Şimdi Ara

9.Sınıf BiyoLoji [ Nötr YağLar ] bir bakar mısınız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi akşamlar . biyoloji yazılısına çalışıyorum herşeyi anladım da birşey kafama takıldı . deftrerimize

Nötr Yağları bulabilmek için Gliserin( Glikoz da olabilir)i 3 le çarpmalıyız
    Gliserin +3 yağ asidi +3H2o

bunun tam bi izahını yapar mısınız bir örnek felan ?

• 1 Gliserol ve 3 yağ asidi ester bağıyla bağlanarak 3 mol su ve yağ çıkartır.Su çıkartmasının sebebi molekülün hafiflemesidir.Neresini anlayamadığını anlamadım.Biraz daha açarsan yardımcı olabilirim
  • ya şöyle bir soru da sormuş .
    bir deney tüpü içerisinde 20 glikoz içeren polisakkarit ile 12 mol nötr yağ bulunur . Her ikisinin de yıkılabilmesi için toplam kaç mol gereklidir ?
  • 3 Gliserin + 9 yağ asidi + 9 H2O

gibi yağ asitleri gliseral ile birleşince su çıkıyor ortaya

bir de tam tersi vardı onda da su alarak birşeyler oluyordu
  • yağlar hidroliz yapmıyor diye biliyorum
  • Gliserol+3 Yağ asidi = Trigliserit + 3 Su
    Yağın formülü bu ama soruyu çözemedim. Ayrıca bende yağlar da hidroliz olmaz diye biliyordum. Sadece dehidrasyon olur diye hatırlıyorum. Şu biyoloji kadar iğrenç, lanet bir ders yok. Matematik ve Geometri forever. Neyse hocam sınavında başarılar dilerim...
  • hocam hidroliz tepkimenin adıydı... (GALBA :P)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BladerMaster

iyi akşamlar . biyoloji yazılısına çalışıyorum herşeyi anladım da birşey kafama takıldı . deftrerimize

Nötr Yağları bulabilmek için Gliserin( Glikoz da olabilir)i 3 le çarpmalıyız
    Gliserin +3 yağ asidi +3H2o

bunun tam bi izahını yapar mısınız bir örnek felan ?

Glikoz olamaz sadece Gliserin olabilir. Yağlar sadece dehidrasyona uğrar hidrolize uğramaz bizde sınav olcaz ben de şimdi çalışıyodum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.