Şimdi Ara

90 bin TL sistem parça tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamun aleyküm arkadaşlar. Aşağıda ki şekilde bir sistem topladım bu pahalı bu parça bu paraya değmez şunu alırsan daha iyi olur dediğiniz bir parça olursa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim iyi forumlar.

Not: Oyun oynamak için ve belki video edit yapabilirim veya yayın açabilirim.%80 oyun CPU ağırlıklı oyunlar oynuyorum POE 1-2 Diablo 4, CS, MMORPG ler vs.

14700 TL.

33500 TL

https://www.akakce.com/ekran-karti/en-ucuz-sapphire-rx-9070-xt-pulse-11348-03-20g-256-bit-gddr6-16-gb-fiyati,965200325.html

8100 TL

6500 TL

5100 TL.

6700 TL.

5500 TL.

5369 TL.

1568 TL.

Full siyah olmasına özen gösterdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seboschannn -- 30 Eylül 2025; 8:31:43 >

• Kc3000 pahali,1000 tl daha ekle 2 tb gelir.
    https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-kioxia-lse10z002tg8-exceria-pro-2tb-m-2-disk-fiyati,1630047010.html

1tb
    https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-kioxia-lse10z001tg8-exceria-pro-1tb-m-2-disk-fiyati,1630047559.html

https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-msi-spatium-m480-pro-pci-express-4-0-1-tb-m-2-fiyati,120893494.html

Sivi sogutmaya gerek yok da, akvaryum kasa icin gorsellik muhimse olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 30 Eylül 2025; 8:40:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kasa ve anakarttan kısılabilir. Akvaryum kasalarla frekansım tutmadı, hiç sevmiyorum ama zevk meselesi tabi ki.

Ramler iyi.

Ssd çok pahalı, 3kya almıştım ben renegade'i. 3k civarına 1tb exceria pro alınır.

Ekran kartını pulse almasanız daha iyi olur. Artan bütçeyi buraya kaydırabilirsiniz.

Güç kaynağı iyi, gerek var mı 1200watt a?

4500'e High Power Performance FS HP1-S2850GD-F12S Gen5.1 850 W olabilir.

Sıvı soğutma ekranlı performansı iyi ancak çok pahalı, 1.5-2klık hava soğutmayla kullanılabilir.

Video edit, yayın vs önemli ise diğer parçalardan kısıp en ucuz 5070ti a bakardım.

@FaLCoN^ Kasa Micro Atx versiyonu 2500 TL daha ucuz ama MAtx de hava akışı iyi olur mu bilemediğim için ATX tercih ettim geniş olsun montajda sıkıntı yaşamayayım diye. Güç kaynağı 1200 W gerek yok ama bunu araştırmalarım sonucu çok kişi öneriyor diye eklemiştim. Sıvı soğutma RGB olsun signalrgb diye bir program var orada oyunların RGB lerini yapmışlar onun için ışıl ışıl göze güzel gelen bir sistem yapmaya çalışıyorum. 6 yıl boyunca toplamda 3 hazır sistem aldım ve görünüşleri gerçekten hoş değildi. Bu aldığımı kendim tek tek alıp montajını yapıp güzel bir kasa yapabilmek istiyorum. Hazır sistemler de güzel göremedim.

Kasayı mATX düşürürsek 2500 ucuzluyor SSD den de 2000 TL kalıyor, warframe pro yu LCD ekranlı diye tercih ettim oraya Luffy anime karakterinin resmini koyarım diye. En ucuz 5070 Tİ PNY OC versiyonu 42 Bin TL Palit ise 43500 TL. 10 Bin TL fark var 9070 XT ile arasında. Anakarttan kısalım ama genel tüm parçaların kaliteli olması önemli değil mi? 5070 Tİ yerine o 10 bin TL ile kalan parçaları kaliteli hale getirmek daha güzel olmaz mı? Powercolor hellhound a upgrade edebilirim 9070 XT yi. Highpower patlama sorunu var diyorlar doğru mu bilmiyorum ama Corsair vs tercih etsek daha iyi olmaz mı veya MSI psu

• Seboschannn kullanıcısına yanıt

Görünüş önemli bir kıstas ise dediğiniz gibi içinize sinecek parçaları seçmekte fayda var. Kısabiliriz dediğimiz parçalarda da gidip kötü parçalar seçmeyeceğiz tabi ki. Alınabilecek 9070xtler benim gözümde 35-36k. Alınabilecek en düşük 5070ti a dediğiniz rakam 6-7k fark var. Ekran kartı kapalı kutu şöyle bir şey de alınabilir.

Kredi kartına vade farksız alıp, biraz daha uyguna verebiliyor insanlar.

Sıvı soğutmanın aynısını yakın arkadaşım kullanıyor gayet memnun. Ekranı çok küçük değil ama beklediğin kadar büyük değil hocam bilgin olsun. Bir kaç incelemeye bakıp fikir oluşturabilirsin.

Highpower için öyle bir şey hiç duymadım hocam. Hp smart element 750w kullandım yaklaşık 9 yıl kadar. Geçtiğimiz yıl 6700xtye ciğeri yetmedi.

Teksitle 3800 e High Power Performance Gold GD HP1-S2850GD-F14C Gen5 850 W aldım, memnunum.

Butce sorun degilse kafana gore kur bence temel gereksinimleri sagladiktan sonra.
    Anakart o paraya atx alternatiflerinden iyi,tabi koca kasaya matx anakart nasil olur.

• kasayı mATX almam da sakınca yok sadece hava akışı güzel olmayabilir diye tercih etmemiştim. SSD yi düzeltip kasayı kısıp veya 1 hafta indirip bekleyip aşağıdaki 5070 Tİ 6 ay taksitle alabilirim. 10 Bin TL farka değecek mi bilmiyorum tabii. 9070XT ile 5070 Tİ yayın da çok fark ettirir mi? PSU yu da değiştirebilirim biraz araştırıp 4-5 bine kaliteli bakabilirim.

www.hepsiburada.com
    INNO3D RTX5070Tİ X3 Oc 16GB 256BİT Gddr7 3x Dp, Hdmı, Dlss Fiyatı
    https://app.hb.biz/3SHQzyagL1xA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seboschannn -- 30 Eylül 2025; 10:9:1 >
    40 bin TL kasa tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Kisma dedigin seyler bir kac bin tl hic dokunma bence biseye.

Tamamdır teşekkür ederim önerdiğiniz üzere SSD düzelteceğim ve bu hafta indirim kovalayayım. Sistem elime ulaşıp montajı 1-2 hafta içerisinde yaptığımda sizlerle son halini paylaşacağım inşaAllah.

Kasanın altına 3 adet içeriye hava verecek siyah argb fan arıyorum şuan tek eksiğim bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.