Şimdi Ara

900 TL 4 inç Akıllı Telefon - 3 Seçenek -

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhabalar. 4 inç telefon dışında öneride bulunmayın lütfen. Kafamda üç seçenek var ve bunlar hakkında bilgi istiyorum.

+ olanlar aralarında iyi özellikleri, = olanlar orta derece, - olanlar ise eksileri. Super Amoled'e ? koydum çünkü iyi bir şey mi kötü mü tam karar veremedim. Ama bence - bir şey.

Sony Xperia P
    + Android
    = Chipset NovaThor U8500
    = CPU 1 GHz dual-core Cortex-A9
    = GPU Mali-400
    + 1GB Ram
    + 8MP(1080p video çekimi)
    + 275 ppi(540x960)
    = Çizilmeye dayanıklı cam (Gorilla'nın bir altı)
    - Sar değeri: 0,78 W/kg
    - MicroSD kart yuvası yok
    + HDMI giriş
    - Güncellemenin geç gelmesi
    - Bataryanın çıkarılamaması

Samsung S III Mini
    + Android
    = Chipset NovaThor U8500
    = CPU Dual-core 1 GHz Cortex-A9
    = GPU Mali-400
    + 1GB Ram
    = 5MP(720p video çekimi)
    - 233 ppi(480x800)
    - Çizilmez cam yok
    + Sar değeri: 0.52 W/kg
    ? Super Amoled Ekran
    = MicroSD kart yuvası
    - HDMI giriş yok
    + Güncellemenin hızlı gelmesi
    = Bataryanın çıkarilabilir olması

HTC Windows Phone 8S
    - Windows Phone 8
    + Chipset Qualcomm Snapdragon S4
    + CPU Dual-core 1 GHz Krait
    + GPU Adreno 305
    - 512 Ram
    - 5MP(720p video çekimi)
    - 233 ppi(480x800)
    + Gorilla çizilmez cam
    = Sar değeri: 0.72 W/kg
    = MicroSD kart yuvası
    - HDMI giriş yok
    - Güncelleme belirsizliği (WP9?)
    = Bataryanın çıkarilabilir olması

Hangisini seçmeliyim ?

Ek: Bilgi eklentisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkprlk35 -- 26 Ocak 2013; 13:14:08 >

• htc desire x
  • quote:

Orijinalden alıntı: ^7pMş^

htc desire x

Android için 1 GB Ram altı yeterli kondisyonu göstermiyor bence. Cevap için teşekkürler.

Konu güncel.
  • Xperia P yi seçmeni öneririm, 900 tl 'ye xperia p bulabildin mi genelde +950 lerde biliyorum ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nirvana_

Xperia P yi seçmeni öneririm, 900 tl 'ye xperia p bulabildin mi genelde +950 lerde biliyorum ben.

Doğru biliyorsunuz ama HB'de 100 TL hediye çeki veriyor 999-100=899 TL'ye geliyor tabi hediye çekleri baya sonra kullanılıyor ama olsun Vatan'da ise 950 TL. Yenicarsim'da ise Axsess puanlarını falan düşünce 870TL civarı oluyor. Dist garantili fiyatlar hep.

Kliksada Bonuslulara özel S3 Mini 'de 809 TL'ye geliyor bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkprlk35 -- 25 Ocak 2013; 11:26:49 >
  • Ben aynı 2 telefon arasında kaldım :) Kliksada 800 e olması cok iyi, bi yandan vatanda haftasonu indirime girecek diyorlar, özellikleri cok yakın, P nin kamerası ve ekran pixel yogunlugu bir adım önde,Mini deyse sarj biraz daha iyi gidiyor JB ile gelmesi de avantaj, fakat yarın hangisinin fiyatını uygun bulursam onu almayı düşünüyorum.
  • quote:

Ben aynı 2 telefon arasında kaldım :) Kliksada 800 e olması cok iyi, bi yandan vatanda haftasonu indirime girecek diyorlar, özellikleri cok yakın, P nin kamerası ve ekran pixel yogunlugu bir adım önde,Mini deyse sarj biraz daha iyi gidiyor JB ile gelmesi de avantaj, fakat yarın hangisinin fiyatını uygun bulursam onu almayı düşünüyorum.

JB Mart ayında da gelicek Xperia P'ye. Kliksa'daki avantaj çok iyi ama Bonus'u olana Vatan'da indirim yapıldı zaten Web'de şimdilik. Hafta sonu teknoloji mağazalarında da olur. 900TL'nin altına inme ihtimali az S3 Mini için. Xperia P de 950TL civarı. Mart ayı beklenirse Xperia Z gelirse anca P o zaman düşer. Kliksa fiyatı 1100 küsür Xperia P'nin mesela.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Son olarak s3 mini uygun geldi bana kliksada bonus ile birlikte, ufak ayrıntılara takılmaya gerek yok aldım gitti:)
  • quote:

Son olarak s3 mini uygun geldi bana kliksada bonus ile birlikte, ufak ayrıntılara takılmaya gerek yok aldım gitti:)

Bende S3Mini önerecektim. Hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elitforce

quote:

Son olarak s3 mini uygun geldi bana kliksada bonus ile birlikte, ufak ayrıntılara takılmaya gerek yok aldım gitti:)

Bende S3Mini önerecektim. Hayırlı olsun

Hayırlı olsun. Ben hala karar veremedim ama Xperia P önde bile olsa, fiyat olarak uygun yok. Bonus da yok aslında 800 TL baya iyi bir fiyat. Arasında dağlar da yok sanırım ama kamera ve ekran çok kafamı karıştırıyor.
  • Konu güncel.
  • Xperia p guzel fakat radyasyon orani cok fazla sanirim 1.29 du cok ciddi bir deger sirf bunun icin bile elenir. Bence ya 8s yada incelediyseniz lumia 820

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akgolo

Xperia p guzel fakat radyasyon orani cok fazla sanirim 1.29 du cok ciddi bir deger sirf bunun icin bile elenir. Bence ya 8s yada incelediyseniz lumia 820

Lumia 820'nin ekranı 4.3 inç yani tercih etmeyeceğim bir boyut. 8S ise listede var. Xperia P için kafa bölgesi sar değeri 0.78 olarak belirlenmiş.
  • 8S alma sakın pişman olursun çünkü windows8 işletim sistemine sahip telefonlarda alacaksan üst segment alacaksın yani lumia920 veya 8X(gerçi lumia daha iyi ama) ama ben senin yerinde olsam s3 mini alırdım.gayet güzel cihaz ayrıca xperia P den çok daha güçlü seçimini bu yönde kullan bence

EDİT:HTC EVO 3D de güzel biraz değişiklik istiyorsan, piyasada kaç tane 3d telefon var sonuçta.Ama biraz kalas,git incele istersen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brk-bjk -- 25 Ocak 2013; 22:35:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brk-bjk

8S alma sakın pişman olursun çünkü windows8 işletim sistemine sahip telefonlarda alacaksan üst segment alacaksın yani lumia920 veya 8X(gerçi lumia daha iyi ama) ama ben senin yerinde olsam s3 mini alırdım.gayet güzel cihaz ayrıca xperia P den çok daha güçlü seçimini bu yönde kullan bence

WP8'e zaten sıcak bakmıyorum. Android tercih edicem yüksek ihtimal. Xperia P ile S3 Mini özelliklerini yukarı yazdım. Öyle "çok daha güçlü" denecek bir şey yok. Kafa kafaya denebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

quote:

8S alma sakın pişman olursun çünkü windows8 işletim sistemine sahip telefonlarda alacaksan üst segment alacaksın yani lumia920 veya 8X(gerçi lumia daha iyi ama) ama ben senin yerinde olsam s3 mini alırdım.gayet güzel cihaz ayrıca xperia P den çok daha güçlü seçimini bu yönde kullan bence

WP8'e zaten sıcak bakmıyorum. Android tercih edicem yüksek ihtimal. Xperia P ile S3 Mini özelliklerini yukarı yazdım. Öyle "çok daha güçlü" denecek bir şey yok. Kafa kafaya denebilir.

hocam güçlü derken yazılımsal olarak kastettim çünkü s3 mini ye 4.1.2 geldi fakat xperia hala ics de jelly bean alacağı kesin belli değil.(mart nisan diyorlardı en son ama son durumu tam bilmiyorum).Ne kadar çok güncelleme alırsa bir telefon donanımsal özelliklerini o kadar verimli kullanır ona göre karar verin

• quote:

quote:

quote:

hocam güçlü derken yazılımsal olarak kastettim çünkü s3 mini ye 4.1.2 geldi fakat xperia hala ics de jelly bean alacağı kesin belli değil.(mart nisan diyorlardı en son ama son durumu tam bilmiyorum).Ne kadar çok güncelleme alırsa bir telefon donanımsal özelliklerini o kadar verimli kullanır ona göre karar verin

O konuda haklısın ama Mart ayı alacak JB kesinleşti. Tabi geç alması kötü bir şey. Hatta seneye almasının garantisi yok ama bana göre bundan sonraki güncellemeler 4 çekirdek tabanlıya doğru kayacak yani çok gerekli değil sonuçta 2 çekirdekli telefonlar bunlar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

O konuda haklısın ama Mart ayı alacak JB kesinleşti. Tabi geç alması kötü bir şey. Hatta seneye almasının garantisi yok ama bana göre bundan sonraki güncellemeler 4 çekirdek tabanlıya doğru kayacak yani çok gerekli değil sonuçta 2 çekirdekli telefonlar bunlar.

fakat çok fazla 4 çekirdekli cihaz yok piyasada o yüzden 2 çekirdekli orta segmentin üstü telefonlar da yabana atılmaz ama nisan da s4 çıkıyor htc ilkbaharda yeni telefonlar çıkaracak.işler kızışacak yani.Sonuçta mart ayını düşünerek de telefon alınmamalı daha 4-5 ay var bu dediklerimizin olmasına.Nasılsa seneye büyük bir ihtimalle telefon değiştireceksindir o yüzden al s3mini yi rahat et derim

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

fakat çok fazla 4 çekirdekli cihaz yok piyasada o yüzden 2 çekirdekli orta segmentin üstü telefonlar da yabana atılmaz ama nisan da s4 çıkıyor htc ilkbaharda yeni telefonlar çıkaracak.işler kızışacak yani.Sonuçta mart ayını düşünerek de telefon alınmamalı daha 4-5 ay var bu dediklerimizin olmasına.Nasılsa seneye büyük bir ihtimalle telefon değiştireceksindir o yüzden al s3mini yi rahat et derim

Ben bir telefonu en az 3 sene kullanırım. Bundan önceki telefonlarım; N73 ve Samsung S5603'tür. N73 2007 yılında çıktı. Samsung S5603 ise 2010 yılında. Alacağım telefonu da en az 3 yıl kullanmak isterim. Güncellik önemli değil stabil olsun yeter.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben bir telefonu en az 3 sene kullanırım. Bundan önceki telefonlarım; N73 ve Samsung S5603'tür. N73 2007 yılında çıktı. Samsung S5603 ise 2010 yılında. Alacağım telefonu da en az 3 yıl kullanmak isterim. Güncellik önemli değil stabil olsun yeter.

hocam o zaman bu yazdığınız telefonların hiçbiri 3 yıllık değil onu söyliyim dedim s3mini nin seneye bu zamanlar esaretnamesi okunmaz keza xperia p nin güncelliğini yazın sonunda sona ereceğini de düşünüyorum size tavsiyem daha üst segment telefonlara yönelmeniz madem ki uzun vadeli bir şey düşünüyorsunuz.Ne yazık ki android sistemin en kötü yanlarından biri gelecek vaad etmemesidir.Mesala geçen yıl şubat mart aylarında popüler olan orta segment telefonlarından galaxy ace ve gio şu an geçerliliğini tamamen kaybetmiş durumda aynı şekilde galaxy w da maksimum 3 ayı var seçiminizi ona göre yapın derim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.