Ya meraktan soruyorum herkes bu lafı der kimseye kendinizi ezdirmeyin diye birde üstüne üst devrelerle ters duruma düşmeyin derler. Şimdi ezdirmeden kasıt nedir üst devrelerin her dediğini yapmamak mı? Biraz şu mevzuyu tecrübeli arkadaşlar açarsa sevinirim.

• Beyler şöyle bir durum var örneğin yazıcısı olsun gazinocusu olsun santralcisi olsun daha ne varsa artik gittiğinizde hepsi üst devreleriniz olcak ve emin olunki bunlara çok işiniz düşücek aranız kötü olduğu sürece hep size yokuş yaparlar devrecilik denen olay böle bişe çok saçma ama malesef böyle. Kendi devresinin işini yapar alt devrelerinkine sorun çıkarır. Bir diğer olay çavuş olayı kimi yerde çavuş rütbeli gbidir ve komutanlar onu destekler iş olduğu zaman ( mıntıka , tuwalet temizliği , koğuş gazino temizliği vs. ) çavuş herzaman en alt devreye yaptırır yapmam die bir şey yok seve seve yapılıyor arkadaşlar bunu gttiğinizde daha iyi anlıycaksınız. Karşı geldikçe daha çok göze batarsınız daha çok gereksiz iş verirler. Taki 3 ay sonra sizin alt devreleriniz gelene kadar bu sefer sizin yükünüz hafifler onlarla beraber yaparsınız ondan sonrada çömeziniz geldimi siz bişeye dokunmazsınız herzaman her işi en alt 2 devre yapar şimdi size saçma gelsede oraya gdince anlıycaksınız bütün zorluklar sadece 6 ay onada zorluk denmez günler çok çabuk geçiyor bende şuanda tim çavuşuyum devre farketmeden işleri en adil şekilde paylaştırmaya çalışıyorum sonuçta herkez ana baba evladı. Herkeze hayırlı teskereler şimdiden =D

• e-devlet şifreside aldık açıklasınlar artık
  • Demek istediklerim ylönen ile aynı arkadaşlar. Mutlaka askerde hepimiz iş yapacağız. Çünkü bizden öncede onlar aynı işleri yaptılar. Benim söylemek istediğim askeri işler dışında kendi işlerini gördürmeye çalışanlar oluyormuş. Veya alt devrelere küfürlü konuşanlar vs.. Neyse ne işte. Ezdirmeyin dememdeki kasıt budur. Bunuda yapan 3-5 kendini bilmez olacağından gider gitmez herkes kendine sevdiği adamlarla bir çember oluştursun. Bilmem yanlış mıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeniorDuke

Demek istediklerim ylönen ile aynı arkadaşlar. Mutlaka askerde hepimiz iş yapacağız. Çünkü bizden öncede onlar aynı işleri yaptılar. Benim söylemek istediğim askeri işler dışında kendi işlerini gördürmeye çalışanlar oluyormuş. Veya alt devrelere küfürlü konuşanlar vs.. Neyse ne işte. Ezdirmeyin dememdeki kasıt budur. Bunuda yapan 3-5 kendini bilmez olacağından gider gitmez herkes kendine sevdiği adamlarla bir çember oluştursun. Bilmem yanlış mıyım?

askerde olsanız kimsenin kimseye ne hakaret etmeye hakkı var ne de küfür etmeye hakkı var buna kimse cesaret edemez, sakın askerliği gözünüzde öcümüş gibi görmeyin, gözünüzde büyütmeyin yukarda arkadaşın dediği ufak tefek yokuş muabbetlerinden dolayı can sıkıntısı olur başka bişey olmaz. askeriyenin kapısından içeri girdiğiniz zaman antatılan herşeyin hikaye olduğunu göreceksiniz. eğlenceli taraflarını kapmaya çalışın :D

nöbetci çavuş her seferinde gelir her zaman aynı sözleri söyler :D

namlu bidona, kurma kolu çek yuvasına oturt, kontrol et, kurma kolu bırak, tetik düşür, dolu sarjör tak.
    istikamet nöbet mevzileri adi adım marş..

• Aynen öyle bj Olaya macera yönünden bakın arkadaşlar. Lüzumsuz sıkıntı yapmaya gerek yok. Seneye bu zamanlar okuyup güleceğiz birlikte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hugo_ramirez -- 17 Ocak 2011; 14:52:28 >
  • ŞUBAT 2011 ER CELBİNDE SİLAHALTINA ALINACAK
    YÜKÜMLÜLERE AİT TRT DUYURUSU

1. ŞUBAT 2011 ER CELP DÖNEMİNDE SİLAHALTINA ALINACAK ER STATÜSÜNDEKİ YÜKÜMLÜLERİN, CELP VE SEVK İŞLEMLERİNE İLİŞKİN HUSUSLAR, 1111 SAYILI ASKERLİK KANUNU’NUN 45’İNCİ MADDESİ UYARINCA MÜTEAKİP MADDELERDE AÇIKLANMIŞTIR.

2. ŞUBAT 2011 ER CELBİ 1’İNCİ GRUPTA SEVKE TABİ YÜKÜMLÜLERİN 21 - 24 ŞUBAT 2011, 2’NCİ GRUPTA SEVKE TABİ OLANLARIN 04 - 06 NİSAN 2011 TARİHLERİ ARASINDA SEVKLERİ YAPILACAKTIR.

3. ŞUBAT 2011 ER CELP DÖNEMİNDE;

A. 1991 DOĞUMLU VE BUNLARLA İŞLEME TABÎ ER STATÜSÜNDEKİ YÜKÜMLÜLERDEN, KAYITLI OLDUĞU ASKERLİK ŞUBESİNİN GENEL CELP DÖNEMİ ŞUBAT 2011 OLANLAR,

B. CELP DÖNEMİ ŞUBAT 2011 OLMADIĞI HALDE, ŞUBAT 2011 CELP DÖNEMİNDE SİLAHALTINA ALINMAK İSTEYEN YÜKÜMLÜLERDEN BU TALEPLERİ UYGUN BULUNANLAR,

C. YASAL NEDENLERLE ASKERE SEVKLERİ TEHİR EDİLENLERDEN, ŞUBAT 2011 ER CELP DÖNEMİNDE SEVKE TABİ OLANLARIN SEVKLERİ YAPILACAKTIR.

4. SEVKE TABİ YÜKÜMLÜLER, SEVK EDİLECEKLERİ EĞİTİM MERKEZLERİNİ 04 ŞUBAT 2011 TARİHİNDEN İTİBAREN e-DEVLET KAPISI ÜZERİNDENwww.turkiye.gov.tr ADRESİNDEN ÖĞRENEBİLECEKLERDİR.

5. ŞUBAT 2011 ER CELP DÖNEMİNDE SEVKE TABİ YÜKÜMLÜLERİN İSİM LİSTELERİ, 04 ŞUBAT 2011 TARİHİNDEN İTİBAREN ASKERLİK ŞUBELERİNDE İLAN EDİLECEKTİR.

6. YÜKÜMLÜLER SEVK İŞLEMLERİNİ YAPTIRMAK İÇİN; NÜFUS CÜZDANLARI İLE BİRLİKTE SEVK TARİHLERİNDEN ON GÜN ÖNCESİNDEN ŞUBELERİNE BAŞVURARAK SEVK EVRAKINI ALABİLECEKLERDİR.

7. ŞUBAT 2011 ER CELBİ 1’İNCİ GRUPTA SEVKE TABİ OLANLARDAN 24 ŞUBAT 2011 DAHİL, 2’NCİ GRUPTA SEVKE TABİ OLANLARDAN 06 NİSAN 2011 DAHİL TARİHLERİNE KADAR ASKERLİK ŞUBELERİNE MÜRACAAT EDEREK, SEVK İŞLEMLERİNİ YAPTIRMAYANLAR İLE SEVK EVRAKINI ALDIKLARI HALDE, KENDİLERİNE TANINAN YASAL YOL SÜRESİ SONUNA KADAR BİRLİKLERİNE KATILMAYANLAR, 1111 SAYILI ASKERLİK KANUNU’NUN 89’UNCU MADDESİ GEREĞİNCE BAKAYA İŞLEMİNE TABİ TUTULACAKLARDIR.

8. 1111 SAYILI ASKERLİK KANUNU’NUN 45’İNCİ MADDESİ GEREĞİNCE BU DUYURU YÜKÜMLÜLERE TEBLİĞ NİTELİĞİNDEDİR.

• quote:

Orijinalden alıntı: 06bkr

ŞUBAT 2011 ER CELBİNDE SİLAHALTINA ALINACAK
    YÜKÜMLÜLERE AİT TRT DUYURUSU

1. ŞUBAT 2011 ER CELP DÖNEMİNDE SİLAHALTINA ALINACAK ER STATÜSÜNDEKİ YÜKÜMLÜLERİN, CELP VE SEVK İŞLEMLERİNE İLİŞKİN HUSUSLAR, 1111 SAYILI ASKERLİK KANUNU�NUN 45�İNCİ MADDESİ UYARINCA MÜTEAKİP MADDELERDE AÇIKLANMIŞTIR.

2. ŞUBAT 2011 ER CELBİ 1�İNCİ GRUPTA SEVKE TABİ YÜKÜMLÜLERİN 21 - 24 ŞUBAT 2011, 2�NCİ GRUPTA SEVKE TABİ OLANLARIN 04 - 06 NİSAN 2011 TARİHLERİ ARASINDA SEVKLERİ YAPILACAKTIR.

3. ŞUBAT 2011 ER CELP DÖNEMİNDE;

A. 1991 DOĞUMLU VE BUNLARLA İŞLEME TABÎ ER STATÜSÜNDEKİ YÜKÜMLÜLERDEN, KAYITLI OLDUĞU ASKERLİK ŞUBESİNİN GENEL CELP DÖNEMİ ŞUBAT 2011 OLANLAR,

B. CELP DÖNEMİ ŞUBAT 2011 OLMADIĞI HALDE, ŞUBAT 2011 CELP DÖNEMİNDE SİLAHALTINA ALINMAK İSTEYEN YÜKÜMLÜLERDEN BU TALEPLERİ UYGUN BULUNANLAR,

C. YASAL NEDENLERLE ASKERE SEVKLERİ TEHİR EDİLENLERDEN, ŞUBAT 2011 ER CELP DÖNEMİNDE SEVKE TABİ OLANLARIN SEVKLERİ YAPILACAKTIR.

4. SEVKE TABİ YÜKÜMLÜLER, SEVK EDİLECEKLERİ EĞİTİM MERKEZLERİNİ 04 ŞUBAT 2011 TARİHİNDEN İTİBAREN e-DEVLET KAPISI ÜZERİNDENwww.turkiye.gov.tr ADRESİNDEN ÖĞRENEBİLECEKLERDİR.

5. ŞUBAT 2011 ER CELP DÖNEMİNDE SEVKE TABİ YÜKÜMLÜLERİN İSİM LİSTELERİ, 04 ŞUBAT 2011 TARİHİNDEN İTİBAREN ASKERLİK ŞUBELERİNDE İLAN EDİLECEKTİR.

6. YÜKÜMLÜLER SEVK İŞLEMLERİNİ YAPTIRMAK İÇİN; NÜFUS CÜZDANLARI İLE BİRLİKTE SEVK TARİHLERİNDEN ON GÜN ÖNCESİNDEN ŞUBELERİNE BAŞVURARAK SEVK EVRAKINI ALABİLECEKLERDİR.

7. ŞUBAT 2011 ER CELBİ 1�İNCİ GRUPTA SEVKE TABİ OLANLARDAN 24 ŞUBAT 2011 DAHİL, 2�NCİ GRUPTA SEVKE TABİ OLANLARDAN 06 NİSAN 2011 DAHİL TARİHLERİNE KADAR ASKERLİK ŞUBELERİNE MÜRACAAT EDEREK, SEVK İŞLEMLERİNİ YAPTIRMAYANLAR İLE SEVK EVRAKINI ALDIKLARI HALDE, KENDİLERİNE TANINAN YASAL YOL SÜRESİ SONUNA KADAR BİRLİKLERİNE KATILMAYANLAR, 1111 SAYILI ASKERLİK KANUNU�NUN 89�UNCU MADDESİ GEREĞİNCE BAKAYA İŞLEMİNE TABİ TUTULACAKLARDIR.

8. 1111 SAYILI ASKERLİK KANUNU�NUN 45�İNCİ MADDESİ GEREĞİNCE BU DUYURU YÜKÜMLÜLERE TEBLİĞ NİTELİĞİNDEDİR.

duyuru'da geldi hadi hayırlısı

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.